Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

20

:jupiii:

PA?!

Tak?na pa? sem, pa kaj!

:P

Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...

Napisano

Meni osebno zelo zanimiv ?lanek. In zanimiva informacija, da je EU (kon?no) sprejela ukrepe s katerimi dolo?a, da morajo biti dolo?eni izdelki la?je popravljivi. Kje so ?asi, ko smo (sami) samo zamenjali baterijo mobitelu in je delal kot nov? Kje so ?asi, ko so ljudje kupili sesalec za res dolgo ?asa? Lahko bi ?e dolo?ili koliko % cene novega izdelka so lahko vredni rezervni deli. Ni ravno logi?no, da je nek sestavni del za XY izdelek 20% cene novega izdelka.
https://www.rtvslo.si/slovenija/gospa-ne-splaca-se-popravljati-vzemite-novega-imamo-ravno-super-akcijo/502947

Napisano

Ali pa ?e ve? %. Pralni stroj,mikro valovka,pomiv.stroj,skrinja in hladilnik imajo take dele,da sta 2 ali trije za ceno celega! To pa predvsem zaradi velikih stro?kov servisa! Pa tudi nekaj precenjenih rez.delov,potem pa me?emo stran ?e dobre stroje.

Ps,podobno je s tujimi razbitimi avti,ker je po evropi stro?ek dela prevlik ocenijo dotalko in ta avto odpeljemo mi ali balkanski narodi in za male pare porihtajo in tak avto je bp. za prodajo! Bolje kot da se zavr?e kar se eko....ti?e.

Napisano

Nekdo je enkrat izra?unal, da avto srednjega razreda, ki stane nekje okoli 30kEUR, ?e bi ga sestavili iz rezervnih delov po cenah le teh, bi bila cena 300.000 EUR. ?e oblasti res tako skrbi ekologija je prva stvar, ki bi jo morali narediti ta, da bi enostavno monopolistom (ko je stvar rezervnih delov je to prakti?no vsak proizvajalec) zakonsko dolo?ili koliko sme biri RC-ja na izdelku in vse kar je nad 100% pa? kazen v vi?ini 100x cene izdelka.

33112_1.png

Napisano

Klic na poobla??eni servis AEG pred 10 dnevi se je kon?al tako kot sem pri?akoval. Odgovor: ja veste to se vam pa ne spla?a. Mi je pa dal navodila kje dobim neoriginal le?aj in semering, pa da naj sam zamenjam. Sedaj ?akam da bom imel celo dopoldne ?asa.

Zanimivo, da me je skenslal tudi en s.p. nepoobla??enec reko?, da tujih pralnih strojev pa on ne popravlja. Uglavnem, dobil sem ob?utek, da se serviserjem enostavno ne da.

Da se ne spla?a in naj kupim novo sem pred ene 15 leti dobil na Groe servisu, pa sem potem sam in brez njihovih rezervnih delov zadevo porihtal. Enako je bilo s pomivalnim strojem, cca 15let nazaj, tudi takrat je poobla??eni serviser kar tako na pamet zinil, da elektronika pa ko?ta 400?, samo da se me je znebil. Takrat sem elektroniko popravil sam za ceno 1?, potem je stroj do?ivel ?e 2popravili in po 21 letih krasno dela.

Stvsr ki mi ne gre v ra?un pa je ob?utek, da serviserji sploh no?ejo zaslu?it.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Klic na poobla??eni servis AEG pred 10 dnevi se je kon?al tako kot sem pri?akoval. Odgovor: ja veste to se vam pa ne spla?a. Mi je pa dal navodila kje dobim neoriginal le?aj in semering, pa da naj sam zamenjam. Sedaj ?akam da bom imel celo dopoldne ?asa.

Zanimivo, da me je skenslal tudi en s.p. nepoobla??enec reko?, da tujih pralnih strojev pa on ne popravlja. Uglavnem, dobil sem ob?utek, da se serviserjem enostavno ne da.

Da se ne spla?a in naj kupim novo sem pred ene 15 leti dobil na Groe servisu, pa sem potem sam in brez njihovih rezervnih delov zadevo porihtal. Enako je bilo s pomivalnim strojem, cca 15let nazaj, tudi takrat je poobla??eni serviser kar tako na pamet zinil, da elektronika pa ko?ta 400?, samo da se me je znebil. Takrat sem elektroniko popravil sam za ceno 1?, potem je stroj do?ivel ?e 2popravili in po 21 letih krasno dela.

Stvsr ki mi ne gre v ra?un pa je ob?utek, da serviserji sploh no?ejo zaslu?it.

Hej, pa ti sploh ne rabi? serviserjev, ko pa tako hitro in skoraj zastonj popravi? vse.

Ko ti bo kdaj nagajala televizija, pa? iz navade pokli?e? servis in ko ti re?e"se ne izpla?a, kupite nov televizor", se loti? sam popravila.Ni slike? sitnica, to je pa res mala malica za popravit.

Na na?em pralnem stroju sta ?la u maloro amortizer?ka, ki dr?ita boben.Lahko bi jih sam zamenjal, ker je ?isto enostavno. Ampak, hej, s tem od?iram delo ljudem, ki trdo delajo. To jim je kruh.

Kam pa bi pri?li, ?e bi vse sami popravljali, vse sami montirali,vse sami pleskali...

Podjetniki bi po?asi propadli...

Napisano

Hej, pa ti sploh ne rabi? serviserjev, ko pa tako hitro in skoraj zastonj popravi? vse.

Ko ti bo kdaj nagajala televizija, pa? iz navade pokli?e? servis in ko ti re?e"se ne izpla?a, kupite nov televizor", se loti? sam popravila.Ni slike? sitnica, to je pa res mala malica za popravit.

Na na?em pralnem stroju sta ?la u maloro amortizer?ka, ki dr?ita boben.Lahko bi jih sam zamenjal, ker je ?isto enostavno. Ampak, hej, s tem od?iram delo ljudem, ki trdo delajo. To jim je kruh.

Kam pa bi pri?li, ?e bi vse sami popravljali, vse sami montirali,vse sami pleskali...

Podjetniki bi po?asi propadli...

Ni? bat, ?e vseeno bi obstajali nesposobni ljudje, ki ne bi znali ni? sami zamenjati. Niso vsi tako sposobni kot mi Morav?ani.  :lol:

Napisano

Sem sele vceraj malo izvedel, kaj tocno naj bi nam tole prineslo; nekatere stvari gredo pa? mimo mene.

Ampak... veliko ljudi so konkretno zajebali s tem...

https://www.24ur.com/novice/svet/327-000-slovencev-je-postalo-kreditno-nesposobnih.html

Kaksno mnenje?

Pardon ce je ze bilo govora o tem. Kot receno, niti nisem vedel za kaj se gre i potrm preprosto preskocim take prispevke. :)

Napisano

...in zakaj nisi ?e 20 let serviser...?

Jaz se tudi sam lotim pa ne zaradi tega, ker sem ?krtuh, ampak zaradi tega, ker me zanimajo kako delujejo stvari. Tako, sem popravil Candyev pomivalec (to je res ?ip?it znamka) z elektromotorjem enega drugega proizvajalca pa je delal ?e nadaljnih 5 let. Pa pralni stroj, ki ga je strela frderbala in se ga ni hotel lotiti nih?e sem rabil natanko 30 minut za menjavo plate in dveh prevezav pa sem bolj malo elektrotehnika. Cena plate recimo 45 EUR, motor pa 80 EUR in mi res ni jasno zakaj se serviserji tega ne lotijo saj bi lahko komot ubrisali delo 50 EUR pa bi bilo ?e vedno sprejemljiva cena.

33112_1.png

Napisano

Sem sele vceraj malo izvedel, kaj tocno naj bi nam tole prineslo; nekatere stvari gredo pa? mimo mene.

https://www.24ur.com/novice/svet/327-000-slovencev-je-postalo-kreditno-nesposobnih.html

Kaksno mnenje?

Pardon ce je ze bilo govora o tem. Kot receno, niti nisem vedel za kaj se gre i potrm preprosto preskocim take prispevke. :)

Kaj te pa konkretno zanima? Ukrep BS je pa? nastal v glavah ljudi, ki z realnostjo niso ve? povezani.

33112_1.png

Napisano

Kaksno mnenje?

O?itno si spregledal objavo na forumu neke osebe, ki dobesedno uporabljamo samo ?e besedo PA? in jo po?iba kamorkoli je mogo?e in nemogo?e.  :zvizga:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Kaj te pa konkretno zanima? Ukrep BS je pa? nastal v glavah ljudi, ki z realnostjo niso ve? povezani.

Had je v svojem blogu dobro opisal izjavo guvernerja BS Vasleta, ki pravi, da Slovenci kredite najemajo za stvari, ki si jih ne morejo privo??iti ... Saj to je nekako logicno, da kredite najemajo za zadeve, ki si jih drugace ne morejo privosciti ... In to je izjava nekoga, ki ima 12.000? bruto mesecne place in nekako nima stika z realnostjo ... 

https://www.had.si/blog/2019/10/30/guverner-bostjan-vasle-da-kredit-je-namenjen-nakupu-stvari-ki-si-jih-sicer-ne-moremo-kupiti/

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ej ...dober ?lanek

Ne bi rad nakladal samo ta ukrep BS.za kredite je strel v koleno za nas 4 ?lan.dru?ino ..za najem kredita..bo cela JEBA.ne vidim kako bo? dobil kredit za Avto ali drugu????.verjetno se bo treba znajti...he he..kaj bomo kradli kot nekateri???.

Napisano

Ali jemali kredite pri tujih Bankah..avto hi?e bojo dajale svoje kredite..?razmi?ljam..pol bo spet kriza..to ne bo ok..spet bo Najebal srednji razred ljudi.in upokojenci.mogo?e pa se bo najdla re?itev..lp

Napisano

Omejili so stanovanjski in potrosniski kredit. Leasing tuki ni omejen. Se pravi avtohise bodo leasinge se vedno dajale tako kot sedaj. Vsaj upam ... drugace skor ne bo mogoce kupit avta.

Napisano

Omejili so stanovanjski in potrosniski kredit. Leasing tuki ni omejen. Se pravi avtohise bodo leasinge se vedno dajale tako kot sedaj. Vsaj upam ... drugace skor ne bo mogoce kupit avta.

Tudi leasing ti da banka ali ne ??? 

https://www.renault.si/storitve/financiranje-in-zavarovanje/izberi-financiranje.html

pri Hyundai in Kia je recimo to SKB ...tako da bo to verjetno tud nastal problem

Napisano

Kolikor sem bral tile novi pogoji veljajo za stanovanjski in potrosniski kredit. Niti malo ne zagovarjam ukrepa, samo zadnje case si pa na vsakem koncu videl reklame za neke noro ugodne kredite. Izgledalo je kot da jih zastonj talajo.

In kolikor sem zasledil to ne velja ravno za leasing, nakup na obroke, ... Ne vem mogoce bodo banke ugotovile da obstaja kak obvoz in bodo nudile nek XXX namenski kredit, za katerega tudi ne bo veljalo to.

Napisano

Kolikor sem bral tile novi pogoji veljajo za stanovanjski in potrosniski kredit. Niti malo ne zagovarjam ukrepa, samo zadnje case si pa na vsakem koncu videl reklame za neke noro ugodne kredite. Izgledalo je kot da jih zastonj talajo.

In kolikor sem zasledil to ne velja ravno za leasing, nakup na obroke, ... Ne vem mogoce bodo banke ugotovile da obstaja kak obvoz in bodo nudile nek XXX namenski kredit, za katerega tudi ne bo veljalo to.

Leasing bo ista figa saj ti tud tega mora odobrit banka , ki pa spada pod okrilje Banke Slovenije tako da bodo kriteriji isti, no upamo lahko da ne bojo ker potem bo prodaja avtov drasti?no padla :vskalo:

Napisano

Tak?en sklep velja za banke in hranilnice ter podru?nice tujih bank, ki poslujejo v Sloveniji. Ukrepi ne veljajo za leasing dru?be in druga podjetja, ki izvajajo potro?ni?ko kreditiranje ter za ?ezmejno zadol?evanje gospodinjstev.

Mislem saj po eni strani je logicno. Kao naj bi to bilo za zascito davkoplacevalcev, da v primeru neizplacil ne bi placevali bancne lukne in bla bla bla. In sedaj pri potrosniskem kreditu je malo tko. Ce ne mores placat nekako nimajo kaj vzet. Medtem ko leasing za avto, pac vzamejo avto in je stvar naceloma resena.

Napisano

Zakaj ne izdajo podatkov o nepopla?anih kreditih teh, ki imajo do 1000? pla?e...?

Dam roko v ogenj, da je od vseh skupaj znesek ni?ji od enega odpisanega...

Napisano

Hja, saj pravim; verjamem, da je ze bilo govora o tej zadevi, ampak vecino teh stvari ne spremljam, ker me niti ne zanimajo, niti jih dostikrat ne razumem.

Sele ko mi je sodelavec po kmecko razlozil, sem zacel malo spremljati stvar.

Hja... lepo so/bodo zjebali ljudi s POVPRECNIMI dohodki (da o tistih na minimalcu ne govorim), ki imajo vec kot enega otroka.

Sicer obsojam preseravanje z dragimi avtomobili/stanovanji, ki se jih potem ne zmore odplacevati, ampak zdaj pridemo ze do tega, da si tudi cisto povprecnega avta/bivalisca marsikdo ne bo mogel privosciti...

Saj vem, meja odobritve nekje mora biti, ampak kdor do zdaj ni placeval; zakaj se nanj ne spravijo? Zdaj bodo vsi ostali dobili po peezdi, zaradi zmuklerjev , ki niso odplacevali necesa, za kar so podpisali...

In spet... zdaj bodo tudi obstajali ljudje, ki cez par let ne bodo odplacevali tega, kar so recimo danes podpisali....

Lepo bi bilo ce bi se zajezilo preseravanje in zivljenje krepko preko svojih meja, ampak tu pridemo do tega, da si marsikdo ne zmore vec postaviti SKROMNE strehe nad glavo.

Ali pa mogoce gradbenim podjetjem predobro ka?e in se jim bo na tak nacin pristriglo peruti?

Jaz vidim drug scenarij; vec generacij pod isto streho, mladi bodo s tem ?e manj samostojni. Iskanje drugih virov zasluzka (delo na crno, kriminal?). Slabsi in nevzrdzevan vozni park.

Saj pravim; za te stvari sem zelo nerazgledan in preprosto ne zastopim teh stvari, ampak... a gledam prevec povrsinsko??

Napisano

Legalna kraja tisth, ki imajo...zakon za?asen...da dolo?ene stvari pokupijo premo?ni...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.