Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Neverjetno koliko imajo eni casa v nedeljo, da po forumih, facebookih cel dan prepricujejo folk in argumentirajo dogajanja. Potem imamo sedaj FB zgodovinarje .....za ta fenomen imajo filozofi en izraz

Napisano
pred 42 minutami je Janez007 napisal:

Ne vem, kaj si naj mislim o Bossu, po vsem prebranem o Covidu, jemanju zdravil proti zajedalcem, in sedaj še ukrajinski vojni:

image.thumb.png.54d3a2f6ab25acd6b0caabb28b94f2be.png

Aha, besede vzete iz kontekst. Ok, ker se ne razumemo samo kratka razlaga. Verjetno si ne želiš dolgotrajne vojne, ki bo nekoč v prihodnje tako ali tako se končala s premirjem ampak z ogromno žrtvami. Dlje, ko bo trajala slabše bo in težje bo najti režitev za zeleno mizo. Ali bo takrat Ukrajina z zdesetkano vojsko sploh bila še enakopravni partner ali bo morala podpisati kapitulacijo in popolno predajo? Trenutno so še v stanju, da nudijo odpor, ampak za kakšno ceno.

Zdaj je samo eno dejanje, ki je potrebno in se lahko vse skupaj ustavi in prepreči morija. Zelenski bi moral se dogovorit, da se Ukrajina za toliko in toliko let odpove vključevanju v nato in da se reši problem seperatističnih pokrajin za katere je Ukrajinska oblast sama kriva, da jih je ruska duma priznala. Ker ste mnogi očitno preslišali je Putin še decembra govoril in prosil Ukrajino, da zagotovi varnost in mednarodne pravice ruski manjšini, ki je tam. Odgovor pa vemo kakšen je dobil.

Če se to uredi, se da uredit tudi civilno lokalno upravljanje teh regij, ki se ne rabijo odcepit, ampak še vedno ostanejo pod administrativno oblastjo Kijeva. Pomembno je tudi to, da se tam tudi ustavi 8 letna vojna.

Če se to naredi ni več vzroka za vojno... Rusija se bo morala umakniti, imela bo veliko gospodarsko škodo in tudi marsikateri oligarh ne bo več tako brezpogojno zvest Putinu.

Upam, samo da se ne bo trmarilo do konca, ker edino premoč enega bi prineslo takojšnja pogajanja in ustavitev konflikta. Če tega ni bo trajalo in trajalo potem pa se lahko zgodijo še dodatne neumnosti, ki jih lahko na koncu obžalujemo vsi na tem planetu. Upam, da si ne želiš tega.

33112_1.png

Napisano

Meni se tudi zdi prav, da se pogleda obe strani. Seveda pa to ne opravičuje putinove vojne.
Se pa bojim, da bo tole vojno težko dobil Oz jo sploh ne bo, razen če vse zbombardirajo..

Napisano

Vidim da kar spremljate vojno stanje? A še kar traja? 

N7rRRL1.jpg

Napisano

Še malo, da se opogumijo še ostali Tonini, potem pa bodo gobice švigale v nebo.

Upam, da do tega ne bo prišlo, ma zgleda, da malo manjka. Potem smo vsi nazaj v kameni dobi....

Se spomnite, ko sem nekaj tednov nazaj prilimal, kako pumpajo nemce in avstrice za preživetje (blackout)? To je bilo objavljeno na tujih tv že lani jeseni.

Napisano
pred 59 minutami je Janez007 napisal:

Ima nek smisel, kot recimo, da naj se ženska posiljevalcu čimprej prepusti, da se njeno trpljenje čimprej konča. Meni se zdi bolj prav, da se posiljevalcu upre in mu v poduk odreže jajca.

Moje mnenje je, da se bodo v teh dneh  vsedli za pogajalsko mizo. Ker je Putin uvidel, da se njegova agresija ne odvija tako, kot je predvidel( da bo končano vse v dnevu ali dveh in da bi v tem času odstranil ukrajinskega predsednika), mu ne bo preostalo drugega. Ni namreč pričakoval tako močnega odpora celotnega naroda. In kdor je bil v vojski točko ve, da ko se bojuješ na tujem ozemlju in si agresor ter se ti celotno ljudstvo zoperstavi, ne moreš zmagati. Tudi, če imaš petdeset krat močnejšo vojsko. 😉

Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

... ... ... ... ... ... In kdor je bil v vojski točko ve, da ko se bojuješ na tujem ozemlju in si agresor ter se ti celotno ljudstvo zoperstavi, ne moreš zmagati. Tudi, če imaš petdeset krat močnejšo vojsko. 😉

Kaj pa vem. Američanom je uspelo. In to s podobno taktiko, kot zdaj Rusi v Ukrajini. Celotno ljudstvo je imelo na izbiro: ali gredo svobodno in prostovoljno v rezervate ali pa metek... So imeli kar precej hude boje z Indijanci, ampak s številčno premočjo in boljšim orožjem jim je uspelo...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 33 minutami je Slivka napisal:

Kaj pa vem. Američanom je uspelo. In to s podobno taktiko, kot zdaj Rusi v Ukrajini. Celotno ljudstvo je imelo na izbiro: ali gredo svobodno in prostovoljno v rezervate ali pa metek... So imeli kar precej hude boje z Indijanci, ampak s številčno premočjo in boljšim orožjem jim je uspelo...

Ne moreš primerjati kavbojev in Indijancev. Poglej si Vietnam, pa Afganistan... Tam so si polomili obe velesili zobe. 

Napisano

Vsi vladarji in predsedniki v zgodovini so se zavzemali samo za svojo korist, oblast in ozemlje, človek je vedno bil na zadnjem mestu te verige.... 😟😓

Napisano

A ma kdo denar v Sberbanki? Tele sankcije so sankcije proti našim državljanom. Putinovci so se na to pripravili, mi se bomo pa še za glavo držali ob teh ad hok sankcijam.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Vadbišče Poček v polni bojni pripravljenosti. 

Nato že leti...

Popravljeno od AmpeR
Napisano (urejeno)
pred 36 minutami je Boss napisal:

A ma kdo denar v Sberbanki? Tele sankcije so sankcije proti našim državljanom. Putinovci so se na to pripravili, mi se bomo pa še za glavo držali ob teh ad hok sankcijam.

Na, srečo ne. 🤪

Kar nekaj mojih znancev je pravočasno zaprlo račun pri njih in v četrtek in petek preneslo vse poslovanje na drugo banko. Pametni so to naredili pravočasno, ostali  bodo pa izgleda ostali z dolgimi nosovi. 

Popravljeno od Alex

Napisano

To je samo vrh ledene gore. Škodo bomo imeli v EU in Rusiji... ameri se pa po kolenih tolčejo in po tleh valajo od smeha, kako smo vsi na drugi strani atlantika neumni. Instigiraš konflikt, obtožiš nsprotnika za ta konflikt, najebe pa nekdo tretji. Res, kot iz učbenikov, folk pa naseda.

33112_1.png

Napisano
pred 18 minutami je g.Wankel napisal:

Kaj se bo pa zgodilo z osebami, ki niso pravočasno zaprle računa?

Do 100.000eur naj bi zaščitila država z nevem katerim skladom  Nihče ne pove,kaj bo s tistimi ,ki imajo več.

Naj bi pa v javni upravi komitenti Sberbank dobili poziv,naj do petka zamenjajo banko. Sam na srečo nisem med njimi. 

Pred eno uro je Boss napisal:

Jaz priznam,da sem imel več sreče kot pameti. Nisem komitent Sberbank in tudi če bi bil, mi nebi padlo na pamet,da bi šel stran od njih zaradi vojne v Ukrajini.

Napisano
pred 13 minutami je SpEkTr napisal:

Zdej če to ni fake news, zelenski izpolnil prijavnico za vstop v EU emoji849.png

Voham sranje...

Kot kaže ni fake news.

Screenshot_2022-02-28-17-43-22-31.jpg

Napisano

Ok, zakaj tega ne bi smel narediti? Mislim da se kot samostojna država lahko sami odločajo kako naprej. 

Je pa res, da to rusom niti malo ne bo ušeč. 

Vsekakor pa mislim, da bi jim bilo bolje v EU, kot pod Rusi. 

Imam sodelovca (sedaj penzionist), ki je še v jugi vedliko delal v Iraku, Libiji in tudi Rusiji. In je sam rekel, da si naj ne želimo, da bi kdaj bili pod Rusi in da tudi ne more razumet, da je imel Tito takrat toliko jajc, da se je uprl Stalinu (na našo srečo). 

Napisano
pred 1 minuto je Freak napisal:

Ok, zakaj tega ne bi smel narediti? Mislim da se kot samostojna država lahko sami odločajo kako naprej. 

Imam sodelovca (sedaj penzionist), ki je še v jugi vedliko delal v Iraku, Libiji in tudi Rusiji. In je sam rekel, da si naj ne želimo, da bi kdaj bili pod Rusi in da tudi ne more razumet, da je imel Tito takrat toliko jajc, da se je uprl Stalinu (na našo srečo). 

Pomojem se vsi po malem bojimo tega podpisa zato ker bo to najbrž razpeezdilo Ruse. Mi bi (verjetno ?) najraje, da se vojna ustavi,pa če to pomeni ,da gredo  Ukrajinci od danes naprej lahko na WC zgolj,ko jim Putin to dovoli. 

Nevem.... Nevem kaj naj si mislim o vsem skupaj. Baje se ni vredno sekirati o stvareh,na katere nimam neposrednega vpliva. Upam da bo vsega čimprej konec. 

Napisano
pred 11 minutami je Freak napisal:

Ker zelynski s tem namerno vpleta EU ki bo dolzna pomagati, Putin ima pa novega krivca.

Ni neumen, in dela kar mora, poizkusa najti pomoc, kot pravi predsednik, ampak vsi si bi zeleli bolj da podpise vlogo za Commonwealth :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.