Skoči na vsebino

Pohvalite se,...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 39 minutami je Tilen5 napisal:

Če me u Boliviji ugrabijo in mučijo 14dni jo ne kupim

Če te ugrabijo, jim bomo dali eno mazdo namesto keša, pa te bodo izpustili. 🤗

• Haha 2
  • Žalosten 1

Napisano

Pa sej vidte vsak dan, da se z biciklom trajba zdej okol. Edin, če je kupil identično, pa ga je zdej sram priznat 😆

Napisano
pred 4 minutami je samSimon napisal:

Pa sej vidte vsak dan, da se z biciklom trajba zdej okol. Edin, če je kupil identično, pa ga je zdej sram priznat 😆

Mogče pa sploh nimam avta, pa sam pedeliram 🙃

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 48 minutami je Tilen5 napisal:

Mogče pa sploh nimam avta, pa sam pedeliram 🙃

Za koga pa so bile tiste premium, debele, velike gume? Valja ne za dat not rože. 

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Za koga pa so bile tiste premium, debele, velike gume? Valja ne za dat not rože. 

Morda pa je kupil Hrošča z oznako 911 :) 

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ne upa povedat, ker še ne ve, če ni slučajno kupil mačka v žaklju pa bi ugotovil, da je le imel prej dober avto a da za njega ni znal dobro poskrbeti.... 😉

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Ne upa povedat, ker še ne ve, če ni slučajno kupil mačka v žaklju pa bi ugotovil, da je le imel prej dober avto a da za njega ni znal dobro poskrbeti.... 😉

Ne vem, zadnjič si na veliko razlagal, da samo na servisu najbolj znajo povedat o avtih in na servisu so mu povedali, da so Mazde zanič. Torej, katero svojo izjavo boš požrl?

• Haha 2
  • Začuden 1

Napisano

Samo nekaj je pa res. Serviserji so zelo subjektivni. Zakaj? Ker so seznanjeni z ogromno zadevam a pri tem še vedno ne vedo koliko lastnikov pa nima nobenih problemov. Ne vedo zato, ker taki pač nimajo vzroka obiskovat servis zaradi takih napak.

Ne govorim na pamet. V okviru mojih zadolžitev recimo, je skrb za skoraj 2000 prenosnikov Lenovo letno. Od tega je napak okoli 40 in od tega zaradi slabega ravnanja z opremo vsaj polovica na strani uporabnika. Ker vem za vseh 40, da je blo nekaj narobe lahko kričim k budala, da je Lenovo crap, ker mam skos opravka s servisnimi posegi, garancijami itd. Če pa gledaš big picture je pa to zgolj 1-2%. Se pravi 98-99% težav nima in so čist zadovoljni z njimi.

Ja seveda si lahko v tistem nesrečnem procentu, če si kreten celo v še dodatnem, ampak 99x večjo šanso imaš, da te tam ni... tko da je, toliko o mnenju serviserjev, če ignorirajo ta dejstva.

• Všeč 4
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano

Ja to je res, ampak tudi lastniki avtov smo subjektivni in eni tu gredo v ekstreme 😅

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano

Se pravi, da jaz s svojimi dizli, ki ropotajo preko 350.000 km brez nekih hudih težav, nisem neka izjema ampak samo eden od mnogih iz tistih 98%...

Eh, ja, da človek zgubi vse veselje...

• Všeč 1
  • Haha 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

No, bravo. To je pravilen pogled. Karkoli danes kupuješ in boš iskal mnenja po spletu, boš naletel večinoma na negativna, ker tista so objavljena in brana. Zato pa pravim, da se je treba potruditi in oceniti izdelek oz. storitev, tudi ko si zadovoljen. Če nekaj kupujem in vidim 90% pet zvezdic in veliko število ocen, vseeno pa zaslediš negativne opise, potem je to to. Najbolj se nekako izogibam nakupom tistega, kar ni ocenjeno. Malo je na koncu odvisno koliko si tehnični človek, itd. Same pozitivne ocene so pa spet sumljive.

Recimo, ko sem kupoval robotsko kosilnico nisem bil čisto siguren, kaj naj pričakujem. Na koncu se je izkazala kot najboljši nakup tega leta, ki mi je odnesla ogromno dela. Treba je pa vedeti, da marketing obljublja vse in ko dobijo takšen izdelek v roke tehnično nevestni ljudje, ki ga mogoče uporabljajo na bolj zahtevnih robnih pogojih, potem dobiš slabo izkušnjo. Roboti (sesalci, koslinice, itd.) so pa sploh takšen primer. Če operirajo v okolju, ki je bolj na meji njihovih robnih pogojev, potem imaš hitro in sigurno nezadovoljnega lastnika. Še posebej, če je takšen, da ne razmišlja malo o optimiranju okolja v katerem robot deluje, s čimer lahko izdelek iz ocenjeno slabega spraviš v izredno dobro delujočega.

Letalski prevoz je naslednji takšen primer. Ogromno preletenih kilometrov, malo mrtvih. A ljudje še vedno bolj lagodno sedejo v avto. Povrhu še malo pijani, zaspani in utrujeni. S slabimi gumami, s podkupljenim tehničnim pregledom, itd.

Takle mamo...

Napisano
dne 10. 11. 2025 ob 17:49 je Tilen5 napisal:

Ko sem pred prodajo avto peljal v Horjul k mehaniku na popravilo (dela na Mazdi v LJ ta mehanik) je rekel, da je mazda dizel med najslabšimi in najbol sfaljenimi motorji(spisek vseh težav je bil kar presneto dolg). Pa je rekel, da niti pod razno jo ne bi imel. Pol sem ga vprašal kaj pa mazda bencinc ? Je rekel ne ker so pa prelene in nikamor ne gredo :D 

Se pravi se mehanik mazde izogiba na daleč lol

p.s: v delavnici je imel 3 mazde dizel z počeno glavo, je rekel da na mesec popravi 3,4 s to napako. Aja pa odmično sem imel fadirbano kljub temu, da je kao že popravljena verzija je rekel, da to je tudi od 2015 letnika naprej isti jajc 😂

hvala za iskreno mnenje

pri kolliko km si jo kupil in koliko km je imela ko so se začele težave?

dne 11. 11. 2025 ob 0:15 je Boss napisal:

No ja, če ti je to rekel, pol pač je vse skup logično. No ja, sej za dobr biznis je to dober nasvet.

Sem že spraševal enkrat pa mislim, da ni bilo odgovora. A je kdo na forumu kupil novega dizla, ga vozil sam in imel take težave? Ja Mazdi pač ne paše, da je avto za poslovne najeme in fafing.

moj kolega, ki me je ubistvu  navdušil za šestico

ko gre kam na pot dlje kot do lj, gre raje z ženinim volvotom

kupil jo je 2015 v btc in vozil tja na redne servise vsako leto ali takoj ko je prišel na 20kkm, tako so mu svetovali v salonu na začetku ;) 

Napisano (urejeno)

100k km je bila kupljena, naredil sem vse kar je bilo potrebno narediti, da bi avto dolgo peljal(to kar smo debatirali v temi servisi in imamo seznam). Avto je bil pregledan in je bil pri 100k km OK. Težave so se lotile pri 190k km,.. od senzorjev, turbine, glave, dpf, hladilnik počen, odročniki, odmična itd. Vsako regeneracijo sem pazil, da sem odfural do konca, servisi na 10k km, pa nič ni pomagalo.

Popravljeno od Tilen5

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
dne 11. 11. 2025 ob 7:01 je Sishi napisal:

pri 200kkm sem odstranil dpf in egr, menjana povratna cevka za nafto, neka posoda za antifriz, ki je počasi puščala, zadnji desni ležaj in enkrat se je strgal jermen za vodno pumpo/klimo/alternator zaradi jermenice alternatorja.

cca 2 leti malo pokadi sivo/belo pri vžigu. Servisira jo Pelko in pravi, da to ni nič, injektorje je testiral B-innova in baje so ok (enega je menjal), antifriz ne pušča, praktično ne porablja olja (zadnja 2 servisa sem dodal pol flaške Metabond old, prej cca 1L olja na 15kkm). Poraba 7.4 L/100, mogoče malo visoka čeprav je AVT in AWD...pa ta dim pri vžigu mi gre na mal živce...

hvala za info, a je zaštekal altenator al kva je bla fora?

to sem že slišal tudi na jutubu, da je vtrgalo jermenček

Napisano
pred 17 urami je g.Wankel napisal:

Ne vem, zadnjič si na veliko razlagal, da samo na servisu najbolj znajo povedat o avtih in na servisu so mu povedali, da so Mazde zanič. Torej, katero svojo izjavo boš požrl?

Seveda na servisu vse vedo a vsakemu vsega ne povedo! 

Resnica je ta, da so dizli podvrženi več problemom kot bencinci.... :nevem:

Če ti mehanik tam tega ne pove še ne pomeni, da temu ni tako! 

Vprašaj dr.Pelkota katere več popravlja.... 😉

Napisano

Ne katere več popravlja, ampak katere popravlja. Ene samo servisira... 

Napisano

Pa smo spet nazaj. Jaz dizelašem menjam olje in filtre na 20.000 km, pa na vsakih 120.000 še zobati jermen in kar sodi zraven. Očitno so moje Mazge špricale pouk, ko so jih učili, kako za*bavat lastnika...

serviser.gif

Napisano (urejeno)

Moj Ford je danes prestal drugega tehničnega z odliko. Mojster si je malo glasbo ojačal in se ni mogel prečuditi B&O sistemu. Pravi da proti Bose/JBL je to rang višje in ne more verjeti da ga ima Ford. Povedal mi je tudi, da je prvi Focus s head display-em, ki ga je videl.

Po statistiki tehničnega je Focus naredil v dveh letih 37.400km. Torej 18700 na leto.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 42 minutami je Tilen5 napisal:

So štafetno palico mazde predale fordu 🥴😬

Ne, ampak si avtovleke Forda podajajo kot štafetno palico...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.