Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jeb***** mimovrste pa njihovo na zalogi dobava 1.12! Jutri el classico, nov tv pa nekje v enmu kombiju!

?ofer si pa misli: kak?no krasno ?ivljenje! Nekdo je naro?il nov kav?, nekdo novo TV, jutri je pa El Classico! Parkiram nekje in si v miru ogledam, brez da bi ?ena te?ila...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Jeb***** mimovrste pa njihovo na zalogi dobava 1.12! Jutri el classico, nov tv pa nekje v enmu kombiju!

Jaz ga tut verjento naum mogu gledat, so mi iz ene soboto prestav delo glih na tole. Nejevoljen ?ist, sploh ker takrat bi bil itak de?uren, takrat pa  sam bil de?uren, potem dva delovna vikenda, ko nisem bil de?uren, po tem pa spet pridem na de?urstvo... cel mesec vikendi uni?en.

Napisano

Jaz se ravno zato izogibam nakupu v slovenskih spletnih stacunah... ker status, ki ga vidis pri artiklo velikokrat ni pravilen ... In dostava traja ponavadi nekaj dni... Ze sama obdelava narocila ponavadi traja en dan ... :( ... Pred kratkim sem narocil nekaj iz UK... v ponedeljek dopoldan oddal narocilo... v torek je bilo na Brniku in sem osebno prevzel ob 10:00 ko odprejo salter za stranke (prej sem seveda klical, ko sem po trackingu videl, da je zadeva ze na Brniku in narocil osebni prevzem, ker dopoldan itak ni nikogar doma in bi se potem s kurirjem lovil :) ... Sem pa tudi ze preusmeril posiljko na sluzbeni naslov ... 

Pri Posti pa je tako, da recimo po trackingu vidim, da je zadeva na posti... Spotoma iz sihta se ustavim na Posti in ji dam sprintan tracking iz strani sledenje.posta.si pa me nakuri, da moram imeti tisti listek, ki ga postar pusti v nabiralniku... da drugace ona ne ve tocno, kje je posiljka in mora iskati... Nevem zakaj imajo potem sploh stevilke za sledenje... ce sami v bajti ne znajo enostavno najti posiljke... Sem ji rekel, da nisem bi se doma in sem spotoma... pa mi zabrusi nazaj, da ima pa ona zaradi vec dela in da mora vseeno se enkrat napisati tak listek, ki mi ga je postar ze pusti v kaselcu ...  :blink:  :ph34r:

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ja imas prav, ampak 55inch tv se pa ne upam. Res pa da so imeli dobro ceno.

Glede tega v sredo ko sem narocil je bil tv 570?, kar 112? ceneje kot na ti black friday....komercialne fore.

Je razlika.....se posebej ko gledas s petih metrov. Velikost stare tv je se iz razmer iz stanovanja na Drulovki pred sedmimi leti. Sem pa zasral pred dvema letoma ko je strela skurila tv in sem mislil da zaradi zavarovalnice rabis isti tip tvja....v bistvu bi lahko takrat sel v vecjo pa delno doplacal. Po drugi strani pa je bila taka led tv 55' takrat vsaj jurja pa pol.

Ce je tisti spodnji kot stari TV... potem verjamem, da je razlika vec kot ocitna :) ... Tisto je uproabno samo za monitor pri racunalniku :) ... 

Jest imam sicer se 46" ... Panasonicovo plazmo ... ampak je stara skoraj 7 let... in takrat je res bila cena okoli 1250? v Celovcu... pri nas pa je bil isti model najceneje okoli 1500? ... normalna cena pa okoli 1650? ... Ampak pri TVju je tako, da ga menjam sele ko crkne :) ... Tako veliko ne gledam, da bi moral biti zadnjo krik mode ... imam pa rad, da je cimvecji ekran :) ... Ti imas prostor in bi lahko dal tudi 60" ali vec :P 

lp

Thomas

image.png

Napisano

4K pa bo zahteval ?e ve?jo bli?ino gledanja ali pa diagonalo ?ez celo steno, sicer bo brezveze imet tako rezolucijo. Kar ho?em povedat, arhitekti so s tem kako je danes vsaka dnevna 60kvadratov, od kav?a do televizije pa mora bit 10m mo?no mem pihnli. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Moj frend ima dober izraz, ko ga kdaj vpra?am zakaj je videt tako izmu?en in odgovori, da od gledanja televizije prav gotovo ne.

On je pravzaprav utemeljitelj izraza NEGLEDANJE TELEVIZIJE; ki pomeni neki malo bolj energi?nega in produktivnega  :wub:

Jaz imam 32-pal?no ki?to, ki je dokaj redko v?gana, ampak s 3m razdalje mi ob minimalni dioptriji povsem ustreza za kej pogledat.  :zvizga:

Se pa spomnim cajtov v koncu 80-ih, ko so imeli pri bratrancu Sony (ne vem black trinitron al neki takga), tedaj je bil to stroj in statusni simbol, kot danes ko nekdo da na mizo najnovej?ga Jabol?nika, gsm mislim.  :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Slika je odlicna. Med drugim mamo pa kabelsko :)

Mas kabelsko? A nisi enkrat rekel, da tam sredi polja ne morete nic imeti? In da mas internet speljan od starsev preko brezzicnega linka?

lp

Thomas

image.png

Napisano

5 let sem imel to, sedaj evj/telemach. Tk prikljucka pa ne bo nikoli. Zjebal me je se Hofer, ki se je postavil direktno na pot ....

Saj sem napisal zadnjic da so nam dvignili internet.

Vem da si napisal...samo sem mislil, da imas se vedno od starsev tisti link :) ... In ce so starsem dvignili, se tebi tudi pozna :) ...

Sicer pa sem pred kratkim preslatal na trojcka... in internet res fajn leti... Verjetno bom kmalu odjavil se zadnjo Telekomovo stvar v hisi :) ... Mogoce bom (oz. bolj zena) pogresal funkcijo "ogled nazaj" ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Mene pa centrometalova pe? na pelete je*e :( Se mi 2x na dan ugasne in izpi?e okvara ?istilca re?etke. Sem use spucal, pregledal, ?e je kje kaj, kar bi lahko spregledal,pa ?e zmer ni ok. O?itno me bo mogu lih serviser re?it :(

Napisano

Ja, ?e te kak?na pizda nevo??ljiva prijavi so in?pektorji dol?ni obravnavat zadevo ... zato le pazi koga ima? med prjatlji na FB-ju.

33112_1.png

Napisano

tud to je re?itev al pa da se malce mo?gane vklopi predno se objavljajo vsemogo?e stvari - internet ne pozabi. Vem, da je za marsikoga te?ko saj ?ivi od hvale drugih in si ego hrani na v?e?kih.

33112_1.png

Napisano

Ni samo FB. Obstajajo tudi drugi portali (tako kot tale mazda forum) po katerih so in?pektorji ?e izstavljali ra?une. En lep primer je bil, ko so pri enem od zimskih alpinisti?nih vzponov fantje bivakirali v 2metrskem snegu na vrhu Rjavine (2532 mnm), so jim poslali pozdrave s polo?nicami zaradi kampiranja v TNP.

Ko bo? fotkal svojo lepo Mazdo za v rubriko Lepe Mazde in bo? imel na povsem praznem parkiri??u slu?ajno eno gumo preblizu ?rte za ozna?evanje parkplaca, ti bo imel mestni redar vso pravico poslati pozdrave na dom zaradi napa?nega parkiranja. Zato je pomembno brisat registrske.

?alostno da imamo tako sposobne in?pekcijske slu?be da se jim ne da dvignit riti in iti na teren iskat prave kr?itelje.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Pomoje se ?e premal zavedamo tega nadzora. Na splo?no smo vsi proti temu, da bi nas kdo nadzoroval, kaj po?nemo, kje smo, itd. in takoj sko?imo v luft, ?e nam kdo ho?e kr?it pravice o zasebnosti.

Po drugi strani, pa imamo vsi pametne telefone, FB, itd itd in kar sami oddajamo te informacije (nevedo??) in se ne zavedamo njihovih posledic. ?e bi bli teoretiki zarot, bi lahk marsikaj povezali, ampak ?e dobro, da nismo. :D

PS: Tudi sam sem del vsega tega ?morna, nisem nobena izjema. Mogo?e sem le naiven uporabnik, ki v tem ne vidi nekih nevarnosti, se pa verjetno zelo motim. Do prve polo?nice morda... ;)

Napisano

no pa me je zapustila ?e ena mazda ... more bit neka okvara na menjalniku in ker rezervni9h delov ni + tega da sm pocen dobu avto lahko re?em da je z 272.000 kilometri pre?ivela svoje obdobje ...

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

Bolj lokalno pridelane sve?e hrane pa res ne more? imeti, ti pa ?e nekaj jamra?. O?itno nisi sre?en, ?e nisi nesre?en...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Pa dobr, a te tvoj res ne zna popedenat? :rolleyes:

Mogoce premalokrat temperaturo pomeri :) 

lp

Thomas

image.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
    • 2019 Focus ni počila še. 2008 Mondeo ni počila nikoli. Oziroma 2x od kamenčka.   Je pa res, da sta obe ogrevani. Mogoče je ta z grelno žico bolj kakovostna. In oba imata športno podvozje, torej bolj trdo šasijo. 3 valjnik 1.0 dizl 😲?
    • S kakšno opeko je zidana in kako debel je zid?  Kaj je na strehi in kako je ostrešje? 
    • Za prikaz in brisanje napak bi morala bit tud tadva ki si ju nalepu zadovoljiva.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.