Skoči na vsebino

Bencin OMV ali Petrol

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• Odgovori 153
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

saj mi2 imava isto ma?ino sedaj :):)

jaz bom peljal na?telat tole, samo ob?utljivost pozimi na benz je neverjetna...

Jest nic benza sploh ne tankam :P:D Samo dizel :harhar:

Pri prejsnji ni bilo nikoli treba nastavljati sob... to sem moral edino enkrat takoj na zacetku pri trenutni ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Strokovna razlaga: ne vem :ne vem:

A to ti v hladnih dneh cuka skos tud ko je motor ogret? Lahko, da je kaj narobe z luftmesserjem al pa kak?ni senzorjem temperature. A tud ?e da? powerbox stran isto cuka?

33112_1.png

Napisano

Res, da se, ko je hladno vozim z malo ve? obrati (recimo kakih 500 ve? ali prestavo ni?je) kot poleti. Mo?no, da zato ne zaznam cukanja - bo treba sprobat ?ez teden, ko bo spet malo hladneje, ?e se kaj pozna.

33112_1.png

• 3 meseci kasneje...
Napisano

jaz mam noter drugi (zapored) q-max, pa se mi zdi, da ima motor bolj robat zvok

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Tudi to sem poslu?al, pa je blo nemogo?e med avti dolo?it zvok.....ampak se mi zdi da sem prvi? sli?al injektorje.....

Meni se tudi zdi,da bolj klopota med 1500 in 2000 obrati.To ?ele ko se segreje,ko dodaja? gas in ne do konca,da je na pol obremenjen.

?e ga pohodi? ni sli?at ni?.Se pravi nekje vmes ko dodaja? gas do polovice.

Kaj je mo?no,da se s?asoma kak?en ?as vbrizga raz?tela? :ne vem:

Napisano

Moje izkusnje z petrolom in omw:

tankal pri omw 10 ewr naredil 125km..

tankal pri petrolu naredil 79 km...

pri obeh sem imel enako relacijo in prbl. Enak stil voznje.

pri mojem v6 motorju pa:

petrol- tankal 20ewr(95 okt) avto komaj uzgal in nenormalno trokeral.

omw- tankal 20 ewr (100okt) avto lepo uzgal in voznja je bila spet uzitek .

tko da jas vem kje tankam zadnje leto

concept.gif

Napisano

Zadnji tanki vsi na omv in poraba zelo v redu, tako da ostajam tu. :D

• 2 tedna kasneje...
Napisano

dvomim, da je to zaradi petrola ali omvja...

ce bi blo tko, bi jaz mel hude razlike (zadnja 2 tedna tankal 2 krat na kosovu, 1 krat v srbiji in 1 na hrvaskem), pa na bc-ju je avg se vedno 5.9l/100km

petrol sem tud dal, razen bolj nemirnega teka, nisem opazil da bi naredil manj s tankom...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

dvomim, da je to zaradi petrola ali omvja...

ce bi blo tko, bi jaz mel hude razlike (zadnja 2 tedna tankal 2 krat na kosovu, 1 krat v srbiji in 1 na hrvaskem), pa na bc-ju je avg se vedno 5.9l/100km

petrol sem tud dal, razen bolj nemirnega teka, nisem opazil da bi naredil manj s tankom...

Isto je pri sakerju, na mestu laufa tako da ma? ob?utek kot da kak cilinder ne dela vedno.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Slede?a situacija:

Po tistem nemirnem tanku, je bila kon?na poraba 6,7, vendar izklju?no relacija, sam v avtu in to ?e v hladnem podnebju

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=13062

nato OMV tank do rovinja 5,6 nazaj 5,7 nato 5 dni samo kratke vo?nje po Medvodah - v hudi vro?ini in 4je notri, kon?na poraba tanka 6,3

Sedaj pred potjo v Rovinj dal notri spet Petrola - samo do rovinja 6,7 poraba...? Ista cesta, isti tempo....

O?itno ma?ini ne pa?e ve? Petrol.

Kaj pa zunanje temperature, delovanje klime???

Isto je pri sakerju, na mestu laufa tako da ma? ob?utek kot da kak cilinder ne dela vedno.

Zato pa manj rabi: :ouje:

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

sem omenil..........klima je pa vedno on

?e, ?e, ampak poraba lahko varira pri vklopljeni klimi zradi razlik v zunanji temperaturi

od 0,3 - 1,5 l/100km. Kompresor ima sklopko, ki se po potrebi aktivira za vzdr?evanje pritiska hladilnega plina, ki pa je odvisen od odjema toplote iz notranjosti vozila, ta pa je povezana z zunanjo temperaturo, oziroma z jakostjo gretja sonca. Zato so lahko razlike v porabi na 100 km opazne.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

Jup, pa pri uporabi avtomatske se vmes tudi ugasne. Pri meni se kar pozna zdajle ko uporabljam klimo.

Bom pa primerja ta vikend, OMV 100 ali Aral 102 oktana.. :hudicek: Je pa res, da 102 oktana bom skuril verjetno zelo hitro. :D

Napisano

Hofer dela tudi v Medvodah stanico, grust stoji. Madona smo eni redkih ki imamo na 500m 4 semaforje in 4 pumpe! In to za cca 1000 folka

Res je... :)

Objavljena slika

Objavljena slika

Noja... zaenkrat so samo tri pumpe... in vse tri Petrolove ... in do prihoda Hoferja v Medvode so tudi vse stacune bile samo Mercatorjeve ... Od teh stirih semaforjev pa sta samo dva stalna... Pri Hoferju se prizge samo, ce kdo gre iz Hoferja proti LJ, tisti naprej pri "mehki curi" pa je samo za pesce in se priziga na gumb ...

Sicer pa je recimo v Kranju na Primskovem podobno... na radalji 500 metrov je ene pet semaforjev pa 4 crpalke (v neposredni blizini pa bo vsak cas se Hoferjeva :) ) ... S to razliko, da niso vse Petrolove... ena OMVjeva vmes "kazi" :D

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

No, v povpre?ju je ravno prav:

pri vas ?rpalka na 100 metrov, pri nas od mojega doma do ?rpalke v NG je 22 km, do ?rpalke v Mostu na So?i 24 km, do ?rpalke v Kanalu 23 km...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

No da povem, da ni 102 oktanov ni? bolj?ih glede porabe. Res pa, nisem gledal na porabo. :D Cena je bila pod 1,7?/l, v Avstriji je 98 oktanov dra?ji od tega na Aralu ob pisti v Adenau. Da bi ?lo kaj bolje tudi ne.

Napisano

To neki ni v redu - tam ima? zapis na OMV-ju samo en spodi pa sta dva.

Narobe je to, da mora? za porabo dolo?enega goriva gledati naslednji zapis velja pa prej?nji glede ?rpalke. To program pravilno prera?unava

Pravilno je takole

05.07.2012 45,05 57,08 15.142 646 6,97 Agip

23.06.2012 55,73 72,23 14.496 911 6,12 OMV

14.06.2012 54,91 71,16 13.585 819 6,70 Petrol

11.06.2012 41,71 54,60 12.766 709 5,88 Agip

Druga?e pa ima? bistveno premal meritev za to?no oceno porabe pri posameznem distributerju. Ko bo? imel pri vsakem 20 meritev bo pa ve?ino anomalij in statisti?nih napak odstranjenih in bomo lahko rekli, da je to kar se da to?no.

za primerjavo recimo kako zgleda pri meni

Poraba Diesel pri dru?bi Petrol: 6,56 l/100km (?t. zapisov: 82)

Poraba Diesel pri dru?bi OMV: 6,45 l/100km (?t. zapisov: 11)

Poraba Diesel pri dru?bi MOL: 6,51 l/100km (?t. zapisov: 33)

Poraba Diesel pri dru?bi Agip: 6,32 l/100km (?t. zapisov: 1)

Poraba Diesel pri dru?bi Logo: 6,39 l/100km (?t. zapisov: 2)

33112_1.png

Napisano

Nope, danes sem tankal OMV in zadnji zapis je Petrolov tank - ne gledati tisto zgoraj, ker ne vpisujem vedno pumpe....govorim o zadnjih 4h tankih odkar opa?am spremembo, in to je ravno ob vpeljavi famoznega Qmaxa

Kjer imam Agip je vedno ?rpalka: Agip Ajdov??ina

ker je to v aplikaciji vedno prva izbira, ?e ni? ne vnese? :):)

Ampak v Ajdov??ini ne vem ?e sem bil letos z avtom....

Sam pol pa sploh nima? to?nih podatkov, ?e ne vna?a? pumpe - ?koda :(

33112_1.png

Napisano

jaz tud takrat ko sem vpisoval porabe na poraba.com ni blo jasno kako se gleda...

recimo tank A je bil polnjen na petrolu in tank B na agipu...pol gledas na poraba.com in pravi, da je poraba B bila narejena s petrolom...

Napisano

?e je ?e tema o poraba.com :D

Petrolov app ima res bug in je privzeto zbrana ?rpalka petrol ajdov??ina. Oni to vedo in upam, da ?imprej odpravijo.

Kar se ti?e pa ?rpalke....smo pa meli ?e veliko debat na to temo. 1 vrstica prikazuje stanje tistega tankanja. Se pravi datum, litre, ceno, kilometre ter ?rpalko. Povpre?na poraba pri tem zapisu pa se izra?una s pomo?jo prej?njih podatkov. Tako je potrebno za ?rpalko tudi gledati 1 zapis nazaj.

Izra?un po dru?bah to dela pravilno.

Napisano

Ma nwm de?ki zakaj va?i avtomobili ne prenesejo dolo?enih goriv da dam za primer moje avtomobile:

Mazda 323 1.3 16V 350kkm tankano vse od petrola,OMW,mol,nikoli ob?util nobene razlike ?e odkar je avto nov avto imam namre? ?e 19 let ker sem pred 19 leti kupil novega...

Mazda 6 2.0D 121KM 200kkm tankano na vseh ?rpalkah tam kje se mii zaljubi in tudi nobene razlike niti da bi motor bil bol glasen ali pa kaj ni opaziti.Zaenkrat z gorivom nisem imel nikoli problemov.Mogo?e pa je v na?ih krajih bencin bol ?ist bolje vzdr?evani rezervarji...

Napisano

Nekateri o?itno ?e vedno obiskujete "marsovske" bencinske ?rpalke, ki imajo oznako OMW :aaaaa::jupiii:

No malo heca, ampak zanimivo da je pogosteje napisano OMW kakor OMV na telem forumu. :cheers:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Nekateri o?itno ?e vedno obiskujete "marsovske" bencinske ?rpalke, ki imajo oznako OMW :aaaaa::jupiii:

No malo heca, ampak zanimivo da je pogosteje napisano OMW kakor OMV na telem forumu. :cheers:

ups ne moja napaka :D

Napisano

Ta napaka sem med ljubitelji avtomobilizma pogosto pojavlja in sicer zaradi asociacije na BMW. Tako kr avtomatsko napi?ejo OMW namesto OMV.

33112_1.png

Napisano

Ma jst bom tut reku tko, da bistvene razlike ne opazim med gorivi v porabi. Skos je nekak ista, al pr agipu, omv al pa petrolu tankano.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.