Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
40 minutes ago, Alex said:

Danes sem ugotovil, da se tudi moj akumulator počasi poslavlja. Ali je kaka možnost sedaj kje kupit novega in ga tudi montirati pravilno? 

Pa kje je glih v teh časih našel. da gre... 

Spodaj imaš vse trgovce, ki poslujejo. https://www.mazda.si/obvestilo/

Če pa se odločiš za neoriginal, preveri v navodilih, kater tip potrebuješ in pokliči v na primer GMT (ravno danes sem na Facebooku videl obvestilo, da ti tudi dostavijo akumulator, zato jih omenjam).

Edit: Kot je že Jest povedal pa imaš gor link za postavitev sistemov nazaj v pravilno stanje.

Popravljeno od NevLado
Napisano
32 minutes ago, NevLado said:

Spodaj imaš vse trgovce, ki poslujejo. https://www.mazda.si/obvestilo/

Če pa se odločiš za neoriginal, preveri v navodilih, kater tip potrebuješ in pokliči v na primer GMT (ravno danes sem na Facebooku videl obvestilo, da ti tudi dostavijo akumulator, zato jih omenjam).

Edit: Kot je že Jest povedal pa imaš gor link za postavitev sistemov nazaj v pravilno stanje.

Se pravi, da bi lahko tudi sam to menjavo opravil, če imam nekaj pojma o "šraufanju"? 

Meni tega linka ne odpre. 

Napisano

Alex piše da so na nekaterih servisih zagotovili ustrezne storitve.

Tebe zanima itak samo tole pa ti kar kopiram

KOPER

AVTOPLUS d.o.o. Koper (Istrska cesta 55, 6000 Koper)

Po predhodnem dogovoru. Dosegljivi med 8.–13. uro.

tel. +386-5-613-70-54

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
50 minutes ago, Alex said:

Se pravi, da bi lahko tudi sam to menjavo opravil, če imam nekaj pojma o "šraufanju"? 

Meni tega linka ne odpre. 

Ja, slediš postopku, preberi temo, ki jo je polinkal Jest. Sam tega sicer še nisem probal ampak če boš šel na uradni servis ti bodo to itak naredili oni tam. Je pa tudi nekdo v eni od tem (če ne celo tejle) napisal, da naj med originalnim in aftermarketom sploh ne bi bilo take velike cenovne razlike.

Napisano

Mislim, da so meni rekli na servisu 280€ za akomulator,.. leta 2018 ,.. sm garant da je aftermarket precej cenejši

Napisano
3 hours ago, Alex said:

Danes sem ugotovil, da se tudi moj akumulator počasi poslavlja. Ali je kaka možnost sedaj kje kupit novega in ga tudi montirati pravilno? 

Pa kje je glih v teh časih našel. da gre... 

Koliko kilometrov imaš? Tvoja je 2016, če se ne motim?

Napisano

Pa si ziher, da acu umira? Kaj pa če bi ga poskusil napolniti čez polnilec?

33112_1.png

Napisano
2 minutes ago, Scr3am said:

Premalo za dizla. To je se za bencinarja premalo :P

Še vedno imam dve 6 - ici in obe se veselo vozita.Moram obe vozit okoli, da ne bi katera zamerila. :)

Napisano
52 minutes ago, Boss said:

Pa si ziher, da acu umira? Kaj pa če bi ga poskusil napolniti čez polnilec?

Mah, bom videl sedaj par dni. Če bo še kašljal gre ven in nov noter. Ni trte mrte. Ne maram, da me avto heca in nikoli ne vem, kakšne muhe bo imel ta dan. :)

• 11 mesecev kasneje...
Napisano (urejeno)

Notri lahko daš Bosch 85AH AGM :)  pa bo kresnilo

Jaz imam trenutno notri  70Ah agm pa tudi nimam težav zdej že 3leta +

Popravljeno od TiEn

Napisano
2 minutes ago, TiEn said:

Notri lahko daš Bosch 85AH AGM :)  pa bo kresnilo

Jaz imam trenutno notri  70Ah pa tudi nimam težav zdej že 3leta +

Daš linke :D res ne bi rad zajebal pri naročilu :D 

pole praviš 70 je tudi ok? 

Hvala že vnaprej :)

Napisano

Nimam linkov žal ker so meni to direkt pri avto električistu menjali.. če te skrbijo AH...škoda dizl RS ma v originalu notru 65Ah  baterijo 😛

Napisano
pred 14 minutami je Hixxy napisal:

Daš linke :D res ne bi rad zajebal pri naročilu :D 

pole praviš 70 je tudi ok? 

Hvala že vnaprej :)

Mere akumulatorja za 6-ko dizel , če bo kdo potreboval, so:

D 300 x Š 170 x V 190.Mora pa bit EFB ali AGM. Original je v Mazdi  EFB akumulator. 

Napisano
pred 12 minutami je Brane napisal:

Ta akumulator je navaden,brez start-stop, poglej kaj imaš notri- saj piše na vrhu akumulatorja

Mora bit start-stop obvezno. 

Napisano (urejeno)

Ah ja se opravičujem, seveda start-stop itak, nisem bil pozoren.

Ok pole je to to:

image.ashx?id=A1%2013%20070&size=400&fil
WWW.AKUMULATOR.SI

Start&stop akumulator 70Ah VARTA AGM je kvaliteten nemški proizvod. V prvi vgradnji pri vodilnih proizvajalcih avtomobilov ...

oziroma 

image.ashx?id=A1%2013%20070%20E&size=400
WWW.AKUMULATOR.SI

Start&stop akumulator 70Ah EFB Varta je baterija z najvišjimi startnimi sposobnostmi. Tudi ciklične lastnosti. Pri zamenjavi akumulatorja v ...

ali pa

Popravljeno od Hixxy
Napisano
pred 25 minutami je Hixxy napisal:

Ah ja se opravičujem, seveda start-stop itak, nisem bil pozoren.

Ok pole je to to:

image.ashx?id=A1%2013%20070&size=400&fil
WWW.AKUMULATOR.SI

Start&stop akumulator 70Ah VARTA AGM je kvaliteten nemški proizvod. V prvi vgradnji pri vodilnih proizvajalcih avtomobilov ...

oziroma 

image.ashx?id=A1%2013%20070%20E&size=400
WWW.AKUMULATOR.SI

Start&stop akumulator 70Ah EFB Varta je baterija z najvišjimi startnimi sposobnostmi. Tudi ciklične lastnosti. Pri zamenjavi akumulatorja v ...

ali pa

Oba sta prava. A dolžina obeh je samo 278mm. Ne vem, če ne bo opletal, ker je ležišče dolgo 300mm.Jaz sem dal noter 95Ah, ki je dolg nekje 302 mm. In paše točno v luknjo pa še moči ima več kot preveč. Ne pozabit, naši avti so dizli s ful porabnikov. 

Napisano
Pravkar je Shrek napisal:

Nikoli ni preveč...

V dieselu imam 100A aku... 

Pravilno. Jaz sem vedno dajal  95Ah v dizel mazdo. Tudi v stari imam tako baterijo. Seveda brez start-stopa. 😁

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.