Skoči na vsebino

XENON kit z pralnikom

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• 8 let kasneje...
  • Odgovori 62
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

a ni tako da je s Xenonom obvezno pranje? Jaz tega nimam..... :rolleyes:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ne. Imam xenonke in nimam ne pranja niti avtomatske nastavitve. Imam gumb 0123 za nivo luci, torej manualno....

Zanimivo res

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Zanimivo, zakaj je pranje obvezno pri Xenonu?

Ni obvezno samo pri Xenonu, ampak je obvezno pri vseh lu?eh nad 2000 lumni svetilnosti. Slu?ajno so pa? Xenon ?arnice ve?inoma tako zelo svetle, pri LED pa pa? la?je kontrolirajo svetilnost in jih potem izdelajo tako da ne dose?ejo te meje (?eprav novi Passati prekleto slepijo pono?i, ne vem kaj so zajebali pri teh lu?eh). ?e pa? sam tla?i? v svoj avto Xenon/LED lu?i in prese?e? to mejo bi po zakonu tudi moral vgraditi sistem za pranje.

Gre pa se za to da pa? ne slepi? ljudi ko ima? umazan ?aromet (in te posledi?no ne ubijejo na cesti ker ne vidijo kje vozijo :P).

Nekaj ve? informacij: https://www.carlightblog.com/2013/10/22/a-clean-beam-the-purpose-of-the-headlamp-washer-system/

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Xenon ki sveti pod 2000 lumni ne potrebuje pranja in avtomatske vi?ine. 

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Xenon ki sveti pod 2000 lumni ne potrebuje pranja in avtomatske vi?ine. 

kako pa na tehni?nem vedo lumne?

podvpra?anje, ali ni svetilnost LED ?arometov ?e ve?ja?

Napisano

Led ima sigurno vec kot 2000 lumnov. Ze jest ko sem kupil ala xenon kit samo da je bil led kit je imel 4800 lumnov ;)

Napisano

Led ima sigurno vec kot 2000 lumnov. Ze jest ko sem kupil ala xenon kit samo da je bil led kit je imel 4800 lumnov ;)

Pa majo led luci pranje?

Napisano

Jest mislim, da nimajo kar je pa spet skregano z zgoraj napisanim.

my point exactly, sem mislil da sem se ?e jaz izgubil.

Napisano

Ja...nova Mazda cx5 ima bolj?e led lu?i in tudi sistem za pranje lu?i...videl in probal

Napisano

Tudi pri mazdi 3 ni pranja LED ?arometov, svetijo pa v nulo, bolj?e kot ksenon  :jupiii:

Napisano

Torej smo ugotovili da papir vse prenese :)

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Torej smo ugotovili da papir vse prenese :)

Jap, ?e posebej ko mojstri to?no na oko do lumna izmerijo svetilnost lu?i in jih izrazijo s tehni?nimi termini kot so "moje so ful dobre pa nimajo pranja" ;P

(Kul stvar z LED lu?mi je da se jih da precej to?neje umerit na dolo?eno svetilnost. Ne bi me ?udilo ?e imajo vsi ti avti 1998lm LED lu?i :P )

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Razmi?ljam, da bi klasik lu?i na 5ki.pa 6ki komplet zamenjal z LED. Pozna kdo tole zadevo iz Avstrije? Sem dobil. Ponudbo na avto 96? za komplet dolge-kratke-meglenke. http://erfolgled.com/sl/domov/

Poslano z mojega STF-L09 z uporabo Tapatalk

Napisano

Razmi?ljam, da bi klasik lu?i na 5ki.pa 6ki komplet zamenjal z LED. Pozna kdo tole zadevo iz Avstrije? Sem dobil. Ponudbo na avto 96? za komplet dolge-kratke-meglenke. http://erfolgled.com/sl/domov/

Poslano z mojega STF-L09 z uporabo Tapatalk

ne kompliciraj pa daj samo pravo LED ?arnico :)

Napisano

Jest sem v prvo generacijo dal kao nek uber super LED kit z balasti za kratke luci in ti povem, da ni vredn pou k... z led sem imel slabso vidljivost kot pa s klasicnimi halogenkami. Naslednji dan sem za pol ceneje zmontiral xenon kit in je waaay better svetilo :). Led kit je bil pa okoli 60? samo za kratke luci.

So bile pa take :

https://www.ebay.com/itm/H1-80W-9600LM-Fanless-CREE-Chip-LED-Headlight-Kit-High-Power-6000K-White-Bulb/142227431526?hash=item211d6a6066:g:FaMAAOSwPCVX~ffp&vxp=mtr&redirect=mobile

Napisano

jaz sem dal pravo ?arnico PowerLED (z ventilatorjem in hladilnikom) v motor, in so mi sedaj vsi BMWja?i fov? ker je 3x bolj?a od njihove tovarni?ke, to res sveti in ne moti drugih.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Veš prodajalec v salonu propagira tisto kar mu šefi naročijo....  Na servisu izveš tisto kaj je res boljše in kje so kake težave in kje jih je mogoče preprečit, da motor dolgo lepo prede.... 
    • Glede TSR  napake zgleda gre za nek mišmaš EU in je mala verjetnost da popravijo. Spodnje besedilo je z neta.   Some customers may complain that a warning message for reduced TSR performance and or potential SD card error is shown on instrument cluster after Ignition is pushed on. After approx. 20 seconds this message is gone and all navigation and TSR related operations work as expected. CAUSE Due to new EU regulation vehicles are equipped with ISA (Intelligence Speed Assist) function. Complete start of the navigation system takes a little bit longer than IG on. Therefore, this warning message is shown to inform customer that ISA is not ready. COUNTERMEASURE No immediate action to be taken, the warning message disappears after approx. 20 seconds and all systems are fully operational. Mazda Corp is checking to modify in line with legal requirements, in order to avoid this confusing message. Applies to all Mazda 3s and CX-30's with VIN Last 6 Digits of 400000 or higher (for 2024 Model Year)
    • Saj to je tudi meni prodajalc omenil, da se mi splača G bolj kot X motor že zaradi cenejših servisov? Pa ker nič ali zelo malo vozim po AC.  Me pa zanima tole glede nihanja obratov saj mislim da tega ne bi smelo biti. 
    • tudi pri X186 ni neke razlike, ga pa vozijo sami penzionerji ali bodoči penzionerji v tej temi, pa so potem rezultati mal drugačni   poglejte sprint monitor     tiste 0,5l boste pa prišparali na eni menjavi svečk, ki je pri X motorju obvezna že pri 60kkm
    • Vidim da so opažanja pri večini G140 dokaj podobna: - za porabo pod 7 litrov je kar treba paziti glede načina vožnje - zavora pedala pri AT vsaj kot tu vidim tudi nekaterim drugim klika - glede nizkih obratov mislim da je Ok. Za nihanje pa še preverim kako je pri našem - besedilo pri zagonu motorja “zmanjšana zmogljivost TSR” je pogosto. Mogoče to odpravijo s kakšno posodobitvijo. - delovno temperaturo motorja imamo tudi drugi res nizko      
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.