Skoči na vsebino

MOTO KOTIČEK

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kak tak?en izlet me mika ?e z avtom kaj ?ele da bi mel moped. 

No ?e ne drugega v 9ih letih si jo spreobrnil in dokazal, da se je spla?alo trmasto obdr?ati moped. :D

Napisano

Hmmm mogoce se pa pridruzim....sicer je mal huda zame kot novopecenega motorista a ce sem sel drugi dan, ko je bil motor pri hisi na Maltal in back...:)....kerga septembra ste pa mislili it? A bi bil problem ce mam sopotnico?

lp

Napisano

Vsi in vse vabljene, verjetno bo tudi moja.

Zacetek septembra

Ql, smo na vezi...morem se par dodatkov kupit tko da bom vidu, ce mi financno znese vse...ker sem brez stranskih kovckov itd...

Napisano

Neki gledam da bi stranske kovcke kupil tko da bom se videl. Hvala zaenkrat.

Kot novopecenemu motoristu...katero opremo je treba met zraven za tako turo?...

Napisano

l. 2005: ?e ne gre motor od bajte grem jaz!

l. 2014: A misli?, da bi jaz to znala vozit, da se ne vozim samo zadaj?

pri 39-ih (re?e se 29-ih) in cca 5.000km na zadnjem zicu je spoznala, da je to res u?itek in imava skupno to?ko na stara leta.....

Spakirano vse za 2 za 5 dni, tudi ?otor za 3 osebe in tavelik turbo maximus  :bravo:. Tanajtabulj? je pa, da ni placa za shopping....

@Jures: khm... bi blo ?koda, ?e bi kater od njiju ?el od bajte :P

danes montiral pokrov kolesa  :)

post-11-0-02709500-1407869108_thumb.jpg

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

jures hvala za info. Samo de?na obleka mi manjka pa preobleka za ?kornje. A to torbo ki ponujas je za posodit ali prodat? Sam 1.300km v 3h dneh je kar kruta :) upam, da bom zdrzal kondicijsko...ker kot pravim sem nov med motoristi in imam samo 4k km za sabo motor pa dober mesec...

lp

Napisano

Vmes je bila miata....pa ni isto

V septembru bi organiziral vikend trip ' the best of Alps' ce ate za - s stirimi kolesi

Velja tole po vrstnem redu pomembnosti:

1. Svica - spedenano in spektakularno

2. Francija - visoko in specificen ambient (kamen)

3. Italija - prelazi po sistemu pajkove mreze, kamor se obrnes je ovink :)

Sele potem Avstrija, je kar ok samo ni to to, pa se colajo na vsakem kuclu.

Predviden strosek je ze znan - cca 140? Za spanje in futr po penzionih al pa cca 90? po kampih ampak je ze kar zimsko nad 2000m

+ bencin za cca max 2000km

Poraba izziv na primer :) samo folk mora biti za.

To bi pa mogo?e ?e mene zanimal ... ?e slu?ajno na? miata trip v septembru pade v vodo:)

A je to vse kar znate? :) Lepo je u?ivati v va?i otro?ki nesposobnosti:) Bravo

Napisano

Lepo tebi;-) carsko....si kj zmazran?

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

• 2 tedna kasneje...
Napisano

@Lava srecno voznjo!

@jures zal jaz se ne morem udelezit ker mam do konc septembra neki za koncat v sluzbi, tko da se dopust se mi prenese za cel mesec....

Napisano

ni panike. So pa danes kamni?ke in karavanke bele......... :ninja:

V nedeljo sem bil pri Passengersee in sel cez Nasfeld pa je blo se ok...vceri pa je mal pobelilo gor okrog ja. Ocitno bo treba kam proti jugu it v naslednjem mesecu ali dveh...ceprav so mi gorske ture lepse. Kolk km mas letos?

Napisano

...slaba sezona letos...dez pokavri vse. Upajmo da bo se kaj lepega vremena....se pa bojim, da ne bo nic z Passo Stelvio in Grossglocknerjem letos.

Napisano

Spet sem za?el gledat skuterje; kupil bi nekega rabljenega z dobro vetrno-de?no za??ito, da bi se z njim vozil v slu?bo (Bird ostane pri bajti, kakopak). Sem pa malo pozabil, kako se sedaj obra?unava registracija in zavarovanje. Iz avta si lahko prenesem 55% bonus pa ?e 50% mi zbijejo, ?e ga registriram za celo leto? Za XX-a foter pla?a 300? letno, ima pa 55% popusta in 50% dobi na zavarovanje za celo leto. ?e gledam po AMZS-ju in vse to dr?i, med 250ccm in 500ccm (in rang od 20 do 40 konjev), ve?jih razlik v ceni ni. Najbolj se mi dopadejo kaki Majesty, Atlantic, X9 in podobni. Ima kdo kak?ne izku?nje? Kako je s cenami rezervnih delov? Pred XX-om in Kawlom sem imel Kymco B&W 250, s katerim sem bil kar zadovoljen, le rezervni deli (in potro?na roba) so bili precej zasoljeni. Npr. crknila mi je plazma osvetlitev za ?tevec in seveda si moral menjat celega, ker se ga ni dalo razdret. Cena: 285?!  :glare: Za to gondolo sem pripravljen od?tet okoli 1.400?  -_-

Lavi pa dosti sre?nih kilometrov! ;) ?e je to tvoj prvi motor, idi pogledat kak poligon varne vo?nje. Ni zato, da bi dvomil vate, ampak vsakomur predvsem na za?etku leta prav pride, da se spet malo navadi? vo?nje po zimskem spanju. Da se navadi? prometa pa; ve? kot se vozi?, bolj zna? predvidevat ;)

Napisano

danes 270 km :) skoraj 5 ur ?isto sam samcat na motorju... totalen odklop...

sem se pa peljal okoli de?evja, brez da bi dobil eno samo kapljico :)

LP KAALman

Napisano

Lavi pa dosti sre?nih kilometrov! ;) ?e je to tvoj prvi motor, idi pogledat kak poligon varne vo?nje. Ni zato, da bi dvomil vate, ampak vsakomur predvsem na za?etku leta prav pride, da se spet malo navadi? vo?nje po zimskem spanju. Da se navadi? prometa pa; ve? kot se vozi?, bolj zna? predvidevat ;)

Hvala! :) aja no saj motor druga?e ni moj, je od o?eta, tako da ima on izpit in ga tud on vozi, sem sam sopotnica :D zaenkrat :) Ja varna vo?nja pa zagotovo, mu bom predlagala enkrat :) Sicer za letos ne vem ve?, koliko se bova sploh lahko ?e vozila.. Saj ve? vreme :glare:

Napisano

Dana?nji dan je lep! Pa ?e ene par dni je bilo takih letos :D Woohoo, stran vr?en denar za registracijo... Ne vem, ?e sem naklepal 300km vsega skupaj.

A pol noben ne ve, kako je z registracijo?  :closedeyes:

• 4 tedne kasneje...
Napisano

V?eraj sem ga pa na?gal do kraja. 17-let stara gara ?e vedno leti preko 300 (po ?tevcu) brez problema...  :ninja:

• 4 tedne kasneje...
Napisano

nalil VFRko do vrha, napumpal gume, spucal do sijaja in postavil na stojalo...

leto?nja sezona zaklju?ena s cca 4300 km... ?e bo prihodnje leto spet tak, ne bom rabil novih gum :)

povpre?na poraba 6,63 l/100km

LP KAALman

Napisano

Haha, jaz sem pa danes ?el na ?iht in nazaj z mojim, ampak bom vseeno moral gume menjat. Po kilometrini te pa nisem prekosil :D Povpre?no porabo sem imel na pamet tudi malo vi?jo (okoli 7l, kar je za karburatorsko verzijo kar solidno, sploh ?e nisi ne?en z ro?ko). 

Napisano

Ta vikend bil 2x po istri....jures-a nikjer srecal, ceprav sem bil v Rovinju...kje se je tiscal bog ti vedi...motor na stojalo...hmmmm kje pa :) sezona se zdalec ni zakljucena...pa bolj pocasi in previdno pa bo...zaenkrat 11k km...10.000 z Versysom 1.000 pa ta vikend z novim :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.