Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

?e ga bo? ?gal po avtocesti ti bo BC kazal cca 7,2 v resnici bo poraba nad 7,5 blizu 8, mogo?e celo ve?.

Vsaj tako je pri meni. Mogo?e ?e bo? vodil po omejitvah bo pod 7 litrov dejanske porabe nafte.

Vse lepo in prav sam meni se zdi da porabi enl liter preve?.

Sedaj ko vozim bolj umirjeno ka?e BC 6,6 v resnici je pa ?ez 7.

ocitno je velika razlika me karavanom pa 5 vratno

jaz sicer ne gledam vec "pes" porabe, ampak mi na bc-ju pise: 6.3l/100km, in povprecna hitrost 105km/h. Nazadnje se je reset delal 3000km nazaj, v teh 3000km se je slo nazaj iz makarske v LJ, in potem do amsterdama in nazaj v LJ (nekaj mestnih vozenj po dusseldorfu, amsterdamu in frankfurtu, dela na cesti, karavanke kjer se vozi izmenicno z 50km/h (nazaj grede) in ostalo 150-160 v sloveniji in hrvaskem, avstrija in nizozemska 120-130, nemcija vse mozno od 220 pa do 40...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

ocitno je velika razlika me karavanom pa 5 vratno

O?itno res :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Tole bo znal bit dober referen?ni pokazatelj.

Jst ne verjamem ve? v pozitivna presene?enja. bom pa zanala?? tankal na isti pumpi poln tank in ?e pe?

zra?unal, ?e mi bo zneslo seveda s tankom naredit 900 km, kar pa dvomim.

Vsekakor se bom zadeve lotil anal-i-ti?no in se javim z rezultati. :danzoman:

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Jst new verjamem ve? v pozitivna presene?enja. bom pa zanalađć tankal na isti pumpi poln tank in ?e pe?

zra?unal, ?e mi bo zneslo seveda s tankom naredit 900 km, kar pa dvomim.

Vsekakor se bom zadeve lotil anal-i-ti?no in se javim z rezultati. :danzoman:

probaj... js stalno poknem ?tevec na 0 km in tankam tako, da botisnem cev kolikor pa? gre not in napolnim dok ne vr?e pumbe ven.... ni? ne stiksam ?e tistih "par deci" not..

nazadnje sem tankal 53,13l in naredil 782 km... na kratko 6,78l/100 km, medtem ko mi BC ka?e 7,8l ?e odkar avto imam.

V mojih o?eh je BC en navadn jajc... uporabna stvar je samo max. razdalja, ostalo so mi osebno bolj kot ne neuporabni podatki, ki ?loveka samo nervirajo :rolleyes:

Napisano

probaj... js stalno poknem ?tevec na 0 km in tankam tako, da botisnem cev kolikor pa? gre not in napolnim dok ne vr?e pumbe ven.... ni? ne stiksam ?e tistih "par deci" not..

nazadnje sem tankal 53,13l in naredil 782 km... na kratko 6,78l/100 km, medtem ko mi BC ka?e 7,8l ?e odkar avto imam.

V mojih o?eh je BC en navadn jajc... uporabna stvar je samo max. razdalja, ostalo so mi osebno bolj kot ne neuporabni podatki, ki ?loveka samo nervirajo :rolleyes:

:)

pe? ra?unanje je zakon. Ne morm pa pozabt BC od fiata Stila k je meu 2 tripa npr 1 za vsak tank enga pa al za dalj? odbobje al pa dnevno karkol si pa? hotu. To?n je biu na deci, pa tak vpitje je ?ez fiata. Mazda je v tem pogledu totaln ?partanc. Lahk se pa seveda vpra?a? ?e je smisel avta v vo?nji al v srakastih elektronskih gizmotih. ?epru v dana?njih cajtih je fino imet mal statistike.....

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

pe? ra?unanje je zakon. Ne morm pa pozabt BC od fiata Stila k je meu 2 tripa npr 1 za vsak tank enga pa al za dalj? odbobje al pa dnevno karkol si pa? hotu. To?n je biu na deci, pa tak vpitje je ?ez fiata. Mazda je v tem pogledu totaln ?partanc. Lahk se pa seveda vpra?a? ?e je smisel avta v vo?nji al v srakastih elektronskih gizmotih. ?epru v dana?njih cajtih je fino imet mal statistike.....

Samo,?e ima? te "igra?ke" not,a si opazil,da s(m)o vsi ?e prav malo "matasti"oz.prismojeni,ko gledamo na to porabo in nekaterim prav polep?a dan oz.drugim ga zagreni,?e se primerja z drugimi. :whatever::D

Smo ?e ne?tetokrat ugotavljali,da ni povsod enak teren pa tudi relacije ?e zdale? ne.

Ravno zadnji? sem za hec ?e po?kilil na trenutno porabo po mestu (so pri meni sami klanci) in je kostantno "butalo" prek 20/100.Pa vozi ti po hribih z tehniko-gas do 2500 obratov pa pol po?asi po omejitvah.

Drek.Pri meni je samo gas. ;)

Napisano

jup.. to je mel moj volvo tud bolje po?timano... kazal na dva do tri deci to?no. Sploh ko sem ?e delal na Dunaju se ga je dalo spravt tut na 5,5l, kar mislim da pri mazdi lahko samo sanjam... no... ima pa tudi mazdica svoje prednosti... da ne bo kdo rekel da samo jamram :zvizga:

Napisano

jup.. to je mel moj volvo tud bolje po?timano... kazal na dva do tri deci to?no. Sploh ko sem ?e delal na Dunaju se ga je dalo spravt tut na 5,5l, kar mislim da pri mazdi lahko samo sanjam... no... ima pa tudi mazdica svoje prednosti... da ne bo kdo rekel da samo jamram :zvizga:

Jap, kot smo ?e ve?krat ugotovili, da je BC verjetno eden slab?ih delov mazde, jaz ga ?e dolgo sploh ne gledam ve?, ko se bli?ajo km 700 pa nekaj in se pri?ge rezerva samo gas na prvo ?rpalko in to je to! :P

Ko je ?e govora o porabi, meni je ni uspelo zni?ati pod 6,3l, pa se tudi ne sekiram,povpre?no pa je okoli 7,2l, seveda ra?unano na roke! :rolleyes:

Kar je pa super,glede na gassssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... :jupiii:

Napisano

To?nost BC-ja je problem pri prvi generaciji ?estke pa se da to tudi zrihtat - je Jures lepo napisal kako.

Pri drugi generaciji je pa to?nost veliko bolj?a saj la?e le za kak deci do dva. Primer: "Das Auto", ki je pol leta mlaj?i mu BC la?e od 7 deci do enega litra seveda v minus tako, da ima? skos ob?utek kolk var?no se pelje? v bistvu je pa pol ?ok, k na roke prera?una?.

33112_1.png

Napisano

V?eraj sem ?el tankat. BC je kazal 6.8, dejansko pa je bilo 7.8 me?ane vo?nje (po AC pa sem vozil ve?inoma med 130 in 150). Poraba se mi ne zdi pretirana, je pa res, da sem z Mondeom bencinarjem imel isto. Je pa res, da je imel tudi pol manj navora :dudek:

Napisano

?e ga bo? ?gal po avtocesti ti bo BC kazal cca 7,2 v resnici bo poraba nad 7,5 blizu 8, mogo?e celo ve?.

Vsaj tako je pri meni. Mogo?e ?e bo? vodil po omejitvah bo pod 7 litrov dejanske porabe nafte.

Vse lepo in prav sam meni se zdi da porabi enl liter preve?.

Sedaj ko vozim bolj umirjeno ka?e BC 6,6 v resnici je pa ?ez 7.

Ta tank mi pa meri BC to?no. 6,9 l/100 km razlikuje se le na drugi decimalki.

Da obrazlo?im: vo?nja po avtocesti (160-180 kmh) in mi je BC poraba narasal, dejanska pa padla.

joj joj joj.

Napisano

V?eraj sem spet nalival. 6.0l je kazalo po BC, dejanska je bila 6.7l. Na AC nisem vozil ?ez 130km/h, sem pa imel ?e nekaj stran poti (hrib?ki in dolinice) in pribli?no 4km kolono.

Napisano

Pismo, jest sm zdej se spravil mal 'testirat', vozim na tempomat 120 in bele?im porabe okoli 6,3 do 6,5. ?e bi ?elel porab 6 in manj, bi moral avtocesto vozit verjetno 80. ?e vozim po mojem okusu in ?eljah (t.j. med 130 in 160), poraba sko?i na ponosnih 7,5l in ve?, kar se mi zdi hudo preve?, glede na to, da vsi ostali prakticirajo tako vo?njo in porabo dobrih 6l =\

Al nekako u?timat (fajn bi blo, da bi kako 'okvaro' najdu, da u?timam, dokler ?e mam garancijo) al pa chippat/boxat pa da vidimo, ?e bo kej od tega. :)

ab183946.gif
^^ klikni me za mojo temo :) ^^
Napisano

@Riper - P box naj ti Jurc posod za par dni, pa da vidi? ?e je kaj razlike, pa ?e malo bolje bo? lahko pospe?eval (sklepam), ?e ti isto?asno ?e poraba pade, si zmagovalec na celi ?rti in gre? pa? P box kupit! :ljubezen:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Po moje s tem Boxom zadeva ?e bolj pije. Ma?ina bolj trpi ker je bolj napiljena. Ne vem no. Malo sem skeptik. ?e tako je motor enak ?e od samega za?etka 90KM, zdej pa je ma?ina napiljena ?e na 143KM. :ne vem:

Napisano

Po moje s tem Boxom zadeva ?e bolj pije. Ma?ina bolj trpi ker je bolj napiljena. Ne vem no. Malo sem skeptik. ?e tako je motor enak ?e od samega za?etka 90KM, zdej pa je ma?ina napiljena ?e na 143KM. :ne vem:

To pa ne bo dr?alo. ;)

Napisano

ko meni pride ?rtica pod polovico, za?ne doosti hitreje padat, kot prej, sklepam da ve?ina drugim tudi. Zanimivo je pa to da imam pri 550 km, nad polovico kazalec, sklepam da bom naredil 850km, kaj manj...

Napisano

Da malo olaj?am zadevo, se da narediti tudi do 1070km z enim tankom, ?e ima? cca 90% na avtoceste pri 100km/h. :P

?e slikovno gradivo:(fotografija je slab?e kvalitete zaradi starega telefona)

post-5512-1316460858_thumb.jpg

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Saj mas slike mojih zgoraj. Meni sskoz enako pada

definiraj kaj ti pada, ker se ful cudno slisi. lahko da kaksna zenska bere forum in bos takoj izlocen ;)

www.trziskisladoled.si

Napisano

Cajger goriva ne pada enakomerno, kar je nekako klasika. Pri P307 sem bil prav presene?en, da je enakomerno padal. Pri Mondeu je lahko 200km stal na F(ull), potem pa za?el padat proti prvi ?rtici in enakomerno nadaljeval proti E(mpty). Po moji lai?ni presoji, se to dogaja zato, ker ko plovec ti??ijo v posodo z gorivom, mu ne namenijo dodatnega prostor?ka, kamor lahko splava, ko je rezervoar poln. Tako ga pa gorivo ti??i proti "stropu" za njegovo celotno vi?ino oziroma debelino in je vbistvu kar nekaj kilometrov potopljen, namesto ploven. Imam prav? :whatever:

Napisano

Jaz grem danes tankat. Trenutno je 860Km , lu?ka ?e ne gori, bo pa kmalu. Cel tank mi BC ka?e 6.1 v zadnjih kilometrih pa se je izvajala regeneracija, sedaj ka?e 6.2.

Sporo?am, potem ko tankam kako bo :-)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Rekreiranje s kavo😝
    • Mojo CX-30 v prime line izvedbi si sedaj lastim malenkost več kot 6 mesecev. Glede na razvoj teme, sem se odločil, da še jaz povem za svtari, ki so mi na avtu všeč in stvari, ki mi niso najbolj. Avto ima sedaj nekaj več kot 5000km. Proti drugim forumašem je to malo, vendar hodim v službo peš.   Kaj mi je všeč (razen izgleda): - ergonomija in izgled notranjosti - avto je zelo tih v večini situacij - vozne lastnosti so dobre, avto se minimalno nagiba v ovinkih pri višjih hitrostih - všeč mi je upravljanje ekrana s koleščkom. - avto dobro pospešuje in ni bojazni za prehitevanje. - fizični gumbi za izklop piskanja in start/stop sistema - "teža" volana in njegova preciznost - Drago plastične obrobe - gretje(ročna klima). Ko začne gret greje na polno. Gumb za mešanje zraka imam sedaj pozimi nastavljeno na sredino, drugače je prevroče.   Stvari, ki mi niso všeč oz. bi se dale izboljšati z minimalnim vložkom: - zakaj je pri menjavi radijskih postaj na volanu 1-2s zamik s tem tečnim glasovnim opozorilom. Ali ne bi bilo bolje, če bi lahko šel hitro skozi postaje. - v vozilu pri notranjem kroženjem zraka (pre)hitro postane zatohlo, prav čutiš vlago v kabini. Sama klima je ok(navadna ročna). Ko nastavim moč pihanja, ter mešanja zraka za dane razmere, dela kot vsaka druga (ročna) klima - včasih traja predolgo preden prekliče zadnjo omejitev( piskanje vedno izklopim) - lane assist je moteč, ko se hočem čemu izognit in ne dam smerokaza - položaj stranskih ogledal oz. ogledalo na sovoznikovi strani. Preveč nazaj za moj okus, kar povzroča težave z nastavitvijo maksimalne vidljivosti. - ni slovenskega vodenja v navigaciji. Resno Mazda(in uvoznik), celotni vmesnik je preveden in niste mogli copy pastat enega fajla za slovenščino - pokrov prtljažnega dna(brez smart cargo). Tu so pa res šparali. En navaden "popndekl" oblečen v blago. Ko bi dali vsaj en pokrovček, ki gre v luknjo, kjer je kit za popravilo pnevmatik. Tako pa moraš paziti, da težjih predmetov ne daš gor preko luknje, ker se piga. Pozicionirat pa so jo morali ravno na mestu, kjer človek odloži večino stvar. Kasneje  sem kupil aftermarket gumi korito in je bolje. Ker občasno vozim plinske jeklenke, moram pazit, da gleda na obeh straneh preko luknje. Za primerjavo je moj Clio IV Expression za takratnih 9910€ s popustom imel pokrov iz umetne mase, spodaj pa nalepljen neke vrste recikliran filc debeline okrog 20mm. - škoda, da sam prtljažnik ni bolj štirioglat, da bi vsaj gume pri menjavi lažje šle not.   Če povzamem, sem z nakupom zelo zadovoljen in bi vozilo priporočil tudi drugim. So pa določene stvari, ko človek lahko samo reče "resno". Raje bi videl, da bi na kupca prevalili dodatnih 100-200€, kot pa šparanje na brezveznig stvareh.
    • Sicer se omenja, da bo 100kW dizel samo v kombinaciji z samodejnim menjalnikom, kar mi ni všeč, ampak, če dodajo zraven še štirikolesni pogon, bi tudi to pogoltnil.   Upam samo, da motor ne bo kak nafriziran litrski trivaljnik...
    • Mogoče prihaja nekaj, kar bi zate bilo zanimivo za zamenjavo Fukswagna   ...    Prihaja Fiatov novinec, ki ga bodo najbolj vzljubile družine AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI Na avtomobilskem salonu v Bruslju je Fiat predstavil velikoprostrosko zasnovani Qubo L, ki bo imel do 7 sedežev ter dizelske, bencinske in električne motorje.  
    • Baje, da bodo začeli Forde serijsko opremljati s 'šibedahom'.   Zato, da bodo tisti vosli, ko ga bodo kupili, imeli kam dat ušesa...       Pravkar mi sodelavec razlaga, kako mu je na Ford Courierju počila sprednja šipa. In stopi do našega FucksWagna, da mi pokaže in reče: - "Ja, prav tako kot tebi." Pogledam malo bolje in res, razpoka je vzporedno s spodnjim robom šipe, kakšna dva centimetra nad spodnjim robom. Iz kabine se sploh ne vidi, on je opazil, ko je ročno pral tisto koreto. Jaz pa šele, ko mi je on pokazal. Da bi kakšen kamenček tako nizko udaril, je že skoraj nemogoče, ker je v "zavetju" pokrova motorja in zaščiten z brisalci. Prej bi rekel, da prihaja do kakšnih napetosti, ko na šipo piha topel zrak, ker so zračniki narejeni tako, da piha na sredino šipe. In v tem mrazu je rob okoli mrzel, sredina pa vroča... Najbrž je utopično pričakovati, da bodo to upoštevali kot garancijo...   Ma, jebo ga da ga jebo stokrat da ga jebo pa FucksWagen...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.