Skoči na vsebino

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Najbolj me pa razkurijo tisti, ki sploh ne preberejo mojih objav, pa mi odgovarjajo!

Se pravibda se ena reva nima kaj oflocati, ker je vecina proti njej? Viva la demokracija.

Tud ce te lasten fotr napumpa pa posiljuje ima pac pravico otrok na svet...pa tudi ce mamo lahko umre zaradi v naprej znanega tezkega poroda?

Svasta...

Odgovor si lahko preberete v drugem stavku moje prve objave na to tematiko. Je pa na tej strani pod ?tevilko 1304...

Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...

Napisano

Strinjam se z 90% napisanega ampak na koncu pridemo do preprostega dejstva: nekdo ki noce imeti otroka zanosi in situacijo je treba nekako resiti. Ne vem kako polne so sirotisnice oz koliko ljudi bi rado posvojilo otroke pa jih ne more; precej preprican pa sem da ni lusno bit froc nekomu ki te ne more(financno recimo)/noce vzdrzevat. Kondomi bi kot kontracepcijske tabletke itak lahko bili zastojn ampak to je ze druga debata.

Kar se zdi meni bolj absurdno je, da rabis dandanes izpit za to, izpit za ono, potrdilo da si zmozen xy in tako naprej. Osebno ne maram otrok in se nisem nikoli izobrazeval v tej smeri, bi pa dal roko v ogenj da je vzgajati otroka bolj zahtevno kot naprimer voziti avto. Pa ze slabih 10 let spremljam vrstnike ki (nekateri) nimajo 5 dek v glavi & niso sposobni pravilno izpolniti listka za poslat priporoceno pismo, imajo pa vec otrok kot mozganskih celic. Kje je tu logika? O_o

Mislis logika za tem, da nimamo certifikacije/licence za biti stars?

Absolutno bi jih morali imeti. Mislim, da je to tako ocitno, da diskusija o tem sploh ni potrebna. Tako kot bi morali ukiniti dedovanje, ampak mi tega ne bomo docakali. S slednjim se cerkev ni uspela in je na koncu raje vpeljala celibat. ;)

Ce mislis logiko zakaj je stevilo otrok obratno sorazmerno z ... si to videl? :)

Vsak, ki se zaveda, da imamo na svetu krizo, ki je posledica izkljucno tega, da imamo na planetu prevec ljudi, bi lahko dvakrat premislil, preden ima prvega otroka. Ce mu ze ni mar za ostale, pa vsaj zato, ker bi se moral vprasati kaksna prihodnost caka njegove (morebitne) potomce.

Glede splava pa samo tole, ker za vse ostalo je skoda casa: splave bodo izvajali, pa ce so dovoljeni ali pa ne. Tisti, ki je proti, naj si pogleda, kaj se dogaja tam, kjer so prepovedani. To bi se zacelo dogajati pri nas, ko bi jih prepovedali. To, samo po sebi, bi moralo biti dovolj dober razlog, da se ga nikoli vec ne prepove.

PS: IVZja ni vec, zdaj je NIJZ in tudi ta naj bi varoval zdravje celotne populacije. Torej, med drugim, preprecil smrt zensk, ki so prisle k salabajzerju z obesalnikom.

Napisano

Sem si splaniral,da bom gledal ponovitev tar?e na slo1... tema o prepovedi abortusa...

Pa sem zdrzal,recimo, ene 10minut. Ne me je.at... pa v katerem stoletju smo?

Velik,velik korak nazaj,vkolikor bo tole sprejeto...

Enim se kolca po srednjem veku. In kako priti tja nazaj - lepo korak za korakom. Tud ISIS ni nastal v momentu.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Na Irski (Irskem?) se ze nekaj casa ukvarjajo s tem vprasanjem, progresivci proti vernikom; katolikom. Ceprav Irci so hecni in se konstantno tepejo za stvari ki jih je vecina narodov uredila po mirni poti. :P Mediji imajo kost za glodat (na dan prezivim vsaj 10-15 min na bbc news in ni tedna ko se ne bi omenjalo te teme & Irske), kleni katoliki se lahko zvecer v gostilni trkajo po prsih kako so spet resili par zivljenj, nasrkajo pa zenske ki hocejo sprejemat odlocitve glede svojega telesa. Ambicije zensk v 21. stoletju gredo res preko vseh meja, ane?

http://www.bbc.com/news/health-37657042

http://www.bbc.com/news/magazine-35980195

http://www.bbc.com/news/world-europe-37462862

Nova ?tudija ka?e da so se Kitajci zelo u?teli v omejevanju 1 otroka na dru?ino, dolgoro?no jim ka?e zelo zelo slabo....kot ogro?ena vrsta.

Zgodaj je se (zame) in nisem ziher ampak...to je sarkazem ane?

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano

Tole so te?ke teme in valda ima vsak svoje mi?ljenje o tem.

Moje mi?ljenje je, da naj vsak dela s svojim telesom, kar ho?e. Isto bi moralo biti, ko je nekdo na smrt bolan in bi si rad skraj?al muke...

?e sm zdej zarad tega slab ?lovek - So be it...

Napisano

Nova ?tudija ka?e da so se Kitajci zelo u?teli v omejevanju 1 otroka na dru?ino, dolgoro?no jim ka?e zelo zelo slabo....kot ogro?ena vrsta.

Niti pod razno*. (Citirane clanke sem le preletel.)

Imajo upad populacije in problem s starostno piramido, ter z vsem kar pride s tem zraven, plus primanjkljaj zensk zaradi neumnega prepricanja, da so moski potomci vec vredni.

Ampak ta piramida se bo spodaj zozala prej ali slej, in bolje je prej, ter kontrolirano. Seveda pa se nobena vlada ne zeli ukvarjati s takimi problemi. Tako kot nasa noce resiti problema pokojnin, zdravstva, ... za vse je spet isti razlog - staranje prebivalstva.

Konstantna rast ne resi problema, ker ni vzdrzna. Kar je treba narediti je nacrtno zmanjsati populacijo, preden jo zmanjsa ekosistem, in Kitajcem gre to ocitno odlicno od rok.

* Sicer nisem ekolog, ampak dajmo razmisliti: vrsta je ogrozena, ce obstaja nevarnost, da populacija pade na nulo. Imamo populacijo v ekosistemu in ta ekosistem ima vec kot dovolj resursov, da tej populaciji omogoca nadaljnjo rast. Ce se populacija odloci, da bo rast zavrla, ne vidim problema v tem, da se na eni tocki premisli in zacne na veliko producirat potomce. Hrane je dovolj, predatorjev ni, bolezni ni.

Napisano

Ampak vseeno je Kitajski z na?rtovanjem demografskega prirastka oziroma upada uspelo nekako dr?ati normalni ?ivljenski nivo. Indija po drugi strani tega ni uspela in ?edalje bolj tone v rev??ino.

33112_1.png

Napisano

http://m.24ur.com/novice/slovenija/snemanje-tehnicnih-pregledov.html

Ja pa ja...

@#$?%?$@#%/$@!!!!!!!!!!!

Svojat nemarna dr?avna.. delat naj se spravijo, ?e ne druga naj ceste krpajo.... ne pa da nas bojo povsod po kamerah gledali...

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Sem v jamralnik napisal da sem imel manj?o poplavo v avtu. No, zlagal sem se! Ni majhna :vskalo:  :vskalo:  :vskalo:  :vskalo:  :vskalo:  :vskalo:  :vskalo:  :vskalo:

Zama?en "odtok" od stre?nega okna in zato par litrov vode pod sovoznikovem sede?em. Posu?ilo se bo tam nekje do konca drugega poletja  :wacko:  :wacko:  :wacko:

post-563-0-11582100-1477220124_thumb.jpg

Napisano

Gretje v noge in naj laufa avto :)

Dobra ideja ?e nebi bil 4.4 bencinar  :hohoho:  :hohoho:  :hohoho:  :hohoho:

Sem raj? dal kalorifer not - je elektrika cenej?a  :P

Bom kar cel teden mogu tole lavfat popoldne po ?ihtu

Napisano

Pa saj niso normalni!

V?asih so z Bo?i?nimi ponudbami po?akali, da je vsaj 1. november minil... Danes pa ?e poslu?am o ponudbi Bo?i?nih daril, pa je ?ele o.k. to ber...

Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...

Napisano

Dobra ideja ?e nebi bil 4.4 bencinar  :hohoho:  :hohoho:  :hohoho:  :hohoho:

Sem raj? dal kalorifer not - je elektrika cenej?a  :P

Bom kar cel teden mogu tole lavfat popoldne po ?ihtu

Sem skor 100% da bi elektri?en razvla?evalnik imel bistveno ve?ji efekt kot kalorifer.

Napisano

Sem skor 100% da bi elektri?en razvla?evalnik imel bistveno ve?ji efekt kot kalorifer.

Nimam  :ne vem:

Napisano

Heh, par juncev je za vsak slu?aj, da ne pozabijo ju3 zju3 zalaufat prednjih in zadnjih meglenk, so raje ?e kar dans oboje vklopli. KAPO DOL za to pogruntav??ino, res vsa ?ast!  :bravo:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 2 tedna kasneje...
Napisano

dons naj bi nam od Telekoma pri?li napeljat internet ... in valda jih ni, kli?emo na Telekom spra?ujemo kaj se dogaja, 10 min so nas vezal od enga do druzga pa od nobenga n? zvedl nakonc so nm dal pa cifro k je skos zasedena ( zdej ?e ne vrjamm da ma nekdo linijo skos zasedeno brez da nebi meu 5 min umes frej, aja pa ponavad majo na?timan da ?aka? in ti pove kateri si v vrsti )

dele bi najraj? ?u na Telekom pa uporabu od Slivke metodo, ?e ne druzga da jim spra?m tiste glave 

res ne ?tekam ... pustijo te ?akat ceu jeben mesec brez neta in res razlagajo da so ful zasedeni, da nemorejo prej, nakonc pa zve? da dolo?enih paperjov ?e sploh niso naprej poslal do teh ki pokrivajo ta okro?je za monta?o, ?eprov so ti ve?krat za sveto oblublan da bojo 3.11.2016 pri?li med 9 in 10 uro dopoldne ...  :angry:  :angry:  :ninja:  :vskalo:  :vskalo:

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

Ti sam reci, sem ravno prave volje...

Ustavim na parkiri??u in se razgledujem, kam bi se dalo parkirati. Na lepem mo?no po?i in avto se strese. Pogledam v ogledalo in vidim, kako je nekdo rikvercar s parkirnega ven, tre??il v moj avto, in se nato lepo odpeljal dalje.

Na sre?o sem si zapomnil njegovo tablico in prijavil policiji nesre?o s pobegom...

Po nekaj ve? kot pol ure pridejo policaji in me za?nejo zasli?evat in preverjat, kot da sem ta huj?i kriminalec, ne pa o?kodovanec...

Sem ravno prave volje za koga z lopato po?latat...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Pa kdo ?e ima od telekoma internet? Tolk slabih izku?enj sm ?e mel z njimi glede tega, da nikol ve? ne rabim n? od njih. 

Napisano

Pa kdo ?e ima od telekoma internet? Tolk slabih izku?enj sm ?e mel z njimi glede tega, da nikol ve? ne rabim n? od njih.

Siol box mam, men super obratuje in 3 dni v rikverc mi dostikrat prav pride, ko sem bl maw duma. :)

Napisano

Na amis imamo 7 dni za gledanje za nazaj. ?ist dost. :D

Itak pa tv gledam samo, ko je fuzbal, ostalo pa bolj al manj po nesre?i.

Napisano

Ja sej tale moj paket je za osnovnega menda kar drag s tole skatlo, okrog 33 cekinov mesecno. :P

Se dobr da so redko kake tezave, ker na klincevo 080.... niti slucajno ne priklices oz docakas nikogar. :)

Napisano

V?eraj na Viru in v njegovi okolici spet kolone izbeglic ob cestah. Eni so imeli neke balone, pa ene vre?e so nosili. 

Matr, kolega je od novoodprtega ?oping centra doma ve? kot en kilometer, pa so mu ekstremni ?opingerji vseeno zaparkirali bajto. :vskalo:  

Napisano

A so bli moment kljuci v akciji

Glede na vsesplo?no evforijo bi rekel da niso bili moment klju?i, ti so prepoceni. Nekaj zelo dragega so moral zastonj talat da je bil folk tako popi...

Napisano

?edalje manj mam potrpljenja z ljudmi, ki ne dajejo smernikov. Butli!

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
    • 2019 Focus ni počila še. 2008 Mondeo ni počila nikoli. Oziroma 2x od kamenčka.   Je pa res, da sta obe ogrevani. Mogoče je ta z grelno žico bolj kakovostna. In oba imata športno podvozje, torej bolj trdo šasijo. 3 valjnik 1.0 dizl 😲?
    • S kakšno opeko je zidana in kako debel je zid?  Kaj je na strehi in kako je ostrešje? 
    • Za prikaz in brisanje napak bi morala bit tud tadva ki si ju nalepu zadovoljiva.
    • klet delno vkopana, pritličje, 1 štuk - neto površina 120+ m2
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.