Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/03/2021 in all areas

 1. Vidim da na veliko govorite o ketni . Mehanik , ki mi je svetoval menjavo dela samo na mazdinih motorjih . Sam je kupil 2016 letnik ki je imel samo 123000km in je takoj zamenjal kompletno vse . Pravi da so imeli primere , da je šla ketnica k vragu in mašina fuč . Te nove ketnice so bol kvalitetne , saj je bila izboljšava v letu 2019 in tiste mašine kolk on ve niso imele še nobene težave . Če delaš mesečno več kot 2000km in voziš po klancih je priporočljivo menjat pri 150k . Sam bom menjal , ker sem z kredo kupo avto in nočem imet še enega sranja kot sem imel pri KIA ko mi je p
  5 points
 2. Edino kar sem dobil je vinjeta Za 15.5 se nevem kako bo, ce bom imel cas pridem zagotovo.
  4 points
 3. Take praske na teh občutljivih vodnih lakih niso redke. Vsekakor zahtevaj, da se praska odstrani brez barvanja. Podobnih prask sem saniral že nešteto in se, če je kvalitetno opravljeno ne sme nič poznati.
  4 points
 4. Joj, stiskam pesti da bo tako Alex in da ni kaj hujega, da bom ze moral kaj barvat.. menjavat itd. Avto mi je pa drugace zelo lep! Ampak zal me spet spremlja nekaj zalosti, ker pa sem le opazil da ima te praske EDIT: Da dodam se dve normalni sliki od najine nove Mazda CX-30
  4 points
 5. Ko je enkrat jermen gor se tiste nitke nasponajo in se istega jermena nikoli ne daje vec nazaj gor pa tut, ce ma sam 2km za sabo! Ko pa se menja, se pa itak menja vse v kompletu!
  3 points
 6. Dobro da dizla nimaš, to bi šele jamral...
  3 points
 7. Kaj pa, če delaš recimo samo 20Kkm na leto? Ne boš čakal na 200Kkm,ker bo imel takrat jermen deset let. Kolikor je meni znano je priporočljivo menjati jermen na vsakih pet let ali pa 120Kkm,kar pride prej. Vsekakor pa ne odlaša z menjavo, ker jermen lahko preperi in je rezultat enak kot pri strani letni. 🤔
  3 points
 8. To je to fantje,ne se igrat s ketnicami na dizlaših,da boste lahko prišli na srečanje 15.5.2021.... Drugače pa se zobati jermeni menjajo na novih avtih pri cc180-200k km,odvisno od znamke. To je potem isto kot ketnca,žal pa ne moremo vplivati na to za kar se tovarna odloči......😁
  3 points
 9. Nazaj na jermen bi mogl it. Ker smiseu teh verižic je, da se jih ne menja ne pa, da se kle pogovarjate, da bi jih morali skoraj bolj pogosto kot jermena. Pa praktično vsi imajo te težave. Škoda, če preskoči pa vemo kakšna je.
  3 points
 10. Jermen se menja v kompletu z napenjalci, vijaki in vodno črpalko če jo ima gnano na zobat jermen ali če je nameščena pod zobati jermen.Prvič pa čujem se menja preventivno samo ležaje in napenjalce brez jermena, to lahko delaš sebi drugim pa bog ne daj
  2 points
 11. Calibra je, meni, dizajnersko čudovit avto! In če ste opazili, so 8V veliko več vredne kot 16V. Pri 16V so zajebal konstrukcijo glave, ker so "navrtal" 8V in s tem stanjšali stene kanalov. POsledično temu so pokale glave 16V med kanali. Dotična Calibra ima tudi narobe zapisan VIN (WOLOOOO85P1186165) za informacijo! V VIN številki nikoli ni črke O (se tepe s številko "0", nula) in črke I (se tepe s številko 1)
  2 points
 12. Ketne zdržijo cca. 50% dlje, kar je napredek 😁. Sicer pa tudi zamenjava jermena ni bila poceni, pred 20-timi leti je to stalo med 500 in 1.000 DEM.
  2 points
 13. Tule je vse lepo predstavljeno 🙂
  1 point
 14. @DavidMazda uživaj v vožnji z novo lepotico.😊 Za tiste rise se ne sekiraj saj bodo porihtal. Imaš najlepšo barvo za ta model avta,saj vema zakaj.....😊 Si dobil kaj za uteho na dolgo čakanje? Pa srečno vožnjo in se vidimo mogoče 15.5.?
  1 point
 15. To ti bodo spolirali. Je, kakor vidim, le površinska praska(ni šla skozi prozorni lak).
  1 point
 16. Tam bi bil stroske drazji od same vrednosti avta. Zato se pa rabljeni dizli prodajajo pri taksnih kilometrih, ker se priblizuje cas menjava sklopke ali veliki servis
  1 point
 17. Prva generacija 1.8 370k km ne duha ne sluha o "raztegnjeni" ketni, kaj sele menjavi. Vse je se OEM (ketna, vsi sponarji, vodna pumpa itd.). Druga generacija 2.5 pri 240k km ista zgoda. Aja so pa vsi (brez navora) bencinarji. Clovek bi mislil, da imate neko 4.0 pošast pod haubo, katero se skos tera do blokade, da vam tako ketnce pokajo. Ne pa da se peljete 140km/h po obvoznici. Pac slab material in tuki je end of story.
  1 point
 18. Itak. Jermen pride ves zlizan in obrabljen. Lahko, da ne bo počil dolgo, lahko pa se zgodi,da takrat, ko je najmanj treba. 😬
  1 point
 19. Damijan evo to je meni mehanik in prodajalec svetoval in sem polek novega jermena(za alternator) vzel še zraven kolešček napenjalca, sicer piše nekje na forumu da naj bi se pri 150k menjalo cel napenjalec ampak po posvetovanju sploh ni treba.
  1 point
 20. Na servisu naj ti ključ ven zbriše, da kdo avta ne odpelje. V forscanu pa ti pokaže koliko ključev je bilo vpisanih v avto. Da se jih vpisat celo 8. Po kljucavnicarskih trgovinah se da narest klon ključa. Če bi hotel sam vprogramirat dodatne ključe v avto potrebuješ 2 različna ključa ki sta vpisana v avtu.
  1 point
 21. Če ti po strojniško povem, je največja napaka mehanikov, da preventivno menjajo jermene, napenjalcev in ležajev pa ne. Jermen v bistvu nič ne trpi. Jermen trpi samo tedaj, če ležaji ne tečejo lepo in napenjalci ne funkcionirajo. Zato je bolje preventivno menjati ležaje in napenjalce, pustiti pa star jermen, kot delati obratno.
  1 point
 22. Časovno je seveda omejen na 5 let. 👍
  1 point
 23. Boš prišel na srečanje porabe? 😊
  1 point
 24. Naša M3 G120 kaže povprečno porabo 6,9 l/100 km, vožnja pa mešana, 95% se vozi voznik sam.
  1 point
 25. Govorim glede na to kje je ferrari v preteklosti bil.
  1 point
 26. Zanimivo. A se tudi dobita na kavi? Ta Calibra je zanimiva Opel Calibra :: Avtonet :: WWW.AVTO.NET Opel Calibra 2.0i Avt., letnik:1993,4990 EUR :: www.Avto.net ::
  1 point
 27. Ja smo napisal si pa kot kot da je hamilton toliko perfektno vozil, da so zasledovalci zaostali 30sekund,.. edini razlog za tak zaostanek je ker sta tako bottas in verstapen šla ponovno v bokse po soft gume da naredita najhitrejši krog za tisto točko.(ni jim pa bilo potrebno)
  1 point
 28. Gregster še en, ki ni gledal dirke in komentira samo na podlagi slike končnih rezultatov lol, mal se pozanimi prej k pišeš neumnosti...
  1 point
 29. Se malo hecaš. 🤔Tisti prvi nima slike avta, ker ima motor na panku! Tole kar je tule je brezveze, zato moramo mi narediti 'pravi test'! To bo prava priložnost, da se pokaže razlika, bencin vs disel....
  1 point
 30. Sej, zdejle vsi 6.0, ko bo pa treba jajca na plot in dokazat pa ne bo nobenga na test (OK, edin Biniju verjamem, da bo res prišel).😁 OK, tole je blo mal v hecu, da še koga podrezam, da bi res prišel čez 14 dni na test. Še enkrat, to ne bo tekmovanje, ampak, da v skoraj enakih pogojih in tipu vožnje dejansko vsak zase ugotovi kolk je realna poraba v primerjavi z ostalimi in da se končno neha merjenje tičev v neprimerljivih situacijah. Ne more se recimo primerjati enega, ki se vozi relacijsko do max 90km/h po lokalnih cestah, od tistega, ki vozi 130+ po AC-jih in tistega, ki večino d
  1 point
 31. Ma to je še vedno ista fora kot pred letom in pol, ko sem sam kupoval. Niso likvidni in morajo najprej MMS-u plačat, da jim da papirje za avto. Se pravi tvoj nakazan denar, gre nato ustrezen del za plačilo uvozniku MMS-u naprej in šele potem dobijo papirje, da lahko potem ti registriraš. Včasih, so že vse imeli in so MMS nakazali naknadno pol so pa ratali slabi plačniki z zamudo in zdaj morajo plačat v naprej. Za kupca to pomeni pač dodatne dneve čakanja, ampak avto boš ap vsaj dobil.
  1 point
 32. Avto sem sicer danes prevzel, ampak sem potem kasneje na parkiriscu opazil da je popraskan... tokrat je morala moja klicat nazaj, ker jaz bi verjetno prevec grdega povedal. Jutri ga peljem nazaj da 'pogledajo' kaj se da narediti. Preden sem ga prevzel, nisem dovolj natancno pogledal zunanjost, sem sicer nekaj opazil, ampak je moja menila da je to umazan.. pa potem nisva vztrajala da bi blizje preverili. No, na parkiriscu mi ni dalo miru in pod dolocenim kotom lahko opazis da je dejansko praska..
  0 points
 33. V bistvu meni ne deluje glih "ketnica".
  0 points
This leaderboard is set to Ljubljana/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.