Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hm, pi?e da sta se zapletla v prepir... Vidi se,kako je poletel ?ez avto. Dvomim , da se je kolesar pobral in odpeljal / odkorakal naprej , ?e preden je ta, ki je snemal , odpeljal ...

Pa?, ustavis, vpra?as ?e so vsi ok in ko (oziroma ?e) vidi?,da so vsi ok in da pa? letijo "zgolj " kletvice, se vsedes in odpeljes...

Pa ?isto tako... ?e bi jaz imel kamero v avtu bi zelo verjetno pristopil zraven in povedal,da imam posnetek , vkolikor bi komu koristil za razjasnitev okoli??in...

Kar se pa ti?e tvojih ?elja kolesarju,se pa strinjam s teboj.

In po cem sklepas, da ta s kamero ni ustavil in pomagal ... ? 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Jaz vidim samo, da je zacel speljevati, potem je pa konec posnetka  :zvizga:  :P ... Posnetek je nekako prisel do 24ur... verjetno skupaj z zgodbo... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

No,kakorkoli... Zalostno je , da je sploh kdorkoli ?el mimo,ne da bi pomagal.

In po mojih izku?njah ljudje raje fotkajo,snemajo, objavljajo na FB, kot da bi naredili to,kar jim zakon veleva.

Napisano

Kolesar,  brez luci, na napacni strani ceste...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Vem,vem.... Jaz sem v?eraj skoraj nabil tekaca na haubo... Seveda tekel tam,kjer ni plo?nika (na drugi strani pa je bil), oble?en v ?rno (ura 21h), brez ?elke...

Pri nakupu avta doktotirajo iz zvezdic na NCAPu, nevem ?esa ?e vse, v trenutku ko so pa na bajku ali pa pe?ci, se jih pa 3/4 obna?a,kot da so v ra?unalni?ki igrici ,kjer obstaja gumb "restart Game"...

Napisano

... ... ... ... ... v trenutku ko so pa na bajku ali pa pe?ci, se jih pa 3/4 obna?a,kot da so v ra?unalni?ki igrici ,kjer obstaja gumb "restart Game"...

A se ?udi??

Ko smo bili mi majhni, je bila debata, kaj vse se ti lahko zgodi, ?e te avto butne: lahko ti polomi kosti, lahko ima? pretres mo?ganov, lahko ti zlomi hrbtenico, lahko ti ... ... ... Zdaj se pa pogovarjajo, kdo bo kriv. Kaj bo s teboj, je ?ele drugo na vrsti - ?e sploh.

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

A se ?udi??

Ko smo bili mi majhni, je bila debata, kaj vse se ti lahko zgodi, ?e te avto butne: lahko ti polomi kosti, lahko ima? pretres mo?ganov, lahko ti zlomi hrbtenico, lahko ti ... ... ... Zdaj se pa pogovarjajo, kdo bo kriv. Kaj bo s teboj, je ?ele drugo na vrsti - ?e sploh.

Ampak a ve?... Dveh stvari ne razumem...

Razumem mulca, da ne razmi?lja,oziroma da razmi?lja na svoj na?in.

Ampak... Da pa oseba v zrelih letih,ki je odra??ala v nekih "normalnih" ?asih naenkrat izgubi kompas in pozabi vse to, kar so se neko? u?ili... Ne razumem.

Prav tako ne razumem kolesarja, ki je zelo verjetno marsikdaj tudi avtomobilist in dela na kolesu neumnosti... A je mo?no da v trenutku pozabi kako mu gredo v nos kolesarji, ko je sam v avtu? Saj je ve?ina polnoletnih kolesarjev tudi avtomobilistov (pustimo ob strani manj?ino brez izpita,upokojence...). Ne razumem.

Napisano

Ampak osnovni problem se je za?el, ko so udele?ence v prometu za?eli segregirati po tem, kdo je bolj ranljiv. In namesto da bi bolj ranljivemu dopovedali, da naj bo ?e bolj previden, so mu rekli, da ima zato prednost pred vsemi. ?e je to logika naj me vrag pocitra.

Lahko ima? vso prednost na svetu ampak to ni forcefield, so le neke blabla ?rke na papirju in dokler folk ne bo razumel, da posku?aj najprej narediti vse za svojo varnost sam in se nikakor ne zana?at, da to naredi nekdo drug namesto tebe, toliko ?asa bomo videvali take situacije. Zraven se pa spra?evali kaj je narobe. Pa? le idiot se spra?uje kaj je narobe in ponavlja napako v nedogled v upanju, da mu bo pa neko? kon?no zneslo.

33112_1.png

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Pred nekaj dnevi je bil pred mano en tak "smrdljivec", da sem moral zapreti dotok zunanjega zraka, drugace bi se lahko se zadusil  :blink:

Danes zjutraj pa en "padalec" pade mimo... Nisem vedel, da je stara cesta Medvode - Kranj dvopasovna :) ... Skoda, da nimam se kamere zadaj ... ker se tukaj vidi samo, ko je "padel" mimo... med pasovoma je otok, ker je krizisce, kjer je ze dostikrat fajn pocilo ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

When god is on your side...

https://m.youtube.com/watch?v=7CcbVRUxB5A

Sodelavec je imel v avtu (pravzaprav v Multipli) ?eno in 3majhne troj?ke (otroke), ko je na Brnikih (to je tam kjer ob gradnji novih cest ne znajo prav posekat gozda) na njegov avto (pravzaprav Multiplo) padla pol metrska smreka (pol metra debeline, ne vi?ine). Padla je med vo?njo 2 cm pred prednjo ?ipo, tako da so bili vsi samo malenkost pobu?kani. Ni govoril o bogu, samo o sre?i. ?e bi imel samo eno malenkost hitrej?i avto pa verjetno da bi bog pri?el na svoj ra?un.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Ne da ne znajo...okoljevarstveniki so takoj v luftu, ?e se kako drevo ve? poseka.

33112_1.png

Napisano

Semprepri?an, da v primeru nove prometne ureditve na Brnikih naravovarstveniki niso imeli kaj zraven. Ampak Boss, tale Greta pa tebi ne da spat, kenede.

Napisano

So pa bili recimo v Lj, ko so drevesa odstranjevali ob Celov?ki pa ?e kje in to vse zaradi pove?evanja varnosti. Sej ?e bi malce ve? se poglobil v zadevo bi tudi tebi Gretka in podobni ?li oreng na organ.

Back to topic

Idiotsko vklju?evanje s 70km/h tik pred kamionom je recept za tragedijo, ampak tokrat se je sre?no iz?lo. Malo kasneje naslednji probava, ?e se da pri 70km/h vklju?it na AC in spet drugi re?ujejo. Pol tretji se vklju?uje brez lu?i, da vidi ali bo ?lo. V glavnem, o?itno dan, ko je odpihnilo ?e tisto nekoliko IQ-ja, ki ga ljudje premorejo.

33112_1.png

Napisano

Sej ?e bi malce ve? se poglobil v zadevo bi tudi tebi Gretka in podobni ?li oreng na organ.

Sem se poglobil in ugotovil, da bi morala Gretka ?e malo zrasti da bi mi ?la, tako kot tebi.

Napisano

Posledice vcerajsnjega mocnega vetra ... cel kup podrtih klemfixov ... krizisce pri Qlandiji, ki je drugace zaprto, je sedaj "odprto", ker so vsi klemfixi pospravljeni ob robu ceste :D ...

Se vceraj je to krizisce izgledalo takole:

Downloads_23EBF094.png

Danes pa takole lepo "pospravljeni" klemfixi :)

Downloads_23EBEFE4.png

lp

Thomas

image.png

Napisano

Redkokdaj ornk cviknem, par dni nazaj pa sem....

Se peljeva s kolegom , vsak s svojo specialko, po litijski v sostru...

Max 27kmh, son?no, sredi dneva , na razdalji 5m en za drugim (on za mano).

Iz desne ?aka rde? Hyundai , da zavije na svojo levo na prednostno cesto (po kateri sem se jaz peljal). V ogledalu vidim, da za mano ni avtov, nasproti pa ?e 2...

Alarm ?t1,da Me bo ignorirala in Me izsilila, ko ne bo avtov...

I??em o?esni kontakt.... Gleda v svojo desno.... Pogleda proti meni v trenutku , ko sem bil zakrit z njenim "a stebri?kov" (?e jaz ne vidim njenega obraza, pa? tudi ona mene ne vidi).... Ker je bilo prepozno za zaviranje , zavijem levo proti locilni ?rti, gledam v smer re?itve...

Levo zavijem tudi zato, da se ji poka?em v vidnem polju... Mah,kaki.... Zakaj bi pa kdo gledal ....

Mislim ,da je manjkalo manj kot pol metra da mi zapne desno koleno....

Kolega jo je zgre?il na zadnji strani avta...

Lu? sredi dneva+?ivo pisan dres+rumena ?elada+lep son?en dan... Nekaterim NI? ne pomaga... A niso v?asih delili letake, kjer so pokazali, da se motorist skrije za svin?nik? In verjetno so tudi gospo kdaj u?ili (in ne nau?ili), da se pogleda ve? kot 1x...

Napisano

@Nejc: a ni blo zmer pri zavijanju levo: levo-desno-levo? :)

@Boss: pol pa pipika? onim brez lu?i, pa te bulijo ... ka je to spet en mazda? zme?an .... been there done that :D Ampak resno a ma kdo idejo, kak nazorno pokazat tem ljudem, da jim falijo lu?i? Js sm okno spu??al pa jim hotu povedat, pa so se raj stran obrnali pa me ignorirali ...

Napisano

@Nejc: a ni blo zmer pri zavijanju levo: levo-desno-levo? :)

@Boss: pol pa pipika? onim brez lu?i, pa te bulijo ... ka je to spet en mazda? zme?an .... been there done that :D Ampak resno a ma kdo idejo, kak nazorno pokazat tem ljudem, da jim falijo lu?i? Js sm okno spu??al pa jim hotu povedat, pa so se raj stran obrnali pa me ignorirali ...

Ja,saj je pogledala levo-desno-levo. Ampak je pogledala tako, da mene (ki sem prihajal iz njene leve) ni opazila. Torej ni pogledala dovolj dobro.

Kar se ti?e lu?i; jaz poblendam. ?e se na AC nekdo pelje sredi no?i brez lu?i,poklicem 113.

Napisano

Hja stebri?ki so zadnje ?ase zaebana stvar v avtu, zelo hitro se zgodi kaj podobnega, meni se je to pripetilo na kro?nem, kjer mam dejansko blokiran ceu pogled na priklop na levi strani (?e je kro?no ustrezne velikosti), ampak sem ?e vseeno na koncu ustrezno odreagiral, preden sm vstopu v kro?nega.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.