Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

komaj bojo lahko prisli domu...pa vse papirje majo.... izbeglice pa ?ez ograjo prek 100 dr?av in nikomur nc ....cudni casi

To kar pravi? je ?e mimo. Druga?e so pa sedaj vsi paso?i enakovredni,z nobenim ne more? nikamor!

Napisano

A se ?e komu zdi ,da je folk ?e4x bolj divji / razpu??en za volanom te dni , ko je zaukazana karantena?

Napisano

je ja...velik bl sekajo ovinke izsiljujejo itd... pac tole bo fajn zjebalo marsikoga sploh starejse...pol bo groza ko bo preklic in vse na cesti nazaj naenkrat... groza

Napisano

A se ?e komu zdi ,da je folk ?e4x bolj divji / razpu??en za volanom te dni , ko je zaukazana karantena?

https://www.24ur.com/novice/slovenija/ceste-zaradi-pandemije-bolj-prazne-mocan-porast-voznikov-ki-divjajo-z-vec-kot-200-kilometri-na-uro.html

Ampak naj pa ?e povejo, da od kar ni gne?e ni ve? nesre? na tem odseku. Tako, da pomoje je po cestah, kjer ti to opazi? isto. Manj prometa, bolj spro??ena vo?nja. Za ene pomeni to, da grejo lahko hitreje.

Napisano

https://www.24ur.com/novice/slovenija/ceste-zaradi-pandemije-bolj-prazne-mocan-porast-voznikov-ki-divjajo-z-vec-kot-200-kilometri-na-uro.html

Ampak naj pa ?e povejo, da od kar ni gne?e ni ve? nesre? na tem odseku. Tako, da pomoje je po cestah, kjer ti to opazi? isto. Manj prometa, bolj spro??ena vo?nja. Za ene pomeni to, da grejo lahko hitreje.

Ja, se strinjam. Pretirana spro??enost... Razposajenost...

Napisano

Zavarovalnice imajo pribl. 60% manj ?kod zaradi nesre?.Se pravi, ljudje vozijo bolj spro??eno, hitreje, a je manj nesre?. Res je, da je manj prometa na cestah a zadnje tedne ne poro?ajo o ve?jih nesre?ah.

Napisano

Zavarovalnice imajo pribl. 60% manj ?kod zaradi nesre?.Se pravi, ljudje vozijo bolj spro??eno, hitreje, a je manj nesre?. Res je, da je manj prometa na cestah a zadnje tedne ne poro?ajo o ve?jih nesre?ah.

Ja, se strinjam... Saj tudi sicer niso vse nesre?e povezane z brezbri?nostjo...

No... 60procentov manj ?kod... Verjetno pa prometa ni zgolj 60% manj?

Napisano

Ja, se strinjam... Saj tudi sicer niso vse nesre?e povezane z brezbri?nostjo...

No... 60procentov manj ?kod... Verjetno pa prometa ni zgolj 60% manj?

Ne vem, koliko ga je manj.Za ?kode sem pa siguren. Za podatek vem iz prve roke.

Napisano

Ne, sem vsak dan na obvoznici... niti enega nisem videl, da bi po?enjal kaj nevarnega. Razen Italijanskih, Ukrajinskih in Romunskih kamionov. Zdej ne vem, a so se zajebavali s tisto foro s konvoji al je zdaj bolj pomembno stra?it ob?inske meje.

33112_1.png

Napisano

Jaz imam ravno nasprotne izkusnje... da folk vozi bolj umirjeno... se pa prej opazi kaksnega potentneza... vecinokrat z avtom, ki ne uporablja zmigavcev (saj ni treba posebej omenjat, katere znamke so to ane ;) )... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Res je tudi pri nas se vse odvija hitreje, ne ravno nevarno ampak tu in tam dobi? kakega ki malo preceni hitrost in situacijo pati prileti po moji strani ?ez ovinek. Mi je pa ta trenutni promet precej bolj v?e? kot prej!

Napisano

Tudi meni je trenutni promet bolj v?e? kot prej?nji.

?eprav je v?asih prav grozljivo. Na primer danes, ko sem ?el v slu?bo (vo?nja med 5:30 in 6:10). Nikjer nikogar. Da sem se ?e vpra?al, ?e ni virus ?e vse pomoril in sem poslednji, ki se ?e vozi po Gori?kem...

In ob?utek imam, da se malo pozna tudi na porabi. ?e tako je nafta cenej?a, pa zdi se mi, da jo za odtenek (kak?en deci na sto kilometrov) manj pokurim...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Tudi meni je trenutni promet bolj v?e? kot prej?nji.

?eprav je v?asih prav grozljivo. Na primer danes, ko sem ?el v slu?bo (vo?nja med 5:30 in 6:10). Nikjer nikogar. Da sem se ?e vpra?al, ?e ni virus ?e vse pomoril in sem poslednji, ki se ?e vozi po Gori?kem...

In ob?utek imam, da se malo pozna tudi na porabi. ?e tako je nafta cenej?a, pa zdi se mi, da jo za odtenek (kak?en deci na sto kilometrov) manj pokurim...

Meni se tudi zdi, da od kar je cenej?a nafta,mi pije manj.

Napisano

Ej..to ima? samo OB?UTEK...he he lp

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Danes sem po sili razmer moral do Mirne peči - točneje v Hmeljčič. Po poti sem opazil ogromno vlačilcev s polpriklopniki. Pravzaprav je bil cel konvoj. Ampak zastojev pa ni bilo nobenih. Vse je teklo brez težav, niti okoli Ljubljane ni bilo zastojev. Ja, je pa res, da osebnih vozil in kombijev ni bilo na cesti oz. jih je bilo zgolj simbolično. 

Ni potrebno imeti diplome s FDVja, da ugotoviš, da na Slovenskih cestah ni težava tovorni promet in tranzit, ampak osebni avtomobili in kombiji ter lokalni promet.

• Všeč 2
  • Začuden 1

serviser.gif

Napisano

Ehhh... ne. Gneča se naredi, ko je na cestah veliko vozil in tukaj sodelujejo vsi. Ja če v normalnih razmera in posledično gnečah vzameš iz enačbe tovornjake bo promet spet tekel brez težav. Če vzameš iz enačbe osebne ravno tako. Če spo pa vsi skupaj gor v istem trenutku je pa pač zastoj.  Zato je smiselno časovno porazporedit obremenjenost cest.

33112_1.png

Napisano

Če tovornjakov ni in so samo osebna vozila, je zastoj.

Tovornjak ima konstantno hitroist, osebna vozila delajo pa umetno gužvo zaradi pospeševanja in zaviranja.

Napisano

Ja sej, zato ker tovornjakarji ne zavirajo se pa pol treskajo in prevračajo po celi AC, pa zraven še kakega na odstavnem pasu odnesejo, pa kake ograje malo ličkajo. Jaz predlagam, da se kamionarje oprosti cestnino, osebnim se jo poveča za 2x in istočasno prepove uporabo AC. Evo problem rešen - ne glede kaj boš napisal si v glavi premišljuješ, da to pa sploh ni slaba zamisel, a ne? 😁

33112_1.png

Napisano

Sem se psihično pripravil in šel brat zadnje štiri objave. Za začetek sem presenečen ugotovil, da nikjer ni okrivljen Janez Janša, še več, sploh omenjen ni!

Kakorkoli, ja, porazdeliti promet je dobra ideja. Samo da jaz ne bi predlagal časovno porazdelitev pač pa... ... ... Glejte, nisem profesor in ne znam razlagat. Bom opisal, pa naj kdo najde ustrezen izraz. Torej: porazdelitev prometa tako, da imajo prednost tisti, ki so bolj izkoriščeni. Torej bi vlačilec s polpriklopnikom (nosilnost 25 ton), ki bi bil naložen z vsaj 20 tonami tovora imel prednost pred osebnim vozilom (5 sedežev) in samo voznikom ali pa mogoče voznikom in enim sopotnikom. Ker da ceste zabašemo s praznimi avtomobili, je popoln nesmisel. Seveda bi se razmerje spremenilo, če bi vlačilcu ob bok postavili npr. Smarta, ki ima dva sedeža in oba zasedena. Ali pa enega karavana, v katerem bi sedele štiri osebe, prtljažnik pa bi bil poln orodja. Ker da pa imaš v prometu pet-meterske limuzine in karavane za to, da se po eden prevaža v njih, je pa ogromna površina ceste zasedena s praznim volumnom - in če se znebimo tega praznega volumna, dobimo prostor za prevoz blaga in oseb. In temu je cesta pravzaprav namenjena. Ni namenjena, da se po njej prevažajo vozila, ampak da se po njej prevaža blago in potniki - v vozilu, jasno, ampak vozila naj bodo napolnjena, izkoriščena, ne pa da se prazna vozijo. Tako pa cesta postane razstavni salon, kjer vsak razkazuje svojo limuzino. In po salonih greš (praviloma) počasi, da si lahko vse ogledaš. Zato pa potem gre promet po naših cestah tako počasi - da vsak utegne razkazat svojo (pre)veliko limuzino...

Glede na dogodke zanji mesec lahko ugotavljamo, da se veliko stvari da rešiti od doma preko moderne tehnologije. Dobro, voznik tovornjaka ne more delati od doma. Zavarovalni agent pa lahko, nekateri računovodje tudi, pa kakšni prevajalci najbrž tudi, pa še kaj bi se našlo. Upam, da se bo po koncu tega kronanega virusa to obdržalo, da vsaj določen procent ljudi ostane doma in dela od doma. S tem zmanjšamo stroške (ni potnih stroškov), zmanjšamo onesnaževanje (če nekdo ne potuje, ne porablja energijo) in zmanjšamo obremenjenost cest.

• Všeč 1
  • Zmeden 1

serviser.gif

Napisano
pred 11 minutami je Slivka napisal:

Sem se psihično pripravil in šel brat zadnje štiri objave. Za začetek sem presenečen ugotovil, da nikjer ni okrivljen Janez Janša, še več, sploh omenjen ni!

Kakorkoli, ja, porazdeliti promet je dobra ideja. Samo da jaz ne bi predlagal časovno porazdelitev pač pa... ... ... Glejte, nisem profesor in ne znam razlagat. Bom opisal, pa naj kdo najde ustrezen izraz. Torej: porazdelitev prometa tako, da imajo prednost tisti, ki so bolj izkoriščeni. Torej bi vlačilec s polpriklopnikom (nosilnost 25 ton), ki bi bil naložen z vsaj 20 tonami tovora imel prednost pred osebnim vozilom (5 sedežev) in samo voznikom ali pa mogoče voznikom in enim sopotnikom. Ker da ceste zabašemo s praznimi avtomobili, je popoln nesmisel. Seveda bi se razmerje spremenilo, če bi vlačilcu ob bok postavili npr. Smarta, ki ima dva sedeža in oba zasedena. Ali pa enega karavana, v katerem bi sedele štiri osebe, prtljažnik pa bi bil poln orodja. Ker da pa imaš v prometu pet-meterske limuzine in karavane za to, da se po eden prevaža v njih, je pa ogromna površina ceste zasedena s praznim volumnom - in če se znebimo tega praznega volumna, dobimo prostor za prevoz blaga in oseb. In temu je cesta pravzaprav namenjena. Ni namenjena, da se po njej prevažajo vozila, ampak da se po njej prevaža blago in potniki - v vozilu, jasno, ampak vozila naj bodo napolnjena, izkoriščena, ne pa da se prazna vozijo. Tako pa cesta postane razstavni salon, kjer vsak razkazuje svojo limuzino. In po salonih greš (praviloma) počasi, da si lahko vse ogledaš. Zato pa potem gre promet po naših cestah tako počasi - da vsak utegne razkazat svojo (pre)veliko limuzino...

Glede na dogodke zanji mesec lahko ugotavljamo, da se veliko stvari da rešiti od doma preko moderne tehnologije. Dobro, voznik tovornjaka ne more delati od doma. Zavarovalni agent pa lahko, nekateri računovodje tudi, pa kakšni prevajalci najbrž tudi, pa še kaj bi se našlo. Upam, da se bo po koncu tega kronanega virusa to obdržalo, da vsaj določen procent ljudi ostane doma in dela od doma. S tem zmanjšamo stroške (ni potnih stroškov), zmanjšamo onesnaževanje (če nekdo ne potuje, ne porablja energijo) in zmanjšamo obremenjenost cest.

Vsaka ti čast,popolnoma pravilno si napisal,saj vemo kaj bi morali ampak nam nikakor ne gre! V tujini te stvari že leta izvajajo samo prekopiramo pa je,samo tu ni nič za zaslužit......:nevem:

Napisano

po eni strani je res tako bolje in edini nacin kako realno zmansat avte... samo davke nabijat je nesmisel....

sam problem bo nastal ko bojo 'panicarili ' kot sedaj za brezveze ... v smislu policija na vsakem koraku in kazat papirje kam gres sam z avtom itd ...popoln nadzor ...  to zna bit v bodoce..... sicer nisem lump da bi moral skrivat kaj delam kam hodim..., samo  tako zivljenje pa vseeno rata kr bedno...  

Napisano

Kamere povsod pa ne rabiš policije...... Živi pošteno in mirno spiš in živiš. Tisti ki ne,poskusite😎

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.