Skoči na vsebino

Računalništvo

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Drugače šalo na stran s tole 4090, bel sem zainteresiran glede OLED(računalniških) monitorjev ki so začeli pošasi curljat na trg.

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano (urejeno)

Jaz imam tole resolucijo ;)

image.png

Sam uporabljam FancyZones iz PowerToys

Popravljeno od x-layer

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
dne 25. 11. 2022 ob 15:53 je Janez007 napisal:

Katerega si pa nabavil?

Ta format imam 1 leto in sem se kar težko navadil oz. me še kdaj zafrkava prerazporejanje oken. Pride prav za široke tabele (Excel), sicer pa sta meni bolj praktična 2 ožja.

image.png

Sam imam 32" 4K monitor Philips  ... z locljivostjo 3840 × 2160 ... in nimam problemov s prerazporejanjem oken... Treba se je pa navadit, da aplikacij pac ne uproabljas vedno v "full screen" nacinu ... Samo takrat, ko je res smiselno... recimo pri obdelavi videa ali fotk ... 

image.jpeg

image.jpeg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Jest napisal:

Sam imam 32" 4K monitor Philips  ... z locljivostjo 3840 × 2160 ... in nimam problemov s prerazporejanjem oken... Treba se je pa navadit, da aplikacij pac ne uproabljas vedno v "full screen" nacinu ... Samo takrat, ko je res smiselno... recimo pri obdelavi videa ali fotk ... 

image.jpeg

image.jpeg

Saj če imaš novo CX-60, tudi nimaš problemov s prostorom :)

Popravljeno od Janez007
Napisano

Men je cool funkcija , da vsak okno zvlečeš v enega od kotov in se samo prilagodi na četrtino zaslona, al pa na polovico, lahko tudi z držanjem windows tipke pa smernimi tipkami. Tako se da hitro narest tako, da izbereš okno pa rukneš windows tipko pa desno, izbereš naslednje okno pa windows plus desno pa nato še gor, da gre v kot zgoraj desno. To narediš pol še z ostalima dvema izbranima oknoma in jih lociraš po želji v kote.

kdor je izvežban tole naredi za tren oka s pomočjo tab tipke, še miške ne rabiš...

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Saj če imaš novo CX-60, tudi nimaš problemov s prostorom :)

In kaj ima CX-60 tukaj zveze? Jaz imam CX-5 :) ... Samo nima tako velikega ekrana :P

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je Jest napisal:

In kaj ima CX-60 tukaj zveze? Jaz imam CX-5 :) ... Samo nima tako velikega ekrana :P

V smislu, s polno ritjo je lahko s..... :)

Ja, že eden, kaj šele dva 32" 4K monitorja je seveda boljša izbira, kot eden 34" 3440x1440p. So pa tile 4K bistveno dražji (na površino), vsaj so bili pred pol leta, kot 34" 3440x1440p ...

Tegale sem dobil za 290€. :)

Monitor ViewSonic VA3456-MHDJ, 86,36 cm (34), IPS, UltraWide, WQHD, 75 Hz, 4 ms, črn | Enaa

Nadomestil sem DELL U2719D in sem presenečen, ker ne opazim razlike v kakovosti slike, oziroma da bi bil kaj slabši od veliko dražjega DELLa.

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano

Noja... tale niti ni bil tako drag ... Ce se prav spomnim, je bil pred nekaj leti nekje dobrih 500€ ... Sedaj je nekje okoli 590€

WWW.ENAA.COM

Monitor Philips Brilliance 328P6VUBREB s priključno postajo USB-C, 80,1 cm (31,5), 3840 x 2160 (4K UHD), VA, 4 ms, 60 Hz, 600 cd/m2, HDMI, USB-C, DisplayPort. 80,1 cm (31,5) ...

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

V smislu, s polno ritjo je lahko s..... :)

Ja, že eden, kaj šele dva 32" 4K monitorja je seveda boljša izbira, kot eden 34" 3440x1440p. So pa tile 4K bistveno dražji (na površino), vsaj so bili pred pol leta, kot 34" 3440x1440p ...

Tegale sem dobil za 290€. :)

Monitor ViewSonic VA3456-MHDJ, 86,36 cm (34), IPS, UltraWide, WQHD, 75 Hz, 4 ms, črn | Enaa

Nadomestil sem DELL U2719D in sem presenečen, ker ne opazim razlike v kakovosti slike, oziroma da bi bil kaj slabši od veliko dražjega DELLa.

image.png

Meni je to precej manj praktična konfiguracija kot ultrawide :) 

• 1 mesec kasneje...
Napisano
pred 51 minutami je TiEn napisal:

Upam da ne referenčne.

Pred eno uro je NevLado napisal:

Upsss..naroču 7900 XT :dudek:

Sem, referenčno od Sapphire - ker je minimalna razlika z OC od Powercolor ali XFX. 2 fps več za 200 eur več? Cmmon.... Nitro+ od Sapphire ima pa bolano ceno.

Zakaj sem vzel referenčno? Tista serija, ki se je pregrevala, so bile XTX in NE XT. Tako da sem prav vesel in komaj čakam, prvič v lajfu sem kupil Radeonko, tako da sem sedaj full team red :D 

Napisano
pred 10 urami je NevLado napisal:

Sem, referenčno od Sapphire - ker je minimalna razlika z OC od Powercolor ali XFX. 2 fps več za 200 eur več? Cmmon.... Nitro+ od Sapphire ima pa bolano ceno.

Zakaj sem vzel referenčno? Tista serija, ki se je pregrevala, so bile XTX in NE XT. Tako da sem prav vesel in komaj čakam, prvič v lajfu sem kupil Radeonko, tako da sem sedaj full team red :D 

Pregrevajo se samo če so klasično vgrajene, če jo daš pokonc z riser kablom je ok . baje je napaka v vapor chamberju. 

image.png

Napisano
pred 9 urami je TBA napisal:

Pregrevajo se samo če so klasično vgrajene, če jo daš pokonc z riser kablom je ok . baje je napaka v vapor chamberju. 

image.png

Daš jurja in pol morš celo kišto premontirat, da jo postavš stoječe? Lej ne :lol:

Napisano
pred 58 minutami je NevLado napisal:

Daš jurja in pol morš celo kišto premontirat, da jo postavš stoječe? Lej ne :lol:

Haha ja se strinjam. Js mam tko 3080ko pa bo mogla bit se za kak let al pa 2 dobra

Napisano
pred 1 uro je TBA napisal:

Haha ja se strinjam. Js mam tko 3080ko pa bo mogla bit se za kak let al pa 2 dobra

Se mi kr mal smiliš, da boš moral vstrajati s tako zastarelo grafo :hudicek:.

Hehe, seveda je šala, ker kaj naj pol rečem sam, k sem še vedno na 1070 TI? 😂🤣 Ampak World of Tanks mi pa še vedno lepo špila na vseh detajlih s 100FPS.

33112_1.png

Napisano
pred 27 minutami je Boss napisal:

Hehe, seveda je šala, ker kaj naj pol rečem sam, k sem še vedno na 1070 TI? 😂🤣 Ampak World of Tanks mi pa še vedno lepo špila na vseh detajlih s 100FPS.

Jaz te zastopim, vidim da je bila moaj 2060 na istem nivoju kot tvoja 1070 TI. Ampak ko sem naroču ultrawide zadeva preprosto klecne :D 

Nauk zgodbe: ne menjat monitorja dokler res ne rabiš :D 

Napisano (urejeno)

Tudi jaz danes kupil rtx 3070 ti :). Prej sem imel pa gtx 1070. Boss na 1070 ti delajo vse trenutne špile s 60+ fps brez problema :)

IMG_20230111_210758.jpg

Popravljeno od Scr3am
  • Všeč 7
  • Ljubim 2
Napisano
pred 19 urami je Boss napisal:

Nej te potolažim...jaz sem na 1050TI 😀

Sam za Cities Skylines je čist dobra 😀

Napisano

Ob vsej tej debati se mi nardijo skomine, da bi po 15-ih letih spet začel s kakšno igro v smislu FPS Gothic :punk:, za moje pojme ena boljših.

Napisano

Igre, ki so me pritegnile. Nobena od teh ni rabila posebne grafične kartice. :) 

Wolfenstein - sredi 90-tih (računalniki 386, 486, ...)

image.jpeg

Tetris- konec 90-tih (računalniki 386, 486, Pentium,. ..)

image.png

Agar.io - okoli 2016

image.jpeg

Napisano
pred 12 urami je Scr3am napisal:

Tudi jaz danes kupil rtx 3070 ti :). Prej sem imel pa gtx 1070. Boss na 1070 ti delajo vse trenutne špile s 60+ fps brez problema :)

IMG_20230111_210758.jpg

Obvezno sliko montaže :D 

Aja pa še to, poglej če imaš "support" za resizable bar in ga vklopi - https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-30-series-resizable-bar-support/

pred 1 minuto je Scr3am napisal:

Kpa imaš za en cpu?

CPU je 5600X, tako da sem full team red :wub:

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.