Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 6 urami je Jest napisal:

Kateri bencinar ali dizel pa ima tak doseg z enim rezervoarjem? 

Skoraj vsak. Jaz z Mazdo 5 brez težav naredim preko 700 km z enim rezervoarjem. Če je malo odprta cesta, gre skoraj 1000 km z enim rezervoarjem. Malo slabše je z Mazdo BT-50, pa kljub temu pri odprti vožnji in samo 1300 kg težki počitniški prikolici naredimo skoraj 700 km z enim rezervoarjem...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano (urejeno)

Jaz sem jih z volom delal preko 1000km sam je mel 65L tank se mi zdi ali celo več, ne spomnim se točno  🤪

Popravljeno od TiEn

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Skoraj vsak. Jaz z Mazdo 5 brez težav naredim preko 700 km z enim rezervoarjem. Če je malo odprta cesta, gre skoraj 1000 km z enim rezervoarjem. Malo slabše je z Mazdo BT-50, pa kljub temu pri odprti vožnji in samo 1300 kg težki počitniški prikolici naredimo skoraj 700 km z enim rezervoarjem...

Ampak to je se dalec od 1500 km, kolikor je napisal Deeyan…

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 5 urami je DonFelipe napisal:

Moj rekord z penzionistično vožnjo z Nivo je 700km, kombinirano pa 550km

Mi smo s službeno njivo z enim rezervoarjem delal 250 če smo šparal. 

To je pa že doseg nekaterih električnih avtov.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 7 urami je Mraušk Mčk napisal:

Mi smo s službeno njivo z enim rezervoarjem delal 250 če smo šparal. 

To je pa že doseg nekaterih električnih avtov.

Tam, kjer Niva naredi 250 km z enim rezervoarjem se električni sploh ne pelje. Mislim, Lada Niva je narejena, da se vozi po vrhu Krvavca in podobnih krajih, ne pa po avtocestah. In če se iz Ljubljane odpelješ na vrh Krvavca (npr servisirat oddajnik ali pa zgornjo postajo vlečnice) in nazaj je malo drugačna poraba kot če se iz Ljubljane odpelješ do Zvirč pri Tržiču, čeprav je razdalja približno podobna...

pred 10 urami je Jest napisal:

Ampak to je se dalec od 1500 km, kolikor je napisal Deeyan…

Pa vzemimo polovico te razdalje: 750 km. Električni so še daleč od te razdalje. Sploh v malo slabših pogojih (recimo mraz in sneg, pa da je treba dati verige na pogonska kolesa)...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Buhtivej, kje skrivajo Teslov izum njegovega električnega avta. Menda je imel cca 80 konjski el. motor in eno majhno baterijo za napajanje PowerBox-a. Na ta box pa priklopljene dve anteni, kjer je z oscilacijo "črpal" energijo iz stratosfere.  In avto šel 150km/h, pa vozil in vozil..................

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Sej ce omejijo hitrost električnih avtov na 90km/h ali manj se doseg drastično poveča. Samo si ne predstavljam Alexa v takem avtu 😂

Če bi izboljšal izkoristek pridobivanja vodika bi bila super alternativa vodikove celice. Žal je praktična uporaba omejena na tovorna vozila in avtobuse. Tankaš pa skor tko kot bi šou tankat benz

Napisano

Za take pa imaš moped auto kot so Aixam, Ligier, ipd...

Na 45 in 90 km/h pa povsod omejujejo glede na vrsto vozil.

Etanol in druge spojine pa so kot pogon dovoljene samo v Latinski Ameriki.

Kaj pa praviš na trikolesnik ?

Napisano

Zakaj trikolesnik, če imaš lahko dvokolesnik ali pa celo monokolesnik? Pa dobre superge baje tud pomagajo.

33112_1.png

Napisano
pred 1 minuto je DonFelipe napisal:

3-kolesnik oziroma trike je bolj za potovanja ob lepem vremenu in za kakšna srečanja.

A babe kej dost padejo na tri kolesa? Mislim, če jo povabiš na potovanje pa te fore?

Kaj pa za Taxi al pa Uber se da trikolesnika tud ponucat? Mislim, pri treh kolesih bi lahko imel 25% nižjo ceno kot pri štirih, saj veš manj koles manj stroškov. :nevem:

33112_1.png

Napisano

Te zadeve pač niso za kardaširanje.

So pa sedaj tudi v Evropi in Latinski Ameriki popularne rikše. 

Za kardaširanje je precenjena nemška sveta trojica in Tesla.

Z poševnookimi nimaš šans ; so pa primerni za odklop in če iščeš nekaj kar ni pozerskega in ne rabiš pogosto obiskovati delavnic razen ob rednem servisu.

Če pa želiš biti pravi gretovec nabaviš kakšnega skandinavskega elektromobilca za po cesti.

Napisano
pred 3 urami je DonFelipe napisal:

Te zadeve pač niso za kardaširanje.

So pa sedaj tudi v Evropi in Latinski Ameriki popularne rikše. 

Za kardaširanje je precenjena nemška sveta trojica in Tesla.

Z poševnookimi nimaš šans ; so pa primerni za odklop in če iščeš nekaj kar ni pozerskega in ne rabiš pogosto obiskovati delavnic razen ob rednem servisu.

Če pa želiš biti pravi gretovec nabaviš kakšnega skandinavskega elektromobilca za po cesti.

Zakaj s posevnookimi ni sans, kaj pa kaj Lexus, pa Infiniti... 

Napisano

To je res, električni trikolesniki so pač pika na i in se bo treba upret. A je kdo videl Kardašijanko, ki bi gretirala na, prosim lepo, električnem trikolesniku? Mislim, vse ma svojo mejo in zdaj smo že globoko čez. 🤬

33112_1.png

Napisano
pred 13 urami je DonFelipe napisal:

Lexus in Infiniti sta podznamki Toyote in Nissana. 

Pač to ni AMG, M in S. 

Kaj ti tu ni jasno?

kaj ma to veze, oba sta za kardeširanje...

Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

To je res, električni trikolesniki so pač pika na i in se bo treba upret. A je kdo videl Kardašijanko, ki bi gretirala na, prosim lepo, električnem trikolesniku? Mislim, vse ma svojo mejo in zdaj smo že globoko čez. 🤬

Če pa vsi rinejo v to smer. 

Kupiš japonca in imaš mir ter se ne obremenjuješ s temi zadevami. 

Moj sovaščan ima Toyota Starlet, letnik 1987 in gre brez težav povsod ter ne jamra.

Jaz sem razmišljal da bi obnovil legendarno MPV-jko.

pred 4 urami je Deeyan napisal:

kaj ma to veze, oba sta za kardeširanje...

Glej to ni FAW in Mercedes-Benz koncern pri katerem te oderejo za vsako malenkost. 

Ne skrbi, tudi Nivaši smo fajn ljudje, samo razumi da nam ni želja izstopati oziroma se požvižgamo na image.

Nam je važno da prilezemo povsod in da nas ne pusti na cedilu. 

Koje auto voze vegani? Reno Vegan.

Je tiskarski škrat ali gre res za celjskega vegana?
Ne sam da je vegan ampak je pervert tut... V rikverc preberte NAGE-VLEC 
Kot je znano so Celjski grofje imeli ogromne pašnike in mesnice.
Ali pa je Legvan pobegnil iz pragozdov Latinske Amerike in se ne znajde v križišču ter je pozabil vklopiti smernik?
Drugače pa so legvani argentinska in kostariška specialiteta na ražnju.
image.png

Kr Vegan, notri pa usnjen volan 😂
Ta je s tablico povedal celo to... da je Levi vegan 😁😁top kombinacija 🤝
image.png

Kako dobiš dodatnih 20 konjev?
image.png

Zakaj vsi bežijo od mene?
image.png

Je zanimivo ko Franc pove Lojzetu : 
Ženske so mi smešne. Js sem 100 % veganka. A moška čuna je pa iz korenja a kaj 😂

Mi je pa Amir lepo povedal : 
ovi vegetarijanci i vegani imaju u kuhinji sve što je meni potrebno za herbar za Školu

Zašto vegani ne bi smeli da voze kola?
Pa zato što se svugdje u njima i u djelovima za održavanje te u WD40 koristi svinjska mast

Napisano

Turki imajo tudi svoj el. avto 

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Turčija piše zgodovino, s svojim prvim električnim avtomobilom in prvim modelom, ki ga je v celoti razvila in...

N7rRRL1.jpg

Napisano

Hehe, mal je tog ampak drugač pa grd, pač kot večina SUV-ov.

33112_1.png

Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Hehe, mal je tog ampak drugač pa grd, pač kot vrćina SUV-ov.

Razen cx 30, seveda. Saj vem, da nisi namerno pozabil naših lepotic. Res pa je, da cx30 ni klasičen suv. 😊

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

Razen cx 30, seveda. Saj vem, da nisi namerno pozabil naših lepotic. Res pa je, da cx30 ni klasičen suv. 😊

Sej sem napisal večina... bo OK? 😜

• Všeč 2
  • Haha 2

33112_1.png

• 1 mesec kasneje...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.