Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

DVE najbolj tipi?ni napaki, ki jih delajo divjaki; Prehitro + premajhna varnostna razdalja. V takih primerih je pokanje neizbe?no.

Po mo?nosti pa ?e telefon na lobanji.

Napisano

Hehe, Boss Poglej kako je en Ruski avtobusar re?il problem s takimi kanoni, ki tako prehitevajo kot prehiteva? ti!

Saj ve?, to je tista najina debata o prehitevanju s prezgodnjim zaklju?kom prehitevanja, ko si ti trdil, da pri prehitevanju lahko takoj skoći? nazaj pred nos, saj itak, kao, vozi? hitreje kot tisti, ki ga prehiteva?.

Napisano

Hehe, Boss Poglej kako je en Ruski avtobusar re?il problem s takimi kanoni, ki tako prehitevajo kot prehiteva? ti!

Saj ve?, to je tista najina debata o prehitevanju s prezgodnjim zaklju?kom prehitevanja, ko si ti trdil, da pri prehitevanju lahko takoj skoći? nazaj pred nos, saj itak, kao, vozi? hitreje kot tisti, ki ga prehiteva?.

spet en kup izivanja ... kva a ti je doug?s ratal mogo?e ?? spet nam kar nekaj o?ita? da delamo pa sploh ns ?e nis vidu v ?ivo kaj ?ele kako vozmo ... :vskalo:

tole si pa zih

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

spet en kup izivanja ... kva a ti je doug?s ratal mogo?e ?? spet nam kar nekaj o?ita? da delamo pa sploh ns ?e nis vidu v ?ivo kaj ?ele kako vozmo ... :vskalo:

tole si pa zih

Kanon, ti si kar sam sebe v?lanil v to dru?tvo. Jaz sem prej?nji post posvetil mojmu prjatlu Boss-u. On ?e ve zakaj se gre. Tebe, ali kogar kol druzga, nisem ni? omenjal. Kot ka?e si se kar sam najdu v teh primerih, zato si se kar zraven prfo?kal.

Ednino sem uporabu, ne mno?ino. Pre?ekiraj!

.

Aja, a z Mici sta se ?e kej zmenila kdaj bosta avtomatiko sprobavala? Sicer vem, da to ni moja stvar ampak sem kr mal firb?en, kako bo ?lo, ker o?itno si po dolgem ?asu na?el sorodno du?o, da se bosta mal me?kala ... mislim, da bosta me?kala po cesti.

Boss, a ve?, da tud mene ?e malo skrbi. Mici se mi sploh ne javi.

@ Mici moja, kje si? Pa menda nis najdla druzga in?truktorja?

Napisano

O?itno je nekdo ?e ve?ji me?ka?, da ti jo je speljal :ne vem:

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Mamujim nesposobno. Pred firmo imamo X kri?i??e kjer gre glavna v L, stranski pa v drugi L. In pri stranskih je na enem kraku stop, na drugem pa narobe obrnjen trikotnik. In v?eraj sodelavka pride iz stranske na moji levi kjer je narobe obrnjen trikotnik, jaz pa po drugi stranski kjer je stop znak. Na glavni nikogar in se odpeljem ona pa skoraj vame. In mi ?uga nekaj in maha in sem jo danes vpra?al ?e sta stop znak in narobe obrnjen trikotnik enakovredna in kdo ima prednost. ?enski enostavno ni bilo za dopovedati, da vseeno velja pravilo desnega. Potem sem ji rekel, da smo vsi v firmi dobili mail ravno zaradi tega, no tega se seveda ni spomnila. Na koncu je vseeno popustila, da mogo?e imam pa prav.

Ampak glavno, da me je po?asi izsilila, da ni pridivjala ane? :harhar:

Napisano

Edina re?itev za takele trape je pa?, da se enkrat na tak na?in zaleti (ne vate, da ne bo pomote in seveda ne prehudo) in da bo na koncu s strani policije, sodnika? in zavarovalnice dobila ?rno na belem kaj pomeni pravilo prednosti desnega pri enakovrednih cestah.

A si jo vpra?al a obstajajo neprednostne in ?e bolj neprednostne ceste? :rolleyes:

Sicer po?akajmo LojZija, da bo na?el krivdo tudi pri tebi Symon, ?e?, da bi lahko predvidel, da bo kaj takega storila... da nisi ustavil pri STOP znaku... da si telefoniral... da si jedel malico v avtu... da si ?timal radio... in seveda da si ziher divjal. :hudicek:

33112_1.png

Napisano

No saj itak ni bilo kriti?no blizu ker sem glede na njeno hitrost in to, da vem kako sposobna je sem predvideval kaj se bo zgodilo. Bolj me je presenetilo kako sveto je trdila, da stop znak in trikotnik nista enakovredna in, da bi se jaz na desni njej mogel ustaviti. :blink: Saj sem ji ?e mislil re?i, da lahko probava v praksi ?e enkrat pa bo policist povedal kaj misli o njeni teoriji. Itak je ?e ?as da zamenjam avto. :hohoho:

Napisano

No saj itak ni bilo kriti?no blizu ker sem glede na njeno hitrost in to, da vem kako sposobna je sem predvideval kaj se bo zgodilo.

No vidi?, spet se je izkazalo, da je po?asnej?a vo?nja prepre?ila nesre?o.

Napisano

No vidi?, spet se je izkazalo, da je po?asnej?a vo?nja prepre?ila nesre?o.

Absolutno, ampak povzro?ilo bi jo pa neznanje najbolj osnovnega CPPja. In da je mera polna, sodelavka (njena podrejena) me je prejle spra?evala kaj sem ji govoril in ji isto ni bilo jasno zakaj bi nekdo s stop znakom imel prednost pred nekom, ki ima trikotnik. Sem ji komaj dopovedal (narisal kri?i??e pa vse) in rekel, da ?e ?e ne verjame greva lahko takoj probat v praksi. ?al ni bila za to. :P
Napisano

Absolutno, ampak povzro?ilo bi jo pa neznanje najbolj osnovnega CPPja. In da je mera polna, sodelavka (njena podrejena) me je prejle spra?evala kaj sem ji govoril in ji isto ni bilo jasno zakaj bi nekdo s stop znakom imel prednost pred nekom, ki ima trikotnik. Sem ji komaj dopovedal (narisal kri?i??e pa vse) in rekel, da ?e ?e ne verjame greva lahko takoj probat v praksi. ?al ni bila za to. :P

Pa saj v tem je ke?. S po?asnej?o vo?njo in zadostno varnostno razdaljo se da re?it ne?teto ko?ljivih in nevarnih situacij, ki se zgodijo v prometu. Pa naj se te ko?ljive situacije zgodijo zaradi neznanja, ali pa zaradi slabe koncentracije, slabih vozni?kih sposobnosti (tako svojih kot od drugih), slabih refleksov, utrujenosti, bolezni, morebitne slabe vidljivosti, zaradi zmedenosti, slabe ceste, slabe ali dvoumne signalizacije itd...Skratka; po?asneje je varneje. In to v ve?ini primerov. To vam sku?am jaz skoz dopovedat, pa vam nekako ne potegne.

Napisano

Pa saj v tem je ke?. S po?asnej?o vo?njo in zadostno varnostno razdaljo se da re?it ne?teto ko?ljivih in nevarnih situacij, ki se zgodijo v prometu. Pa naj se te ko?ljive situacije zgodijo zaradi neznanja, ali pa zaradi slabe koncentracije, slabih vozni?kih sposobnosti (tako svojih kot od drugih), slabih refleksov, utrujenosti, bolezni, morebitne slabe vidljivosti, zaradi zmedenosti, slabe ceste, slabe ali dvoumne signalizacije itd...Skratka; po?asneje je varneje. In to v ve?ini primerov. To vam sku?am jaz skoz dopovedat, pa vam nekako ne potegne.

Glej LojZi tole ne dr?i popolnoma... ?e je ?lovek mentalni invalid se bo zabil tudi pri izredno nizkih hitrostih. ?e glava ni po?timana ti nobena hitrost en kurc ne pomaga saj se treskajo samo zato ker ne razmi?ljajo ni? in ja avto prevrnt na streho se da, ?e verjame? al pa ne tud pri hitrosti 30km/h.

Situacije v 90% re?uje? tako, da opazuje? promet, iz reakcij drugih predvidi?, da bi lahko naredil nekaj nepredvidenega, itd. Tistih 10% pa je le zgolj sre?a, da se izzide. Ampak, kje je problem... problem ni v hitrosti, problem je v tem, da na cesto spu??amo vsemogo?e telebane, ki nimajo raz?i??enih niti osnov (beri Symonov post) in jim je dojemanje prometa ?panska vas.

Druga?e pa takoj podpi?em zavezo, da nikoli ve? ne prekora?im hitrost za ve? kot 10%, ?e se iz prometa odstrani vse, ki v normalnih pogojih vozijo ve? kot 10% pod omejitvijo. Potem sploh ne bo ve? ne potrebe po lovlenju izgubljenega ?asa zaradi me?ka?ev kot tudi potrebe po prehitevanju... to bi bilo maksimalno varno in vo?nja bi spet bila pravi u?itek.

33112_1.png

Napisano

Jasno, to se nam vsem vsak dan dogaja, ker ne znamo prehitevat. Potem pa ?e kaki meteorit mimo leti in nas popolnoma o?ara s svojo lepoto, nakar se kipnemo enemu v rit.

Sicer sem pa prej?nji teden peljal na sprehod eno ameri?ko zadevo in me je prav fasciniralo, kako se je promet obrnil na bolje. Folk se ni upal niti vklju?it na prehitevalni pas, ?eprav sem zmanj?al hitrost in jim pustil dovolj prostora, da bi zapeljali predme :) Pravo strahospo?tovanje... dokler nisem naletel na eno baburo v Yarisu, ki se me je brez smerokaza odlo?ila prehiteti po voznem pasu, ?eprav sem se sam pravilno in z vklopljenim smerokazom izklju?eval iz prehitevalnega na vozni pas. Potezo je naredila namenoma, nakar se je vsedla na trobljo in nekaj krilila z rokama kot da obe?a perilo na ?trik. En focn bi zadostoval za malo bolj kulturno obna?anje in pravilno manevriranje med pasovi :prstgor:

Ampak, kje je problem... problem ni v hitrosti, problem je v tem, da na cesto spu??amo vsemogo?e telebane, ki nimajo raz?i??enih niti osnov (beri Symonov post) in jim je dojemanje prometa ?panska vas.

Bere? Loj(zi)? Zato pri ve?ini stvari obstajajo sita. Razen v prometu ne. Tu padejo vsi vozniki skozi vse luknje in potem se gremo kurativo.

post-6662-1362014450_thumb.jpg

Napisano

Situacije v 90% re?uje? tako, da opazuje? promet, iz reakcij drugih predvidi?, da bi lahko naredil nekaj nepredvidenega, itd.

Ja in kje je zdaj tukaj problem, da vse na?teto ne bi mogel izvajat skupaj z upo?tevanjem predpisov in omejitev? A ti ne more? predvidevat in opazovat promet, hkrati pa ?e upo?tevat omejitve in predpise? A se ti ne zdi da bi blo potem ?e varneje na cesti?

, problem je v tem, da na cesto spu??amo vsemogo?e telebane, ki nimajo raz?i??enih niti osnov (beri Symonov post) in jim je dojemanje prometa ?panska vas.

In prvi v vrsti, ki nimajo raz?i??enih osnovnih pojmov in ki nimajo raz?i?ene osnovne logike so, divjaki.
Napisano

Druga?e pa takoj podpi?em zavezo, da nikoli ve? ne prekora?im hitrost za ve? kot 10%, ?e se iz prometa odstrani vse, ki v normalnih pogojih vozijo ve? kot 10% pod omejitvijo. Potem sploh ne bo ve? ne potrebe po lovlenju izgubljenega ?asa zaradi me?ka?ev kot tudi potrebe po prehitevanju... to bi bilo maksimalno varno in vo?nja bi spet bila pravi u?itek.

?udno, da recimo v skandiinavskih dr?avah, ki pa imajo na avtocestah tudi za 10% ni?je omejitve od na?ih, potem vsi skandinavci ne zamudijo na ?iht?

Lej Boss, a si se ti kdaj vpra?al, zakaj ima avtobus vozni red po katerem se lahko potniki ravnajo? Avtobusar lahko ?ist zadovoljivo prera?una kdaj bo na naslednji postaji in kdaj bo na cilju, samo upo?tevat mora nekatera dejstva , kot so prometni predpisi, omejitve in ?as, katerega bo porabil za potovanje. ?e bi blo res kar trdi? ti, bi morali vsi, ki se vozijo z avtobusom na ?iht, potem vsak dan zamudit na posel. Avtobus gre v povpre?ju vsaj za 10% po?asneje kot pa osebni avto, pa ?e postaje ima v mes, torej polno enga zaustavljanja in ?akanja na potnike itd.... Ampak resnica je ta, da ravno tisti, ki se vozijo z avtobusom, najbolj to?no pridejo v slu?bo in najmanj zamujajo. A ho?e? povedat, da avtobusar pa nima "me?ka?ev" pred sabo in zato nima potrebe prehitevat? Al bi mogo?e rad povedal, da "me?ka?i" zmeraj na ?iht zamudijo? Po navadi je ravno obratno, divjaki so tisti, ki radi zamujajo. Biti divjak ni potreba. Biti divjak je bolezen, kompleks, neorganiziranost, nevzgojenost.... Biti divjak, je ?ist navadna lenoba.

Boss, prodaja? otro?je pravljice in bu?ke. Ampak men jih ne bo? prodal.

PS: Rde?i tekst mi je tako v?e?, da da sem ga moral pobarvat. A je tud tebi v?e? Boss?

Napisano

Here we go again .... Never ending story

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

LojZi, kdaj pa si se ti nazadnje peljal z avtobusom? Ker ?e bi se ne bi takih stresal - sodelavke, ki se vozijo iz dolenjske pridejo ali ob pol osmih na ?iht ali pa tudi 10 ?ez osem in vse tisto vmes.

Tud meni je tisti rde?i tekst stra?no v?e? - a si ga sam sestavil al ti je kdo pomagal.

Aja LojZi a zna? biti tolk po?ten pa po pravici povedat kolk kilometrov in koliko ?asa ti dnevno v povpre?uju pre?ivi? v avtu na cesti.

33112_1.png

Napisano

LojZi, kdaj pa si se ti nazadnje peljal z avtobusom? Ker ?e bi se ne bi takih stresal - sodelavke, ki se vozijo iz dolenjske pridejo ali ob pol osmih na ?iht ali pa tudi 10 ?ez osem in vse tisto vmes.

Tud meni je tisti rde?i tekst stra?no v?e? - a si ga sam sestavil al ti je kdo pomagal.

Aja LojZi a zna? biti tolk po?ten pa po pravici povedat kolk kilometrov in koliko ?asa ti dnevno v povpre?uju pre?ivi? v avtu na cesti.

Tristo kosmatih Boss, zdaj si pa me. Res se ?e dolgo nisem peljal z avtobusom. Nekje dve leti bo tega, ko sem ?el z avtobusom skupinsko na smu?arnje v Avstrijo. Pa avtobus ni zame, ker sem kar visok in obilen poba in s svojimi dolgimi nogami bol te?ko dlje ?asa sedim v tistih ozkih avtobusnih sede?ih.

Imam pa, tako kot ti, tudi jaz eno mi?no sodelavko in ona se vsak dan vozi z avtobusom na ?iht in pride v slu?bo skoraj na minuto natan?no vsak dan. Ko pridemo ostali na ?iht, nas ?e ?aka kavica, ki jo je ta sodelavka skuhala. Zelo radi jo imamo vsi. Tako kavico kot tudi sodelavko. Celo kak?no pecivo nam postre?e, ker je odli?na kuharica in sla??i?arka. Urejena je, lu?na, zabavna, le da malo ?epa, ker ji je enkrat, ko je bila ?e majhno dekletce, vol na noge stopu. Zato se ona raje vozi z avtobusom, ?eprav ima avto in vozni?ko dovoljenje.

No ja, pa to zdaj tukaj ni bistveno. Dejstvo je, da ona ne zamuja v slu?bo in da ne divja, pa da je lu?na.

Rde?i tekst, mi je pa po nedeljski ma?i, farni ?upnik napisal, jaz sem ga pol pa samo lepo rde?e pobarval.. Sem ponosen, ker je tud tebi v?e?.

Aja, ?e moja kilometrina in ?as pre?ivet v avtu te zanima.

Do cerkve, ko grem v nedeljo k ma?i, ni prav dale?, druga?e pa jaz menjam avte, nekje na 3-4 leta ko imajo avti nekje od 120.000 pa do 160.000 km prevo?enga. Po tej kilometrini je itak vsak avto za prodat, pa naj bo to folksvagen, Mazda, BMW itd...

?al se moram tudi s slu?benim avtom pogosto v Prlekijo vozit. Kakor nanese, v?asih trikrat na teden v?asih pa nobenkrat. Ne rad, ampak ?iht je ?iht...

Kako je pa s tabo? Se pogosto pelje? z avtobusom? A sploh kdaj kaj pametnega napi?e?, kot naprimer jaz v rde?em tekstu? Kolk ?asa si ti v avtu in kolk km naredi? ti?

Napisano

LojZi a ti malce la?e? tukaj sej dela? ve? kilometrov kot Labi, ki se redno vozi na drugi konec biv?e Juge. Tud sam sem po tri ure na dan tako privat kot slu?beno na cesti pa mi ne znese tolk kilometrov naklepat.

Ne vem, ne vem LojZi neki ne ?tima v tvojih zgodbicah, ?e pa ?e pol mi pa sploh ni jasno kako te pri toliko km v avtu boli kurac kolk ?asa zgubi? zaradi me?kanja oziroma me?ka?ev. :ne vem:

Pri 160kkm v ?tirih letih pri povpre?ni hitrosti tam nekje 70km/h (podatek vzet iz lastnih izku?enj) pre?ivi? na cesti 2285ur. Samo 10% po?asnej?a vo?nja to pomeni 228ur ali skoraj 10 celih dni ve? izgubljenih na cesti, ko bi lahko po?el kaj bolj koristnega kot pa sedel za volanom. ?e pa to pretvorimo v delovnike po 8 ur je to kot bi izgubil 30dni dopusta oziroma 7,5 dni vsako leto.

Ne vem sam meni osebno se mi zdi tole ogromno zgubljenega ?asa, se ti ne zdi?

Glede avtobusa pa tudi sam redko posegam po tem prevozu saj imam ?al premalo ?asa, da bi ga izgubljal ?e po avtobusu. Vseeno pa sem ene 2x 3x letno na mestnem avtobusu v Lj ampak to je bolj nuja kot pa u?itek.

33112_1.png

Napisano

Se strinjam, da se za volanom pre?ivi preve? ?asa. Ampak tako pa? je. Sprijazni se s tem, jaz sem se sprijaznu ?e davno tega.

Boss, me?ka?ev sploh ni tako grozno veliko, kot tukaj vi pi?ete. Ne trdim, da ne obstajajo, ampak teh je res malo. Je pa ogromno divjakov. Teh je pa kot plevela. ?e upo?teva? predpise in omejitve, ne more? prit do druga?nega zaklju?ka kot trdim jaz.

?e ti po pravici povem, je bil meni za vzgled ravno en ?ofer avtobusa. On je tako le?erno, brez ihte, brez ?iv?nosti in elegantno vsakodnevno vozil svoj avtobus, da je od svojih potnikov dobival same pohvale. ?e si se vozil z njim, sploh nisi ?util, ovinkov, nobenga pretiranga bremzanja, pospe?evanja, naglih manevrov itd....lepo le?erno, elegantno po predpisih in strpno si z tem njegovim avtobusom plaval. Njegova avtobusna relacija je slovela po to?nosti. Pa ni nikol divjal. Samo reda se je dr?al.

Napisano

Boss, me?ka?ev sploh ni tako grozno veliko, kot tukaj vi pi?ete.

ohoho pa jih je, zdej to ?e bolj opa?am, odkar se po stari cesti vozim :zvizga:

Napisano

ohoho pa jih je, zdej to ?e bolj opa?am, odkar se po stari cesti vozim :zvizga:

Pejdi kak?no minuto prej od doma! Bo? vidu, naenkrat bo svet lep?i.
Napisano

Pejdi kak?no minuto prej od doma! Bo? vidu, naenkrat bo svet lep?i.

zadnji? sm ?ou ?e ob 8h od doma pa ti povem, da je isti qrac :vskalo:

Napisano

zadnji? sm ?ou ?e ob 8h od doma pa ti povem, da je isti qrac :vskalo:

A ?ele ob osmih gre? na ?iht? Jaz grem ob 5h.

Sami lenuhi, ki bi samo spali.

Sem se prej?nji teden malo pred sedmo uro zjutraj peljal po Ljubljanski obvoznici v Avstrijo na smu?anje. Cesta skoraj prazna. Vsi Ljubljan?ani ?e spali. Sami zaspanci in lenuhi v tej Jankovićevi Ljubljani. Dan se zjutraj lovi! In to tako, da se prej vstane! Ne pa pol divjat po cesti.

Boss, kdaj pa ti zjutraj vstane? in kdaj gre? na ?iht?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Fantje, če vam je dala poročena ženska, ste si že zaslužili.   Če ne vi pa njen mož...
    • Na avtocesti nastavili past: voznik se je rešil v zadnjem trenutku | 24ur.com WWW.24UR.COM Neznanec ali neznanci so v soboto zvečer na avtocesti blizu nemškega Bremna čez vse prometne pasove postavili...   Kakšni idioti.    
    • Pozdravljeni, delim izkušnjo s svojo 9 mesecev staro CX-30 (2025) G140 (9000 km) in servisom Avtotehna VIS Ljubljana.   1. Škripanje v vratih (REŠENO ✅): V voznikovih vratih ob ušesu (tako sem domenval) je močno škripalo ob pospeševanju, grbinah tudi zavijanju, predvsem sedaj ob nizkih temperaturah. Serviser je menil, da gre za stebriček pri vozniku - skupna testna vožnja.  Naročili so nove klipsne (tiste plastične zatiče), ki se rade zlomijo ali razrahljajo ob odpiranju plastike stebrička. Po prevzemu sem opazil, da so bile tudi gume (tesnila) močno namazana, kar bi prav tako lahko povzročalo trenje in zvoke. Kakorkoli, napaka je odpravljena in v kabini je sedaj brez kakršnega koli škripanja. Tukaj bi pohvalil serviserja, saj sem imel malo dvoma ali bo sploh rešeno!   2. Tresenje motorja (vprašanje ❓): Pri 1.400–1.900 RPM, ko se vklopi deaktivacija cilindrov in ob konstantni hitrosti avto vibrira, kar se čuti tudi na pedalih. Na servisu pravijo, da je to videti "normalno", a bodo še preverili z ostalimi mehaniki. Naj pa menda ne bi bilo veliko vprašanj na to temo. Upam da se kaj še izve.     3. USB-C polnjenje: Polnjenje ob priklopu stalno prekinja, nato se po par minutah stabilizira. Kaže na težavo s telefonom (Xiaomi), kar sem še pred oddajo avta javil. Katerikoli drug telefon vklopim dela normalno, tako da je gotov težava v mojem telefonu.  Tako da, servis lahko očitno tudi reši kakšno težavo s "črički" itd. Upam, da se še kdo javi s težavo glede deaktivacije cilindrov.   
    • Za to sceno sem pa prpravljen plačat. 
    • Ma je rekel, da ker nimam nadzora nad Mazda forumu in ker preveč članov pljuva čez njega zaradi goriv in ostalega... ma v glavnem, da skratim - je rekel samo "jeb***e se, banda nehvaležna" 😱Jaz sem čist v šoku.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.