Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

No,meni se pa ne da pisati in bom na hitro; kretenom ki so taki debili,da pijani vozijo privo??im cimvisjo kazen in ?imve?jo mo?nost da le-to tudi dobijo.... In napovedane spremembe se mi zdijo korak v pravo smer. Ni optimalno,kaj pa je ?

Je pa bolje kot ni?.

Napisano

Spet so se narobe lotili,veliko kazni za mali alkohol in ni? stro?ji za velik alkohol pri katerem so hude nesre?e in smrtne ?rtve! To pa zato ker je veliko malo pijanih in bodo lahko pridno kasirali! Pijanih z 0.5 promila je vedno manj in morajo alko mejo spustiti na manj.Tistih hudo pijanih pa tako ne dobijo. Dobijo jih ko je ?e prepozno! Lp

Napisano

Dr?avno blagajno je treba napolnit.....to je vse kar je njihov namen...

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Spet so se narobe lotili,veliko kazni za mali alkohol in ni? stro?ji za velik alkohol pri katerem so hude nesre?e in smrtne ?rtve! To pa zato ker je veliko malo pijanih in bodo lahko pridno kasirali! Pijanih z 0.5 promila je vedno manj in morajo alko mejo spustiti na manj.Tistih hudo pijanih pa tako ne dobijo. Dobijo jih ko je ?e prepozno! Lp

Ja,vem kaj ho?e? povedati in se na?eloma strinjam tudi s tem. Res je , da najhuj?e nesre?e povzro?ajo extremni idioti in pijanci , za katere se smatra,da jih ni? ne bi spametovalo.

Ampak... Malo se bojim,da nam je (tudi v prometu) kot dru?bi prisel alkohol v kri na vsakem koraku. Nimam ni? proti, ?e se spije kozar?ek in potem normalno vozi,ampak se mi zdi,da smo pri?li tako dale? kot dru?ba, da si enega kozarcka sploh ne dovolimo ve? videti kot alkohol.

Pa? to je tisto: "Ah,en kozar?ek... Samoumevno. Brez tega pa res ne more iti pri kosilu...ve?erji...rojstnem dnevu...kjerkoli..." . In se nadaljuje. Slovenci se itak ne znamo zabavati in dru?iti brez alkota.

Pa? z dovoljeno mejo 0,5promila se je na nek na?in dru?bi ponudil prst,druzba je pa vzela roko in pojmuje alko kot nekaj sprejemljivega v prometu... Pa nebi smelo biti.

Pa? se ne bo pilo ,preden se bo ?lo za volan. Nevem v ?em je problem.

Jaz sem za foro 1x pihal v Alkotest (nisem bil v prometu). No,ze pod dovoljeno mejo sem bil dale? od tega, da bi si predstavljal voziti kolikor toliko varno...

Napisano

Pa ?e za zni?anje omejitev hitrosti.

To rabimo, iz 130 na 120 na avtocesti. Pa iz 90 na 80 na regionalki. Avti pa vedno bolj varni in samovoze?i.

Jaz sem za foro 1x pihal v Alkotest (nisem bil v prometu). No,ze pod dovoljeno mejo sem bil dale? od tega, da bi si predstavljal voziti kolikor toliko varno...

Verjamem. Tudi mene se prehitro prime. Sem pa prepri?an, da marsikdo po kozarcu vina po kosilu nima ni? manj zmanj?anih psihofizi?nih sposobnosti kot nekdo, ki je neprespan, utrujen, ?iv?en ali pa preprosto slab in ?torast voznik. Pa da se razumemo, ne pijem vina po kosilu. 

Imam ob?utek, da so ljudje, ki zagovarjajo "prohibicijo" odtujeni od realnega sveta. Usedite se v kako va?ko beznico zve?er, ali po slu?bi in opazujte ljudi, ki pijejo. Kot je napisal Jures, alkoholiki z 2,0 so nad zakonom. ?al. Dokler se bo vsak lahko peljal iz gostilne domov brez strahu pred policaji bo tako. V na?ih koncih si je zaradi pove?ane kontrole kar dosti ljudi za?elo organizirati prevoz ali pa ne pijejo ve? toliko. Ne vsi, pozna pa se. 

Napisano

Zakaj imajo pri na?ih civiliziranih severnih sosedih omejitve 70 na odsekih, na kakr?nih so pri nas 50? Odgovor je preprost - inkasantstvo. Tudi zgodba o zni?anju dovoljene stopnje alkohola ima enak namen.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

To se pa ne strinjam. Hitro lahko komot varno vozi?, sploh po avtocestah ipd; pijan pa tudi slu?ajno ne. Hru?ke in jabuke. Tisto o inkasantsvu je pa 100% res.

Ko smo ?e pri hipokritstvu: pogovarjamo se, kje je meja alkoholiziranisti, po drugi strani pa nikomur ni ?udno da ostane brez izpita nekdo, ki je (recimo) 24 ur prej skadil en joint, vmes spal, jedel ipd. Pa ?e bi moral izbirat bi raje imel na cesti Snoop Dogge kot Amy Winehouse.

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano

Tudi jaz nisem ?e nikoli pihal v prometu. Sem pa 1x na eni veselici z "odslu?enimi policijskimi pi??alkami" in je pokazalo menda po starem 0,45. Ma sem bil kar po?teno vesel in ne vem, kako bi vozil, ?e bi vozil...  

Napisano

Jaz sem pihal 6x v enem letu (sem ?tel), potem ?e 2x tekom naslednjih par let in pred kratkim ko sem zbil srno.

Pa? zivljenje v Ljubljani in vsak vikend ?uranje , pa so kar ustavljali.

Seveda vedno 0,0 in zgolj redne kontrole, vedno korektno iz obeh strani

Napisano

Poznam mo?akarja (pa ?e na tem forumu je), ki je v eni no?i pihal ?est-krat. Ali celo sedem-krat, se ne spomnim ve? dobro... Mogo?e si pa mo? vzame ?as, pa sam kaj ve? napi?e, ?eprav je trenutno v velikih pripravah na velik dogodek.

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Kje si bili star?i ta ?as....

Dejstvo je, da tak?en pi??anc sam nima kaj v prometu po?et (sklepam na podlagi svoje 9-letnice), to da nima ?elade je le ?e dodatna pizdarija. So?alje vsem ?alujo?im. :closedeyes:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Dobro no, pa sej ?elada ni vsemogo?na - pri takih nesre?ah umre? zaradi drugih re?i, ?elada je pa bolj, ?e sam kolesar pade, da ne ropota direkt z glavo po asfaltu in robnikih.

33112_1.png

Napisano

?e ?e, ampak nalet motorja (vpra?anje s kako hitrostjo) na kolo ti ?elada ba? ne pomaga in iluzorno bi bilo pri?akovati, da bi bil izid druga?en. Tukaj bodo imeli vsi travme, tako star?i otroka, da so pustili, da se je tako vozil naokoli, kot tudi motorist, ki bi vsaj zaradi preventive moral ob takih sre?anjih vozit razmeram primerno.

33112_1.png

Napisano

?elada bi verjetno pomagala ene toliko kot kolesarski izpit. Obstaja majhna verjetnost da mogo?e nekaj.

?e pogledam okolico, na?a mulca sta edina na vasi s ?elado na biciklu. ?e poizku?am razmi?ljati z glavami mulcev brez ?elad, zakaj bi jo nosili, ?e jo nih?e ne - ne starej?i vrstniki, ne odrasli ljudje, pa ne mislim samo njihovih star?ev. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

?elada bi verjetno pomagala ene toliko kot kolesarski izpit. Obstaja majhna verjetnost da mogo?e nekaj.

?e pogledam okolico, na?a mulca sta edina na vasi s ?elado na biciklu. ?e poizku?am razmi?ljati z glavami mulcev brez ?elad, zakaj bi jo nosili, ?e jo nih?e ne - ne starej?i vrstniki, ne odrasli ljudje, pa ne mislim samo njihovih star?ev.

Se strinjam. Ena ve?jih neumnosti je videti star?a brez ?elade,zraven pa njegov otrok... Pa?,jaz sem za obvezno ?elado na kolesu. dokazano pomaga (Ne vedno in ne povsod, se strinjam), jaz recimo o?eta verjetno nebi ve? imel , vsaj ne takega kot je zdaj,ce nebi ?e ve? kot 15let nazaj nosil ?elade na specialki.

Tudi varnostni pas ne pomaga vedno ,pa je uporaba le-tega obvezna

Napisano

Jaz pa mislim, da ni treba ravno vsega uzakoniti... ker to je potem samo za polnjenje drzavnega proracuna, da imajo tisti, ki o tem odlocajo, se bolj polne zepe... Vec bi bilo treba narediti na vzgoji...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Jaz pa mislim, da ni treba ravno vsega uzakoniti... ker to je potem samo za polnjenje drzavnega proracuna, da imajo tisti, ki o tem odlocajo, se bolj polne zepe... Vec bi bilo treba narediti na vzgoji...

Saj ?e se ljudje dr?ijo zakonov, se na njihov ra?un ne bo polnilo prora?una...

Napisano

Saj ?e se ljudje dr?ijo zakonov, se na njihov ra?un ne bo polnilo prora?una...

Problem je v tem, da se jih ne... In kot vidis v primeru otroka... je bil brez celade... ceprav je zakonsko predpisana ... in takih primerov je ogromno... vecino jih itak nihce ne kontrolira... in bolj je v tem problem... 

Glede polnjenja proracuna pa kot je ze nekdo prej napisal... severni sosedje, s katerimi se tako radi primerjamo, imajo marsikje visje omejitve hitrosti... Ce je recimo gradbisce na AC, he redkokdaj omejitev 60 km/h... kot je pri nas stalnica ... Marsikje na preglednih cestah skozi naselja, kjer ob cesti ni ravno hise ob hisi, je ponavadi omejitev 70 ali celo 80 ... In tudi ce kdaj spregledas kaksno omejitev, globa ne bo 250? ampak precej manj... Pac moje mnenje in po mojih izkusnjah so redarji in policijske prometne kontrole zgolj inkasanstvo ... Redkokdaj stojijo tam, kjer so nevarni odseki in vecina ne prekoraci hitrosti. Stojijo pa tam, kjer vedo, da bodo hitro lahko pokasirali cimvec denarja v kratkem casu... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Tudi sam sem naklonjen preventivi , ki naj temelji predvsem na izobrazevanju.

Ampak...dejansko mislim, da je druzba ze tako izgubila kompas, da kaj drugega kot udariti po zepu ne zaleze. Zame je pravilen potek nekaj takega: edukacija ljudi, ozavescanje. Cimprej; v vrtcu ze. In ko se ljudje ne drzijo pravil: UDARITI PO ZEPU. ker dandanes samo ?e to zale?e.

Se pa 10000% strinjam, da ?e tako visoke kazni ne zalezejo, ce je majhna moznost, da te pri prekrsku nihce ne ulovi. In trdim, da je premalo nadzora na cesti. Zakaj je temu tako; verjetno zacaran krog v nasi drzavi.

Inkasanstvo... hja... ce se drzimo pravil, ne bomo dobili kazni,ne? Pa da ne bo izpadlo, da sem brezmadezen angelcek, tudi sam sem ze naletel na radar (in bil vesel, da je bilo to v AUT in ne pri nas), ampak vem, da sem sam kriv. In ce me slika radar na AC, kjer je pri deloviscu omejitev 60kmh.... hja, sam sem si kriv, to kako je to v avstriji takrat ni pomembno, zdaj smo v Republiki Sloveniji.

In ce recimo lahko prekrske razdelim na grobo v 2skupini, bi to bilo nekako tako; v prvo spada prekrsek , ki nastane zaradi trenutne nepazljivosti (malo nad omejitvijo, malo prekoracen cas parkiranja, pozabis prizgati luci v soncnem vremenu ipd.) in ne predstavlja neke hude nevarnosti, ter v drugo skupino, ki nastane zaradi zavestnega krsenja predpisov in /ali predstasvlja hujso nevarnost za udelezence.

Prvo skupino naj se opozori ali pa da neko kazen, ravno toliko, da si bo zapomnil, ne pa da bo trpel druzinski proracun. Druga skupina pa... brez milosti.

In to s tem otrokom; ja,tragicno, se strinjam. Ampak starsi so ga samega pustili v promet in to brez celade. ZAVESTNO. In, ja, v takih primerih zagovarjam ogromne kazni...

Napisano

Problem je v tem, da se jih ne... In kot vidis v primeru otroka... je bil brez celade... ceprav je zakonsko predpisana ... in takih primerov je ogromno... vecino jih itak nihce ne kontrolira... in bolj je v tem problem... 

Glede polnjenja proracuna pa kot je ze nekdo prej napisal... severni sosedje, s katerimi se tako radi primerjamo, imajo marsikje visje omejitve hitrosti... Ce je recimo gradbisce na AC, he redkokdaj omejitev 60 km/h... kot je pri nas stalnica ... Marsikje na preglednih cestah skozi naselja, kjer ob cesti ni ravno hise ob hisi, je ponavadi omejitev 70 ali celo 80 ... In tudi ce kdaj spregledas kaksno omejitev, globa ne bo 250? ampak precej manj... Pac moje mnenje in po mojih izkusnjah so redarji in policijske prometne kontrole zgolj inkasanstvo ... Redkokdaj stojijo tam, kjer so nevarni odseki in vecina ne prekoraci hitrosti. Stojijo pa tam, kjer vedo, da bodo hitro lahko pokasirali cimvec denarja v kratkem casu...

Se popolnoma strinjam s tem tvojim zapisom in jaz bi dodal ?e samo tole;pri nas stojijo povsod in da spomnom na kakih 10 let nazaj ali nekaj ve? ,ko so se uvedle to?ke in kazni drasti?no pove?ale so se smrtne ?rtve v dveh letih prepolovile! In potem ?e vsako leto rahlo padale,izjeemoma letos ampak ?e ni konec leta. In tudi nekaj nepobolj?livim alkoholikom so pobrali vozniski izpit. Na to temo se da razpravljati do onemoglosti..... Pa pametno in previdno naprej. Zoom zoom

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
    • 2019 Focus ni počila še. 2008 Mondeo ni počila nikoli. Oziroma 2x od kamenčka.   Je pa res, da sta obe ogrevani. Mogoče je ta z grelno žico bolj kakovostna. In oba imata športno podvozje, torej bolj trdo šasijo. 3 valjnik 1.0 dizl 😲?
    • S kakšno opeko je zidana in kako debel je zid?  Kaj je na strehi in kako je ostrešje? 
    • Za prikaz in brisanje napak bi morala bit tud tadva ki si ju nalepu zadovoljiva.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.