Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

V tem primeru bi vsak mogu rect NE, imas prepoved od zdravnika in konec debate. Ce ne reces NE, si pa sam kriv, ker konc koncev je bila tvoja odlocitev zadnja.

Za za?etek, da se ne razumemo narobe: ne zagovarjam ?oferja za to, kar je naredil.

Ga pa razumem. Zdravnik mu je prepovedal nadaljevanje vo?nje. Mo?akar je bil resno bolan. Dokazano je, da je klical svojega ?efa (ne ve pa se ?e, o ?em sta govorila - sem prepri?an, da ne o tem, kako prijemljejo postrvi v So?i...). No? je prespal v kabini, naslednji dan pa nadaljeval vo?njo. Zakaj? O?itno ?ef ni poslal drugega ?oferja, njemu pa je ?la po glavi samo ena misel: ?im prej domov. Konec koncev, kdo od nas, ko je bolan, razmi?lja o ?em drugem kot da se zavle?e v svojo posteljo in po?iva? In mo?akar si je mislil, da pri svojih izku?njah in toliko urah po prejetju psihoaktivnega zdravila lahko pripelje tovornjak domov. Ja, se je precenil, zakuhal krepko neumnost in se zdaj gotovo tol?e po glavi. Ampak ?asa ne more ve? zavrteti nazaj. Ga pa razumem, da se je odlo?il tako, kot se je. In tudi sicer prihaja do nesre? zato, ker je nekdo prepri?an v svoje sposobnosti, dovolj je pa le trenutek in malenkost, pa se stvari ne izidejo po pri?akovanjih. In potem so vsi pametni.

In lahko mi tu pametujemo do onemoglosti, ampak to se dogaja. Dogaja se, da je na cesti vozilo, ki ima pokvarjene zavore - in voznik ve, pa vseeno nadaljuje pot. Dogaja se, da je na cesti vozilo brez tehni?nega pregleda - in voznik ve, pa vseeno nadaljuje pot. Dogaja se, da je na cesti vozilo, ji ima izrabljene pnevmatike - in voznik ve, pa vseeno nadaljuje pot. Dogaja se, da je na cesti voznik, ki zdravstveno in psiho-fizi?no ni ve? primeren za voznika - pa vseeno nadaljuje pot. Dogaja se, da z vozilom upravlja voznik pod vplivom alkohola - pa vseeno nadaljuje pot. ?esar ne ve?, ne boli - in v?asih je dobro, da ne ve?, kdo vse je s teboj na cesti. Ker vsak od njih misli, da bo varno pri?el do cilja...

"Po bitki so vsi generali..."

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

A bi bili do medicinske sestre, ki bi zaradi pritiska delodajalca aplicirala napa?no zdravilo , tudi tako razumevajoci?

Napisano

K sre?i ste moj brat in o?e odgovorni osebi z visokim IQ-jem, tako da se mi ni treba ukvarjati s takim vpra?anjem.

Druga?e pa sr?no upam, da bo najebal tudi delodajalec, ?e je res silil voznika oziroma mu tudi grozil v stilu "?e ne bo?, potem...."

Sem bil 1x tu kar precej skurcan ,ko sem jasno povedal svoje mnenje glede pijandur za volanom. In sem dobil nazaj nekaj v stilu "ko bo pa nekdo od tvojih vozil pijan,bla ,bla....". No... Takrat sem isto hotel napisati , kot ti zdaj (pa nevem zakaj nisem), pa bom zdaj; nekateri smo hvala Bogu obkro?eni z normalnim in nezabitim folkom....

Napisano

A bi bili do medicinske sestre, ki bi zaradi pritiska delodajalca aplicirala napa?no zdravilo , tudi tako razumevajoci?

Ve? da ne, na pranger bi jo obesili.

33112_1.png

Napisano

Ko smo ?e pri tem....je pri?lo do epiloga pri Slivkinem ZD in zamenjave cevi?????????? Je bil instalalter, je bil kontroler, je bil kdorkoli???

Za moje pojme je bil tam kriv tisti,ki naj bi zadevo preveril,preden je ?la v obratovanje.

Napisano

Verjetno so pometli pod preprogo. Nih?e ni kriv, mogo?e je direktor, ker je zahteval, da se zin?talira aparatura.

33112_1.png

Napisano

No,ampak verjetno mora nekdo preveriti , da zadeva funkcionira?

moral bi, ampak verjetno ni. Ker ?e bi, bi tudi ugotovil, da je nekaj narobe.

33112_1.png

Napisano

Pri zdravstvu se te zadeve veliko lazje ?zatu?a?...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Sej v ra?unalni?tvu je ve? nadzora kot v zdravstvu - saj nam je vsem znano koliko ra?unalnikov je ubilo ali po?kodovalo uporabnika? Zadeva limitira nekje v ni?li, ampak je pa tukaj en cel kup neki certifikatov, atestov. Na SIQ-ju se iz?ivljajo nad ra?unalniki in posku?ajo ugotoviti ali lahko zagori ali bohnedej s 5 volti celo strese uporabnika.

V zdravstvu je pa kot ka?e bolj hojlarija lumparija sistem v katerem ne odgovarja ne direktor zavoda, ne zdravnik, ne sestra, ne tehnik, ne direktor in verjetno tudi varnostnik in sna?ilka ne.

33112_1.png

Napisano

?e bi bil tale na? in njihov balkan pravna dr?ava, bi si vsakdo upal zavrniti zahteve delodajalca po opravljanju del, ki ogro?ajo zdravje tako njega kot drugih. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Seveda, zato ker vem koliko nadur naredijo, pa ?e koristi jih ne morejo nikoli in kdo je kriv? Spet ona sama ne delodajalec ki ji sili delat! Zbudite se malo, noben ne dela slabih ali narobe stvari zato ker bi jih rad ali hotel ampak ga prisili delodajalec ki pritiska na njega, njo v tem primeru. Spomnite se kako je bilo z m. sestro v Celju na urgenci, vse je bila ona kriva! Vsi se danes bojimo za slu?be, ker vedo delodajalci, da brez slu?be in denarja si nula, zato bo treba enkrat re?i NE in ta dan mislim da se bli?a.

Napisano

Slivka nima svojega lastnega ZD (zdravstvenega doma).

Pa tudi SBja ne (splo?ne bolni?nice)...

Dela pa Slivka v splo?ni bolni?nici Nova Gorica.

Kako se je kon?alo? Hja, kot vsi taki in podobni primeri v Sloveniji... 

Bodimo realni: da bi direktorica bolnice hodila po gradbi??u in nadzirala, kako se dela... Trapasta ideja. Saj ni te stroke, da bi nadzirala gradbince in monterje, kaj delajo. Zato je bila ?e pred za?etkom del podpisana pogodba z nekim podjetjem (mislim da iz Se?ane), ki je opravljalo nadzor gradnje.

Ko je bila gradnja kon?ana, je pri?la ekipa-da-te-skipa iz Ljubljane, ki so jo poslali z ministrstva za zdravstvo, ker je to ministrstvo bilo investitor in je od gradbenikov zdaj prevzelo objekt. In se je opravila kontrola, ?e je res narejeno tako, kot je investitor zahteval, naro?il in tudi pla?al.

Nazadnje je ?la skozi objekt ekipa iz bolnice, ki je opravila tehni?ni prevzem od ministrstva, ko smo dobili objekt dejansko v uporabo.

Pri vseh teh terminih in pregledih je bilo pa tako, da je bila otvoritev vezana na dolo?en datum, da dobijo ?e evropska sredstva. zato se je na koncu krepko mudilo. In na sodi??u se je na koncu izkazalo, da je nekdo napisal potrdilo o pravilni vgradnji (med drugim tudi tega) stebra, ?eprav je bil ta steber takrat ?e v kombiju pred objektom. In tisti, ki je ta dokument prevzel in ga obravnaval kot verodostojnega, je vedel, da ta steber sploh ?e ni v objektu, kaj ?ele, da bi bil res zmontiran.

Zdaj je najbr? ?e vsem jasno, kdo je torej kriv za dogodek.

Zakaj je pa pri?lo do zamenjave? (To, kar je v oklepaju zadaj tu napisano, je moje osebno mnenje: zaradi pohlepa farmacije. Farmacija je ugotovila, da gre skozi bolnico ogromno plinov. In da farmacija tu ne pobira nobene provizije. Zato so uvedli oznake "medicinski" in za?eli s prekup?evanjem. Tisti, ki se s plini ve? ukvarjajo, vedo, da so jeklenke pobarvane glede na plin, ki ga vsebujejo. Da se zdaj zadeva lo?i, so jeklenke z medicinskim kisikom bele barve, jeklenke z du?ikovim oksidulom pa bele in modre barve.) Jeklenke so pobarvane glede na plin, ki je v njih. In tisti, ki se s tem ve? ukvarjate, boste vedeli, da so jeklenke za kisik modre barve. Ko so na gradbi??u vlekli cevi, so tam takoj lepili nalepke z napisom. Na stebru pa so bile barvne oznake: modra in bela. Ker se je mudilo, so steber sicer postavili, priklopili pa ga niso - ker cevi do njega ?e niso bile speljane. Ko sta kasneje delavca pripeljala cevi do stebra, sta ga tudi priklopila. Ker pa sta bila tehni?ne stroke in ne medicinske, sta priklopila po tehni?no: modro je kisik. Za du?ikov oksidul pa nikoli nista sli?ala in sta priklopila na preostalo. 

To je na kratko to, ve? in bolj podrobno pa kdaj, ko se sre?amo. Preden pa se sre?amo, en namig: v vojski smo imeli pregovor: ne spra?uj, ?e no?e? vedeti odgovora.

Ja, za tistih nekaj oseb, ki mogo?e slu?ajno niso ugotovili, kdo je kriv za narobe priklopljene cevi: od vseh treh ekip, ki so nadzirale in pregledovale objekt sta kriva delavca, ki sta ga priklopila. Ostali so na previsokih polo?ajih, da bi karkoli odgovarjali, pa ?eprav so ponarejali listine in podobno... Je kdo mogo?e presene?en?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Se pravi isto kot ?ernobil (sode? po seriji). Mudilo se je, uradno smo zaklju?ili ?e pred dolo?enim datumom in smo bili potrepljani po rami kako smo pridni. Ampak bomo ?e kasneje zrihtali do konca, ni panike. 
Ne, nisem presene?en nad izzidom. 

Napisano

To je na splosno problem, noben ne prevzema odgovornosti.

To?no to, ampak ko je pa treba opravi?evati visoke pla?e je pa vedno prvi izgovor, da so take zaradi odgovornosti, ki jo imajo. Ko pa je dejansko treba dat jajca na ponk in prevzet odgovornost se pa poskrijejo kot podgane (pa ?e to je ?alitev za podgane).

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
  • 3 tedne kasneje...
  • 3 tedne kasneje...
Napisano

Sej vem, da ni lepo zdajle pametovat, ampak mene vsaki? zmrazi, ko vidim, kako otroke vozijo v takih prikolicah pripetih za kolesom in to po prometnicah brez kolesarske poti.

Pismo, v avtu imamo cel kup pravil, kako varno peljat otroka, od tak?nih do druga?nih sede?ev, zadr?evalnikov, lupinic pa kaj ?e vem vsega. pa gledamo kolk ima avto zvezdic, pa kolk jih je dobil za varnost otrok in ?e in ?e.

Tukaj pa gre, pripne platneno prikolico, naba?e otroke in ?ivave ter hojla na prometno cesto, sej se ne bo ni? zgodilo, ker morajo itak drugi pazit na njih. ?alostno res.

33112_1.png

Napisano

Sej vem, da ni lepo zdajle pametovat, ampak mene vsaki? zmrazi, ko vidim, kako otroke vozijo v takih prikolicah pripetih za kolesom in to po prometnicah brez kolesarske poti.

Pismo, v avtu imamo cel kup pravil, kako varno peljat otroka, od tak?nih do druga?nih sede?ev, zadr?evalnikov, lupinic pa kaj ?e vem vsega. pa gledamo kolk ima avto zvezdic, pa kolk jih je dobil za varnost otrok in ?e in ?e.

Tukaj pa gre, pripne platneno prikolico, naba?e otroke in ?ivave ter hojla na prometno cesto, sej se ne bo ni? zgodilo, ker morajo itak drugi pazit na njih. ?alostno res.

To?no to

Napisano

Prikolica gor al dol. Lahko bi bili pe?, v avtu, itd... Z enakim rezultatom.

Mene bolj zanima po kak?ni cesti so se peljali, ali so bili primerno osvetljeni itd..

Zame je prikolica ?e vedno bolj?a kot sede? zadaj.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
    • ima to že betonsko plato?   Sicer moje osebno mnenje brez hudega razmišljanja -> jaz bi to podrl.....naredil montažno in imaš mir za naslednjih 50 let....(če se ti da pa zidati, pa narediš novo). (glavno vodilo pri tem je, ker vseh teh naštetih zadev ne bo naredil en mojster ampak jih boš moral najti vsaj 10, vsak bo kompliciral, nihče ne bo imel časa, ko bodo napake in težave se bo vsak izgovarjal na drugega, ti boš na koncu doživel živčni zlom in porabil boš ogromno svojega časa, ki ga nisi dal v kalkulacijo). pod črto, četudi vse prenoviš, boš imel 50 let staro bajto, ki bo renovirana, kar je še vedno daleč od nove.....
    • Jaz bi še vedno rad vedel zakaj so nonotu v Kanalu jebali četniško mater? Tukaj je tud men logika odšla v 3PM.
    • klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.