Skoči na vsebino

Mazda 6 nakup

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

bo ?e mel razloge za tako ceno... Spusti lahko vedno...

aja... pa ti motorji imajo fantasti?no nizko porabo ? 

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

pozdrav,

Zanimam se za nakup Mazde 6, letnik 2003-2005 z diesel motorjem, kot drugo vozilo v dru?ini. Vozilo ponuja veliko glede na ceno, ki jo ima, dosti opreme, var?en motor,......

Vem kako je glede rje, ki se pojavla na teh avtih, vendar me to ne moti,to lahko saniramo v prijateljevi li?arski delavnici.

Najbolj me zanimajo te?ave z motorji, problemi s sitom v karterju - ?e se to ??isti, a je potem ta te?ava z zaribanjem motorja odpravljena?

?e kak?ne druge ve?je te?ave? Vztrajnik, ?obe, .....?

Katere druge hibe?

Kak?ne so va?e splo?ne izku?nje z avtom?

Hvala, lp

Napisano

Pozdravljen.Malo pre?ekiraj forum in bo? na?el vse,kar te zanima.

Na kratko:ni re?eno,da bo? dobil rjasto 6-ko,moja nima niti pike rje(2004).Zamenjaj podlo?ke,?e ?e niso bile in ne bo? imel problemov.?obe sem menjal na 160Kkm preventivno vse,?eprav je bila slaba samo ena.?e je izvedba avta z elektronskim EGR-jem zna zafrkavati-famozne lu?ke se pojavijo na ?tevcu.?e ima xenon lu?i,zna bit problem z nivelizacijo lu?i(lu? ne gre gor-dol,ko avto pri?ge? in ponavadi sveti pod avto).Te Mazde pijejo odvisno od na?ina vo?nje,vsekakor pa niso neki ?parov?ki.?e dobi? varijanto brez DPF filtra(do konca letnika 2004),ne bo? imel tolilo problemov zaradi kratkih relacij...itd,itd...

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Pozdravljeni

Rad bi kupil Mazda 6 karavana, diesel. Odlo?am se med letniki cca. 2007 (3000-4000?) ali novej?o obliko cca. 2008/2009 (6000-7000?). 

Prosim za nasvet.

Ni mi to?no jasno glede menjave generacij in te?av in z rjavenjem. Generacija bi se naj menjala z 2007 vendar so vsi avtomobili letnik 2007 ?e starej?e oblike.

Torej do katerega leta so imele Mazda 6 karavani te?ave z rjavenjem?

Moram kaj posebej paziti tudi pri izbiri motorja?

Hvala in lep pozdrav

Tomo

Napisano

Tomo, potem ti je isto, da vzame? letnik 2009 ali naprej. Glej predvsem 2.2 motorje, drugo pusti na miru, ?e jemlje? dizla. S tem ni te?av, 2.0 motor pa je svoja zgodba. ?e ma? sre?o ok, ?e je nima?, pa si najebal :)

Napisano

2.2. ketne je bil vpoklic. ge? na servis in ?e ni vse zrihtan, naredijo to zastonj. pa tut neki je bilo z vrati vpoklic pa ?e neki. tko da lepo online knji?ico pogleda in porihajo tist, kar ?e ni blo :)

Napisano

Ce nisi imel avto redno do danes servisiran na uradnemu servisi, dvomim da ti bojo kej zamenjali ;). Se tudi uradni servis na veliko temu izogiba.

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme; zbiram torej informacije o Mazdi 6, limuzina, cena do max 20k euro, raje diesel, v po?tev pride tudi benzinar, ?im novej?a in ?im bolje opremljena; zanimajo me va?e izku?nje, morebitne okvare in slabosti....tudi kak?en link z komentarjem dobrodo?el. V nabavo imam namen iti naslednjo pomlad.

?e vnaprej hvala za vse info.

lp jani

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Tdk, tudi jaz sem razmisljal o nakupu. Prebral sem marsikaj in prisel do laicnega sklepa da se izognem dizlu pri Mazdi in vzamem bencinarja. Sam tudi imam bencinarja letnik 2008, 210000 km, brez vsakega problema, tako da ti svetujem bencinarja. Svetujem ti se da upostevas da bo nova M6 najverjetneje prisla konec naslednjega leta ali v zacetku 2019

Napisano

Z dizlem pri Mazdi na na?eloma ni? narobe. Tile 2.2. so kar zanesljivi , seveda ?e vozi? tako kot je primerno za tak stroj. Za mestno jajcanje pa verjamem, da se rado potem kaj zalomi.

Napisano

No Mazda 6 je doma.od prvega lastnika,slo poreklo,60k km, oprema revolution, avtomatik.... prvi ob?utki zelo dobri,prvo sedaj v nabavo alu plati?? (verjetno 17 col) in zimskih pnevmatik,(vedno sem imel dvoje felne)... zanima pa me,?e lahko dam gor gume oz. Felne brez senzorjev za nadzor tlaka?lp jani

Napisano

... zanima pa me,?e lahko dam gor gume oz. Felne brez senzorjev za nadzor tlaka?lp jani

Seveda... saj tudi originalne nimajo senzorjev... Nadzor tlaka deluje preko drugih, obstojecih senzorjev (ABS,...)...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Res?....meni je prodajalec povedal da morajo biti montirani senzorji kompatibilni z Mazdo....isto je bilo pri laguni GT

Cisto res ;) ... prodajalec ocitno nima pojma... ali pa ti je hotel uturiti dokaj drage senzorje... ;)

lp

Thomas

image.png

Napisano

Torej nabavim nove felne in gume skladno s homologacijo, jih namontiram,nastavim racunalnik v mazdi in zadeva klapa brez opozoril,sporo?il...samo vprasam....aha...slike mazde na FB...

LP jani

p,s, FB jani flisar

Napisano

Torej nabavim nove felne in gume skladno s homologacijo, jih namontiram,nastavim racunalnik v mazdi in zadeva klapa brez opozoril,sporo?il...samo vprasam....

Tako je...

Ce nisi dobil zraven prirocnika... ga najdes tukaj >> https://www.mazda.si/handlers/TwedlePdfDownload.ashx?u=%2Fmedia%2Fmazda%2F79c7c_Mazda6_Navodila_za_uporabo_8EJ9-EE-14D-R-SI_OM.pdf&f=Mazda6_Navodila_za_uporabo_8EJ9-EE-14D-R-SI_OM.pdf

Zadeva je razlozena od strani 4-150 dalje...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Pozdravljeni,

tudi jaz se odlo?am za nakup Mazde6 in sicer to https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12448989&display=Mazda%20Mazda6%20Wagon%20CD150%20Challenge.

Danes sem ?el avto sprobat in je res ohranjen v nulo - tako zunanjost kot notranjost - edino volan je zlizan. Gospod pravi, da ga je uvozil iz Nem?ije pred letom in pol, sedaj pa ima prevo?enih 200.000 km (januarja jih je imel 196.000). Malo me moti to, da ni imel narejenega velikega servisa, ker baje ti motorji z verigo velikega servisa ne potrebujejo. Se mi zdi skoraj nemogo?e, da so potrebni samo mali servisi, kjer menjajo samo olje in filtre.

Zanima me predvsem, kak?ne so va?e izku?nje s sky active motorji 2.2 s 150 konji in kako so vzdr?ljivi (ali je 200.000km veliko za ta motor).

Glede na to, da je cena precej ugodna, me nakup zanima, sem pa vseeno malo skepti?en zaradi kilometrov.

Hvala za nasvete

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Malo sem gledal cene za Mazdo 6 po tujini.

Cene so precej padle sedaj pred novim letom. Kaj mi je ?e posebej padlo v oko?

Zanimivo je, da se prodajajo recimo letnik 2014 ali za?etek 2015 z tam nekje do 60 tiso? kilometrov in spodaj je navedeno, da sta ?e dva predhodna lastnika. Nekatere imajo komaj nekaj ?ez 30 tiso? km.

Ve?ina jih je 175 konjskih avtomatik.

Zdaj ne vem,ali je kaj narobe z njimi ali je fora v ?em drugem.

Napisano

?ivjo
Mal me mika nabavit drug avto. Gledam facelift GG 6ke. V o?i mi je padla ta dizelca 143. Mi je pa mal sumljivo,da ima spredaj lu?i,ki niso od facelift-a. ?eprav prodajalec pravi,da nikoli ni bil karamboliran. Je mo?no,da so imele nekatere tudi take krom lu?i in ne ?rnih? Mi je dal VIN ?tevilko in jutri preverim zgodovino na Mazdinem servisu. pravi,da ima servisno knjigo in izpiske iz dig. servisne. Bomo vidli,kaj mi povejo. ?e bo vse ?timalo,jo grem mogo?e pogledat,da vidimo kako zgleda v ?ivo...
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12637956&display=Mazda%20Mazda6%20CD143%20GT.%20SLO.%20NAVI.%20XENON

Mamljiva pa je tud ta bencinarka.  :zvizga: 

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12644816&display=Mazda%20Mazda6%202.0i%20TE%20Sport

Napisano

Alex, jaz sem se zanimal za nakup 175d pa me je od nakupa odvrnilo brskanje po internetu. Na tujih forumih je zaznati veliko tezav s temi motorji zato je posledicno verjetno tudi cena ugodna.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• https://gore-ljudje.net/novosti/via-della-vita-strada-degli-alpini-in-via-kugy-zracna-kosmata-in-strasljiva/
    • Prvi dan šole nekje v Ljubljani, Slovenija, leta 2026. Učitelj preverja prisotnost učencev: - "Mustafa al Eih Zeri?" - "Ovdje." - "Achmed El Kabul?" - " Ovdje." - "Fatima Bin Pardin? " - " Ovdje." - "Ali Abdul Olmi?" - " Ovdje." - "Mohammed Bin Kadir?" - " Ovdje." - "Al Jabla Zic?" Tišina v razredu. - "Al Jabla Zic?" Tišina se nadaljuje, vsi gledajo okoli sebe po razredu. Učitelj ponovi vprašanje: - "Al Jabla Zic?" Deklica v drugi vrsti se javi: - "Oprostite, učitelj, mislim, da sem to jaz, ampak prebere se Alja Blažič..."
    • Po nekaj tisočletjih je Bog spet pogledal na Zemljo. Ljudje so ponovno postali pohlepni, pokvarjeni in nasilni. Bog je zato sklenil, da jim da nauk, in jih večino uniči, kot je to že storil enkrat z vesoljnim potopom. Pokliče Noeta: - "Še enkrat, kot poprej, boš moral zgraditi barko iz cedrovine, 300 laktov dolgo, 50 široko in 30 visoko. Na Zemljo bom poslal drugi vesoljni potop, ker se ljudje niso ničesar naučili. Ti pa na barko vzemi, kot po navadi, svojo družino, snahe, zete in njihove otroke ter od vsake živalske vrste, ki živi na kopnem, po dva - samico in samca. Časa imaš pol leta.". Noe ni bil ravno navdušen; gradnja barke, 40 dni slabega vremena, 150 dni morske bolezni, vse skupaj pa v tesnem prostoru z ženo, brez televizije in interneta. Vendar je bil vdan Bogu, in se je lotil posla. Čez natančno šest mesecev so se nabrali temni, težki oblaki in začelo je deževati, kot iz škafa. Bog pogleda na Zemljo in zavpije: - "Noe, kje je barka?" Noe je v solzah pogledal proti nebu in dejal: "O moj Gospod, bodi milosten z menoj; ne veš, kaj si mi naredil!" Bog, ponovno: - "Ej, ne se hecati, stari! Kje je barka?"   Noe je nato obupan bogu razložil: 1. Najprej sem šel s projektno dokumentacijo in vsemi 34 potrebnimi dovoljenji na upravno enoto, da bi pridobil gradbeno dovoljenje. 2. Bili so prepričani, da želim sezidati odbito štalo za ovce. Niso se strinjali z ničimer, sploh ne s tem, da bi to morala biti barka. 3. Niso vedeli, kaj je to laket, tako, da je drago plačani arhitekt moral narediti nov načrt, v metričnih merah. 4. Ko so končno dojeli, da gre zares za plovilo, so me takoj zavrnili, saj je ladjedelništvo v urbanih naseljih prepovedano. 5. Našel sem drugo, primerno mesto, vendar so se tam pojavili novi zadržki. Začelo se je s protipožarno zaščito. Kje so protipožarna vrata, kje so gasilniki itd? Bolj, ko sem jim razlagal, da bo vode več kot dovolj, bolj so me sumljivo gledali. Na koncu so me odpeljali možje v belem, v Polje. 6. Po temeljitem psihiatričnem pregledu mi je upravna enota javila, da barko sicer lahko zgradim, vendar ne prevzemajo odgovornosti za njen prevoz do najbližjega vodotoka. Z njihovo naklonjenostjo, ali spregledom, ne smem računati, ker so jim ravnokar zamenjali načelnika. 7. No, že čez en dan me je poklical nekdo drug iz iste UE in mi pojasnil, da imamo prijazno e-upravo, ki je zelo naravnana na izpolnjevanje želja državljanov, in da lahko celo računam na evropska sredstva za spodbujanje gradnje ladjedelnic. Edini problem je, da moram prošnjo vložiti v osmih izvirnikih in štirih kopijah, v treh uradnih jezikih EU, s potrdili, da so prevodi enaki izvirniku, da nisem bil kaznovan, da nisem v kazenskem postopku itd... In še ena malenkost, ker je libanonska cedra ogrožena rastlinska vrsta, EU prepoveduje njen uvoz. Tako sem nehal iskati prvovrstno cedrovino. 8. Cedro sem poskušal nadomestiti z navadnim borovcem. Z varščino sem se komaj izognil prijetju, češ da posegam v Triglavski narodni park. Ko sem jim razložil, da vsak čas ne bo več tega parka, so me drugič odpeljali v Polje. 9. Končno sem našel drevesa, ki bi jih lahko posekal. Poskušal sem se dogovoriti z gozdarji, pa so me samo čudno gledali. Kje je kolektivna pogodba, kje je tarifni dodatek, kje so primerjave z javno upravo, kje so naše pravice? Na koncu so dejali, dobro stari, dejmo brez tega, ampak naša ura je 50€, na roko, vnaprej! 10. Vmes sem zbiral živali. Vsaj dve mravlji (kraljica in trot) sem uspel ohraniti pri življenju. Potem sem poskušal kot Dalajlama prepričati dva volkova in dve ovci, da morajo zaradi višjih interesov živeti v miru in sožitju. Ko so končno pristali, se je, kot zainteresirana stranka v postopku, javilo društvo za zaščito živali in UE prepričalo, da je tako bivanje živali kruto, ker je proti njihovim navadam v naravnem okolju. 11. Mislil sem, da sem iz ta hudega ven, ko je višje sodišče pritožbo društva zavrnilo, ker so pozabili plačati 5,67€ takse (ha ha ha ha), potem je prišel še dopis ministrstva za promet in zveze, da me bodo oglobili, ker je moje vozilo za prevoz živali v nasprotju s kar tremi direktivami EU. Trenutno sem se prebil do 23. strani obrazca in res ne vem, katere veroizpovedi so živali? Ali npr. moj Bog, ali si ti sploh vedel, da se rogate živali, zaradi možnosti poškodovanja, ne smejo prevažati v času parjenja? Kozli in biki, pa psi in vepri, ki sicer nimajo rogov, imajo pa čekane, pa tudi jeleni in, da ne govorim o samcih zebre, se gonijo celo leto. Kdaj naj zdaj rešim to? 12. Ker so zajci vir nalezljivih bolezni, moram upoštevati 43 do 45 različnih predpisov EU, posebej za kunce in posebej za zajce. 13. Lepo te prosim, če lahko urediš, da bi barka plula pod liberijsko zastavo, ali zastavo st. Vincenta in Grenade, ker me drugače Hrvati ne bodo spustili skozi. 14. Še bolj te prosim, spravi mi iz poti težake iz Greenpeacea, ki trdijo, da tudi en kakec od živali ne sme onesnažiti oceana. Skratka, o moj Gospod! Prvič je šlo razmeroma brez problema, vendar te tokrat prosim za dovoljenje, da na barko vzamem najmanj svojega odvetnika, predsednika protikorupcijske komisije in varuha človekovih pravic (pa tudi novega načelnika UE, če se da, saj je majhen in ne je veliko)."   Minilo je nekaj minut.   Oblaki so se razmaknili in sonce je posijalo na razmočeno prst.   Noe je z začudenjem vprašal: - "O moj Gospod, ali nas ne boš uničil?" Na to je Bog odgovoril: - "Ne Noe, ni potrebe. To bo namesto mene naredila vaša državna uprava in evropska unija..."
    • Pride mlad poročen par do zdravnika in mu razlaga, da sta se na vse načine trudila, da bi zanosila, pa ne gre. Pa ju zdravnik vpraša: - "Fanta, a vidva mene zajebavata?"
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.