Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mene je hype po pravici povedano ?e ?isto minil. Zato ?e gledam druge znamke.... ?eprav sem bil 100% da nabavim 3jko.

+1

33112_1.png

Napisano

To so vsiljeni trendi - govori se o ekologiji in zmanj?evanju izpustov potem pa SUV-i. Kot bi se nekdo delal norca.

33112_1.png

Napisano

Vem da me boste sku....ampak novi C5 airceoss 180KM avtomatik je 30k moj point je primerjava cene in razredov.

Je ?e res po svoje - v ?lahti je novi C3 aircross 120 KM diesel pa lahko povzamem, da je zunaj glasen kot traktor, znotraj pa tudi ni ne vem kaj ; sama trda plastka ga je in tista tablica namesto vseh gumbov ... ok kakor komu odgovarja ampak vsaj ventilacija in klima bi lahko imela ?e gumbe ...

Napisano

Ja bo treba ?e malo po?akat...pa da vidimo ceno in te nove motorje ...X.res se vle?e ...ne vem za KAJJJJJ...????..tudi mene to jezi..jebemliga lp

Napisano

Ja bo treba ?e malo po?akat...pa da vidimo ceno in te nove motorje ...X.res se vle?e ...ne vem za KAJJJJJ...????..tudi mene to jezi..jebemliga lp

Meni pa gre ?as kar hitro saj sem pred pol leta kupil novo trojko in bom to novo verjetno kar presko?il. Sem pa zelo zadovoljen z njo,pa po kritikah na novo ?e toliko bolj. Lp

Napisano

Na avstralskih in ameri?kih spletnih straneh se ?e pojavljajo testi nove trojke. 

Na kratko: 

Pravijo, da je notranjost bolj premium - nasplo?no bolj?i materiali. O sami vo?nji in motorjih pa raje mol?ijo. 

Ocene so okoli 3/5. Baje da ford kraljujejo z novim focusom. 

Skrbi me, da so storili podobno kot civic, ki ima z novim turbo motorjem  zelo slabo izkori??enih 130 konjev. 

Uglavnem, z visoko mazdino ceno bom o?itno tudi jaz pogledoval k drugim znamkam. 

//bonus// razfukavanje CX3 na los testu: 

https://www.youtube.com/watch?v=mZRWiKIERic

Napisano

To so pa? SUV-i, Ve? ali manj so bolj nestabilni kot druge oblike vozil Tudi enoprostorci imajo ni?je te?i??e in so temu primerno bolj stabilni, sploh pri takih ekstremnih dogodkih, kot je sprememba smeri vo?nje. S hitrostjo se pri SUV-ih to samo ?e poslab?uje.

Pol pa ljudje kupujejo SUV-e zaradi varnosti - haha, smeha polna hi?a.

33112_1.png

Napisano

Meni se pa te cene pri novih Mazdah sploh ne zdijo pretirane...recimo oprema gt pa skyactive x 181km za 23 jurjev...?e primerjamo revolution g120 ali pa g165, ki je bila jurja dra?ja od g120 potem dejansko sploh ni neke razlike...dobrega jurja pa verjetno ima kak?en kos opreme ve? kot revolution...ne vem meni se zdi, da niso nekaj pretiravali kot naprimer pri novem focusu, kjer za 25 jurjev! s solidno opremo dobi? litrski 3 valjni mlin?ek  :lol: . Me zanima kak?ne motorje in cene bo imel novi 308, zanimiv bi bil predvsem 308SW gt, kjer je bila cena sedanjega cca. 25 jurjev...sem ga imel v o?jem izboru pa mi je bil preve? podoben 508sw, ki sem ga imel  :zvizga: ...?ez nekaj mesecev, ko bom imel pa servis pa si bom novo mazdo dodobra ogledal  :jupiii:

Napisano

Ne to sem govoril za model brez AWD in AUT, ne potrebujem tega, kdor pa potrebuje bo pa? dopla?al

Napisano

Ok, ampak GT X ni 23, ampak 29.

Slova?ka cena je 23.190 EUR, pri nas bo tu nekje...zato sem napisal  :P

Napisano

Moje mnenje je da Mazda ne bi naredila slab motor skayactive X

da ima slab?i izkoristek mo? poraba in itd...ker tega si ne sme dovolit..zardi konkurence

Pol so ves svoj ugled in trud vrgli nekam...v 3 krasne .sem siguren da so naredili dobr motor in Avto skupaj..dajmo po?akat da pride v SLO ..probamo testiramo..pa bomo vidli kako se obnesejo X motorji in avto ..to je moje mnenje....?e ne bo ok in po mojih pri?akovanjih ..bo treba razmi?ljat o drugi znamki Avta ...ko se bo ?lo v nakup..novega...spet vpra?anje kaj kupit..katero znamko in itd..pol bo spet JEBA..upma da se je MAZDA potrudla in nas ni razo?arala...lp

Napisano

Noja... tudi rotacijski motor (Wankel) ima svoje prednosti... ima pa tudi slabosti... in ni ravno orimeren za vsakdanjo rabo... Moje mnenje je, da je treba najprej pocakati, da se Skyactiv X pojavi v javnosti in da ga dodobra stestirajo neodvisni ljudje... potem bomo pa lahko razgljabljali... ali je Mazda na pravi poti ali ne... Domtakrat so to vse skupaj le ?sanje v mle?ni ka?i? ;) ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Zanimivo... na slova?kem ceniku so umaknili podatke o SkyactiveX.

Upam, da se res nena kaj zapleta.

https://mazda3.cdn.mazda.media/c5ea0a7604674c54b34fb56a6816d9d8/ed737640949f4e81ab4d421f97f63ebd.pdf?491268

Edit:

Po kraj?em raziskovanju sem na?el par podatkov:

Slova?ki odgovor mazde (prevod):

Pozdravljeni, hvala za va?e zanimanje za model mazda3. Na na?i spletni strani www.mazdaihned.sk boste na?li pregled avtomobilov- ki jih bo trgovec dostavil v naslednjih nekaj tednih. Razli?ica, z motorjem g122 bo prispela pribli?no v 4 mesecih ( to mi?ljeno, ?e avto naro?i? iz proizvodnje, zaloga bo pomoje prej - nakj tednih). Mazda ekipa Slovaska.

Koliko mi je znano lahko na tej strani to?no vidi? kam bo avto prispel in ga lahko pomoje tudi rezervira?. Med njimi ni dobenega X modela :(

Edit2:

Podatkov baje ni ker ?e avto (motor) ni homologiran in bo do spomladi letos.

te podatke sem dobil na mazda facebook strani (slova?ki). tam so kar aktivni in odgovarjajo na vpra?anja.

Napisano

Malo se jim je zalomilo....o?itno. Kaj pa ?e je zadeva povezana s tem, ko so jih dobili pri goljufanju meritev o porabi.... :ne vem:

ali pa imajo kake probleme z okvarami.Kar se ti?e same porabe ni bila napisana v nobenem testu nove 3-ke.Vse bolj se mi dozdeva, da je vse skupaj bilo prenapihnjeno...

Napisano

samo 30% prihranek pa je lahko baziral na tem.....

Nekako pa se X pomika v 2020.......oz sele konec 2019

Additionally, the company spokesperson confirmed that Skyactiv-X will not be an engine available at launch for the car, with the 2.5-liter Skyactiv-G powering early production models, but no timeline for when the Skyactiv-X will become an option. Even if Mazda decides to build the Mazda3 with Skyactiv-X, AWD, and a manual, it'll be some time before such vehicles roll from the production line.

To velja za USA. Z

a USA je za X blo vedno govora naslednje leto ali pa konec tega. Zato je tam na voljo 2.5 verzija. Z X se jim tam pomoje sploh ne mudi, ker niso orienitrani na porabo.

Napisano

Slu?ajno me je danes pot zanesla k Mo?niku v Kranj. Imajo popolnoma novo, belo Mazdo 3, G122. Ful lepa, dobrih 20k?, notranjost izgleda ful lepa. Sploh ker nima niti nosilca tablic ?e in je cela sprednja maska res pri?la do izraza.
Glede novih motorjev so mi pa rekli, da "mogo?e konec leta, da ga za ziher stestirajo saj Japonc ne bi dal na cesto nove ma?ine brez, da je v nulo."

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.