Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kaj je pa v katerem paketu?

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Prevedeno iz avstrijskega prospekta (ker ga pri nas se ni :() ...

SOUND PAKET:

-BOSE?-Soundsystem

-12 zvocnikov

STYLE PAKET

Adaptivni LED-Matricni zarometi

LED-dnevne luci

- Zatemnjena stekla

- Vzvratno ogledalo brez roba

- Polirani dodatki notranjosti

- Obvoloanske rocice pri avtomatskem menjalniku

PREMIUM PAKET

- Crno usnjeno oblazinejnje sedezev

- Voznikov sedez elektricno nastavljiv s spominkso funkcijo

- Spominska funkcija za HUD 

- Spominksa funkcija za vzvratna ogledala

TECH PAKET

- 360? prikaz na zaslonu

- Driver Atention alert (DAA+)

- Opozarjanje na precni promet pred vozilom (FCTA)

- Opozarjanje na promet za vozilom z zaviranjem v sili (RCTB)

- Asistent za zaviranje v sili zadaj (SCBSr)

- Radarski tempomat in pomoc pri ohranjanju voznega pasu

Bodo pa kot kaze ti paketi se kot dodatno doplacilo in nekateri so taki, da je pgoojeno, da vzames vec paketov zraven... Recimo pri Tech paketu je pri nekaterih modelih obvezno potrebno vzeti tudi Sound paket in Style paket ali Sound paket in Premium paket...

Doplacila pa so v Avstriji taksna (cene modelov so pri nas kolikor sem gledal na brzino okoli 3.000 ? ceneje kot v Avstriji):

5-vratna Mazda 3:

edae524fee52451e976fbefc8a02b001.pdf-201

4-vratna Mazda 3:

edae524fee52451e976fbefc8a02b001.pdf-201

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Primer Avstrija:

X / AT / GT+  = Na ceniku pi?e, da mora? za Tech paket imet Premium paket.

Za razliko Premium paketa, bi raje vzel AWD, ?e ?e kaj :)

Pri G122 pa to ni potrebno... 

Napisano

- Spominska funkcija za HUD 

- Spominksa funkcija za vzvratna ogledala

Nice, tole zelo pogre?am pri trenutni Mazdi (+ spominske sede?e). Precej najeda to konstantno preklapljati.

Za razliko Premium paketa, bi raje vzel AWD, ?e ?e kaj  :)

Kaj pa je fora z AWD v takem avtu v Sloveniji? To za dva dni snega v letu in ?est ovinkov?

Napisano

Nice, tole zelo pogre?am pri trenutni Mazdi (+ spominske sede?e). Precej najeda to konstantno preklapljati.

Kaj pa je fora z AWD v takem avtu v Sloveniji? To za dva dni snega v letu in ?est ovinkov?

Sej ne dabi vzel, ampak, ?e bi ?e mogel izbirat, bi za ceno premiuma raje vzel AWD.

Tak pa, ?e bo? hotel imet Tech paket na GT+ bo? mogo ?e vzet Premium...., ki ga jaz ne rabim.

Napisano

Jest, malce si bil prehiter - evo slovenski prospekt.

Sam so lisice - ?e ho?e? Tech paket, mora? vzet ?e Sound in Premium. Recimo men Premium ni? ne pomeni, ker bo avto samo moj in ne rabim elektri?no nastavljivih sede?ev, ogledal in HUD-a.

33112_1.png

Napisano

Sam so lisice - ?e ho?e? Tech paket, mora? vzet ?e Sound in Premium. Recimo men Premium ni? ne pomeni, ker bo avto samo moj in ne rabim elektri?no nastavljivih sede?ev, ogledal in HUD-a.

Ampak to je za X. ?e vzame? G122 pa lahko Safety (Tech)  vzame? brez Luxury (premium).... mater da jim vidim :)

Napisano

Kje si pa nasel link do tega prospekta? Ker na strani imajo se vedno prazno :) oz. le neko osnovno predstavitev, ce kliknes na tisti "RAZRKIVAM KMALU" :)

Mazda_-20190220-134259.jpg

lp

Thomas

image.png

Napisano

Kje si pa nasel link do tega prospekta? Ker na strani imajo se vedno prazno :) oz. le neko osnovno predstavitev, ce kliknes na tisti "RAZRKIVAM KMALU" :)

Mazda_-20190220-134259.jpg

Link (bro?uro) sem jaz dobil na mail.

Napisano

Samo so pa ?udni paketi opreme...v GT ima? ro?no klimatsko napravo pa nima? keyless entry ima? pa adaptivne ?aromete...LOL  :lol: ...se pravi 24 jurjev za skyactive x in GT plus opremo...dra?ja je vsaj 2 jurja, ker pri g122 izgubi? prepre?evanje naleta zadaj in pa opozarjanje na pre?ni promet zadaj z zaviranjem...dobi? pa adaptivne ?aromete...napram REVOLUTION opremi.

Napisano

Karakuri sistem sedezev je se vedno prisoten v sestici ze od prve generacije dalje ... in tudi v CX-5 ... 

Sicer sem za ?estico vedel da to ni res, ampak za vsak slu?aj sem danes v mazdinem salonu besno podiral zice v mazdi 6 in CX5.

Rezultat: Mazda 6 in Mazda CX5 v salonu kjer sem bil,  nista imeli karakuri sistema sede?ev.

Zanimivo da je tu toliko lastnikov obeh avtov pa da nobeden tega ni vedel.  

Tako da kar dr?i da se mazda trudi ne biti tam, kjer je neko? ?e bila ko je izstopala iz povpre?ja. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano (urejeno)

Kako da nimajo? Kaj se razume pod karakuri sistem? A ni to, da pritisne? na gumb in se zlo?ijo v lepo ravno povr?ino za razliko od drugih znamk, ki jim to nikakor ne uspeva in nastane ?kalin(ali stopnica).

In ne, se ne trudi, ker je ?e vedno nad povpre?jem vsaj kar se ti?e oblike. Druge znamke izdelujejo itak ?e samo "suve', ki ne sme? z njimi niti na travo, ker ostane? glih tam.

Popravljeno od Alex

Napisano

Prosto po Wikipediji: The word karakuri means "mechanisms" or "trick".[1] It is used to describe any device that evokes a sense of awe through concealment of its inner workings

Sistem zadnjih sede?ev imenovan karakuri pri mazdi je deloval na principu posebnega mehanizma, ki je med zlaganjem naslonjal zadnjo klop  potopi navzdol za cca 10cm in pribli?no toliko tudi naprej proti prednjima sede?ema. Na prvotno mesto klopi je sedlo naslonjalo. Posledica takega zlaganja je bila zelo nizko zlo?ena zadnja klop - noter si kamot zapeljal 29colarja brez zica, pa guma ni segala do stropa. Ampak ta mehanizem je bil o?itno predrag - beri - kapitalist je imel premalo dobi?ka.

Sedaj se naslonjala zadnjih sede?ev pri mazdah zlagajo to?no tako, kot npr pri VAG grupi.

Sicer pa Alex ?e si ?e kupil avto bi si lahko vsaj prebral kak?no opremo ima :P

Napisano

Sistem karakuri je po mojem mnenju predvsem to, da je podiranje sedezev karseda enostavno... in narejeno tako, da iz prtljaznika samo potegnes rocico in se naslonjalo zadnjih sedezev zlozi... Kolikor gledam v prirocniku zadnje sestice (2018), je to se vedno enako kot je bilo ze pri prejsnjih modelih (vsaj pri karavanu)... 

skitched-20190221-072203.jpg

skitched-20190221-072357.jpg

https://www.mazda.si/videoposnetki/tehnologija/mazda-cx-5-sedaj-s-prvo-ravno-zloljivo-razporeditvijo-sedeev-karakuri/

Najlepse pa je sistem karakuri (mehanizem, trik,...) predstavljen v Mazdi5, ki je zal ne delajo vec ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Malce se je izpridil tale sistem glede na prvotno pojmovanje, ampak dejansko gre ?e vedno za s ?immanj?o silo dose?i najve? (poteg ro?ice = bolj kot ne ravno dno). Marketing pa?...

Napisano

Sistem karakuri je po mojem mnenju predvsem to, da je podiranje sedezev karseda enostavno... in narejeno tako, da iz prtljaznika samo potegnes rocico in se naslonjalo zadnjih sedezev zlozi...

Tvoje mnenje po mojem mnenju ne dr?i.  VAG ima to?no tak sistem kakr?nega opisuje? v svojem postu, in to ni karakuri. Ker sicer se polovica novej?ih avtov v Slo vozi s karakuri sistemom.

?e enkrat: Karakuri - klop se pogrezne in zapelje naprej, na njeno mesto se zlo?i naslonjalo.

Zanimivo da lastniki mazd ne veste kaj imate od opreme in ?esa nimate. Jaz pri svoji ?ehinji to?no vem, da nimam zavesic ker jih za moj model nisem mogel kupit, ?eprav sem si jih ?elel. :D

Napisano

Meni je sicer vseeno... samo takrat, ko so malo bolj govorili okoli tega Karakuri sistema, je bilo tako razlozeno :) ... In v zadnjem casu tega itak ne oglasujejo vec prav posebej ... in lahko da imajo tudi drugi sedaj tako narejeno ... 

In po pravici povedano me boli "K", kako se cemu rece... vem pa kaj imam od opreme v avtu ... 

In za tvojo cehinjo sem skoraj preprican da lahko tudi dokupis zavesice... mogoce ne originalne od Skode... skoraj gotovo pa kitajci kaj nudijo :) ... ce je le kaj povprasevanja po tem ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Kako naj ti naslikam? Karakuri je bil izum Mazde uveden s prvo ?estico ki jo je po uporabnosti neko? pred leti postavljal pred konkurenco. Sedaj ga ni ve?.

In ne, druge firme nimajo takega sistema. vsaj jaz ne vem za avto, ki bi danes tak sistem imel kak avto.

Napisano

Sistem ki je v moji Hondi je Top, ampak, ga zdaj tudi ve? ni.

Torej zadnja klop se pogrezne in je prtlja?nik z sede?i ?isto raven.

To je zato ker je tank za gorivo pod sovoznikovim sede?em. Ogla?evali si pa to pod "Magic Seats".

Dodtano se zadnja klop dvigne in ima? prostor za kolo ali pa kaj druga.

Napisano

Tak sistem 'karakuri' je imel tudi Seat Toledo modelno leto 1998. Pa ?e limuzina s petimi vrati, tako da tisto je bil pa res pravi prtlja?nik :)

Napisano

Harakiri, harakuri dol ali gor, ima Mazda to res super re?eno. ?e si zadaj povle?e? kljukico in ?e ima? ravno dno, kjer komot dva odrasla spita.Druge znamke imajo neko bledo kopijo tega. Baje da se v ve?ini znank ta sistem ornk kvari.

Meni je sicer vseeno... samo takrat, ko so malo bolj govorili okoli tega Karakuri sistema, je bilo tako razlozeno :) ... In v zadnjem casu tega itak ne oglasujejo vec prav posebej ... in lahko da imajo tudi drugi sedaj tako narejeno ... 

In po pravici povedano me boli "K", kako se cemu rece... vem pa kaj imam od opreme v avtu ... 

In za tvojo cehinjo sem skoraj preprican da lahko tudi dokupis zavesice... mogoce ne originalne od Skode... skoraj gotovo pa kitajci kaj nudijo :) ... ce je le kaj povprasevanja po tem ...

Samo res, sem na njihovem forumu opazil, da imajo o zavesicah takih in druga?nih tri ?etrtine foruma pokritega.So doktorirali iz tega. :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.