Skoči na vsebino

Vrtičkarji

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 32 minutami je Shrek napisal:

Pa je še čebula v zemlji 💪

Jaz sem danes še česen in nadzemno kolerabo v zemljo ruknil.

Še krompir in sadike čakajo. 

Najverjetneje bom počakal do maja🤔

N7rRRL1.jpg

Napisano

Sem šel po 20 novih fižolovk...smrekove sušice. Za par let bojo. Počasi jih bo treba postavit okoli 60...

Napisano

Evo, še ena vrečka čebule v zemlji, prefrezal za paradajz in ostale zadeve v vrtu. 

Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Evo, še ena vrečka čebule v zemlji, prefrezal za paradajz in ostale zadeve v vrtu. 

Ne verjamem,ker ni slike.....😁

Napisano

Jebemu sunce...al je v zemlji. Počaki, da ven pride. 🤪

Napisano
pred 3 urami je Shrek napisal:

Jebemu sunce...al je v zemlji. Počaki, da ven pride. 🤪

Danes ti bo dobro zalil pa mogoče s snegom pokril....😉

Napisano

Včeraj je na vrtu pasal še PIR danes bo samo še ČAI......🥴😉

Jaz sem pa prefrezal vrt že pred mescom dni,tako da je zemlja že parkrat premrznila in je TOP za sajenje in saditev.....👌 To zadnje pri nas počne nežnejši spol.....😁😊😉

Napisano

Sem snel rolbo za sneg, jo opral, očistil, podmazal, porinil v kot in pokril. Zdaj je priklopljena freza in danes popoldan se lotim.

IMG_20230414_060833541.jpg

A, je## ga...

• Všeč 1
  • Žalosten 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 5 urami je Slivka napisal:

Sem snel rolbo za sneg, jo opral, očistil, podmazal, porinil v kot in pokril. Zdaj je priklopljena freza in danes popoldan se lotim.

IMG_20230414_060833541.jpg

A, je## ga...

A ko sem jaz rekel, da vi gor v rovtah ne rabite sploh montirati letnih gum, si se smejal. 😉

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Kosilnica laufa u nulo...

Samohodna in laksarca...

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 13 urami je Shrek napisal:

Kosilnica laufa u nulo...

Samohodna in laksarca...

Danes pa jst na vrsti. Košnja je v polnem teku. Potem še malo na vrt in sledi gril & pive:jupiii::punk:

• Všeč 2
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Napisano

Streha za paradajz narejena... 

Krompir že kuka iz zemlje... 

Napisano

Imam mlado jablano; ki ima (naj bi imela) plodove tudi zno3 rdeče, ne le zunaj. Bomo videli ali bo letos že kakšno jabolko na njej. :)

IMG_20230507_102452.jpg

IMG_20230507_102503.jpg

IMG_20230507_102543.jpg

• Všeč 2
  • Haha 1

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Jaz pa mojih visokih gred ne rabim vzdrževati 
639226b0d91be39ae594683ac0914a04.jpg
53ae7519aca5060556d75c9b53c83b26.jpg

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
dne 8. 5. 2023 ob 0:03 je Mraušk Mčk napisal:

A sadjevec je iz plodov teh jablan tudi rdeč?

Bom poročal, če pridemo kdaj do te faze, kot reče DonFelipe, treba je POROČAT :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

A kej kosimo? Jaz sem prvič menjal olje v kosilnici, klasika B&S SAE 30. Potem pa izkoristil popoldansko vreme in šel v akcijo, ker sem imel že tako visoko travo, da ni šlo čez :D em dal dol ščitnik pa se je isto zabijal zarad mokrote.

Laksarco v roke in gasa, vse kar ponavadi pokosim z obično + še ene kar nekaj strmine, ki je čudovito drsela. Glede na uro naj bi porabil 1856 kalorij in 165 minut, kar se mi zdi za 4 are odličen rezultat. Pa še žgal sem ga ko norc, da me tema ne prehiti. Dans pa pač desna roka mal počiva  :lol:

Napisano

Ena košnja je mimo. Še laksarco sprehodim okol vrta mal. 

N7rRRL1.jpg

Napisano

Jaz sem staršem pomagal včeraj na vrtu ograditi prostor za vrt in položiti okoli in posredini plošče za hojo.

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano

Tud jaz neki razmišljam o betonskih ploščah. 

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ne vem če je to mišljeno oz. je fora. Verjetno so problem vlažne stene, ko voda iz njih izhlapeva, se stena hladi, za izhlapevanje pa se porabi veliko toplote.   Občutek je odvisen od temperature in vlage - pri nižjih T od telesne temperature te bolj zebe, pri višjih ti je bolj vroče. Več kot je vlage v zraku, bolje se dovaja/odvaja toplota na kožo. Ugibam, da je tako nekako.     Finska savna Turška savna Temperatura ~70–100 °C ~40–50 °C Vlažnost zelo nizka (5–20 %) zelo visoka (90–100 %) Tip gretja močan grelec segreva zrak in kamenje generator pare Trenutna moč grelcev običajno višja običajno nižja Občutek vročine suh, zelo vroč zrak manj vroč, a soparen
    • Mislil sem predvsem hidroizolirana kot se spodobi. Pri starejših hišah je malokatera...in imamo mokre stene,plesnobo itd....in če hiša lahko vleče vodo iz zemlje,nikoli ne bo suha...tudi izolacija ne...tukaj lahko greješ k blesav,in ne hoš nič naredil-zmeraj bodo mokre in mrzle stene...bolj boš grel,bolj bo vleklo iz zemlje. Dokler ni hidro narejena nimaš kaj toplotno izolirati,ker je pol še slabše. Mi imamo sedaj hišo staro že slabih 50 let in le 5cm izolacije,in je "polna kapa"...,ker je hiša res suha.TČ (CTC-11kW) imamo že deset let,in se je že 2x odplačala... Pa je moja hiša bila suha,ker je pokojni zenin oče (inženir) bil "čist fuknjen" za tiste čase,in je ob gradnji pazil,da je bila hidroizolacija narejena kot se šika-od temeljev naprej vse hidroizolirano. Pa sem deset let nazaj vseeno hišo odkopal,ker sem menjaval tlakovce,in sta bila slučajno dva bagra pri bajti... in obnovil hidroizolacijo in dodatno kar je hiše v zemlji toplotno izoliral...čepasta folija gor,gramoz z ilovico itd.... Je stara hidroizolacija bila totalno razpokana...z Karcherjem je dol letela k za šalo...le bitumenski premaz,k so gor mazali,se je še držal,kot se spodobi....sem že vse slike objavljal v drugih temah..... In mi ni žal...to je nekaj najboljšega,kar lahko za bajto narediš! Pa bo vas večina rekla..."ja saj to se razume samo po sebi,in logično itd... A naredi pa tega praktično nihče. Težko boš našel koga,ki kupi staro bajto,in gre vse odkopati in po potrebi injecirati,da hidroizoliraš od temeljev naprej...praktično vsi samo prpopajo enih 20centi stiroporja na bajto in upajo,da bo pomagalo..."strel v koleno".   Jih poznam že kar nekaj strojevodij-kolegov,ki so tako naredili-vsi "pametni"...mu razlagaš,in prikimava,pa vidiš,da ni navdušen...povesi pogled in gleda stran,ker mu ni všeč,kar mu govoriš...takoj veš,da bo naredil "po svoje"...."ja veš,saj je samo tam in tam,in ni tako hudo itd."...bla,bla...njihov problem.   Vsi mislijo,bom kupil TČ in bo OK...POZABI...boš imel TČ in ogromne stroške za štrom!!! in bolne otroke z astmo in še kaj več...vse samo zaradi "šparanja" na napačnem koncu.   In tudi ko hidroizoliraš bajto traja še cca. pet let,da je res suha. Mi je rekel Jarc od Tilie,da jih pogosto kličejo pri novogradnjah,za kaj imajo tako visoko porabo na TČ,če pa je izolirano itd...in novogradnja... Pravi,da vsi delajo v dveh "rukerjih"...najprej en,da se bajta postavi...pol pa,ko dobijo drugi kredit pa skoraj do konca...tlake not,okna,vrata,vso keramiko,beljenje,fasada......in gremo not stanovat in gas na TČ...not pa je konstrukcijske vlage kot dreka...od tlakov,lepil itd,itd...kot sem napisal...cca. pet let še pol traja,da je res suho.  
    • Ja, velika zunanja enota je in lahko ventilator dela na nižjih obratih. Osnovni princip fizike je enostaven, samo kupce moraš prepričati, da se sprijaznijo s tako veliko zunanjo enoto. Načeloma pa ima vsaka malo boljša TČ veliko zunanjo enoto.
    • Kronoterm sem zbral predvsem zaradi tega ker je praktično neslišna. Ko dela na polno je s 4m ne slišiš.
    • To sem tudi jaz. Za mene to pomeni nekje 23 do 24°C. Vlaga se giblje pa okrog 45 do 55%, kar je idealno. Seveda vsakemu paše drugačna temperatura, samo hotel sem povedati, da imeti 20°C v bajti pomeni čisto drugo porabo kot imeti 24°C. Mene začne pri 22°C zebsti, pri 25°C je pa že vroče. Ko kurim kamin, moram okna odpreti in je to to. Kar pa omenjaš so ventilacijske izgube objekta (kar se izgubi s prezračevanjem, pa naj bo prisilno ali pa kje piha čez kakšne špranje), ki so del celotnih izgub, ki so sestavljene še iz transmisijskih (kar se izgubi preko ovoja objekta). Načeloma sem tole tematiko kar dobro pokril, ko sem izbiral TČ. Takrat sem se kar poglobil v gradbeno fiziko in naredil preračune toplotnih izgub objekta sam.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.