Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Odvisno, kje je kupljena... Ce je pri nas, potem bi morale podnevi svetit dnevne luci, ko se stemni pa zarometi... Ampak sele, ko speljes oz. ko so vrata zaprta...

Iz navodil za uporabo za letnik od 06/2016

image.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 43 minutami je borutso napisal:

Probal vse, pa ne dela. Avto pa je bil kupljen v nemčiji.

Tudi moja 6-ka je iz nemčije pa deluje na, avtomatsko tako,da so podnevi avtomatsko  vklopljene dnevne.

Nekaj ne štima pri tvojem avtu. 🤔

Napisano
Pred eno uro je borutso napisal:

Probal vse, pa ne dela. Avto pa je bil kupljen v nemčiji.

Podnevi bo svetila samo led, navadna žarnica se užge šele ponoči.

V nastavitvah infotamenta lahko nastaviš občutljivost prižiga navadnih luči, sepravi kako intenzivno ob kakšni temi etc

Napisano
pred 33 minutami je NevLado napisal:

Podnevi bo svetila samo led, navadna žarnica se užge šele ponoči.

V nastavitvah infotamenta lahko nastaviš občutljivost prižiga navadnih luči, sepravi kako intenzivno ob kakšni temi etc

Saj to je problem, ker na auto led ne sveti.

Napisano
pred 10 minutami je borutso napisal:

Saj to je problem, ker na auto led ne sveti.

Pa si probal med voznjo? Ker se mi zdi, da se dnevne luci vklopijo sele, ko se avto premika ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 1 minuto je Jest napisal:

Pa si probal med voznjo? Ker se mi zdi, da se dnevne luci vklopijo sele, ko se avto premika ... 

Ja, oziroma ko se ustaviš dokler ne potegneš ročne.

Napisano
dne 19. 4. 2023 ob 14:11 je Jest napisal:

To je to ja:) jaz sem vžal luči, zapru vrata sprostil ročno, in hodil gledat in nič haha, ko spelješ pa delajo ja. Ajoj:) dolge in kratke pa še ne vwm ali menja sam ali ne?

• 2 leti kasneje...
Napisano (urejeno)

Da ne odpiram nove teme...

Jest mam pa en problem...

Danes sem že od jutra z BTjcem na poti. In imam natovarjanje v neki temni garaži. In opazim, da ko pritisnem zavoro, se prižgejo sprednje parkirne luči...

Ima kdo kakšno idejo, kaj je BTjcu šinilo v glavo? 16 let nobenih težav, zdaj pa tole... 

No, do doma se bom že pripeljal, saj ko pritisnem zavoro, se prižgejo tudi zavorne, tako da varno je. Ni pa normalno ...

Popravljeno od Slivka

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Napaka bo električne narave. Verjetno kaka masa kje prebija

Napisano

Žarnica je dvonitna, ampak sveti glede na komando: samo luč, samo zavora ali oboje skupaj.

Vseeno jo bom probal zamenjat, ker je najlažje, pa vidim, kaj se bo zgodilo. Potem pa raziskujem naprej...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Ne drži   Sem že pisal o tem...greti moraš toliko,kolikor je izgub....ne več in ne manj. Ker pa le te nihajo z potekom zunanje temperature,tudi gretje ne sma biti zmeraj moč seštevka vseh moči radiatorjev...razen če se želiš skuhati.   Realnost je taka,da imajo praktično vsi ekstremno predimenzionirane moči radiatorjev.   Kar pa ni problem...tremostatske ventile na radiatorje,variabilno vstopno temperaturo vode v sistemu radiatorjev in brezstopenjsko krmiljeno PWM črpalko za obtočno vodo,in ni problema.   @Jaka32 Priporočam dve...zgornja je bolj za hlajenje,spodnja pa bolj za gretje....razen,če imaš možnost zapreti prehod med nastropji. Jaz sem npr. ko sem kupoval vrata za vstop na stopnišče do mansarde kupil takšna,,da tesnijo okoli in okoli...oz. ki imajo na spodnji strani listacvrat vgrajeno tesnilno letev,katera se ob zaprtju vrat spusti,in zatesni tudi na tla.   Torej če lahko zapreš,je klima smiseljna za ogrevanje zgoraj...znaš malenkost prišparati,ker je to najugodnejši način pridobivanja toplotne energije... Za spodaj pa svetujem nakup še ene.
    • Sonce, oblaki, mraz, toplo, človek ne ve al bi bil v kratkih al dolgih rokavih  
    • Klima cuza vlago pri hlajenju ko kondenzira na notranjem izmenjevalniku in potem po cevki teče ven iz bajte. Pri gretju cuza vlago iz okolice samo zunanja enota. Ko gre v defrost se potem poščije.  Vsaj v mojem primeru je vlažnost v prostoru pri ogrevanju s klimo celo malenkost višja kot je bila pri ogrevanju z radiatorji.  
    • Žarnica je dvonitna, ampak sveti glede na komando: samo luč, samo zavora ali oboje skupaj.   Vseeno jo bom probal zamenjat, ker je najlažje, pa vidim, kaj se bo zgodilo. Potem pa raziskujem naprej...
    • Se temu lahko reče pivo   Ker je dobro ohlajen, še kar gre, če si žejen
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.