Skoči na vsebino

Robotska kosilnica za strm teren

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Kupujem kosilnico v naslovu, nekje do 3.500 eur.

Teren je res strm, predstavljajte si vinograd. Bi kar rekel okoli 70% ponekod - ne moreš hoditi, težko se tudi povzpneš gor.

Torej, je kaj upanja zame? Ali bom moral do konca življenja gonit lakserco in si lomit gležnje?

Mogoče @Slivka ve kaj o tem?

Najbolj me seveda zanima Luba AWD 5000, ker je cenovno ugodna. Jo ima kdo?

Ni mi pa čisto jasno, piše za naklone do 80%, potem pa 38°. V matematiki v OŠ smo imeli stopinje, torej pravi kot 90 stopinj. Jaz imam hrib 70 stopinj. Kaj pomenijo potem procenti?

Videl sem tudi Ecotech Panther na Youtube - super stroj izgleda, ampak to je že 40.000 eur. Raje prodam vse skupaj za tak denar ha-ha.

Popravljeno od Jaka32
Napisano

Ce se dobro spomnim procenti v naklonu pomenijo koliko m visinske naredi v 100m razdalje.

Ce je moja matematika pravilna, 100% naklon je 45°

Verjetno bos za tvoj naklon kar laksarco gonu, ce ti komaj stojis, robot sigurno ne bo zmogu

• Všeč 3
  • Hvala 1
Napisano

Bumefekt... 😋

Jaz imam tak strmo, da se tal dotaknem, ko stojim in stegnem roko... 

1x letno lakserica in gasa... 

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Matick napisal:

Ce se dobro spomnim procenti v naklonu pomenijo koliko m visinske naredi v 100m razdalje.

Ce je moja matematika pravilna, 100% naklon je 45°

Verjetno bos za tvoj naklon kar laksarco gonu, ce ti komaj stojis, robot sigurno ne bo zmogu

točno tako kot je @Matick napisal....

Popravljeno od sportman333
Napisano

Samo da dodam, naklon v % je res definiran tako, da pove kakšno višino narediš na neki horizontalni razdalji. Torej če se na 1 m horizontale dvigneš za 1 m, potem je to 45° in s tem 100% naklon. Vrednost % deljena s 100 ti da pa vrednost tangens funkcije in lahko z inverzom tangens funkcije prideš do vrednosti v stopinjah.

No, pa nazaj k kosilnicam. 😀

Tudi sam jo iščem, sicer ne za hude naklone. Sem pa gledal letak od Husquarne prejšnjič. Nekaj novejših je bilo za večje naklone. So pa tudi cene kar lepe.

Napisano (urejeno)
dne 6. 4. 2024 ob 9:14 je Jaka32 napisal:

Teren je res strm, 

Štirinožne kosilnice so zakon za take terene.

(S "štirinožnimi" sem imel v mislih kosilnice s 4imi nogami, ne noži)

Popravljeno od Mraušk Mčk

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
dne 6. 4. 2024 ob 9:14 je Jaka32 napisal:

Kupujem kosilnico v naslovu, nekje do 3.500 eur.

Teren je res strm, predstavljajte si vinograd. Bi kar rekel okoli 70% ponekod - ne moreš hoditi, težko se tudi povzpneš gor.

Torej, je kaj upanja zame? Ali bom moral do konca življenja gonit lakserco in si lomit gležnje?

Mogoče @Slivka ve kaj o tem?

Najbolj me seveda zanima Luba AWD 5000, ker je cenovno ugodna. Jo ima kdo?

Ni mi pa čisto jasno, piše za naklone do 80%, potem pa 38°. V matematiki v OŠ smo imeli stopinje, torej pravi kot 90 stopinj. Jaz imam hrib 70 stopinj. Kaj pomenijo potem procenti?

Videl sem tudi Ecotech Panther na Youtube - super stroj izgleda, ampak to je že 40.000 eur. Raje prodam vse skupaj za tak denar ha-ha.

Ne, ne ve. Jaz imam električnega pastirja, kozla in kozo. Kar jih čez poletje rata več, to jeseni pošljem na prezimovanje v LTH. Sicer se od tam nobena več ne vrne, pridelata pa kozel in koza nove... Bregovi so pa počiščeni tudi okoli skal in dreves, počiščeno pa vse: trava, koprive, maline,...

Sva pa s prijateljem nek njegov travnik reševala s kosilnico na motokultivatorju, ki je bil prirejen za strme naklone. Samo tam je bil naklon okoli 60° oziroma okoli 130% naklona. In sva motokultivator z grebenasto kosilnico privezala na vitlo... Pokosila sva, pa tudi seno sva kasneje pograbila v dolino in tam zbalirala...

Pri teh  robotskih kosilnicah pa ne znam nič pomagat...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Če iščeš v okolici Celja za test.. Upam da Oplotnica ni predaleč.

WWW.FACEBOOK.COM

Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.

• 1 mesec kasneje...
Napisano (urejeno)

Če še iščeš kosilnico je morda tale, pa še voziš se zravn.... 🫣😉

Poglej na net CubCadet.... 

IMG_20240528_080220.jpg

Popravljeno od Bini
Napisano (urejeno)

Sem naročil tega z malo močnejšo mašino.

Gledat sem šel enakega z manjšim motorjem in 5 HP, ampak je očitno en hotel zaslužit z njim, ker je hotel 4000 €. Pokosil je celoten breg, tako da sem bil zadovoljen. Nekako mi ni dalo miru, ko sem videl kitajske črke na njem, pa sem šel domov in isti dan naročil iz Alibabe, ker sem točno takšnega našel tam.

Šel na Alibabo (ni bilo prvič da sem kaj tam kupoval, tudi za večje zneske) in naročil za 1800 € shipped to door.

Sem pa bil tudi na sejmu in si ogledal raznorazne kosilnice, od Lube (slovenska), Husqvarne, Stihl... Vsaki nekaj manjka, ene delajo preko aplikacije, za druge je treba kopati zemljo in notri položiti žico okoli parcele... no, pa še višjo travo ne bi kosile. Ta moja kosi 20 cm visoko, če bi kdaj pač zamudil s košnjo. Medtem ko zgoraj naštete dvomim da gredo preko 10 cm, saj so bolj za že urejene travice pred hišo.

Popravljeno od Jaka32
Napisano
pred 16 urami je Jaka32 napisal:

... in si ogledal raznorazne kosilnice, od Lube (slovenska) ...

Luba ni slovenska... ampak kitajska ... :) ... Proizvajalec je Mamotion iz Shenzena ... 

MAMMOTION.COM

Smart Yards Start Here - Learn more about our robot lawn mowers like LUBA 2 AWD 5000, LUBA 2 AWD 3000, LUBA 2 AWD 1000.

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

• 1 leto kasneje...
Napisano

Lymow One je sedaj mozno prednarociti in do 11.8. je se nizja cena, potem se dvigne za cca. 250€ ... Naj bi zmogla kositi naklon do 45°(100%) ... 

WWW.LYMOW.COM

Lymow One delivers hassle-free mowing without perimeter wires, using RTK-VSLAM for precise navigation and smart obstacle avoidance. Its tracked treads handle tough terrain, while the dual-blade mulching...

V EU bodo posiljali v zacetku oktobra ... Sem jo vceraj narocil in me je skupaj s postnino, carino, zavarovanjem in 6 kompletov nožev (3x navadne in 3x za slabso oz. bolj šavje) prislo dobrih 2.000€ ... 

Ce bi jo se kdo narocal, lahko uproabi mojo referral kodo FRIEND-KN9P483 in si tako pridobi se dodatnih 100 U$D (86€) popusta... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Če ne bo prej konec letošnje sezone košnje :) ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)

Ah, saj jih imaš tudi za manj. Tale za takšen naklon je spet nekaj posebnega, kar ne rabi vsak. Entry level so že pod 1000€. Jaz sem letos vzel Mammotion Luba Mini 800 (1600€) in sem izredno zadovoljen, mi je že en kup košnje prevzela, kar se hitro pozna v kakšnem družinskem izletu več. Je pa res, da ljudje malo preveč pričakujejo in potem so slabe volje. Marketing preveč vsega obljublja. Laksarco je še vedno treba vsake dva tedna vzeti ven in po robovih pokositi, pač tako je. Je pa tudi odvisno kako imaš spedenano parcelo. Bolj kot je urejena, lažje bo robotu.

Popravljeno od Agerg
Napisano

Za urejene parcele brez kaksnih ovir in podobno ter predvsem ravninske... je skoraj vsaka dobra ... In se zacnejeo ze pri nekaj 100€ ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Res je, če je z žico omejena. Takoj, ko si na GPS, pa preskočiš malo višje s ceno.

Napisano

Če imaš probleme s koleni in nogami, je težko v bregu kosit s koso ali navadno kosilnico… Da bi vedno nekoga febtal, če pride pokosit, pa ni fajn…

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jaz z laksarco ne morem kosit, ni šans. Mam preveč zje.. stvari, od kolkov, kolen, do zapestja. K sreči doma tega ne rabim počet, hodim pa na delovne akcije kjer se zaradi terena med drugim kosi tudi z laksarco, ampak tam se je ne pritaknem. 

Napisano
pred 22 urami je Jest napisal:

WWW.LYMOW.COM

Lymow One delivers hassle-free mowing without perimeter wires, using RTK-VSLAM for precise navigation and smart obstacle avoidance. Its tracked treads handle tough terrain, while the dual-blade mulching...

V demonstracijskem videu kako kosi 45 naklona, se v ozadju vidijo stebri ograje ki so nagnjeni za ene 15 stopinj. 

Napisano

Na Youtube-u je ene par posnetkov uporabnikov, ko kosijo strmine ...

lp

Thomas

image.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
    • ima to že betonsko plato?   Sicer moje osebno mnenje brez hudega razmišljanja -> jaz bi to podrl.....naredil montažno in imaš mir za naslednjih 50 let....(če se ti da pa zidati, pa narediš novo). (glavno vodilo pri tem je, ker vseh teh naštetih zadev ne bo naredil en mojster ampak jih boš moral najti vsaj 10, vsak bo kompliciral, nihče ne bo imel časa, ko bodo napake in težave se bo vsak izgovarjal na drugega, ti boš na koncu doživel živčni zlom in porabil boš ogromno svojega časa, ki ga nisi dal v kalkulacijo). pod črto, četudi vse prenoviš, boš imel 50 let staro bajto, ki bo renovirana, kar je še vedno daleč od nove.....
    • Jaz bi še vedno rad vedel zakaj so nonotu v Kanalu jebali četniško mater? Tukaj je tud men logika odšla v 3PM.
    • klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.