- Ja, na Brezovici je pred osnovno šolo.
- Na Viču je pred Gimnazijo Vič.
- V Zeleni jami v bližini vrtca Zelena jama in Srednje grafične šole, kjer hodi veliko otrok.
- Na Galjevici skoraj vedno stoji mobilni radar pred vrtcom Galjevica.
- Na Aljaževi pred Gimanzijo Šiška.
- Pred Veterinarsko fakulteto.
- Na Roški pred Ekonomsko šolo.
- V Zadobrovo pred osnovno šolo.
- Še na Samovi je, pred Zvezo sožitje, ki skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju itd.
Primeri so iz Ljubljane, ker sem pač največ tam. Seveda se kamere v nekaterih izmed njih menjajo. Mislim pa, da bi se še precej takih lokacij našlo tudi drugje po Sloveniji.
Čisto resno vprašanje: a je že kdaj kdo videl radar v neposredni bližini šole ali vrtca, v mestnih središčih, pri večjih avtobusnih postajah, pri pešnih prehodih v mestnih središčih, ... Mislim, tam, kjer je gostota otrok na cesti velika in ti mimogrede kdo priteče na cesto in je lahko vsak kilometer na uro prehitro lahko usodno... Ga je že kdaj kdo videl? Ker jaz ga še nisem. Videl sem radar že na koncu naselja, kjer ni več nobenih hiš in se že začnejo njive, ni pa še table za konec naselja, videl sem že radar v industrijski coni, kjer je bila skoraj pol kilometra ravna cesta, ki je imela na eni strani ograjo, na drugi pa dva uvoza v neki podjetji, videl sem že radar na avtocesti, kjer je gradbišče in omejitev 60, ... Videl sem radar že marsikje, ampak tam, kjer je pa že najmanjša prekoračitev hitrosti lahko usodna, tam ga pa do zdaj še nisem videl. A sem le jaz tako nepozoren, da ga nisem opazil al ga tudi ostali pred šolam, vrtci in podobno ne opažate?
Vse skup zgleda tako, da nas bodo prisilili v EV-je, ker bodo začeli izdelovati anemične ICE motorje.
Cel kup proizvajalcev je že odrezalo najzmogljivejše ICE motorje v svojem asortimaju. Pol pa še vse navornike in na koncu ti bodo rekli pa sej maš EV-je s 300-400KM. To potegne k zmešano. Potegne, potegne ampak pravega užitka pa ni, ko poskušaš mal po ovinkih pa v vsakem čutiš kot bi hotel na hitro obrnit letalonosilko.
Žal, zlato dobo avtomobilizma, ki je bila zame verjetno nekje v 90 ih in mogoče še do leta 2010 smo očitno že dali skozi. 😭
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.