Skoči na vsebino

Vlečna kljuka za mazda cx30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni

Nabavil bom mazda cx30 2.5

Zanima me ali je kdo od vas montiral vlečno kljuko za ta tip avta. In seveda ali ste nabavili kljuko, kar v mazda center ali ste nabavili kje drugje? Cene varirajo bi pa rad kupil kvalitetno kljuko. Uporabljal bi jo pa prednostno za prevoz 2x električno kolo. Zanimajo me vaše izkušnje in pa seveda kakšen nasvet katero kljuko i. Pa seveda nadgradnja za prrvoz koles.

Lp.

Napisano

Jaz sem jo vzel z novim avtom. Konektor za elektriko se zasuka pod odbijač, ko ni v uporabi. Tudi uporabljam za prevoz koles. Po montaži jo je potrebno vpisati v homologacijo.

Napisano
pred 1 uro je etcho napisal:

Jaz sem jo vzel z novim avtom. Konektor za elektriko se zasuka pod odbijač, ko ni v uporabi. Tudi uporabljam za prevoz koles. Po montaži jo je potrebno vpisati v homologacijo.

A ni tako, da če ti že v tovarni kjer avto proizvedejo montirajo kljuko, je ni treba homologirat. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 36 minutami je Mraušk Mčk napisal:

A ni tako, da če ti že v tovarni kjer avto proizvedejo montirajo kljuko, je ni treba homologirat. 

Kolikor vem, pri Mazdi kljuko montirajo sele na servisu pred dobavo... tako, je bilo pri meni... so pa tudi oni uredili vpis v homologacijo ... 

• Všeč 1
  • Začuden 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 3 minutami je Jest napisal:

Kolikor vem, pri Mazdi kljuko montirajo sele na servisu pred dobavo... tako, je bilo pri meni... so pa tudi oni uredili vpis v homologacijo ... 

Tako tudi je (po informaciji Mazdinega prodajalca).

Napisano

Meni so je montirali na servisu, pri prodajalcu.

Avti pridejo iz Japonske brez kljuk.

Vtičnica se skrije pod odbijač, kljuka pa je snemljiva.

Cena je bila cca. 750-800 EUR, se več točno ne spomnim.

Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Homologirati jo je treba.

Če je kljuka že "tovarniško" gor, jo vpišejo v homologacijo še preden ti prvič registriraš vozilo. In številka take homologacije je drugačna od "naknadne". Kdo ve, že ob pogledu v homologacijo ve, od kdaj je vlečna kljuka gor...

• Všeč 4
  • Zmeden 1
Napisano

Sem pozabil zgoraj omeniti.

V trgovini sem dobil papirje in sem moral sam urediti vpis v homolog. list. Na Avto Krka..., cca 40€. So pa rabili cca 10 dni da je bilo odobreno, vpisano...

Napisano
pred 17 minutami je GregorV napisal:

V trgovini sem dobil papirje in sem moral sam urediti vpis v homolog. list.

A to je bilo potrdilo o strokovni vgradnji, od tega servisa?

Napisano
pred 24 minutami je GregorV napisal:

Sem pozabil zgoraj omeniti.

V trgovini sem dobil papirje in sem moral sam urediti vpis v homolog. list. Na Avto Krka..., cca 40€. So pa rabili cca 10 dni da je bilo odobreno, vpisano...

Eeee, čakaj malo!

Če kupiš nov avto in zraven naročiš vlečno kljuko, jo morajo oni homologirat in ko dobiš homologacijski karton, je to že vpisano - še preden avto sploh dobi tablice.

Razen, če je bila naknadna vgradnja na že registrirano vozilo, potem to urejaš sam - če si kljuko nabavil pri kakšnih pijanih dolenjčkih. Ostali ti to uredijo ta čas, ko je vozilo v delavnici in nimaš s homologacijo nobenega dela...

Napisano
pred 10 urami je samSimon napisal:

A to je bilo potrdilo o strokovni vgradnji, od tega servisa?

Ja, neka potrdila so bila, pa dokumenti od vlečne kljuke. Sem vse pustil na Avto Krka.

Ostali so mi samo papirji od proizvajalca kljuke, navodila.

Lahko poslikam...

Napisano
pred 10 urami je Slivka napisal:

Eeee, čakaj malo!

Če kupiš nov avto in zraven naročiš vlečno kljuko, jo morajo oni homologirat in ko dobiš homologacijski karton, je to že vpisano - še preden avto sploh dobi tablice.

Razen, če je bila naknadna vgradnja na že registrirano vozilo, potem to urejaš sam - če si kljuko nabavil pri kakšnih pijanih dolenjčkih. Ostali ti to uredijo ta čas, ko je vozilo v delavnici in nimaš s homologacijo nobenega dela...

Pri registraciji sem dobil 3 tablice.

Papirje za vpis VK v homologacijo sem dobil cca 1 teden kasneje, šel na Avto Krka, kjer so uredili vpis, poslikali avto od spodaj...cel postopek...

Morda sem kaj spregledal, se ne spoznam na te zadeve.

Napisano
pred 11 urami je GregorV napisal:

V trgovini sem dobil papirje in sem moral sam urediti vpis v homolog. l

V trgovini ?, torej ni bilo original kupljeno pri prodajalcu vozila Mazda... ? Prodajalec vozila Mazda je torej potem samo zmontiral ?

Napisano

Če je avto nov, morajo kljuko vpisati, še preden ti dobiš homologacijski karton, na podlagi katerega greš registrirat vozilo. Ker v tem primeru je vozilo že z vlečno kljuko in ni potrebe po "tipski ploščici" zraven vlečne kljuke. 

Sem pozabil zgoraj omeniti: imamo pa anomalijo glede homologacij, da se ti strga...

Če na odpadu dobiš vozilo z originalno vlečno kljuko in jo prešravbaš na svoj avto, je ne moreš homologirati, ker nima dokumenta s številko atesta. Mogoče, samo mogoče lahko teoretično uspeš, če dovolj dolgo težiš generalnemu uvozniku, da iz tovarne dobi ta dokument. Ampak ga zelo neradi dajo, tako da te generalni uvoznik po navadi že v štartu obrne nazaj...

Če na odpadu dobiš vozilo z vlečno kljuko npr. od Kogovška ali Bartola ali kogarkoli drugega, pokličeš tja in ti pošljejo dokument s številko atesta in to lahko homologiraš. Potrebuješ samo potrdilo o strokovni vgradnji...

Če na odpadu dobiš vozilo z vlečno kljuko npr. od Kogovška ali Bartola ali kogarkoli drugega, dobiš dokument s številko atesta in to lahko homologiraš. Če ni od "tvojega avta", jo razrežeš in predelaš, narediš, da je čemu podobno, nekoga podplačaš, da od njega dobiš potrdilo o strokovni vgradnji, in ti vpišejo v homologacijski karton. Vendar to odsvetujem, ker dokler je vse v redu, je itak vse v redu. Problem nastane, ko pride do problemov. In da kljuka popusti, ko po cesti voziš dve toni težko prikolico s hitrostjo 90 km/h, imaš mimogrede mrtvih za dve vrsti na pokopališču...

Napisano

To je vedno tako. Vse se da, dokler ni res kaj narobe. Zato pa je tako zastavljeno. Tisti birokrati, ki pa to urejajo, pa se hitro obrnejo stran in niti približno ne bodo kakšnega tveganja vzeli na sebe. Drugače bi bili kje drugje v službi.

Tveganje, odgovornost in nagrada (prihodek) morata biti v sorazmerju. Je pa to v nekaterih primerih tudi tako v kontra stran - nagrada je tako visoka - da marsikdo pozabi na človeške žrtve.

Napisano
pred 44 minutami je GoB napisal:

V trgovini ?, torej ni bilo original kupljeno pri prodajalcu vozila Mazda... ? Prodajalec vozila Mazda je torej potem samo zmontiral ?

Oprosti, pri prodajalcu Mazda vozil 😀 (AH FERK MB).

Sem moral počakat cca. 1 teden, da sem dobil papirje. Med drugim tudi original homologacijo, ki so jo dobili iz LJ (če se ne motim...).

Čisto mogoče, da je potem že bila noter vpisana vlečna kljuka. Nisem gledal, sem šel direktno na Avto Krka.

Kot napisano, na to se ne spoznam. Sedaj je VK vpsiana v homologacijo. Verjetno je zadeva zaključena. Upam... 😁

LP

Napisano (urejeno)

Mazde CX-30 ne moreš kupiti s kljuko gor. To ne obstaja. To je dodatna oprema. Zato se dodatno vpisuje v homologacijski karton, ki gre na strošek kupca.

Proizvajalec kljuke ni Mazda.

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 22 minutami je etcho napisal:

Mazde CX-30 ne moreš kupiti s kljuko gor. To ne obstaja. To je dodatna oprema. Zato se dodatno vpisuje v homologacijski karton, ki gre na strošek kupca.

Proizvajalec kljuke ni Mazda.

Vse jasno.

Ja, tako kljuko moraš posebej vpisat v homologacijski karton in take kljuke ti ne morejo vpisat tam, kjer avto kupiš. Ti pa morajo dati papirje atesta kljuke in potrdilo o strokovni vgradnji. Dodaš še 40€, ostalo je zgolj formalnost...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.