Skoči na vsebino

Zanimivi oglasi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Seveda ne... pa? nekateri dajo dve roki barve namesto ene. No, in nekaterim znamkam se olupi ?ez leta prozorni lak kot olupek od pomaran?e in so vsi flekasti.

Pa ne govorim o mazdi pa? pa o znamki, ki je v nem?ki lasti. :)

Pa si ti imel v lasti nem?ki avto o katerem govori?. ?e nisi ne vem ?e more? vedet ali je bil naknadno barvan, tako kot ne more? vedet ali ima por?ejev lepotec, ki ga omenja? kot primer, original farbo na haubi. 

Jaz prav zagotovo vem da je bila na moji mazdi barva original pa se je prozoren lak lepo lu??il in to na strehi.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Pa si ti imel v lasti nem?ki avto o katerem govori?. ?e nisi ne vem ?e more? vedet ali je bil naknadno barvan, tako kot ne more? vedet ali ima por?ejev lepotec, ki ga omenja? kot primer, original farbo na haubi. 

Jaz prav zagotovo vem da je bila na moji mazdi barva original pa se je prozoren lak lepo lu??il in to na strehi.

?kodo ima sodelavec in je kupil novo.In ne, ni bila barvana in jo je z veseljem prodal prej?nji teden trem delavcem, ki jim je bilo vseeno, kako izgleda samo da vozi in je dizel.

Druga?e ne vem, komu ali kako bi jo prodal.

Moje mnenje je, da komur se to dogaja premalo skrbi za avto oz. ga opere samo vsako prestopno leto Da o kak?ni za??iti laka niti ne govorimo.

Je pa tidi res, da mora? recimo pti?je iztrebke ?im prej oprati, kajti vsebujejo izredno veliko ?kodljivih kislin za lak.

To je to.

Napisano

Kaj si se zmeno pri trgovcu? Bo? kmalu Mazda?? Lp

Zal. So jo vmes ze prodali, tako da sem bil prepozen. Problem celodnevne sluzbe pac...iscem dalje,tako da upam da bom kmalu lastnik ?nove? mazde. Ko mi uspe jo vsekakor objavim tukaj gori.

Napisano

?kodo ima sodelavec in je kupil novo.In ne, ni bila barvana in jo je z veseljem prodal prej?nji teden trem delavcem, ki jim je bilo vseeno, kako izgleda samo da vozi in je dizel.

Druga?e ne vem, komu ali kako bi jo prodal.

Moje mnenje je, da komur se to dogaja premalo skrbi za avto oz. ga opere samo vsako prestopno leto Da o kak?ni za??iti laka niti ne govorimo.

Je pa tidi res, da mora? recimo pti?je iztrebke ?im prej oprati, kajti vsebujejo izredno veliko ?kodljivih kislin za lak.

To je to.

se podpi?em pod tole in dodajam, da so na avto mojega brata za novo leto padale iskre od novoletnih raket. In tam, kjer je padlo se je za?el lu??iti lak in to konkretno. Streha, havba - aja pa ni Mazda ampak Fiat.

33112_1.png

Napisano

Pticje sranje je res sranje za lak.

Eni to vemo, drugi se pa norca iz nas delajo v stilu: "haha, mali drekec ti pa takoj puca?." 

Pa? eni vemo, da mali drekec je lahko ?ez nekaj ?asa velik problem.

33112_1.png

Napisano

Eni to vemo, drugi se pa norca iz nas delajo v stilu: "haha, mali drekec ti pa takoj puca?." 

Pa? eni vemo, da mali drekec je lahko ?ez nekaj ?asa velik problem.

?e ve?je sranje je sranje galebov-veliko in uni?ujo?e.

To ne samo, da ti lak uni?i ampak dobesedno naredi luknjo v pleh, ?e pust? preve? ?asa.

Napisano

?e ve?je sranje je sranje galebov-veliko in uni?ujo?e.

To ne samo, da ti lak uni?i ampak dobesedno naredi luknjo v pleh, ?e pust? preve? ?asa.

Se bols je da pustis dolgo caa pa na soncu, da fajn zakur

Napisano

Zal. So jo vmes ze prodali, tako da sem bil prepozen. Problem celodnevne sluzbe pac...iscem dalje,tako da upam da bom kmalu lastnik ?nove? mazde. Ko mi uspe jo vsekakor objavim tukaj gori.

Povpra?aj malo na tem forumu ?e slu?ajno kdo prodaja TROJKO. Foruma?i tukaj kolikor ?itam kar dobro skrbijo za avte. Druga?e pa mislim,da bo v teku leta nekaj ve? trojk,ker bodo vsi kupovali nove!

Napisano

Povpra?aj malo na tem forumu ?e slu?ajno kdo prodaja TROJKO. Foruma?i tukaj kolikor ?itam kar dobro skrbijo za avte. Druga?e pa mislim,da bo v teku leta nekaj ve? trojk,ker bodo vsi kupovali nove!

Hvala, bom res ja. Drugac pa tudi js mislim da bo kar nekaj ponudbe ja.

Malo se edino odlasam ker me zanima kaksna bo res cena nove. Pa se potem lazje odlocim.

Napisano

To je to.

Potemtakem bi morala biti moja BTjka tako rejnata, da niti sence ne bi ve? metala...  sramezljiv

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Moje mnenje je, da komur se to dogaja premalo skrbi za avto 

Hehe, sem nestrpno pri?akoval in kon?no do?akal ?e sli?ano od tebe :P. Ta tvoja teorija pomeni samo to, da sem za vse pretekle in sedanje avte lepo skrbel, edino z Mazdo sem delal kot svinja z mehom.

Me je pa malo razo?aral Boss ker je pozabil napisat, da se je lak lu??il s strehe zato, ker se avto ob vsakem prihodu domov ni opral. Tudi ve?krat na dan. Mogo?e ker ve za splo?noznane te?ave karavanskih karoserijskih razli?ic ?estice kjer se je prozoren lak lu??il s streh okoli "sank". In to brez da bi z neba padali kak?ni Pershingi ali SS20.

?e je res da ima 2letni avto o?pice, obstaja dolo?ena stopnja verjetnosti, da se mazda ni izneverila tradiciji.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Hehe, sem nestrpno pri?akoval in kon?no do?akal ?e sli?ano od tebe :P. Ta tvoja teorija pomeni samo to, da sem za vse pretekle in sedanje avte lepo skrbel, edino z Mazdo sem delal kot svinja z mehom.

Me je pa malo razo?aral Boss ker je pozabil napisat, da se je lak lu??il s strehe zato, ker se avto ob vsakem prihodu domov ni opral. Tudi ve?krat na dan. Mogo?e ker ve za splo?noznane te?ave karavanskih karoserijskih razli?ic ?estice kjer se je prozoren lak lu??il s streh okoli "sank". In to brez da bi z neba padali kak?ni Pershingi ali SS20.

?e je res da ima 2letni avto o?pice, obstaja dolo?ena stopnja verjetnosti, da se mazda ni izneverila tradiciji.

Zakaj pa na moji 15 let stari ni pikice odlu??ene barve ne okoli

"sank" ne okoli "smu?k".

Kdor se vsaj malo spozna na barve in lakiranje mu je jasno, da je lak izpostavljen vremenskim vplivom, kislemu de?ju, kaki rahli sodri, raznim smolam z dreves, temperaturam od - 30 pa do +40 stopinj, pa uv ?arkom, pa kakim krempljem od ma?k in na koncu" peskanju" sprednjega dela z kamen?ki.

?e laka pravilno ne vzdr?uje? se pa? z leti pojavljajo te?ave. ?e pa vsake toliko prema?e? avto z za??itnim voskom ga za??iti?, saj ni direktnega vpliva na lak (vosek nudi za??ito).

Pri kamen?kih pa ni re?itve.

V?eraj sem iz firbca malo pregledal razli?ne znamke po parkiri??u. In je ni znamke, med drugimi je tudi tvoja, da ne bi imeli popikane sprednje havbe.

In novej?i kot so avti, huj?e je. Zanimivo, da na 20 let starih avtih tega pojava skoraj ni ali pa zelo malo. Pa? dvokomponentne barve (barva+trdilec), rezultat je izredno trda barva.

Napisano

Ne vem, meni se je zdelo zanimivo, da so recimo prve generacije 6-ke imele kar precej te?av z rjo. Moja pa je bila vo?ena po vseh mo?nih pizdarijah, pa avto gara?e ni videl nikoli in je ves ?as stal pod milim nebom (tudi nadstre?ka nimam) in ni bilo niti pikice rje al pa da bi lak odstopal. Je pa res, da smolo, pti?je dreke takoj odstranim, ko jih vidim in tudi udarce od kamen?kov posku?am sanirat vsak konec zime.

33112_1.png

Napisano

Ne vem, meni se je zdelo zanimivo, da so recimo prve generacije 6-ke imele kar precej te?av z rjo. Moja pa je bila vo?ena po vseh mo?nih pizdarijah, pa avto gara?e ni videl nikoli in je ves ?as stal pod milim nebom (tudi nadstre?ka nimam) in ni bilo niti pikice rje al pa da bi lak odstopal. Je pa res, da smolo, pti?je dreke takoj odstranim, ko jih vidim in tudi udarce od kamen?kov posku?am sanirat vsak konec zime.

Enako... to je prava skrb za avto lak. To je podobno, kot ima? paciente ki nikoli ne pogledajo nivo olja in samo gasa.

Pa slu?ajno zmanjka olja in gre turbina in potem bentijo, kak kr? od avta je to.

Napisano

O kak?nem vosku ti govori? Alex? A to naredi? sam doma?

Recimo tega uporabljam vedno.

https://www.operi-avto.si/zascitni-voski/1023-chemical-guys-butter.html?search_query=voski&results=91

Ta je pa super za ?ez zimo, ker je izredno obstojen in odporen na pranje.

https://www.operi-avto.si/zascitni-voski/1099-colliinite-no-845-insulator-wax.html

Napisano

Ampak zanimivo, pri enih znamkah ima? tudi jebiveter lastnike, pa se jim ne lu??i in ne rjavi avto po 5ih, 10ih letih. Pri Mazdi mora? pa vzdr?evati lak in prati skoraj po vsaki vo?nji po soli itd, da ne zarusta. 

Napisano

Ma kaj rusta, n? ne rusta. Jaz perem parkrat na leto avto, pa ne rusta ni?. Od spodaj jo pa s krown olji za??itimo pa je.

Napisano

Jaz tudi nisem ravno za zgled takim, ki redno perejo avto... pa nisem opazil, da bi bilo zato kaj narobe ... Vceraj sem ga po dolgem casu doma opral... z vodo in nastavkom (krtaco) na cevi ... :) ... Brez kaksnih kemicnih dodatkov (samponi, voski, ...). Prej je bil opran v avtopralnici enkrat pred novim letom ... :) ... Avto imam zato, da sluzi meni... in ne obratno :) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ampak zanimivo, pri enih znamkah ima? tudi jebiveter lastnike, pa se jim ne lu??i in ne rjavi avto po 5ih, 10ih letih. Pri Mazdi mora? pa vzdr?evati lak in prati skoraj po vsaki vo?nji po soli itd, da ne zarusta.

Vse znamke gnijejo prej ali slej.

Na nekaterih je vidna rja na drugih je pa skrita in je avto nevaren, ker nima ve? trdnosti.

Glih v?eraj sem gledal oddajo prva pomo? za klasi?ne avte in so imeli v obdelavi mazdo rx 7 staro ?ez dvajset let. In so ugotovil, da je to prvi avto v oddaji, ki nima skoraj ni? rje.

Ponavadi imajo take avte tam, ki sodijo samo ?e na odpad.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.