Skoči na vsebino

Koga volit

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

In potem podležejo tem advokatov in staršem tudi ravnatelji, ti zahtevajo od učiteljev, da dobijo sončki še nešteto priložnosti in na koncu so sončki, starši in odvetniki zadovoljni. In rezultati takšnega ravnanja, stanja in znanja so tu. Porazni.

Kaj pa če bi se učitelj malo uprl ravnatelju? Ne gre? Včasih je zdrava tudi ta pot.

Napisano
pred 12 minutami je Agerg napisal:

Kaj pa če bi se učitelj malo uprl ravnatelju? Ne gre? Včasih je zdrava tudi ta pot.

Saj se. Enkrat, dvakrat , trikrat , potem je dovolj. Velikokrat so to otroci kakih političnih in drugih veljakov in je jasno,da se jim ni dobro zameriti.

Napisano
pred 47 minutami je Janez007 napisal:

Če sem prav razumel, nisem bil niti vprašan, ampak nekdo drug ... Kam pa je šla po 15-ih letih žena, na katero področje?

Ok. Te sedaj vprašam ,kakšna bi bila tvoja rešitev problema.

Žena pa je šla v gospodarstvo. Še dobro. Plača je neprimerno višja- za nekajkratnik.

Napisano (urejeno)
pred 31 minutami je Alex napisal:

Ok. Te sedaj vprašam ,kakšna bi bila tvoja rešitev problema.

Žena pa je šla v gospodarstvo. Še dobro. Plača je neprimerno višja- za nekajkratnik.

Nekaj več kot trenutni minister za energetiko (in nekaj manj kot prejšnji) se spoznam na elektroenergetiko in nekaj na vrednotenje nepremičnin. Če bi ob tem imel enostavno rešitev za šolstvo, potem nekaj z mano sigurno ne bi bilo OK. Ker šolstvo je ogromna kompleksna sistemska zadeva. Z nižanjem nivoja učiteljev in posledično šol in znanja učencev, si kot družba žagamo vejo, na kateri sedimo, ... to pa si upam trditi. Žal se to pokaže z zamikom nekaj 10 let. In se že kaže.   

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

Nekaj se spoznam na elektroenergetiko in nekaj na vrednotenje nepremičnin. Če bi ob tem imel enostavno rešitev za šolstvo, potem nekaj z mano sigurno ne bi bilo OK. Ker šolstvo je ogromna kompleksna sistemska zadeva. Z nižanjem nivoja učiteljev in posledično šol in znanja učencev, si kot družba žagamo vejo, na kateri sedimo, ... to pa si upam trditi. Žal se to pokaže z zamikom nekaj 10 let. In se že kaže.   

Res je. A čudežno ne bomo dobili več učiteljev. Vedno manj jih bo. 

Ne kaže dobro. Pa tudi učenci imajo vedno več nekih motenj in prilagojenega programa. Tako,da tudi s tega vidika ne bo lahka.

Napisano (urejeno)
pred 52 minutami je Alex napisal:

Saj se. Enkrat, dvakrat , trikrat , potem je dovolj. Velikokrat so to otroci kakih političnih in drugih veljakov in je jasno,da se jim ni dobro zameriti.

Razumem. Kaj se pa lahko zgodi, če se jim zameriš? Malo me zanima, kakšne zgodbe krožijo in kaj je možno. Nekako mi je jasno, da tisti, ki si privošči dražjo odvetniško drhal, je na boljšem. Samo kar tako iz nič pa tudi ne gre. Moraš vedeti, da ti ljudje veliko v prazno lajajo, ugriznejo pa ne. To je njihov način dela. Samo nazaj se jim je treba včasih upreti.

Popravljeno od Agerg
Napisano

Po moji logiki: ravnatelj mora podpirati suverenost učitelja, dokler se le da in ni v navskrižju s zakoni, pravilniki, zdravo pametjo, ne pa mu jo spodkopavati.

Je pa res, da če bo zmanjkalo učencev in posledično bo učiteljev preveč in jih bo treba odpuščati, v teh primerih bodo vsi učitelji krivili ravnatelja. Biti ravnatelj je zelo zahtevna služba, si deklica za vse, polna odgovornost za vse, nimaš pa možnosti zaposliti kadrovske službe, pravne službe, itd. Nekaj pomočnika (večinoma pomočniki še učijo), tajnica, računovodkinja, hišnik in to je vse od skupne službe za recimo 80 oseb velik kolektiv in 800 učencev. Vsak dan poslušam kako je to.

Napisano

Sam to je trend današnjega časa, kjer vsaj v zasebnem sektorju ljudje delamo po veliko različnih zadolžitev. Si računalničar, a zraven skrbiš še za regulativo, pravilnike, navodila, nabavo, razpise, uvajanje regulative ECB-ja in še mali milijon drugih zadev, ki so al pa niso povezane s tvojo profesijo. Ne vem, širina znanja je pač ratala pomemben faktor in tisti, ki danes misli, da bo delal kot robot eno in isto se hudo moti.

34910_1.png

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Povej , od kod bodo naenkrat dobili teh 4000 učiteljev?

Ko pride nek sestav politikov na vlado in skritizira vse dotedaj, potem pa pompozno napove da bo za tren oka rešil problem. Verjetno da vejo od kod bodo vzeli resurse. Ali pač ne. 

• Všeč 1
  • Haha 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
Pravkar je Mraušk Mčk napisal:

Ko pride nek sestav politikov na vlado in skritizira vse dotedaj, potem pa pompozno napove da bo za tren oka rešil problem. Verjetno da vejo od kod bodo vzeli resurse. Ali pač ne. 

S takim pristopom je že v naprej jasno, da se bo vse sfižilo, krivi pa bodo drugi, tudi to je že jasno. 😄

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

S takim pristopom je že v naprej jasno, da se bo vse sfižilo, krivi pa bodo drugi, tudi to je že jasno. 😄

Mislim, da imaš prav. In ne samo tem,tudi vsem ostalim naprej. 

Če povzamemo na kratko, šolstvo je v riti. In samo še globlje bo potonilo. 

Dejansko ni neke pametne rešitve.

Napisano

Ne rečem...sam...4000 učiteljev,da je premalo?!!!...

Pa mi naj kdo to razloži-glej sliki....kako porazno znanje učencev na nivoju EU imamo pa tudi ne rabim razlagati...

Capture.jpg

Capture 2.jpg

Vir:

Po moje so tisti sposobni odšli,ostali so pa tisti,ki se šlepajo. Ne rečem,sigurno se jih ogromno trudi,a veliko jih je tudi takšnih,ki so cokla v sistemu...obrekovanje,spletke,nameštaljke itd...marsikateri učitelj bi znal o tem zapeti pesmico...npr. v OŠ-Zalog pride nov ravnatelj,in si prifura novo tajnico-svojo porivačo...nesposobna oba...delavna klima med učitelji porazna,mobing na višku,agresija med učenci pa takšna,da sem moral svojega sina prepisati na drugo šolo,če niem želel,da slej ko prej pristane na urgenci (izjava učiteljice zemljepisa na pogovoru na 4 oči).

Na sestanku staršev na pogovoru z policijo pa socialna delavka osnovne šole izjavi,da sina ne pozna,in ga sprašuje,kako mu je ime....hujše kot "poden od podna".

Kasneje sem hčerko že na začetku OŠ vpisal na drugo šolo (Vide Pregarc)...pa tudi tam gre počasi vse "po bregu navzdol"...

Moje izkušnje

Napisano

Bom samo tako rekel.

Veš kolko ajznponarjev je. Pa še kar večino vlakov zamuja.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.