Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kaj bodo tunerji delali, ko bodo proizvajalci zaradi zelenega prehoda dokončno nehali izdelovat avte. 

SIOL.NET

Čeprav bodo po prodaji iskali nove lastnike, se konec leta obeta konec trenutne poti za znanega nemškega tunerja AC Schnitzer.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Nekateri ne razumejo ravno najbolj vrstnega reda pa so prepričani, da pride elektrika direktno iz vtičnice.

Hudič je le, ker taki potem pišejo zakone...

Tako da nam ne bo preostalo drugega, kot tunat polnilnice, da bodo iz 220V 500W dajali ven 220V pa 50kW...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Anthony Albanese (Australski levičarski predsednik vlade) ima krasno rešitev😃👍

Se bo panelov in polnilnic prodajalo k tople žemljice.

Izgleda,da levicarji ne le pri nas,ampak tudi drugje niso lih "na ti" z inteligenco🧐

Napisano

Ja, pa kaj ti ni jasno?

Saj je čisto prav povedal. Še men, k sm kmet an s hribu doma, je tole čist jasno.

Ko je pri nas noč, je pri njih dan. Torej bodo njihovi sončni paneli tebi čez noč napolnili avto. Čisto logično, pa kaj tebi ni jasno? Samo še kakšnih 20.000 km dvožilnega kabla je treba potegnit. Pa za avto polnit bo najbrž moral biti malo močnejši, 6 mm2 mogoče?

• Všeč 1
  • Haha 2

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 45 minutami je Slivka napisal:

Ko je pri nas noč, je pri njih dan. Torej bodo njihovi sončni paneli tebi čez noč napolnili avto. Čisto logično, pa kaj tebi ni jasno? Samo še kakšnih 20.000 km dvožilnega kabla je treba potegnit. Pa za avto polnit bo najbrž moral biti malo močnejši, 6 mm2 mogoče?

6 mm ? To je neučinkovito. Po optičnih vlaknih se to da mnogo bolje. 

Kar se politikov tiče, tudi pri nas imamo talente. Brača Podobnik sta kot politika zagotavljala, da se bo pri nas avte lahko polnilo preprosto kar iz kandelabrov za javno razsvetljavo.

• Všeč 1
  • Haha 3

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Violeta Bulčeva je celo izjavila, da elektrika pride iz vtičnice.

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Violeta Bulčeva je celo izjavila, da elektrika pride iz vtičnice.

Tako kot voda iz pipe.... 😁😉

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Tunerji niso umrli zaradi EV prehoda, ampak tisti ki kupi BMW ga kupi zgolj za šminko, za ostalo pa mu zmanjka denarja. Zlati časi ko je nekaj pomenilo da si imel BMW-a so zadnjih 30 let žal mimo. Krediti, lizingi in ostalo kar je revežem naredilo bolj dostopen luksuz je uničilo tako kvaliteto in s tem image znamk. 

• Všeč 3
  • Ljubim 1
Napisano

Zdaj bojo skirce pa skuterčke čipiral... 

• Haha 1
  • Ljubim 1
Napisano

Pa to je premium rang. To je avto za 150k€, pol pa še par 10k€ za njih. To ni malo denarja.

Napisano
dne 27. 3. 2026 ob 18:48 je Shrek napisal:

Zdaj bojo skirce pa skuterčke čipiral... 

Odkar je B 125ccm je precej upadlo friziranje mopedov in skuterjev, skiroje pa dobiš že v osnovi navite oziroma se jih da softwarsko odkleniti. 

Znanec je pred kratkim v Hervisu kupil skiro in ga odklenil da gre 60km/h.

dne 27. 3. 2026 ob 18:54 je godlike napisal:

Pa to je premium rang. To je avto za 150k€, pol pa še par 10k€ za njih. To ni malo denarja.

Odvisno kaj bi rad imel 

Ni vse samo BMW in premium rang. 

So pa tunerji kot so Abarth, ABT, Ruf, Brabus, Lorinser, AMG in podobni še vedno prisotni, ampak večina jih je že v tovarniškem stanju.

Znanec je pred kratkim kupil Ford Transit Bus 9 sedežev z Sport paketom katerega je čakal 9 mesecev. 

Vedeti je pa potrebno da kupovati predelano vozilo je velik rizik, saj je večina pretiščanih in karamboliranih ; gledal sem Abarth-e in večina jih je zelo površno sestavljenih.

Poznavalci pa vemo da je pravih BMW M, Mercedes-Benz AMG in Audi S(port) večinoma bolj optično in ne pravih predelav (ogledala, volan, sedeži, števci, ...) ; prave predelave so tudi prenosi, podvozje in ostale komplet športne predelave ; sem vozil od prijatelja C W202 AMG in je razlika v vožnji in upravljanju kot noč in dan oziroma se precej bolje drži podlage in občutek v vožnji je nepopisen oziroma se res pozna da voziš dirkalnika in ne vsakdanjega MB C.

Pri nas je zadnja leta več dodelav kot predelav v smislu luksuza.

Primer tega je sicer zelo malo zastopan : Toyota - Lexus.

Napisano

A pa imaš tudi kakšne prijatelje, ali so samo znanci? :)

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano
pred 11 minutami je DonFelipe napisal:

Odvisno kaj bi rad imel 

Ni vse samo BMW in premium rang. 

So pa tunerji kot so Abarth, ABT, Ruf, Brabus, Lorinser, AMG in podobni še vedno prisotni, ampak večina jih je že v tovarniškem stanju.

Znanec je pred kratkim kupil Ford Transit Bus 9 sedežev z Sport paketom katerega je čakal 9 mesecev. 

O AC Schnitzerju je blo govora.

Valda M, AMG, Abarth za mene ni tuner, ampak je preprosto tovarniški derivat. Isto kot N pri Hyundaiju. Samo pač se ne španajo, da je to hišni tuner naredil.

Ampak ja. Predelave se delajo manj. Razen zgoraj omenjeno tovarniške predelave, ki to niso tuning.

Tudi sam vozim Hyundai n in ne mi rečt, da je to predelano vozilo. Derivat je in daleč od navadne i20. Na 12 mestih je ojačana šasija, ....

Tudi jaz sem hodil 3 mesce fehtat, da sem ga lahko sploh naročil. Rok dobave 6-12 mescev.

Sem vozil Giulio QV. Pa ni nobenga (kvazi hišnega tuner-ja). pa je tak stroj, da stojiš in gledaš.

Drugače pa je tudi Alpine propadel. Za mene popolni tuner, ki je to delal samostojno in na masovni ravni. Kupil ga je BMW.

Drugače pa ločimo stajling pakete in perofrmance pakete.

Focus je ST Line. Pa je kljub stayling paketu tudi s športnim podvozjem, večji diski, večjimi felnami.

Napisano
pred 9 minutami je g.Wankel napisal:

A pa imaš tudi kakšne prijatelje, ali so samo znanci? :)

je napisal, da ma enga, sam je bolj proti koncu omenjen, kjer je verjetno večina že obupala z branjem ker ni blo nič o Mazdah.

pred 28 minutami je DonFelipe napisal:

sem vozil od prijatelja C W202 AMG

33112_1.png

Napisano

In kaj je tu čudnega če jih imaš veliko?

Tebi je pa očitno kardaširanje veselje, samo to je pač drag šport in porabiš več kot za avto, motor in sokolarjenje skupaj.

Napisano
pred 11 minutami je DonFelipe napisal:

Še nisi slišal za omenjeno?

Moram priznati, da večina novih izrazov, ki sem se jih naučil - sem pobral od tebe :)

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano
pred 2 minutama je g.Wankel napisal:

Moram priznati, da večina novih izrazov, ki sem se jih naučil - sem pobral od tebe :)

Tako kot večina mularije danes.

Danes se bolj kot tunerji prodajajo replike oziroma igra na karto nostalgije. 

Lep primer tega je Fiat 500 ter ostali modeli kateri pa žal igrajo na elektrifikacijo (Ford Mustang, ipd...)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Kaj ima tu Gabrova, Golob in slovani? Jutri je post, ker je Veliki petek. In ja, sem kristjan.
    • A to ti plačajo da odpelješ?
    • Placebo efekt je tud neki vreden. Logično, da moraš 15k al pa 20k€ razlike z nečem opravičit. OK bom zapeljal malo drugače, da ne bo kakšnih fršlokov in podobno.   V 80 in 90 ih so Mercedes, BMW, Porsche, do neke mere tudi Audi bili res razred zase. Ostali recimo ljudski avti, ki si jih je raja sploh lahko privoščila, so mogoče dosegali le kakih 30% kvalitete omenjenih al pa še to ne. Danes je drugače, danes dejansko težko najdeš avto, ki bi res izstopal in bil nekaj svojega pa da je še vedno na dosegu financ. Govorimo o omenjenih Premium znamk. Ampak ostali so se zelo zelo približali in večina dosega 80-90% kvalitete, voznih občutkov (govorimo ob normalni uporabi) kot premijci. Razlika je bistveno manjša kot pred 30-40 leti, ampak v glavah je pa še vedno ostalo da premijci so nekaj posebnega ostalo je pa ščiš. Ne pač ni, je pa res, da perfekcionist bo iskal tudi tistih 10% in dal 40% več denarja zraven, da bo rekel "ej, jaz mam pa Audija, ti pa skret od VW-ja al pa Škode".   Pa da ne bo kdo tukaj mislil, da si taki kej več mislijo o Mazdi al pa Hyundaiu, Fordu in podobno. Za njih so to vse skreti pa četud gor piše premium CX-30 crystal soul red Skyactiv-X al pa Hyundai i20n.
    • Ne😄   Ta senica.   Domov – SENICA okna, vrata in senčila SENICA.EU Dobrodošli na spletni strani SENICA, kjer najdete vrhunska okna, vrata in senčila za vaš dom ali poslovni...  
    • Tako kot večina mularije danes.   Danes se bolj kot tunerji prodajajo replike oziroma igra na karto nostalgije.  Lep primer tega je Fiat 500 ter ostali modeli kateri pa žal igrajo na elektrifikacijo (Ford Mustang, ipd...)
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.