Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Se pravi, da ima Italija slabo zdravstvo, pa ?panija, pa ?vica, pa Nem?ija... Vsi imajo slabo zdravstvo in zato kolaps povsod?

Zanimivo.Za razliko od navadne gripe je ta 26 krat bolj nalezljiva.Ne vem, ali samo jaz gledam paniko po svetu in imam kake specialne fejk kanale ali sem mogo?e pani?ar, kot pravi?.

Mislim, da je ta pandemija ?ele nekje na pol poti in je vsak dan huj?e. Problem nastane, ko je preve? bolnikov naenkrat in se morajo na koncu odlo?ati, koga bodo priklopili na respirator, ali 35 letnika ali 60 letnika.

Tudi to se ?e dogaja v nekaterih dr?avah.Na ?alost.Na ?alost je ?e vedno veliko ljudi, ki to vse skupaj vidi le kot pretiravanje vlad.

Ja, Boss, za to je vojska namenjena. Ali mogo?e misli?, da smo v ju?ni Ameriki? Se pravi, da bo po novem pol Evrope voja?ke diktature? Ha, ha...

Nem?ija izredno dobro testira in zato imajo na prvi pogled veliko primerov, tudi ?vica ni dosti za njo, le da imajo smolo da so sosedje Italijanov in da so ukrepe o negrupiranju prakti?no za?eli izvajati skoraj 10 dni za nami. Zato imajo celo ve? primerov na ?tevilo prebivalcev kot Italija. Ampak ker se jim ?tevilo oku?b ne pove?uje logaritemsko ampak nekje stagnira verjetno ne bo te?av tako pri njih kot v Nem?iji, kjer je situacija podobna.

Bodo pa imeli te?ave v Veliki Britaniji in sploh v ZDA, kjer je skok novo oku?enih res ogromen in so prakti?no ?ele v fazi najve?jega nara??anja.

Kar se pa ostalih tvojih navedb ti?e, bova pa konec aprila tole ?e 1x predebatirala pa da vidiva kako se je zgodba razvila.

33112_1.png

Napisano

Ja zanimivo bo, jaz mislim da je vse to okoli koronce en velik izgovor za nekaj ve?jega. ?al.

In ne bo koronca tista ki nas bo pokoncala, ampak vsi ti ukrepi, sploh tisti ki ?e prihajajo. Noro, folk ma ?e ?isto sprane mo?gane. No enim ?e funkcionirajo.

V?eraj nas je sredi polja, nikjer nobenega napadel en tip ki je v vozi?ku vozil otroka.

?e?, kaj mislim ker sva z ?eno hodila po desni strani ceste {asfaltirana za 1 avto} in ne po bankini, da je minimalna razdalja 1.5m in take...

Napisano

Se pogovarjamo kot da ne ?ivimo v isti dr?avi in so prisotna v debatah razna fintiranja in deziformacije,da me kar mine! Po v?e?kih veste na koga mislim. Ukrepi so vredu,samo dr?ati se jih moramo,ker zaenkrat smo ?e v najbolj?i situaciji dale? naokoli,samo zdr?imo ?e kak mesec pa bo OK!

Boss,tisto glede ?marja pa si brezveze pisal,ker zaradi te ?enske so sedaj tam v veliki godlji in to ve?ji kot si misli?! Bil sem tam in zelo dobro poznam situacijo. Glede u?iteljice pa uradna razlaga,bila je na smu?anju v Italiji in ko se je vrnila domol je od?la v slu?bo kot da ni ni?. Njen otrok je ?e zbolel ona pa je ?e kar hodila v ?olo u?it 3 dni. Na razgovorih je zanikala,da je bila v Italiji,ker je bila tisti ?as v bolni?ki in se je bala za slu?bo! Ko so pa od znancev izvedeli da pa je bila v Italiji na smu?anju so jo pa res vsi iskali,tudi s policijo saj je veselo uko?evala ljudi po ?marju. Rezultate vidite vsak dan kako je v ?marju in to zaradi ene take neodgovorne osebe! Dr?imo skupaj in se dr?imo pravil pa ?e tudi z vojsko. Ko bo vsega konec in se nebi pobrali v kasarne ti bom Boss lastnoro?no pomagal pri odstrabitvi teh par voja?kov ki jih imamo......

Napisano

V?eraj nas je sredi polja, nikjer nobenega napadel en tip ki je v vozi?ku vozil otroka.

?e?, kaj mislim ker sva z ?eno hodila po desni strani ceste {asfaltirana za 1 avto} in ne po bankini, da je minimalna razdalja 1.5m in take...

To je pa? panika in sprani ?e tisti zadnji dve mo?ganski celici.

Mi je sodelavka razlagala, da je ?akala pred ?tacuno okoli 11 ure, ker se je dr?ala navodil, da ne hodi pred 10 uro, ker je takrat za upokojence in rizi?ne skupine. Se postavi v vrsto z razmakom meter in pol od predhodnega. Nakar za?ne za njo nekdo besno trobit v avtu. Ker se ni obrnila tisti trobi ?e naprej. Pol se pa le obrne, da vidi kateri idiot razgraja in zagleda v avtu eno upokojenko nekje dobrih 70 let, ki se za?ne dreti nanjo, da je ona ?e v vrsti pred njo. Fuck no, iz avta trobi in razlaga, da je v vrsti. Ko so ostali to sli?ali so eni prasnili v smeh, enmu se je pa film utrgal in ji je zagrozil, da ?e samo ?e enkrat zatrobi, da bo rastavil njo in avto. Nakar se je zaprla v avto in odpeljala.

33112_1.png

Napisano

Varnostna razdalja mora biti, tukaj ni debate.Jaz tudi vsakega opomnim, ?e se preriva in pametuje. V trgovini so ozna?be na tleh v razdalji 2 metrov. Kdor se dela neumnega, da teh oznak ne vidi, takega mora? "podu?iti".

Videl sem, kako je varnostnik pospremil pacienta ven iz trgovine, ker ni hotel upo?tevati razdalje in je ?alil ostale kupce,ki so se dr?ali navodil, da kaj se gredo s to gripico.

Potem je bil sre?en, ko je bil zunaj na sve?em zraku in burji brez nakupa. Red mora bit.

Napisano

To?no tako, odpovedal je zdrav razum. Na?alost. U bistvu me po?asi za?enja skrbeti. Kok enega gneva, gro?enj, hujskanja ipd je recimo na fb.

?e malo do fizi?nega nasilja in so dosegli svoj namen.

Napisano

To stalno ponavljam, da je toliko enega sovra?tva in hujskanja zadnje ?ase na FB in ostalih pralnicah, da je prav ?alostno ?e vse skupaj. Res, samo ?e fizi?no obra?unavanje manjka potem smo kompletni.Ni? nas ne spametuje. Tudi, ?e bi izvedeli, da leti uni?ujo?a skala proti zemlji, bi se ?e vedno obmetavali z neumnostmi, kdo ima ve?jega in komu gredo zasluge za kaj.

Napisano

Varnostna razdalja mora biti, tukaj ni debate.Jaz tudi vsakega opomnim, ?e se preriva in pametuje. V trgovini so ozna?be na tleh v razdalji 2 metrov. Kdor se dela neumnega, da teh oznak ne vidi, takega mora? "podu?iti".

Videl sem, kako je varnostnik pospremil pacienta ven iz trgovine, ker ni hotel upo?tevati razdalje in je ?alil ostale kupce,ki so se dr?ali navodil, da kaj se gredo s to gripico.

Potem je bil sre?en, ko je bil zunaj na sve?em zraku in burji brez nakupa. Red mora bit.

?alostno je tudi to,da mora priti do korone ,da ratamo kot dru?ba pozorni na dihanje za ovratnik, vrivanje, ka?ljanje vsepovprek..
Napisano

Se pravi, da ima Italija slabo zdravstvo, pa ?panija, pa ?vica, pa Nem?ija... Vsi imajo slabo zdravstvo in zato kolaps povsod?

Zanimivo.Za razliko od navadne gripe je ta 26 krat bolj nalezljiva.Ne vem, ali samo jaz gledam paniko po svetu in imam kake specialne fejk kanale ali sem mogo?e pani?ar, kot pravi?.

Mislim, da je ta pandemija ?ele nekje na pol poti in je vsak dan huj?e. Problem nastane, ko je preve? bolnikov naenkrat in se morajo na koncu odlo?ati, koga bodo priklopili na respirator, ali 35 letnika ali 60 letnika.

Tudi to se ?e dogaja v nekaterih dr?avah.Na ?alost.Na ?alost je ?e vedno veliko ljudi, ki to vse skupaj vidi le kot pretiravanje vlad.

Ja, Boss, za to je vojska namenjena. Ali mogo?e misli?, da smo v ju?ni Ameriki? Se pravi, da bo po novem pol Evrope voja?ke diktature? Ha, ha...

Mislim,da ima Italija dejansko "predobro" zdravstvo in tudi zato nadpovpre?no staro populacijo, ki jo je zdaj pa? treba nekako obdr?ati pri ?ivljenju.

Kar se pa ti?e kolebanja med 35letnikom in 60letnikom za respirator... Ja ,jeba je to. ?e ve?ja jeba pa bo , ko se bo kolebalo med 20 in 40letnikom...

Ampak ne... Mi panicarimo...

Napisano

To je pa? panika in sprani ?e tisti zadnji dve mo?ganski celici.

Mi je sodelavka razlagala, da je ?akala pred ?tacuno okoli 11 ure, ker se je dr?ala navodil, da ne hodi pred 10 uro, ker je takrat za upokojence in rizi?ne skupine. Se postavi v vrsto z razmakom meter in pol od predhodnega. Nakar za?ne za njo nekdo besno trobit v avtu. Ker se ni obrnila tisti trobi ?e naprej. Pol se pa le obrne, da vidi kateri idiot razgraja in zagleda v avtu eno upokojenko nekje dobrih 70 let, ki se za?ne dreti nanjo, da je ona ?e v vrsti pred njo. Fuck no, iz avta trobi in razlaga, da je v vrsti. Ko so ostali to sli?ali so eni prasnili v smeh, enmu se je pa film utrgal in ji je zagrozil, da ?e samo ?e enkrat zatrobi, da bo rastavil njo in avto. Nakar se je zaprla v avto in odpeljala.

Ja no ta gospa je malo preve? vzela samo za??itne ukrepe in je verjetno mislila z avtom v trgovino....
Napisano

Dajte si zavrtet kak?no dobro komedijo, da se SPROSTITE, ker vidim da vas vse preve? psihira trenutna situacija in na katero lahko posameznik prakti?no nima ve?jega vpliva. (dobronameren nasvet, ne v smislu podjeb party).  :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Dajte si zavrtet kak?no dobro komedijo, da se SPROSTITE, ker vidim da vas vse preve? psihira trenutna situacija in na katero lahko posameznik prakti?no nima ve?jega vpliva. (dobronameren nasvet, ne v smislu podjeb party).  :P

Jaz opa?am da corona bol kot zdravju ?kodi mo?ganom,.. pri veliki ve?ini folka :)

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Koronavirus= umetno ustvarjena gospodarska kriza, ker nam je ?lo predobro. Razlog za poceni nakup delnic podjetij. Razlog, da nas bodo prihodnje 10 let filali s korono, ni denarja za to, ni denarja za ono. Razlog za OBVEZNO cepljenje vseh. Kitajska na fini na?in zru?ila evropsko in ameri?ko gospodarstvo. In ?e in ?e. ?e bi bil virus pol toliko nalezljiv in pol toliko smrtonosen, nam kitaj?ki zagotovo ne bi mogli ve? mahat po TV.

se strinjate z napisanim? copy 24ur..

js se kr strinjam , ene 99%

Napisano

Koronavirus= umetno ustvarjena gospodarska kriza, ker nam je ?lo predobro. Razlog za poceni nakup delnic podjetij. Razlog, da nas bodo prihodnje 10 let filali s korono, ni denarja za to, ni denarja za ono. Razlog za OBVEZNO cepljenje vseh. Kitajska na fini na?in zru?ila evropsko in ameri?ko gospodarstvo. In ?e in ?e. ?e bi bil virus pol toliko nalezljiv in pol toliko smrtonosen, nam kitaj?ki zagotovo ne bi mogli ve? mahat po TV.

se strinjate z napisanim? copy 24ur..

js se kr strinjam , ene 99%

Jaz bi se kar strinjal. Bo ?e zanimivo, ?as bo pokazal..
Napisano

Zadeve z ?romanji? na obalo in druge turisticne kraje so mediji pomoje malo prevec napihnili... Saj recimo vceraj v prispevku na 24ur ni bilo nikjer videti neke hude ?guzve?...

Tudi preko timelapse posnetkov webkamer se da videti, da so bolj posamezniki... 

https://www.skylinewebcams.com/sl/webcam/slovenija/primorska/piran/trg-tartini.html?timelapse=1

https://www.skylinewebcams.com/sl/webcam/slovenija/primorska/portoroz/portoroz-plaza.html?timelapse=1

https://www.bled.si/en/information/webcam/

http://vreme.space.si/panoramske_kamere.php?id=69

http://www.didi.si/kamera.htm

...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Zadeve z ?romanji? na obalo in druge turisticne kraje so mediji pomoje malo prevec napihnili... Saj recimo vceraj v prispevku na 24ur ni bilo nikjer videti neke hude ?guzve?...

Tudi preko timelapse posnetkov webkamer se da videti, da so bolj posamezniki...

https://www.skylinewebcams.com/sl/webcam/slovenija/primorska/piran/trg-tartini.html?timelapse=1

https://www.skylinewebcams.com/sl/webcam/slovenija/primorska/portoroz/portoroz-plaza.html?timelapse=1

https://www.bled.si/en/information/webcam/

http://vreme.space.si/panoramske_kamere.php?id=69

http://www.didi.si/kamera.htm

...

Ni? hudega, tudi ?e so malo pretiravali. ?eprav moja opa?anja so kar primerljiva z njihovimi, ampak ok..

Skratka, tudi ?e so pretiravali; tudi ?e je bilo ljudi 40namesto 60, je to ?e zmeraj 40prevec in edino pravilno za ukrepe ,ki bodo (upam da) sledili.

Napisano

Ukrepi so ?e :) pre?ekiri 24ur

Ja,upokojenci med 8h in10h zunaj. Razku?evanje ve?stanovanjskih stavb...

O popolni prepovedi gibanja pa ?e ni? konkretnega

Napisano

Bo, predvidoma jutri. Tudi kolesarit ne bo? ve? smel, razen ?e bo? ?el v trgovino. Jao jao, kam to vse pelje. Kaj nas ?aka , ko bo konec (?e sploh kdaj bo tako kot je bilo ?e..dobro vpra?anje). In bognedaj da se naslednje leto virus spet pojavi.

Hopacupa, spet za 3 mesece ustavit dr?avo. 

Sicer pa, vseskozi se omenja ?ibkej?e, rizi?ne skupine, zakaj potem niso za??itili njih? ?ele do nekaj dni nazaj je upokojencem namenjen ?as od 8 do 10 v trgovini. Recimo, zakaj ne bi potem njih dali v karanteno, gospodarstvo pa bi nekak (tudi ?e z delno mo?jo) furalo dalje. Ne, treba vse zapret.

Napisano

Naslednje leto bo ze bolje, ker bodo na voljo zravila in cepiva... Sedaj je problem v tem, da za ta virus enostavno ni nic... vsaj tako sem jaz razumel... Nekaj sicer testiarjo... samo postopki so dolgi ... Edino ce ne bo kaksen mutiran virus... recimo COVID-20 :P

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.