Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 43 minutami je godlike napisal:

Dež ni za njega.

PogiCAR ga pa obožuje, res sta si različna ta2 naša mačka.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
dne 21. 5. 2025 ob 20:46 je jures napisal:

Vam iz lastnega sp žepa povem da so obdavcitve vsako leto vecje. 2026 pa spet nova davcna reforma zarad katere bo treba spremeniti vse, verjetno na doo iz sp

Bogi revež, očitno zaslužiš več kot 60k bruto letno in bo problem plačat več kot minimalne prispevke?

Napisano
pred 9 urami je NevLado napisal:

Bogi revež, očitno zaslužiš več kot 60k bruto letno in bo problem plačat več kot minimalne prispevke?

Se en ki misli da sp deluje tako da sam dolocis prispevke....ja moj promet je veliko vecji od 60k in to NI zasluzek to je promet. Od tega pa placujem mesecno uh la la tisoce evrov. Promet ni majhen, vec kot 50% gre pa drzavi....samo toliko.

Ce je zate 6.000€ mesečno minimalen prispevek pol se strinjam.

Še enkrat plačaš procente prometa. Ne dolocas sam prispevkov!

Mene tepe to da imam vsaj 3.000€ stroskov mesecno s potovanji. Ker delam za nekoga, moram te 'stroske' najprej sam kriti oz svojega žepa, potem pa racunat nekomu z racunom, dobim jih nazaj cez 60 dni. Ker jih racunam je to moj promet in ne strosek. Na promet pa spet placas vse. Torej 2x placam davke na stroskih

Lepo prosim ne govoriti zadev, ki jih ne razumes.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Drugače mene ni sram priznati da zaslužim dobro. A delam trdo, dva šihta, od doma sem 20/30 dni. Delam vsak dan trdo z rokami. Denar je v storitvah samo nekdo jih mora tudi izvajati ...

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

Se en ki misli da sp deluje tako da sam dolocis prispevke....ja moj promet je veliko vecji od 60k in to NI zasluzek to je promet. Od tega pa placujem mesecno uh la la tisoce evrov. Promet ni majhen, vec kot 50% gre pa drzavi....samo toliko.

Mene tepe to da imam vsaj 3.000€ stroskov mesecno s potovanji. Ker delam za nekoga, moram te 'stroske' najprej sam kriti oz svojega žepa, potem pa racunat nekomu z racunom, dobim jih nazaj cez 60 dni. Ker jih racunam je to moj promet in ne strosek. Na promet pa spet placas vse. Torej 2x placam davke na stroskih

Šment. Če je taka specifika pač nisi za normiranaca/s.p.. Pač ofnaš d.o.o..

Izbereš opcijo, ki ti največ da, če je ne, si si sam kriv.

Tu okoli imamo firmo z milijonskim prometom in so s.p., tako da kot pravim, porihtat si je treba ali pa ne jamrat 😉

Napisano
pred 4 urami je jures napisal:

Sepravi ti zalagaš denar in potem to nabiješ v lastne stroške in od tega plačaš še ekstra davek? 

To je čist neoptimalno, logično da potem preplačaš storitve 

Ne razumem pa, zakaj bo problem ratal šele letos z omejitvijo 60k, če si očitno že od nekdaj preplačal vse skupaj? Odpri doo...

Napisano (urejeno)
pred 4 urami je godlike napisal:

Šment. Če je taka specifika pač nisi za normiranaca/s.p.. Pač ofnaš d.o.o..

Izbereš opcijo, ki ti največ da, če je ne, si si sam kriv.

Tu okoli imamo firmo z milijonskim prometom in so s.p., tako da kot pravim, porihtat si je treba ali pa ne jamrat 😉

Med polnim sp in doo ni vec take velike razlike skorajda je ni razen knjigovodstva. Ampak ja grem kmalu na doo, vendar doo prinasa cel kup drugih zadev, iz dezja pod kap. Obdavcitve prenosa denarja na osebni trr so jebene povsod

pred 4 urami je Agerg napisal:

To je res. Ene stvari pač niso več za s.p.

Vse je res fantje ampak z doojem se zacnejo osnovna sredstva, bla bla bla veliko vec za eno osebo, vecje knjigovodske obveznosti, place, drugi davki ..komur je cas dragocen je stvar resna za prestudirat

pred 2 urama je NevLado napisal:

Sepravi ti zalagaš denar in potem to nabiješ v lastne stroške in od tega plačaš še ekstra davek? 

To je čist neoptimalno, logično da potem preplačaš storitve 

Ne razumem pa, zakaj bo problem ratal šele letos z omejitvijo 60k, če si očitno že od nekdaj preplačal vse skupaj? Odpri doo...

Kdo je kadarkoli rekel da sem nominiranec? Bil sem dolg nazaj. Problemi s tem 60k niso nic vecji ratali, so ze tu :)

Mislim da se malokdo zaveda kako obremenjen je sp danes.

Popravljeno od jures

Napisano (urejeno)

Ja, vse vem. Furam two-man band d.o.o že par let. Se včasih vprašam, če ne bi bilo bolje s.p., ker je res hudič do denarja priti, ko ga privat rabiš. Samo težko si privoščim delati to kar delam na s.p. Na žalost so glede odgovornosti in sodišč takšni časi in je bolje da je d.o.o. vmes. Nekaj mahinriati si pa ne upam, priznam.

Popravljeno od Agerg
  • Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 2 urama je Agerg napisal:

Ja, vse vem. Furam two-man band d.o.o že par let. Se včasih vprašam, če ne bi bilo bolje s.p., ker je res hudič do denarja priti, ko ga privat rabiš. Samo težko si privoščim delati to kar delam na s.p. Na žalost so glede odgovornosti in sodišč takšni časi in je bolje da je d.o.o. vmes. Nekaj mahinriati si pa ne upam, priznam.

2 primera uporabe firme nista enaka....

Napisano
pred 3 urami je FuManchu napisal:

Nobene F40, nobene F50...:blink:

Jepp...🧐...skor same rdeče premium Mazde😅

• Haha 1
  • Začuden 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.