Pohvalite se,...
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Libijo si še pozabil... kaj jim je prinesla narekovana demokracija? Šele, ko so izgubili tisto kar so imeli in so verjeli, kako bo bolje po strmoglavljenju Gadafija. Ujeti so v spiralo boja za oblast, korupcije, argumenta moči in ne moči argumentov. Vse take države morajo same iti po postopni poti in še nobena nasilna sprememba oblasti ini nikoli prinesla blagostanja le bedo in nazadovanje. Še vedno ne razumem zakaj se je treba vmešavat v države, ki recimo ZDA ne ogrožajo niti ji niso ne vojaško, ne politično ne gospodarsko nevarne. Niso ne sosede, niso v nobeni sovražni vojaški organizaciji, nimajo raket na svojem ozemlju, ki bi bile uperjene na ZDA. Torej kje so zdaj sankcije?
-
Sploh ne gre zato... v socializmu si imel zrihtano šolstvo, zdravstvo, streho nad glavo. Če si hotel delati si vse to imel. Danes pa želja po delu in maksimalnem trudu, večini še vedno ne omogoča, da bi imel svojo streho nad glavo. Tudi čedelata oba partnerja to ni samoumeven luksuz. Iz nule brez podedovanih ali doniranih sredstev s strani staršev je danes praktično nemogoče postavit lastno hišo. Pa ne gre za problem demokracije ampak gospodarske ureditve, ki daje prednost kapitalu. Socializenm pa je vseeno dajal prednost delalavnim ljudem.
-
Mene večkrat takole žalosti, ko nekdo pravi, da nimamo pojma kako je. Kaj pa če imamo, kaj pa če smo ravno v začetku 90-ih prihajali na trg dela in to v času, ko se je Slovenija osamosvojila in smo izgubili večino južnih trgov. Bilo je tako težko priti do službe, da smo bili marsikje prisiljeni narest svoj d.o.o. in brez poprejšnjih delovnih izkušenj začeti na trgu dela brez zaloge, brez strank, brez izkušenj v biznisu, brez začetnega kapitala. Ne vem no, ampak če nisi neumen in želiš delati ter je produkt zanimiv nekako zlezeš. Je pa res da takrat ni časa ne za dopuste, ne za road tripe, motoristične izlete in vandranje po svetu. Ja rakole ene tri, štiri leta gredo brez tega luksuza in si letno mogoče privoščiš le kak teden frej in nič več pa še delovne sobote imaš. Jebat ga tko to je in ja prekleto dobro vem kaj pomeni bruto pa bruto bruto, pa odplačilo kredita za poslovne prostore pa jebanje z neplačili. Pa reklame, pa tekoči stroški, pa uporabo lastnega avta brez povračila potnih, ker se ne bi izšlo. Itd itd. Ja si deklica za vse, praktično moraš vedeti skoraj vse sam od umestitve produkta, reklame, trženjski posegov, dogovor in pogodb, do izterjave in šele čisto na koncu nekje je plača... ja včasih se tudi zgodi, da je ni. Maš za pol leta plač neplačanih faktur v zaostanku pa ostaneš brez plače. Jaz sem takole poskušal dobrih 7 let pa ugotovil, da gre preveč energije za vse ostalo kot zgolj samo za ustvarjanje biznisa, prepustil firmo kolegu, šel za pol leta delat honorarno pa potem dve leti v privat firmo, da sem na koncu tu, kjer sem trenutno. Tako, da ja prav prekleto vem kako je to pa se nikoli okoli tega nisem obremenjeval, ker je bilo na meni a sprejmem taka "pravil" kot so pri lastnem DOO ali SP. Tole prvič takole pišem, da samo spomnim, da nas je veliko šlo skozi take zadeve in da marsikaj vemo o tem, čeprav ne razlagamo kako grozno je bilo. Mogoče pa vseeno ni bilo tako hudo, je pa res, da z SP-jem težko rataš milionar ali pa še kaj več.
-
Ubistvu ne, ampak ne pride do temperature kjer bi dejansko dvignil. Takole mam
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.