Agerg Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami Pred eno uro je Boss napisal: Hmmm, da prodajajo dodatke posebej pa res ne moremo bit potrošniki krivi. Mazda lepo da štiri vrste opreme in je načeloma to to. Pri VAGinah moraš pa vse lepe in uporabne stvari dodatno naročit pa kljub temu, da tako ali tako že kupiš najvišji nivo opreme. To si nismo potrošniki zmislili ampak prodajne VAGine, da lahko dodatno lupijo. Drugače pa ja, ne rabiš met za vsako kombinacijo svoj testni avto. Ampak vsaj za motor pa je to pač obvezno. Ne govorimo o 50€, ampak o 50.000€, ki verjetno večini baš ne pade kr tko iz žepa. Vse je na trgu zaradi potrošnika. On se mora razpizditi, če kaj ne štima. Ponavadi z denarnico. Če smo nekateri v manjšini, žalibog. Prodaja se tisto, kar se prodaja v masah, da se ustvarja profit lastnikom korporacij in da so delničarji zadovoljni. Če potrošnik masovno naroča in kupuje avte brez da jih v salonu testira, potem je logično, da bo proizvajalec ta strošek umaknil. Kot rečeno, lahko preizkusiš en kup rabljenih, ki jih je na trgu polno. Tako kot včasih se bo treba počasi spet znajti. 1 Citiraj
Slivka Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami 1.) Dobro jutro vsem skupaj. Nekaj podobnega sem jaz pisal že pred nekaj leti... 2.) Za 55.000€ dobiš eno leto staro CX-60 s šest-valjnim dizlom in 15.000 prevoženimi kilometri. Ja, vem, čisto drugi avto, ampak za primerjavo cen... No, če te zanima, ti lahko povem tudi, kje ga dobiš... 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Alex Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami (urejeno) pred 1 uro je Boss napisal: Hmmm, da prodajajo dodatke posebej pa res ne moremo bit potrošniki krivi. Mazda lepo da štiri vrste opreme in je načeloma to to. Pri VAGinah moraš pa vse lepe in uporabne stvari dodatno naročit pa kljub temu, da tako ali tako že kupiš najvišji nivo opreme. To si nismo potrošniki zmislili ampak prodajne VAGine, da lahko dodatno lupijo. Drugače pa ja, ne rabiš met za vsako kombinacijo svoj testni avto. Ampak vsaj za motor pa je to pač obvezno. Ne govorimo o 50€, ampak o 50.000€, ki verjetno večini baš ne pade kr tko iz žepa. Kam smo prišli,da je neka škoda , ki je bila še ne dolgo nazaj low budget znamka, sedaj ,brez top opreme, zahteva za superba 50000€. 😬 Mazda cx60 je avion proti temu. Popravljeno pred 7 urami od Alex 1 1 Citiraj
Slivka Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami dne 4. 2. 2026 ob 17:24 je Slivka napisal: A poznate tisti občutek, ko z ženo mečete kovanec in zmagate in mora ona s Fordom pa greste z nasmehom na obrazu do garaže, da jo pospremite in ji še prednost daste, da je veselje lepše - ko se pa odpelje pa vidite... Saj bo kmalu servis, bodo že tam ugotovili, od kod je odpadlo. Ampak da od novega vozila takole odpadajo kosi... In kdo ve kaj vse je odpadlo po poti, pa sploh ne vem... Danes bil na svojem servisu tudi FucksWagen. Vzmet naj ne bi bila nič problematična, ker samo drži zajlo od ročne, da se ne obesi prenizko pa bi jo lahko s čim "zakljuknil" in odtrgal. Da pa olje kaplja od njega, je pa odgovor: "Ja, gospod, pa saj ima že 75.000 km, kaj bi pa radi, saj bo kmalu zvozil svoje in bo čas za novega..." Ja, @Boss, tudi jaz sem bil danes stuširan. S hudo mrzlo prho... Ja, če koga zanima cena servisa: olje motorja, oljni filter in filter kabine: 325€. 1 2 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
ignacij Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami 75k km, to se mazdin bencinar še ne ulaufa dobr. Očitno so proizvajalci in pooblaščenci izgubili kompas, to jih bo drago stalo. Očitno bom še dolgo fural svojega dinozavra. 3 Citiraj
godlike Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami pred 41 minutami je Slivka napisal: Da pa olje kaplja od njega, je pa odgovor: "Ja, gospod, pa saj ima že 75.000 km, kaj bi pa radi, saj bo kmalu zvozil svoje in bo čas za novega..." Saj pa ni še 5 star. Na jamstvo morejo to rešiti, če je nad 2 leti. 2 Citiraj
Bini Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami (urejeno) pred 1 uro je Slivka napisal: Danes bil na svojem servisu tudi FucksWagen. Vzmet naj ne bi bila nič problematična, ker samo drži zajlo od ročne, da se ne obesi prenizko pa bi jo lahko s čim "zakljuknil" in odtrgal. Da pa olje kaplja od njega, je pa odgovor: "Ja, gospod, pa saj ima že 75.000 km, kaj bi pa radi, saj bo kmalu zvozil svoje in bo čas za novega..." Ja, @Boss, tudi jaz sem bil danes stuširan. S hudo mrzlo prho... Ja, če koga zanima cena servisa: olje motorja, oljni filter in filter kabine: 325€. Si jim kaj lopato pokazal..... Popravljeno pred 5 urami od Bini Citiraj
Mraušk Mčk Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami (urejeno) pred 18 urami je Boss napisal: Mel danes turnejo po salonih Škoda in bil precej razočaran. Superba dobesedno skrivajo in edini, od 5 salonov, ki sem jih obiskal, ga je imel le salon AH Klemenčič. Vsi so se izgovarjali na uvoznika, ki bolj sili SUV-e. Ja celo Octavia, ki je najbolj prodajan model je bila le v treh salonih. Potem bodo pa modele ukinjal tako kot večinoma drugi proizvajalci, češ da se ne prodajajo. Kako pa naj se prodajajo, če se ne moreš niti not vsest. Pol pa pride naslednji šok - ja če človek misli dat 50+k€ testnega avta pa nima nihče, je verjetnost nakupa dejansko zmanjšana na minimum. Da bom lahko sploh motor sprobal, bom moral to naredit v Kodiaku. Sam to ne bo pravi filing. Mislim, pred 7 leti sem brez težav dobil na test, bencinsko Mazdo 6, pa dizelsko pa še 2.5 bi lahko v nekem drugem salonu sprobal. A zdaj smo pa takole prišli v stilu "hurry up and buy", ko mi celo prodajalec razlaga, da več kot v salonu prodajo po spletu. WTF, folku se ne da niti v salon pridet al kako? Ja tole je bil kr hladen tuš danes, pa ne zarad dežja. Ma ne vem, mogoče se bom pa tolk ohladu, da ne kupim nič. Max ene 5 posto potencialnih kupcev se do neke minimalne mere spozna na avte. In za tako malenkost ljudi se pa res ne splača imeti flote testnih avtov - delničarji bi imeli manjši profit. Saj je na spletu vse predstavljeno (kako so lepi, pa kako povezljivi so pa kako so fensi, le tehnične specifikacije težko najdeš). Poleg tega se da z lahkoto nategnt ljudi, da so SUV-i ultimativna zadeva, pa čeprav za nekaj jurnev več dodatno dobiš samo nekaj kil pleha več in slabše vozne lastnosti. Kako bi se Superb vozil nikoli ne boš zvedel, če testiraš Kokodaka. Od marca lanskega leta sem s službenim Kokodakom napravil cca 16Kkm. Prostoren je neverjetno. Dizlca s 193 kojni lepo dela-tudi pri višjih hitrostih na avtocesti lepo pospešuje-pri Kokodaku prejšnje generacije ni bilo tako.. DSG dela zelo OK. Kot službeni avto ga nihče ne špara, pa še 4WD je, in vseeno je poraba samo 6,5. K porabi je potrebno prišteti še 0,5l olja na 10 000km Nebi ga imel - vozi se kot SUV. Popravljeno pred 5 urami od Mraušk Mčk 1 2 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Boss Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 2 urama je Alex napisal: Kam smo prišli,da je neka škoda , ki je bila še ne dolgo nazaj low budget znamka, sedaj ,brez top opreme, zahteva za superba 50000€. 😬 Ti to veš, ker si peljal oboje? Pa Superb za 52k€ je top oprema. Osnovnega Superba se da dobit za 38k€ sam to pa res ne vem kdo bi kupil. pred 2 urama je Alex napisal: Mazda cx60 je avion proti temu. tovorni avion... mogoče. Dejmo se o avtih pogovarjat ne pa o polkamionskih SUV-ih. pred 4 urami je godlike napisal: Dobavni rok za Giulietto naročeno 2011, 3-4 mesce, prišla po 3. Dobavni rok za Focusa 3 mesce, ker je poln do 5. Prišel po 2 in še pol mesca na homologacijo zaradi spremembe mašine. i20n dobavni rok 6-12, prišel po 5.5. Mondeo 2008 dobavni rok 9, prišel po 8. Tako da imaš čisto ok davni rok. Pod 3 je težko, ko se avte naroča. In pol jamrajo, da prodaja pada in da bo treba odpuščat. Japonca sem dobil prej kot v enem mesecu. Citiraj
Boss Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 3 urami je Agerg napisal: Kot rečeno, lahko preizkusiš en kup rabljenih, ki jih je na trgu polno. Tako kot včasih se bo treba počasi spet znajti. Žal teh ni... model je komaj dobro leto in pol star, pa še TSI motor me zanima... Citiraj
godlike Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami pred 25 minutami je Boss napisal: Japonca sem dobil prej kot v enem mesecu. Resno? Kaj je bil že v Kopru ali pa ob hrvaški obali na ladji? Meni so leta 2019 za M6 najboljši G + polna oprema, rekli 6 mescev. Naročajo nekak na intervale in da z ladjo pride. Al pa vzami to kar je tu na lagerju. pred 7 minutami je Boss napisal: Žal teh ni... model je komaj dobro leto in pol star, pa še TSI motor me zanima... Motor testiraj v Kokodaku. Lega pa bo boljša. Če ne pa pelji preteklo generacijo. Nova bo težko slabša. 2 Citiraj
Boss Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal: Max ene 5 posto potencialnih kupcev se do neke minimalne mere spozna na avte. In za tako malenkost ljudi se pa res ne splača imeti flote testnih avtov - delničarji bi imeli manjši profit. Saj je na spletu vse predstavljeno (kako so lepi, pa kako povezljivi so pa kako so fensi, le tehnične specifikacije težko najdeš). Poleg tega se da z lahkoto nategnt ljudi, da so SUV-i ultimativna zadeva, pa čeprav za nekaj jurnev več dodatno dobiš samo nekaj kil pleha več in slabše vozne lastnosti. Kako bi se Superb vozil nikoli ne boš zvedel, če testiraš Kokodaka. Od marca lanskega leta sem s službenim Kokodakom napravil cca 16Kkm. Prostoren je neverjetno. Dizlca s 193 kojni lepo dela-tudi pri višjih hitrostih na avtocesti lepo pospešuje-pri Kokodaku prejšnje generacije ni bilo tako.. DSG dela zelo OK. Kot službeni avto ga nihče ne špara, pa še 4WD je, in vseeno je poraba samo 6,5. K porabi je potrebno prišteti še 0,5l olja na 10 000km Nebi ga imel - vozi se kot SUV. Ja s SUV-i so res lepo nategnili folk, ki se je nato še celo pripravljen spustit v besedni dvoboj, kako je SUV ultimativna zadeva in da smo drugače misleči pač zastareli starčki, ki nas je davno povozil čas. Drugače pa ja... točno to je ne bom vedel kako se vozi Superb, če bom Kodiaka testiral. Edino mogoče bom vsaj videl a je to ta motor, ki ga iščem, al gremo nazaj na dizla. Aja, a maš DCC plus vzmetenje na Kokdaku? A je kej glasno, ker to naj bi bila kar rak rana vseh VAGin. Citiraj
Boss Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami pred 4 minutami je godlike napisal: Resno? Kaj je bil že v Kopru ali pa ob hrvaški obali na ladji? Meni so leta 2019 za M6 najboljši G + polna oprema, rekli 6 mescev. Naročajo nekak na intervale in da z ladjo pride. Al pa vzami to kar je tu na lagerju. Ja to maš pa kr prav... mel sem veliko srečo, da je bil točno takšen kot sem ga hotel, od barve, opreme, motorja. Kot bi bil zame delan in dejansko je bil na ladji, ki je šla v Antwerpen, če se ne motim. Citiraj
Boss Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami pred 9 minutami je godlike napisal: Al pa vzami to kar je tu na lagerju. Žal to ne gre... tolk je še neke opreme posebej za dodat, da ni šanse takega dobit iz zaloge. Potem pa strašijo z belimi pa črnimi barvami pa 90% jih je karavanov. To ni Mazda, ker točno z imenom opreme veš kaj kupuješ. Pri Škodi maš pa opremi Laurent/Clement al pa SportLine, ki naj bi bila top pa je treba vsaj še za 3-4k€ opreme dodat. Recimo vsaj toliko, da imam vsaj enako kot že imam zdajle. Primer kar že imam na Mazdi pa moram tu kot dodatno naročat: Posebej moraš dodat gretje volana in zicov, ki vključuje še gretje sprednje šipe. Posebej moraš naročit 360° kamero, a dobiš še nekaj bombončkov zraven, kot je samodejno parkiranje pa da ti avto sam spelje iz ozkih parkirnih boksov. HUD in navigacija je tudi posebej za naročit .. zraven pa dobiš še WLAN pa WEB radio pa še nekaj neumnosti. Citiraj
Alex Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami pred 1 minuto je Boss napisal: Žal to ne gre... tolk je še neke opreme posebej za dodat, da ni šanse takega dobit iz zaloge. Potem pa strašijo z belimi pa črnimi barvami pa 90% jih je karavanov. To ni Mazda, ker točno z imenom opreme veš kaj kupuješ. Pri Škodi maš pa opremi Laurent/Clement al pa SportLine, ki naj bi bila top pa je treba vsaj še za 3-4k€ opreme dodat. Recimo vsaj toliko, da imam vsaj enako kot že imam zdajle. Primer kar že imam na Mazdi pa moram tu kot dodatno naročat: Posebej moraš dodat gretje volana in zicov, ki vključuje še gretje sprednje šipe. Posebej moraš naročit 360° kamero, a dobiš še nekaj bombončkov zraven, kot je samodejno parkiranje pa da ti avto sam spelje iz ozkih parkirnih boksov. HUD in navigacija je tudi posebej za naročit .. zraven pa dobiš še WLAN pa WEB radio pa še nekaj neumnosti. Če govorimo tu o 2.0 tsi motorju, ne verjamem, da boš ne vem kako zadovoljen. Vozil sem ga v novem A4, resda 4x4, a poraba ni za prehvalit. Z lahkoto preko 8litrov, če ga malo teraš pa bližje 9 litrom. Tudi na velik navor pozabi. Ja, gre lepo, a pije. Citiraj
Boss Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami Vem, čisto nasprotje kar mam zdajle. Ampak a veš kako pravijo, samo enkrat živiš pa mogoče je ravno zdaj čas, da kupim nekaj kar ni najbolj racionalno, zna pa mal neke druge neracionalne čute pobožat. Mogoče si pa zaslužim, da pa enkrat grem na ta teren neracionalnosti pa se imam fino. 😜 1 Citiraj
Alex Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami pred 2 minutama je Boss napisal: Vem, čisto nasprotje kar mam zdajle. Ampak a veš kako pravijo, samo enkrat živiš pa mogoče je ravno zdaj čas, da kupim nekaj kar ni najbolj racionalno, zna pa mal neke druge neracionalne čute pobožat. Mogoče si pa zaslužim, da pa enkrat grem na ta teren neracionalnosti pa se imam fino. 😜 Hm, ampak obstajajo tudi drugi, bolj neracionalni motorji,pa veliko bolj zabavni za vozit. Ta je bolj "ljudski" motor. Nič posebnega Citiraj
godlike Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama (urejeno) pred 59 minutami je Boss napisal: Vem, čisto nasprotje kar mam zdajle. Ampak a veš kako pravijo, samo enkrat živiš pa mogoče je ravno zdaj čas, da kupim nekaj kar ni najbolj racionalno, zna pa mal neke druge neracionalne čute pobožat. Mogoče si pa zaslužim, da pa enkrat grem na ta teren neracionalnosti pa se imam fino. 😜 Ta 2.0 je kr žejn. Ima ga kolega v novem A5. Ampak kdo sem jaz, da bom pamet solil, jaz imam še bolj iracionalno vozilo. pred 1 uro je Boss napisal: Aja, a maš DCC plus vzmetenje na Kokdaku? A je kej glasno, ker to naj bi bila kar rak rana vseh VAGin. 2018 Passat 2.0 4mortion nima glasnega DCC-ja. Res da je klasično športno na Focusu dosti boljše. Na Sport grdo nabija, na normal pa plava na avtocesti. Res pa da je obut v 18". Popravljeno pred 2 urama od godlike 1 Citiraj
Boss Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 1 uro je Alex napisal: Hm, ampak obstajajo tudi drugi, bolj neracionalni motorji,pa veliko bolj zabavni za vozit. Ta je bolj "ljudski" motor. Nič posebnega Sem dovzeten za predloge... če maš karkoli konkretnega v mislih, kar na dan z besedo. Citiraj
Bini Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro Ne morem si zamislit @Boss-a v škodilaku.... 🤔 🥴🙃 🫣 1 Citiraj
godlike Napisano pred 55 minutami Prijavi Napisano pred 55 minutami Se popolnoma strinjam. Več ne bom, ker sem bil že grajan. Citiraj
Alex Napisano pred 54 minutami Prijavi Napisano pred 54 minutami pred 32 minutami je Bini napisal: Ne morem si zamislit @Boss-a v škodilaku.... 🤔 🥴🙃 🫣 Jaz pa ja. Samo,da ne bo karavan.😉 Bo pa to korak nazaj,kar se tiče športnosti same vožnje in oblike. Citiraj
Boss Napisano pred 43 minutami Prijavi Napisano pred 43 minutami pred 45 minutami je Bini napisal: Ne morem si zamislit @Boss-a v škodilaku.... 🤔 🥴🙃 🫣 Hehe, jaz pa čist komot... 😁 Citiraj
g.Wankel Napisano pred 16 minutami Prijavi Napisano pred 16 minutami Edino kar mene vedno zmede pri Superbu je, da me spominja na Insignio zadaj. Čeprav gre vseeno za drugačen dizajn. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.