Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ose nadležne, zdajle jih je še posebej veliko;

f7f9a4821c2f41c0973a_62452189.jpg?v=4b56
WWW.DOMINVRT.SI

V zadnjem času pogosto opazimo ose, ki nas rade obletavajo predvsem, medtem ko jemo ali pijemo. A vseeno jih ne ubijajte. Poglejte zakaj.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 9 minutami je Z M A J napisal:

Ose nadležne, zdajle jih je še posebej veliko;

f7f9a4821c2f41c0973a_62452189.jpg?v=4b56
WWW.DOMINVRT.SI

V zadnjem času pogosto opazimo ose, ki nas rade obletavajo predvsem, medtem ko jemo ali pijemo. A vseeno jih ne ubijajte. Poglejte zakaj.

Saj jih ne ubijemo mi... Ubije jih past... 

Napisano
bf765edd6c736b6c7199_62454210.jpg?v=1be6
M.24UR.COM

Japonsko podjetje je objavilo uspešno testno vožnjo letečega avtomobila. Gre za prvo javno demonstracijo letečega avtomobila v...

Napisano (urejeno)

Take 'avte' smo že videli.

Popravljeno od S'tan

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano

Tole sta se dobro spomnila za severno 3glavsko steno in pravo planinsko neformalno druženje :)

https://www.rtvslo.si/svet-zabave/druzabno/jansa-kurza-popeljal-v-osrcje-slovenskih-gora/535544

Napisano
pred 1 uro je Z M A J napisal:

Tole sta se dobro spomnila za severno 3glavsko steno in pravo planinsko neformalno druženje :)

https://www.rtvslo.si/svet-zabave/druzabno/jansa-kurza-popeljal-v-osrcje-slovenskih-gora/535544

Po normalnih poteh bi tako lezla gor 3dni. Je taka gužva, da glava boli..... :vskalo:

Napisano

Sem najprej mislil, da je to kakšna prvoaprilska...

9138dedf6288b34632b4-damijan-jankovic.jp
SIOL.NET

Vrhovno sodišče je odpravilo odločbo Finančne uprave Republike Slovenije (Furs), po kateri bi morala družba Electa v lasti sinov...

• Začuden 1
  • Zmeden 1
  • Žalosten 1
  • Jezen 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Saj ne vem, a se je za smejat ali se je za jokat...

EU bi rada še bolj zaostrila izpuste CO2. In Nemški proizvajalci vozil že glasno protestirajo...

d79fef7f395c8c8a962f-izpusni-sistem-dize
SIOL.NET

Evropska komisija bo predvidoma že ta teden predlagala še strožja merila glede avtomobilskih izpustov CO2 v naslednjem desetletju...

Ob vsem tem pa so se ravno Nemci (Gas Auto) že leta 2007 hvalili, da so že  izdelali (in mislim, da so nekih 200 vozil dejansko res tudi prodali) vozilo, ki je imelo porabo zgolj 1 liter na 100 km...

vw-chairman-promises-1l-100km-car-in-3-t
WWW.MOTORAUTHORITY.COM

On the eve of his 70th birthday, Volkswagen’s Chairman Ferdinand Piëch assured reporters during an interview that a super-efficient...

serviser.gif

Napisano

najbl neumno pri vsem tem je to ..da novi avti ne smrdijo vec, ne veš da voziš za njim....pa se kar težijo da prevec onesnazijo....

medtem ko realnost na nasih cestah je pa ta...da kot motorist vidim oz voham realno stanje vsak dan ki je bolj bogo.... ogromno starih avtov, kombijev, avtodomov,mopedov, traktorjev ... kadijo, smrdijo, puscajo olje za sabo itd. ..  lih vceri sm dohitel enga starga sportnga bmw coupe... en mulc notr in ga gonil po ovinkih.... tok je kadil modro po olju...smrdelooo .. me je glava bolela in sm mogu vstavit in pocakat par minut da se je skadilo,nevzdržno... a je to normalno? kako tak nrdi tehnicni? pol pa nove avte zezajo..... narobe svet

tud sam imam dizla...dpf.. euro6....ne pokadi nic pa ima 200.000... izpuh je čist da ga loh poližeš...

na napacnem koncu težijo če se jim gre res za ekologijo....

Napisano
0f07f6c1a3f913839013-grs-gorsko-resevanj
SIOL.NET

Minister za obrambo Matej Tonin je danes predstavil predlog financiranja reševanja v gorah, po katerem bi tisti z neustreznim zavarovanjem plačali delež stroškov reševanja. Tako Planinska zveza Slovenije kot...

• Všeč 3
  • Hvala 1

serviser.gif

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Vsaka taka odločitev prinese posledice in žal jih je kasneje kar dobro teplo.

33112_1.png

Napisano

Zanimivo. Lepo za pogledati. Pravi avtu so v glavni vlogi. 

5-bmw1.jpg
WWW.REGIONALOBALA.SI

V Luki Koper se lahko pohvalijo. Koprsko pristanišče je bilo namreč izbrano za snemanje...

Napisano

Sam tako ogabnega avta pa še ne... spredi izgleda kot počena pizda.

• Haha 2
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano

Zakaj imam občutek, da je tukaj precej Vodka pisala...

Na začetku piše, da ima 5 članov posadke, zraven pa lahko vozi še 85 oseb.

Na koncu pa piše, da je v nesreči umrlo vseh 127 potnikov in članov posadke...

192118a92714c265969a_62472159.jpg?v=c55c
WWW.24UR.COM

Na mariborsko letališče je konec septembra iz Južnega Sudana prigrmel orjaški helikopter sovjetske izdelave Mil Mi-26. Tam je opravljal naloge v sklopu misije Združenih narodov v državi, ki je pred devetimi leti...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Včeraj ko sem parkiral po običajni vožnji po AC za kar avto uporabljam v 90%, sem slišal da deluje ventilator hladilnika hladilne tekočine. Izklopil se je v trenutku, ko sem ugasnil motor. Kar je neobičajno, saj se mi ventilator ne prižiga tudi poleti, ko je npr. temperatura okolice višja za vsaj 15°C, kot je bila včeraj. Opazil sem, da je nivo hladilne tekočine v ekspanzijski posodi nad maksimalnim nivojem "F":   Do včeraj je bil nivo hladilne v ekspanzijski vedno "samo" do maksimalnega nivoja "F". Gre za mazdo 3 (2017), skyactiv bencin 2.0, 120HP ki bo imela kmalu 170.000 prevoženih. Vodne črpalke še nisem menjal, menjal pa sem hladilno tekočino (FL22) predlani (in vse "po knjigi" pravilno odzračil) ko je imel avto cca. 120.000 prevoženih.   Kaj bi bil lahko razlog za zgoraj zapisano? Upam da ne prepihano tesnilo glave motorja? :(   Je možno da je kaj z vodno črpalko? Po priporočenih servisnih intervalih bi jo moral preventivno, vključno z jermeni že zdavnaj menjati.... 😕 Drugače avto vzdržujem redno, olje menjam med 8.000-10.000 kms, vsakič tudi filter zraka motorja, svečke, zavorna menjana, itd.
    • Ja, ni tako športna guma kot recimo GY F1 assimetric 6, kot jih imam na mazdi 6. Ta Conti je bolj kot ne potovalna guma. Pa v dežju je super.
    • Danes , ko sem bil na menjavi gum,sem sedel v dirkalniku za gorske /cestne dirke.🙂 Mehanik, ki servisira moji Mazdi in Gelipterjevo mazdo ima namreč novo ogračo.  Kupil je novi, tovarniški dirkalnik Peugeot 308 TCR. Dirka namreč na gorskih, cestno-hitrostnih dirkah. Dirkalnik ima serijsko št. 001, kar pomeni, da je prvi iz serije 1.6 motorjev. Avto je težek 1200kg, ima 350HP in 420Nm navora. Pogon je na sprednja kolesa.  Zanimivo je, da ima sklopko, a ta služi le za dati v prvi brzino. Ostalo menja na volanu. Pokazal mi je, kako on vozi. V bistvu ima desno  nogo vedno na gasu , drugo, levo, vedno na bremzi. Leve noge nikoli ne da na počivalnik za nogo. Sam sem se komaj vsedel v njega. Še težje je bilo it ven iz njega. 😅😅 Ima takšno kletko,da je vmes  malo prostora za se plaziti noter in ven. Sedeži so trdi, kot, da bi sedel na klopci v parku. Te pa komplet objamejo in se ne moreš niti premaknit. Motor naj bi zdržal nekje 5000km. To je za take avte kar veliko, saj mehanik pravi, da je takšna povprečna dirka dolga le nekje 5 Km. En dan prej imajo trening, a prevozijo progo ponavadi le enkrat. Ena guma stane okoli 400€. Zdraven avta je dobil še dva kompleta feltne+gume. Ob nakupu je dobil še rezervno turbino Garett in sprednji in zadnji difuzor ter "krilo"na zadnji havbi (vse karbon). Plus dve polosovini in nekaj body kita.   Prvo dirko bo vozil maja v Planini.   
    • So super, samo povratne informacije pa ni.   Iz PS4 na te PC7 je bil kar negativen preskok.
    • Kupljen je bil od MMS-a... in prvi servis so naredili pred predajo ... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.