Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

A nima Mazda že zdaj nek sistem za zajemanje ogljika že v izpušnem kolektorju al nekaj takega?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

In potem imaš rezervoar CO2 v katerega se med vožnjo shrani 10 do 20kil omenjenega plina na prevoženih 100Km. Potem imaš doma neprodušno zaprt rastlinjak, kamor ta plin počasi spuščaš.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

To je mišljeno samo zato, da bi na testih prevarali sisteme za merjenje izpustov. Ker ni mi jasno kam naj pol grem s tem polnim rezervoarjem CO2? Na Pokljuko v največji gozd in ga tam spustim al kako?

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

A nima Mazda že zdaj nek sistem za zajemanje ogljika že v izpušnem kolektorju al nekaj takega?

To si verjetno mislil za dušikove okside NOx

33112_1.png

Napisano

Ja sej te nastanejo zaradi dela postopka čiščenja dušikovih oksidov in vračanja dela izpuha nazaj skozi sesalni kolektor. To namreč hladi izgorevalne komore, da ne pride do previsokih temperatur, kjer nastaja največ dušikovih oksidov. 

Saje pa nastanejo kot stranski efekt, ker izpuh vsebuje saje in te se lahko do neke mere mešajo z oljnimi hlapi, kar povzroči strjevanje na stenah sesalnega kolektorja.

Zdaj je tako, če bi avto gonili ko prasca bi bil kolektor čist, ker se pa vozimo varčno je pa to kar pol gledamo na nekaterih slikicah in delamo take face 😳🤔?zmeden?:blink:

33112_1.png

Napisano

Ja, in to je to.

Saje so v bistvu ogljik.

In če se izloči, je toliko manj ogljikovega dioksida.

In če saje ostanejo v motorju - je torej manj ogljikovega dioksida v izpušnih plinih...

Al sem kaj zgrešil...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Dobim SMS sporočilo od prijatelja:   "Zaradi vremena je današnji večer prestavljen na jutri."       Kdo je že bil, ki je izjavil: "Ta večer ni bil naš dan"...
    • Ja, in to je to.   Saje so v bistvu ogljik. In če se izloči, je toliko manj ogljikovega dioksida. In če saje ostanejo v motorju - je torej manj ogljikovega dioksida v izpušnih plinih...   Al sem kaj zgrešil...
    • Kje sem pa kaj napisal o blokiranju🧐...daj še enkrat preberi. Pisal sem  Pa si preberi svoje objave oz odgovore na praktčno vsak komentar,ki ga kdo z desnega pola napiše v tej temi. Tako "not padeš",da...ma raje ne bom nič napisal. Mi je pa od vse tvoje zagretosti in vehemence včasih res čudno,da me še nisi blokiral-vsa čast! Si pa postal totalno predvidljiv...kadar kaj objavim,takoj si "na mestu"...dva-tri tedne nazaj...skratka pred časom,si imel malce pavze,pa mi je bilo že kar čudno. A vidim,da si zdrav in spet "z nami".    
    • Ja sej te nastanejo zaradi dela postopka čiščenja dušikovih oksidov in vračanja dela izpuha nazaj skozi sesalni kolektor. To namreč hladi izgorevalne komore, da ne pride do previsokih temperatur, kjer nastaja največ dušikovih oksidov.  Saje pa nastanejo kot stranski efekt, ker izpuh vsebuje saje in te se lahko do neke mere mešajo z oljnimi hlapi, kar povzroči strjevanje na stenah sesalnega kolektorja.   Zdaj je tako, če bi avto gonili ko prasca bi bil kolektor čist, ker se pa vozimo varčno je pa to kar pol gledamo na nekaterih slikicah in delamo take face 😳🤔
    • Všeč, takoj ko sem ga pripeljal pokazat, je šel po meter in sva zmerila širino ... gre skozi 227 cm široka garažna vrata.    Včeraj sem mu ga ponudil 500€ ceneje, pa nič ... 😀
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.