Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

pogledaš na škatlo in je made in China....

Made in Portugal 😉

Napisano

Jaz imam vse od nemške firme  Kludi. Vsaj moje pipe in armature so made in Germany.

• Všeč 2
  • Ljubim 1

Napisano (urejeno)
pred 53 minutami je godlike napisal:

Made in Portugal 😉

Možno...ne morem vsega kupiti,samo,da bi vedel,kje izdelujejo...kar sem jaz zadnjih par let kupoval od Grohe in Hansgrohe...pa ne najcenejšo robo,praktično nič ni bilo iz Deutschlanda.

Popravljeno od skritikrt
Napisano
pred 10 urami je skritikrt napisal:

Možno...ne morem vsega kupiti,samo,da bi vedel,kje izdelujejo...

Valda.

Jaz pač škatle obračam in pač dam nazaj na polico, če je made in China.

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Valda.

Jaz pač škatle obračam in pač dam nazaj na polico, če je made in China.

Normalno...samo pol si omejen na fizične trgovine,ki imajo vse na zalogi ala Bauhaus,Tapro ipd...pri spletnih,kjer je običajno večja izbira boš to težko počel.

Napisano
pred 12 urami je Alex napisal:

Jaz imam vse od nemške firme  Kludi. Vsaj moje pipe in armature so made in Germany.

Al ne morem iz svoje kože... 

Kak to, da niso italijanske? 😂

Napisano (urejeno)

hansgrohe naj bi bil nemški, grohe kitajski, tako je meni razlagal mojster v maviju...meni "štrajka" ta spodnj del (podstavek) in ko sem klical serviserja za hansgrohe je ta rezervni del cca.80€ plus njegovo delo :), tako da ne hvala...imam točno ta model axor citteri

image.png

Popravljeno od sportman333
Napisano
pred 4 urami je sportman333 napisal:

hansgrohe naj bi bil nemški, grohe kitajski, tako je meni razlagal mojster v maviju...meni "štrajka" ta spodnj del (podstavek) in ko sem klical serviserja za hansgrohe je ta rezervni del cca.80€ plus njegovo delo :), tako da ne hvala...imam točno ta model axor citteri

image.png

Imaš internet in pogledaš...ne verjami prodajalcem,ki lažejo točno toliko,kolikor morajo prodati

EN.WIKIPEDIA.ORG

EN.WIKIPEDIA.ORG

Torej je Grohe sedaj pod Japonsko družbo...kje pa proizvajajo,je pa druga zgodba...

EN.WIKIPEDIA.ORG

EN.WIKIPEDIA.ORG

Napisano
pred 2 urama je skritikrt napisal:

kje pa proizvajajo,je pa druga zgodba...

Screenshot_20260510_165244_Firefox.jpg

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano

Imaš doma armature stare 28 let, takrat najdražje modele Groge, in greš v štacuno gledat, kaj je od Grohe ratal v teh 28 letih. Enostavno, so kot kitajska jajca ne glede na to kej v resnici so izdelane. 

Nekoč se je vedelo, kaj kupit če si imel denar in si hotel kvaliteto. Sedaj ne veš katera firma z zvenečim imenom te nategne. Vsaka podobnost z avtomobilsko industrijo je nenaključna.

• Všeč 3
  • Ljubim 3

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Eto. Štajerke in Korošice.

SIOL.NET

Dve voznici sta v ponedeljek in danes zjutraj vozili krepko pod vplivom alkohola, ena z več kot tremi promili alkohola v krvi, so sporočili s Policijske uprave Celje. "Ravnanje obeh voznic je bilo zelo...

Napisano

Fak... za ženske je tri promile že lahko smrtna doza... zdaj bom rekel nekaj bogokletnega... upam, da je bila redna alkoholičarka in z možgani navajenimi na tako dozo. 

34910_1.png

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Fak... za ženske je tri promile že lahko smrtna doza... zdaj bom rekel nekaj bogokletnega... upam, da je bila redna alkoholičarka in z možgani navajenimi na tako dozo. 

In posledično povsem skurjenimi možganskimi celicami (ko čedalje več beremo o dolgotrajnih poškodbah sivih celic zaradi (pretiranega) alkohola).

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

In posledično povsem skurjenimi možganskimi celicami (ko čedalje več beremo o dolgotrajnih poškodbah sivih celic zaradi (pretiranega) alkohola).

To se opaža vedno bolj v vsakdanjem življenju pri vedno več ljudeh. Pa ni samo alkohol kriv.

Napisano

So ljudje,ki ne znajo kolikor toliko normalno funkcionirati,če niso pod gasom....sem poznal tri takšne...vsi trije že pokojni...

Za dva ne smem povedati...tretji je pa bil moj dedek...nedolžen preživel rusko fronto...dvakrat kopal svoj grob...je dal takšne stvari skozi da brez tega ni več znal...še dobro,da je bil dobra duša tudi,ko je bil pod gasom,tako,da družina ni tako trpela...denar je prinesel domov...samo,da je imel svoj sod z "rdečko" v kleti,in svoj mali radio🙄....pravzaprav ne vem,da kdaj nebi bil vsaj malo pod vplivom...

Naj mu bo mirna zemlja.🥺

Napisano

Sem tudi jaz poznal enega takega. Odličen štromar. Ampak, če ni zjutraj popil dva krat po dva deci vina, ni zadel žice v spojko. Je v osmih urah popil tudi po štiri do pet litrov vina. 

Umrl je dva dni po tistem, ko je šel v penzijo. "Naravne" smrti (preveč alkohola), ne ker bi ga elektrika ubila...

• Všeč 1
  • Začuden 3

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Je v osmih urah popil tudi po štiri do pet litrov vina. 

😲😲😲

Napisano

Rekorder;

WWW.24UR.COM

Škofjeloški policisti so obravnavali 54-letnega voznika, ki je bil samoudeležen v prometni nesreči. Med postopkom so ugotovili, da je moški vozil s kar petimi promili alkohola v krvi.

Napisano

Ma to je za zapor in to vsaj tri mesece... ker očitno edino to izuči.

• Všeč 1
  • Žalosten 1
  • Ljubim 1

34910_1.png

Napisano

Ja sam biciklict bo v 99% škodil samo samemu sebi un za volanom ma pa zelo veliko verjetnost, da bo v svoji pijanosti naredil nekaj hudega tudi nekomu drugemu. To je verjetno ta bistvena razlika. Pa to ni zagovor nikogar, ker sta oba kretena.

34910_1.png

Napisano
pred 22 urami je skritikrt napisal:

So ljudje,ki ne znajo kolikor toliko normalno funkcionirati,če niso pod gasom....sem poznal tri takšne...vsi trije že pokojni...

Za dva ne smem povedati...tretji je pa bil moj dedek...nedolžen preživel rusko fronto...dvakrat kopal svoj grob...je dal takšne stvari skozi da brez tega ni več znal...še dobro,da je bil dobra duša tudi,ko je bil pod gasom,tako,da družina ni tako trpela...denar je prinesel domov...samo,da je imel svoj sod z "rdečko" v kleti,in svoj mali radio🙄....pravzaprav ne vem,da kdaj nebi bil vsaj malo pod vplivom...

Naj mu bo mirna zemlja.🥺

Moj fotr je marsikaj doživel, tudi to da so ga 16,5 letnega, ujeli belogardisti, potem pa. Mi se gremo tako igrico - ti tečeš - mi streljamo. Zadeli so ga v glavo. Ker so mislili, da je mrtev so ga pustili, samo sezuli so ga.

To je bila samo ena od grozot. 

Pa čeprav je doživel marsikaj od izbiranja za pred strelski vod, do koncentracijskega taborišča, v življenju nikol ni postal pijanec.

Izgovori zakaj nekdo postane odvisnik, so samo izgovori.

• Všeč 2
  • Ljubim 2

Napisano
pred 22 urami je sportman333 napisal:

eni tudi kolesarijo z 2,5 promila :)

Tem se potem ne reče PIRJEN, ampak NAKOLESARJEN, zlasti če je pil RADLER-je :) 

Napisano
pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Moj fotr je marsikaj doživel, tudi to da so ga 16,5 letnega, ujeli belogardisti, potem pa. Mi se gremo tako igrico - ti tečeš - mi streljamo. Zadeli so ga v glavo. Ker so mislili, da je mrtev so ga pustili, samo sezuli so ga.

To je bila samo ena od grozot. 

Pa čeprav je doživel marsikaj od izbiranja za pred strelski vod, do koncentracijskega taborišča, v življenju nikol ni postal pijanec.

Izgovori zakaj nekdo postane odvisnik, so samo izgovori.

To jaz vse razumem...torej je bil tvoj oče žrtev nasilja,zločina itd...

Moj dedek pa je bil odpeljan in rekrutiran v nemško vojsko za "kanonenfuter"...tam se je bil prisiljen boriti enkrat na nemški strani,po zajetju na ruski,spet na nemski,in na koncu spet na ruski...

Je govoril,da ni streljal...a če moraš izbirati,se ve,da boš izbral svoje življenje.

Ne želim si zamisliti,kaj je vse moral početi,da je ostal živ.

Nekoga ubiti ni kar tako.

Nočem delati primerjavi,nočem soditi,še manj pa obsojati...ker-psiha je...

Samo,malo je razlika,ali si "samo" žrtev,ali pa kaj "drugega"....nam je lahko biti "pameten",ko iščemo krivdo pri drugih...a je nekaj drugega,ko krivdo najdeš pri sebi....

Napisano

A to imajo prav skladišče, da pošta ne bi prispela prehitro? 

Ker pred kakšnimi dvajsetimi leti je pošta načeloma prišla naslednji dan, največ v dveh dneh...

N1INFO.SI

Zakaj traja štiri dni, da pismo, oddano v nabiralnik, prispe k naslovniku?

• Haha 1
  • Začuden 2

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Prvi dan šole nekje v Ljubljani, Slovenija, leta 2026. Učitelj preverja prisotnost učencev: - "Mustafa al Eih Zeri?" - "Ovdje." - "Achmed El Kabul?" - " Ovdje." - "Fatima Bin Pardin? " - " Ovdje." - "Ali Abdul Olmi?" - " Ovdje." - "Mohammed Bin Kadir?" - " Ovdje." - "Al Jabla Zic?" Tišina v razredu. - "Al Jabla Zic?" Tišina se nadaljuje, vsi gledajo okoli sebe po razredu. Učitelj ponovi vprašanje: - "Al Jabla Zic?" Deklica v drugi vrsti se javi: - "Oprostite, učitelj, mislim, da sem to jaz, ampak prebere se Alja Blažič..."
    • Po nekaj tisočletjih je Bog spet pogledal na Zemljo. Ljudje so ponovno postali pohlepni, pokvarjeni in nasilni. Bog je zato sklenil, da jim da nauk, in jih večino uniči, kot je to že storil enkrat z vesoljnim potopom. Pokliče Noeta: - "Še enkrat, kot poprej, boš moral zgraditi barko iz cedrovine, 300 laktov dolgo, 50 široko in 30 visoko. Na Zemljo bom poslal drugi vesoljni potop, ker se ljudje niso ničesar naučili. Ti pa na barko vzemi, kot po navadi, svojo družino, snahe, zete in njihove otroke ter od vsake živalske vrste, ki živi na kopnem, po dva - samico in samca. Časa imaš pol leta.". Noe ni bil ravno navdušen; gradnja barke, 40 dni slabega vremena, 150 dni morske bolezni, vse skupaj pa v tesnem prostoru z ženo, brez televizije in interneta. Vendar je bil vdan Bogu, in se je lotil posla. Čez natančno šest mesecev so se nabrali temni, težki oblaki in začelo je deževati, kot iz škafa. Bog pogleda na Zemljo in zavpije: - "Noe, kje je barka?" Noe je v solzah pogledal proti nebu in dejal: "O moj Gospod, bodi milosten z menoj; ne veš, kaj si mi naredil!" Bog, ponovno: - "Ej, ne se hecati, stari! Kje je barka?"   Noe je nato obupan bogu razložil: 1. Najprej sem šel s projektno dokumentacijo in vsemi 34 potrebnimi dovoljenji na upravno enoto, da bi pridobil gradbeno dovoljenje. 2. Bili so prepričani, da želim sezidati odbito štalo za ovce. Niso se strinjali z ničimer, sploh ne s tem, da bi to morala biti barka. 3. Niso vedeli, kaj je to laket, tako, da je drago plačani arhitekt moral narediti nov načrt, v metričnih merah. 4. Ko so končno dojeli, da gre zares za plovilo, so me takoj zavrnili, saj je ladjedelništvo v urbanih naseljih prepovedano. 5. Našel sem drugo, primerno mesto, vendar so se tam pojavili novi zadržki. Začelo se je s protipožarno zaščito. Kje so protipožarna vrata, kje so gasilniki itd? Bolj, ko sem jim razlagal, da bo vode več kot dovolj, bolj so me sumljivo gledali. Na koncu so me odpeljali možje v belem, v Polje. 6. Po temeljitem psihiatričnem pregledu mi je upravna enota javila, da barko sicer lahko zgradim, vendar ne prevzemajo odgovornosti za njen prevoz do najbližjega vodotoka. Z njihovo naklonjenostjo, ali spregledom, ne smem računati, ker so jim ravnokar zamenjali načelnika. 7. No, že čez en dan me je poklical nekdo drug iz iste UE in mi pojasnil, da imamo prijazno e-upravo, ki je zelo naravnana na izpolnjevanje želja državljanov, in da lahko celo računam na evropska sredstva za spodbujanje gradnje ladjedelnic. Edini problem je, da moram prošnjo vložiti v osmih izvirnikih in štirih kopijah, v treh uradnih jezikih EU, s potrdili, da so prevodi enaki izvirniku, da nisem bil kaznovan, da nisem v kazenskem postopku itd... In še ena malenkost, ker je libanonska cedra ogrožena rastlinska vrsta, EU prepoveduje njen uvoz. Tako sem nehal iskati prvovrstno cedrovino. 8. Cedro sem poskušal nadomestiti z navadnim borovcem. Z varščino sem se komaj izognil prijetju, češ da posegam v Triglavski narodni park. Ko sem jim razložil, da vsak čas ne bo več tega parka, so me drugič odpeljali v Polje. 9. Končno sem našel drevesa, ki bi jih lahko posekal. Poskušal sem se dogovoriti z gozdarji, pa so me samo čudno gledali. Kje je kolektivna pogodba, kje je tarifni dodatek, kje so primerjave z javno upravo, kje so naše pravice? Na koncu so dejali, dobro stari, dejmo brez tega, ampak naša ura je 50€, na roko, vnaprej! 10. Vmes sem zbiral živali. Vsaj dve mravlji (kraljica in trot) sem uspel ohraniti pri življenju. Potem sem poskušal kot Dalajlama prepričati dva volkova in dve ovci, da morajo zaradi višjih interesov živeti v miru in sožitju. Ko so končno pristali, se je, kot zainteresirana stranka v postopku, javilo društvo za zaščito živali in UE prepričalo, da je tako bivanje živali kruto, ker je proti njihovim navadam v naravnem okolju. 11. Mislil sem, da sem iz ta hudega ven, ko je višje sodišče pritožbo društva zavrnilo, ker so pozabili plačati 5,67€ takse (ha ha ha ha), potem je prišel še dopis ministrstva za promet in zveze, da me bodo oglobili, ker je moje vozilo za prevoz živali v nasprotju s kar tremi direktivami EU. Trenutno sem se prebil do 23. strani obrazca in res ne vem, katere veroizpovedi so živali? Ali npr. moj Bog, ali si ti sploh vedel, da se rogate živali, zaradi možnosti poškodovanja, ne smejo prevažati v času parjenja? Kozli in biki, pa psi in vepri, ki sicer nimajo rogov, imajo pa čekane, pa tudi jeleni in, da ne govorim o samcih zebre, se gonijo celo leto. Kdaj naj zdaj rešim to? 12. Ker so zajci vir nalezljivih bolezni, moram upoštevati 43 do 45 različnih predpisov EU, posebej za kunce in posebej za zajce. 13. Lepo te prosim, če lahko urediš, da bi barka plula pod liberijsko zastavo, ali zastavo st. Vincenta in Grenade, ker me drugače Hrvati ne bodo spustili skozi. 14. Še bolj te prosim, spravi mi iz poti težake iz Greenpeacea, ki trdijo, da tudi en kakec od živali ne sme onesnažiti oceana. Skratka, o moj Gospod! Prvič je šlo razmeroma brez problema, vendar te tokrat prosim za dovoljenje, da na barko vzamem najmanj svojega odvetnika, predsednika protikorupcijske komisije in varuha človekovih pravic (pa tudi novega načelnika UE, če se da, saj je majhen in ne je veliko)."   Minilo je nekaj minut.   Oblaki so se razmaknili in sonce je posijalo na razmočeno prst.   Noe je z začudenjem vprašal: - "O moj Gospod, ali nas ne boš uničil?" Na to je Bog odgovoril: - "Ne Noe, ni potrebe. To bo namesto mene naredila vaša državna uprava in evropska unija..."
    • Pride mlad poročen par do zdravnika in mu razlaga, da sta se na vse načine trudila, da bi zanosila, pa ne gre. Pa ju zdravnik vpraša: - "Fanta, a vidva mene zajebavata?"
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.