Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Meni se zdi, da 175 konjev pri dizlu ni ?isto ni? preve?, saj z AT menjalnikom te?e zelo umirjeno, razen ko pohodi? pedalko do konca. 145 konjsko bencinarko pa sem peljal samo en krog.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

• Odgovori 683
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Kaj pa se zgodi, ko pohodi? do konca? :-)

motor ven pade.... :hudicek:

po moje mora kr it sam ?koda da AT pobere malce tiste ostrine ampak udoben pa je... :bravo:

33112_1.png

Napisano

Kaj pa se zgodi, ko pohodi? do konca? :-)

Kot je Boss povedal.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Napisano

Danes sem vozil za eno lepo belo 6-ko III-limuzino.In kaj sem udotovil?

Da ne "stoji" ni? kaj preve? na ?iroko in pravzaprav izgleda med vo?njo od zadaj dokaj bogo.Za razliko od mazde I in II, ki sta precej bolj "razkre?eni in ?portno delujo?i. :D

Napisano

Danes sem vozil za eno lepo belo 6-ko III-limuzino.In kaj sem udotovil?

Da ne "stoji" ni? kaj preve? na ?iroko in pravzaprav izgleda med vo?njo od zadaj dokaj bogo.Za razliko od mazde I in II, ki sta precej bolj "razkre?eni in ?portno delujo?i. :D

Meni pa ne zgleda tako bogo. Na AC sem dva dni nazaj vozil za eno rde?o z avstrijskimi tablicami. Potem sem vozil par sekund v?tric in mi je jodlar pokazal tako :prstgor: in poli sem ?e jaz njemu tako :prstgor:. Mi je blo prav fanj :bravo:

Meni pa cx5 zgleda dokaj bogo, ker gume 225 so malo premalo ?iroke na velikost in ?irino avta.

Napisano

Meni pa ne zgleda tako bogo. Na AC sem dva dni nazaj vozil za eno rde?o z avstrijskimi tablicami. Potem sem vozil par sekund v?tric in mi je jodlar pokazal tako :prstgor: in poli sem ?e jaz njemu tako :prstgor:. Mi je blo prav fanj :bravo:

Meni pa cx5 zgleda dokaj bogo, ker gume 225 so malo premalo ?iroke na velikost in ?irino avta.

hmm...to ma pa se moja sirse gume ;) pa jodlarju bi pokazu vrjetno en drug prst :D

Insured by mazda mafia you hit me,we hit you ...

qxMGjr2.png

Napisano

Odfukano lepa friteza (pardon pomivalc) :)

Bela barva je vedno lepsa na avtih

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Aaaaaa!!! LEPA!!! Komaj ?akam mojo... bo enaka! Bela - snowflake white - karavan, bencinar! Pride konc junija.

A je to disel al bencinar?

LP U

Odfukano lepa friteza (pardon pomivalc) :)

Bela barva je vedno lepsa na avtih

Napisano

Se strinjam, bela je med lep?imi (za novo M6 karavan). Je skoraj tako lepa kot ?rna.

Napisano

Aaaaaa!!! LEPA!!! Komaj ?akam mojo... bo enaka! Bela - snowflake white - karavan, bencinar! Pride konc junija.

A je to disel al bencinar?

LP U

CD150 Revolution
Napisano

Koliko ?asa si ?akal nanjo? Pri meni je dobavni rok 4 mesece... :angry: Sicer gre za 2.5 bencinarja, ki je bolj redek in ga ni "na zalogi"...

LP U

CD150 Revolution

Napisano

octavia 610L...

http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilizem/...prtljage/308099

bemti japonca

Eno malo provokativno vpra?anje ?e novim uporabnikom Skyactive tehnologij:

Ko gledam porabo na nem?kih in italijanskih straneh, pa berem vas tukaj me zanima, ali ni tale skyactive samo en marketin?ki bullshit. Porabe so ENAKE kot na moji, regeneracija je ISTA....torej???????????? Kaj prina?a nova tehnologija v realnosti :ne vem:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Sej to je podobna zgodba kot je danes pri vseh proizvajalcih - tile normni testi so BS. Sploh zato, ker se ga naredi brez, da bi se upo?tevala regeneracija. Poleg je pa ?e kar nekaj trikov kako zmanj?a? porabo in izpuste.

Naprej ne bom govori, ker bi moral peljat novo ?estko pod enakimi pogoji kot vozim svojo in bi lahko realno primerjal.

33112_1.png

Napisano

mogo?e bo v pomo? naslednji podatek

s prej?njim avtom Audi A4 2002 1.9TDi 131KM sem imel na poti v slu?bo oz. domov povpre?no porabo 5,2l/100km

sedaj z M6 III 2.5AT na enaki relaciji imam povpre?no porabo 6,6l/100km in avto ima prevo?enih 350km

vsaj pri bencinskih motorjih je nek napredek

Napisano

mogo?e bo v pomo? naslednji podatek

s prej?njim avtom Audi A4 2002 1.9TDi 131KM sem imel na poti v slu?bo oz. domov povpre?no porabo 5,2l/100km

sedaj z M6 III 2.5AT na enaki relaciji imam povpre?no porabo 6,6l/100km in avto ima prevo?enih 350km

vsaj pri bencinskih motorjih je nek napredek

jah sam prava primerjava bi bila z novim ne 11 let starim dizlom :P je pa lepa poraba za benz

Napisano

Mogo?e pa je nekaj napredka s tem skyaktivom posebno, ?e se primerja dizela?a cx7 in cx5 (173 in 176 km). Pri cx5 je povpre?na poraba za dober liter do dva manj?a, kot pri cx7. No, je pa tudi res, da je cx7 slabih 200 kg te?ja.

Ja no...

Napisano

Mislim, da ima tukaj Tako zvana ekologija prste vmes ker avti z temi dodatnimi obdelavami plinov so vse bolj zadu?eni imajo va? konjev gredo pa vse manj.

?e ne druga ima novi motor manj izpustov v okolje (razen ?e ti pri normalni uporabi pije ve? kakor predpisano, potem je tudi izpustov ve?).

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

zelo dober predstavitveni video

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Tale možakar, pa ni najbolj navdušen nad cx-60. Mi je zanimivo, da je kritiziral sedeže, da ga po eni uri vožnje boli spodnji del hrbta, kar se dogaja tudi meni na 16.let star mazdi 6.      
    • Pravijo da, če ti preveč piska voznik ne zna vozit....😂 😇😉
    • Na prevoženih 26.9 km.... 🫣😉
    • Evo, takole... en teden se že vozim z Hyundai Lipicancem (Kona). Prvi vtisi so zmerni - tipičen EV SUV. Je seveda boljši od vseh teh malih jajčkov tipa, Smart, Twingo, Pugi 208 in 2008, Zoe, edino Cupra Born EV mi je bila še nekoliko boljša.   V mestni vožnji je suveren, lepo pospešuje z mesta in če je treba skočit kar gre, kar seveda se pričakuje od 220KM. Tukaj pa pridejo tud težave, saj je masa dokaj velika, čeprav 1850kg ni neki ekstremnega in dokler gre naravnost je super, k pa je treba it v ovinke pa se hec zelo hitro neha. Še prečne delitacije na AC mu delajo probleme, boh ne dej kaka neravnina v ovinku. Tako čudno se zvali čez, k pijanc čez klopco v travo. Mazda 6 je dirkalnik proti temu in svetlobna leta bolje leži na cesti. Tako da kljub precej nižji konjaži se pelje fenomenalno in sploh v ovinkih bolj suvereno.   Ok, sem mal eksperimetiral in ga dal v racing program in je po eni strani precej otrdel volan, kar je bilo odlično, ampak pol nastanejo pa drugi problemi. Odzivnost pedala je hitrejša, meja med pospeševanjem in rekuperacijo tako ozka, da zgleda kot, da ne znaš vozit. Sem moral dat rekuperacijo na 0 ali pa 1, da je bilo relativno OK, ampak pol je za pozabit vožnjo z enim pedalom, kar je odlika EV-jev. Nastavitve 2 sploh pa trojka te pa nalima na šipo, ker tolk zavira na rekuperaciji. Mogoče teoretično uporabno pri kakem hudem spustu. So pa vsaj lepo to nastavitev vkomponirali v uhlja, ki sta pri drugih avtih namenjena za prestavljanje. Priročno ni kaj.   Sedi se solidno dobro, placa je veliko, ne pa tudi v prtljažniku, ampak 4 konkretni dedci smo se peljali udobno.   Poraba pri okoli 100km/h zglednih 15kWh, kolikor pa se pelješ normalno kot se šika za AC pa seveda gre proti 22kWh. Z malo igranja in nekaj pospeški pa med 140 in 150 in smo pa pri 30kWh.   Elektronike in raznoraznih nastavitev je sicer miljavžent, ampak to so vse stvari, ki jih enkrat nastaviš ali pa nikoli in pustiš. 3/4 stvari sploh ne veš kaj so in čemu so namenjene, neka pol samodejna vožnja je čist brez veze, ker skos zahteva obe roki na volanu. Piska kot zmešan, da ti gre na špure in po vožnji mal več kot 50km sem ga mel poln kurac od tega piskanja in sem se počutil utrujeno, kot bi naredil 200km. Kater vol kronan si je spomnil to piskarijo. Po iskanju v menijih nisem našel kje se izklopi - bom probal, ko bom imel čas, ampak kakor vem se vedno nazaj vklopi. V glavnem beda od bede.   Aja praktično takoj je hotel updejte SW-ja delat in ker sem se bal ga nisem sprožil med vožnjo, ampak je v 10 minutah vse oddalel in uspešno zaključil. App na telefonu s katerim ga povežeš mi je v neki fazi se deaktiviral in bom moral spet nares uparjanje.   Ma kaj pa vem, občutek je na eni strani Ok in dober, na drugi pa precej meeeh, do celo bruh. Teli avti so ratali čist preveč vsiljivi in nekako nimaš več občutka, da si ti njegov lastnik, ampak da je on tvoj. Čist preveč je vmešan v uporabniško izkušnjo. Pa ne zato, ker je EV, ampak zato, ker ima cel kup stvari, ki se vidijo, da so dodane na silo, tako kot recimo povezava pomivalnega in pralnega stroja na internet. Brez veze in nepotrebno.
    • Jaz sem na precej manjši kolikor toliko okrogli cifri.       ps: cifra ni tolk pomembna, bolj se hvalim z nizko porabo. 😜
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.