Skoči na vsebino

EU vs SLO

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Slivka :rispekt: res globok priklon saj si napisal to?no tako kot sam razmi?ljam in ?e enkrat :notworth:

Boss, a se malo prilizuje?, ker se boji?, da te ulovim s kak?no lopato :P ? Zanimivo, da se pa na ?ase le strinjava. Dokler ne za?nemo o politiki... Pa tega sem pravzaprav vajen. V Lokovcu je o?tarija in se pogovarnamo o vsem mogo?em. In se tudi skregamo (in ob alkoholu se da dobro skregat). Pa se razidemo skregani pa drugi dan spet skupaj pijemo... Ko pa pogovor nanese na politiko, pa gostilni?ar takoj kli?e policijo. Pa praviloma kdo leti skozi okno ?e preden pride policija... In tudi kak?en stol je samo ?e za v pe?...

@Slivka ?e nekaj - veliko uspeha z najemom vrta. :prstgor: Saj vem, da si se hecal, ampak si s tem poskusil povedat bistvo in uspelo ti je. :)

Ni? se nisem hecal. Nekdo iz mesta ali pa nekdo (kot opisuje? tudi ti) na socialni podpori ne ve, zakaj je kak?na re? tako draga. Dam mo?nost, da poskusi. Zemlje imam dovolj, da lahko nekomu omogo?im, da sam poskusi, kako je z obdelovanjem. Po enem letu bo druga?e gledal vse tiste branjevke na tr?nici in cene na njihovih pridelkih. Zato se nisem ?isto ni? hecal. ?e je koga volja, jaz sem pri tem ?isto resen.

V okolici MB je kar nekaj kmeti kjer se da doma?a jajca, kure, zelenjavo, sadje in ?e nekaj zadev kupiti direkt od njih in seveda brez ra?una. Meni je tak na?in v?e?. V?easih dobim celo kako jajce zasonj. Pa da ne govorim o kvaliteti in izgledu v pristni me?ki robi in temu kaj je na na?ih policah. V na?ih trgovinah je pomemben samo zaslu?ek pa tudi ?e ti prodajo milo na katerem pi?e Zyklon B! Ni pa ga tega junaka ve? v dr?avi in svetu ki bi obrnil ta trend. O Tito mar?ale reinkarniraj se :ouje::ouje::ouje:

Bedak, bodi tiho!

?e kak?en in?pektor pride na sled, bo ubogi kmet z zadnjimi prihranki kupil ?otor, ostalo pa mu bodo vse pobrali.

Najprej bo dobil veterinarsko in?pekcijo, da preverijo, ?e je kurnik registriran. Ker praviloma majhni kurniki niso registrirani, bo dobil kazen. Lahko ima? koko?i in njihova jajca samo zase. ?e pa ho?e? jajca in koko?i podariti, mora biti kurnik registriran. ?e jih ho?e? prodajat, pa sploh - in ?e knjigo mora? vodit. In ?e jih prodaja?, mora biti na vsakem jajcu napisana identifikacijska ?tevilka kurnika. ?e tega ni, mu bodo zaprli kurnik in bo pla?al kar visoko kazen.

Nato bo dobil fitofarmacevtsko in?pekcijo, ki bo pregledala zelenjavo in sadje. In ni ga vraga, da ne bi na?li kak?ne re?i. Ne bom se zdaj razpisoval, ker sem ?e tako veliko pisal, a verjemi, da so v?asih prav nori z zahtevami in je hitro neustrezno. V?asih samo zaradi ?i??enja v vodi, ki ?e iz vodovoda prite?e neustrezna - ampak iz vodovoda ne more biti neustrezna, zatorej je pitna... Tako bo reve? dobil ?e eno kazen zraven.

Nato bo pri?el tr?ni in?pektor. Praviloma kmetje nimajo registrirane dejavnosti za prodajo. Torej bo tudi on ugotovil nepravilnost in bo ?e tam dobil kazen.

Nato pa sledi obisk dav?ne. In bodo ugotovili, da je utajil ne vem koliko prometa in prihodka, kot da bi sadil marihuano ali konopljo, in mu bodo rubili, kar je ?e ostalo. In ?e ni dovolj, bo moral ?e dopla?ati. Saj ve?, v?asih so rekli: "?e ni, ?e vojska ne vzame." Zdaj pravijo: "?e ni, edino davkarija pobere... Tistemu, ki ga dobijo. In to je ponavadi reve?, saj ?e be?ati nima ne s ?im ne kam."

Nazadnje, ko misli?, da so te doletele ?e vse nesre?e te dr?ave, bo pa pri?la to?a in ker ne bo ustrezne protito?ne za??ite (cela Slovenija ima samo dve letali za protito?no delovanje), ti bo pridelek zdesetkalo in ker nima? denarja za zavarovanje (ki je ratalo pregre?no drago), ostane? brez vsega. In da sploh pre?ivi?, proda? kak?no jajce in solato kar tako, na dvori??u. In potem bo nek cepec to objavil na kak?nem forumu in bo kak?en in?pektor pri?el na sled in bo ubogi kmet z zadnjimi prihranki kupil ?otor, ostalo pa mu bodo vse pobrali.

Najprej bo dobil veterinarsko in?pekcijo, da preverijo, ?e je kurnik registriran. Ker praviloma majhni kurniki niso registrirani, bo dobil kazen. Lahko ima? koko?i in njihova jajca samo zase. ?e pa ho?e? jajca in koko?i podariti, mora biti kurnik registriran. ?e jih ho?e? prodajat, pa sploh. In ?e jih prodaja?, mora biti na vsakem jajcu napisana identifikacijska ?tevilka kurnika. ?e tega ni, mu bodo zaprli kurnik in bo pla?al kar ... ... ... ... ... ...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Boss, a se malo prilizuje?, ker se boji?, da te ulovim s kak?no lopato :P ? Zanimivo, da se pa na ?ase le strinjava. Dokler ne za?nemo o politiki...

Ah ne - mi pa ni te?ko napisat pohvalo in podporo, ?e nekdo dobro napi?e pa ne glede, da me bo ?e vedno z lopato ali pa BT-jko lovil. :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Boss, a se malo prilizuje?, ker se boji?, da te ulovim s kak?no lopato :P ? Zanimivo, da se pa na ?ase le strinjava. Dokler ne za?nemo o politiki... Pa tega sem pravzaprav vajen. V Lokovcu je o?tarija in se pogovarnamo o vsem mogo?em. In se tudi skregamo (in ob alkoholu se da dobro skregat). Pa se razidemo skregani pa drugi dan spet skupaj pijemo... Ko pa pogovor nanese na politiko, pa gostilni?ar takoj kli?e policijo. Pa praviloma kdo leti skozi okno ?e preden pride policija... In tudi kak?en stol je samo ?e za v pe?...

Ni? se nisem hecal. Nekdo iz mesta ali pa nekdo (kot opisuje? tudi ti) na socialni podpori ne ve, zakaj je kak?na re? tako draga. Dam mo?nost, da poskusi. Zemlje imam dovolj, da lahko nekomu omogo?im, da sam poskusi, kako je z obdelovanjem. Po enem letu bo druga?e gledal vse tiste branjevke na tr?nici in cene na njihovih pridelkih. Zato se nisem ?isto ni? hecal. ?e je koga volja, jaz sem pri tem ?isto resen.

Bedak, bodi tiho!

?e kak?en in?pektor pride na sled, bo ubogi kmet z zadnjimi prihranki kupil ?otor, ostalo pa mu bodo vse pobrali.

Najprej bo dobil veterinarsko in?pekcijo, da preverijo, ?e je kurnik registriran. Ker praviloma majhni kurniki niso registrirani, bo dobil kazen. Lahko ima? koko?i in njihova jajca samo zase. ?e pa ho?e? jajca in koko?i podariti, mora biti kurnik registriran. ?e jih ho?e? prodajat, pa sploh - in ?e knjigo mora? vodit. In ?e jih prodaja?, mora biti na vsakem jajcu napisana identifikacijska ?tevilka kurnika. ?e tega ni, mu bodo zaprli kurnik in bo pla?al kar visoko kazen.

Nato bo dobil fitofarmacevtsko in?pekcijo, ki bo pregledala zelenjavo in sadje. In ni ga vraga, da ne bi na?li kak?ne re?i. Ne bom se zdaj razpisoval, ker sem ?e tako veliko pisal, a verjemi, da so v?asih prav nori z zahtevami in je hitro neustrezno. V?asih samo zaradi ?i??enja v vodi, ki ?e iz vodovoda prite?e neustrezna - ampak iz vodovoda ne more biti neustrezna, zatorej je pitna... Tako bo reve? dobil ?e eno kazen zraven.

Nato bo pri?el tr?ni in?pektor. Praviloma kmetje nimajo registrirane dejavnosti za prodajo. Torej bo tudi on ugotovil nepravilnost in bo ?e tam dobil kazen.

Nato pa sledi obisk dav?ne. In bodo ugotovili, da je utajil ne vem koliko prometa in prihodka, kot da bi sadil marihuano ali konopljo, in mu bodo rubili, kar je ?e ostalo. In ?e ni dovolj, bo moral ?e dopla?ati. Saj ve?, v?asih so rekli: "?e ni, ?e vojska ne vzame." Zdaj pravijo: "?e ni, edino davkarija pobere... Tistemu, ki ga dobijo. In to je ponavadi reve?, saj ?e be?ati nima ne s ?im ne kam."

Nazadnje, ko misli?, da so te doletele ?e vse nesre?e te dr?ave, bo pa pri?la to?a in ker ne bo ustrezne protito?ne za??ite (cela Slovenija ima samo dve letali za protito?no delovanje), ti bo pridelek zdesetkalo in ker nima? denarja za zavarovanje (ki je ratalo pregre?no drago), ostane? brez vsega. In da sploh pre?ivi?, proda? kak?no jajce in solato kar tako, na dvori??u. In potem bo nek cepec to objavil na kak?nem forumu in bo kak?en in?pektor pri?el na sled in bo ubogi kmet z zadnjimi prihranki kupil ?otor, ostalo pa mu bodo vse pobrali.

Najprej bo dobil veterinarsko in?pekcijo, da preverijo, ?e je kurnik registriran. Ker praviloma majhni kurniki niso registrirani, bo dobil kazen. Lahko ima? koko?i in njihova jajca samo zase. ?e pa ho?e? jajca in koko?i podariti, mora biti kurnik registriran. ?e jih ho?e? prodajat, pa sploh. In ?e jih prodaja?, mora biti na vsakem jajcu napisana identifikacijska ?tevilka kurnika. ?e tega ni, mu bodo zaprli kurnik in bo pla?al kar ... ... ... ... ... ...

:ne vem: :ne vem: :ne vem:
Napisano

?e jaz malo dopi?em..... Muller je svoje ?ase imel direktno svoj uvoz mimo slo uvoznikov, zato je roba tam vsaj v?asih bila bistveno bolj?a kot drugje, predvsem ?okolade, pa tudi nutella. Pleni?ke so vsaj nam tudi v mullerju bolj?e. Res so one z zvezdico nekaj slabo dr?ale.

Podpora lokalnega kmeta je pa itak zakon. Mesnin ?e nisem kupil v trgovini vsaj 2 leti in upam, da bo vnaprej tudi tako. Tudi sirarno imam na poti domov, zelenjava pa tudi.

Tako da sparove in mercatorjeve, lidlove in hoferjeve umetne z kancerogeni naphane pomije kar se mene ti?e kar naj imajo. res pa se jih ne da v popolnosti izognit.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Pa je spet aktualno...

V Avstriji imajo doma?i kmetje ugodnosti in spodbude, da ?im ve? pridelajo in tako Avstrija dosega 70% samooskrbo.

Pri nas bodo ?e tiste kmetije, ki so, obdav?ili do onemoglosti, da bodo ljudje ja vse pustili in bomo ?isto vse morali uvoziti... In potem bo jok, ker na? denar odteka v tujino...

serviser.gif

Napisano

A ve? kaj je ?alostno? Sem danes bil v Me?katorju in so imel cel kup krompirja sam tudi en ni bil slovenskih proizvajalcev (vse neka ?panija, francija, egipt). Torej nisem kupil krompirja, ker sploh ?panski je ?isto zani? brez okusa kot bi jedel vodo.

Rad bi kupoval slovenske izdelke pa jih enostavno ni... dobr razumem, da banan al pa ananasa ne more biti Slo poreklo ampak vsaj solate, krompir, jabolka ipd pa je lahko.

Aja, sem pa najdu slovenski paradi?nik, ki je dobr k sto mater - res, da je drag 3,5? za kilo ampak vreden vsakega centa.

33112_1.png

Napisano

Jebemu... a sem spregledal al kaj ... krompirja ni

33112_1.png

Napisano

Tu? ma pri nas SLO krompir (imajo tudi LU?T)

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Tu? ma pri nas SLO krompir (imajo tudi LU?T)

Ma nimajo - oziroma v Logatcu ga ni. Kot ka?e ga je zmanjkalo ta mlad pa ?e ni zrasel. :ne vem:

33112_1.png

Napisano

e jures .. tle smo pa celi privatniki:).. na morju krompir, olin olje, kure.. na dolenskm vino, ?nop?k in sadje.. v LJ pa solatka and manj?i stuff:).. res se ne morajo primerjat doma?e in trgovinske stvari:)

A je to vse kar znate? :) Lepo je u?ivati v va?i otro?ki nesposobnosti:) Bravo

Napisano

Ni ga ?e :) ...

Objavljena slika

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Sej bom res ob priliki se ustavil - ker, da pa ne dobim slo krompirja v ?tacuni se mi zdi pa oreng debilno.

33112_1.png

Napisano

no pri meni doma se za?enja sezona sadja, pridelana z mojimi ?ulji. Danes smo za?eli obirati ?e?nje, ?ez kakih 10 dni bodo marelice, breskve, kasneje pa ?e fige, ringlo, ?e?pe, pa ?e kaj bi se na?lo. Ker nasadimo tudi dosti paradajza za lastno rabo in ker ga zaradi pomanjkanja ?asa ne uspemo spraviti v kozarce, peljemo tudi to na tr?nico. Smo pa vsak dan na Ljubljanski tr?nici z omenjenim blagom. Velik problem je nastal, ker konkurenca prodaja sadje za doma?e in to ni. Potem se ?iri glas da smo vsi enaki. O?itno bo res treba delat na tem, da bi pridobili en krog zaupljivih odjemalcev, ki bi zaupali v na?e proizvode. Ko bo kdo rabil kaj sve?ega, doma?ega sadja za pozobat ali pa za vlagat, se priporo?am :D

Napisano

no pri meni doma se za?enja sezona sadja, pridelana z mojimi ?ulji. Danes smo za?eli obirati ?e?nje, ?ez kakih 10 dni bodo marelice, breskve, kasneje pa ?e fige, ringlo, ?e?pe, pa ?e kaj bi se na?lo. Ker nasadimo tudi dosti paradajza za lastno rabo in ker ga zaradi pomanjkanja ?asa ne uspemo spraviti v kozarce, peljemo tudi to na tr?nico. Smo pa vsak dan na Ljubljanski tr?nici z omenjenim blagom. Velik problem je nastal, ker konkurenca prodaja sadje za doma?e in to ni. Potem se ?iri glas da smo vsi enaki. O?itno bo res treba delat na tem, da bi pridobili en krog zaupljivih odjemalcev, ki bi zaupali v na?e proizvode. Ko bo kdo rabil kaj sve?ega, doma?ega sadja za pozobat ali pa za vlagat, se priporo?am :D

To je to. Preverjena doma?a klientela k te pozna in ve kaj kupuje. To tudi jaz po?nem v najve?ji mo?ni meri.

S kje pa si? ?e pripelje? kaj lahko npr v BTC npr mix gajbica s 5 kg raznega mi?ma?a se lahko kdaj kaj zmeniva....

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

To je to. Preverjena doma?a klientela k te pozna in ve kaj kupuje. To tudi jaz po?nem v najve?ji mo?ni meri.

S kje pa si? ?e pripelje? kaj lahko npr v BTC npr mix gajbica s 5 kg raznega mi?ma?a se lahko kdaj kaj zmeniva....

Jaz sem iz Gori?kih Brd. Ko se bo sezona za?ela na veliko, ko bo ve? vrst sadja, se lahko zmeniva za bilokaj :)

Napisano

@Dpicul - lahko bi Mazda?e povabil na praznik ?e?enj, ki je verjetno enkrat v za?etku junija. :D

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ni problema, Mazda?i lepo vabljeni na praznik ?e?enj ki bo 2.6.2013. :) Samo ?e?enj bo verjetno bolj malo, glede na vremenske razmere. Lahko se oglasite tudi pri meni, me dobite na kaki ?e?nji :)

• 3 tedne kasneje...
Napisano

?e mogo?e koga zanima:

po?asi po?asi se bli?a ?as, ko bom to?il med. Vsekakor ne bo za prodajo pred avgustom. V ponudbi je:

- kanta 12 kg medu = 75 ?.

- lahko pa tudi v kozarcih po 900g. Za tak kozarec je pa cena 8?.

Koli?ina je omejena. Ko zmanjka, pa? zmanjka.

?e pa koga zanima jabol?ni sok, bo pa tudi na razlpolago. En 10 litrski meh v kartonasti ?katli je 12?. Mogo?e mogo?e bi bila tudi jabolka, a so precej neugledna na pogled, ker se izogibam ?kropljenju (dobro, na za?etku ?e proti zavija?u in podobno, potem pa po?asi kar kon?am) in ker se izogibam umetnim gnojilom. In so zato jabolka, kakr?na so in ker so mi preve? zbijali ceno, jih raje predelam v sok.

serviser.gif

Napisano

?e mogo?e koga zanima:

po?asi po?asi se bli?a ?as, ko bom to?il med. Vsekakor ne bo za prodajo pred avgustom. V ponudbi je:

- kanta 12 kg medu = 75 ?.

- lahko pa tudi v kozarcih po 900g. Za tak kozarec je pa cena 8?.

Koli?ina je omejena. Ko zmanjka, pa? zmanjka.

?e pa koga zanima jabol?ni sok, bo pa tudi na razlpolago. En 10 litrski meh v kartonasti ?katli je 12?. Mogo?e mogo?e bi bila tudi jabolka, a so precej neugledna na pogled, ker se izogibam ?kropljenju (dobro, na za?etku ?e proti zavija?u in podobno, potem pa po?asi kar kon?am) in ker se izogibam umetnim gnojilom. In so zato jabolka, kakr?na so in ker so mi preve? zbijali ceno, jih raje predelam v sok.

Koliko je pa sok obstojen v mehu (ko je enkrat odprt)?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Koliko je pa sok obstojen v mehu (ko je enkrat odprt)?

Jest sem dal pakirat svoja jabolka v 5 litrske balone ... in tudi, ko je enkrat odprt, je se vedno dober lahko tudi en mesec... ce je v hladilniku recimo... Itak zrak ne pride notri, tudi, ko ga odpres ...

http://www.stiskanje-sadja.si/notranja.asp...odukti&id=4

Objavljena slika

Ni sicer najcenejsi, je pa 100% naraven in domac :) ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

To?no tako. Tudi na? je naraven in doma?, delam ga zato, ker (zaradi ?ebel) ne ?kropim in potem jabolka na pogled niso primerljiva z Mercatorjevimi...

Tudi ko ga odpre?, ni problema. Tisto, kar sto?i? ven, pride do zraka in se lahko skisa - dobi? jabol?ni kis. Kar pa je ?e v mehu, nima zraka in miruje. Mogo?e edino proti koncu, ko je meh ?e prazen in ni ve? takega pritiska na ventil...

Ja, jaz imam samo 10 litrske mehove. In je 12?. No, 11 + 1 evro za kartonasto embala?o, ki jo odkupim nazaj, ko je meh prazen - le ?e ni razmo?ena, strgana, zme?kana, popisana,...

serviser.gif

Napisano

Dragi kolegi, tak jabol?ni sok v mehu je bomba! Kdor ga ni probal ne ve kaj je jabi. Tisto fructalovo ?udo ima le okus po jabolkah, to v mehu pa so dejansko jabolka.

@Slivka, tisti, ki ti zbija ceno zaradi videza jabolk, jih naj kar kupuje v sparu ali v mercatorju in se naj lepo sam zastruplja. Tudi jaz sem letos spomladi posadil na manj?i travnik za hi?o polno sadnega drevja. Stare pa smo ?al porezali, ker rastlina brez plodov nima smisla, da raste.

• 3 tedne kasneje...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.