Skoči na vsebino

DPF filter

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jst sem priklopil na 3-jem pinu. Ko bo? pristiskal pedal za gas ti bo avto odgovoril s utripanjem "spirale" na armaturki.

Lp

Uspelo je. :danzoman:

Pa ne v prvo. Ene parkrat sem proval, kabel gor, kabel dol. ?ele potem, ko je za?ela utripati "spirala", potem pa je DPF ugasnil. :D

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

• 1 mesec kasneje...
Napisano

ok problem je sledeci, med voznjo se mi je kr naenkrat prizgala lucka za DPF in zacela utripat,avto je vrglo na safe mode tko da pospesuje kot da ima ene 50 konjov..

zdej me zanima ali naj grem kr direkt na servis? kok kj stane rocna regeneracija? da bom mal pripravljen.. ce kdo ve seveda...

www.trziskisladoled.si

Napisano

Regeneracija je par litrov nafte, sam ti bodo pol verjetn ?e ole menal tist bo luxuz, razen ?e svojga prnese? sabo.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Regeneracija je par litrov nafte, sam ti bodo pol verjetn ?e ole menal tist bo luxuz, razen ?e svojga prnese? sabo.

a to ga kr takoj menjajo? sj morm preverit kok je nivo olja ker sm preveru par dni nazaj pa je bilo kak centimeter nad F. do X je bilo se kr nekej.

www.trziskisladoled.si

Napisano

a to ga kr takoj menjajo? sj morm preverit kok je nivo olja ker sm preveru par dni nazaj pa je bilo kak centimeter nad F. do X je bilo se kr nekej.

Da nau? presene?en. :blush:

Napisano

ce bom mogu menjat olje mas ti kj tega olja na zalogi?

Rufen Sie mich an! :hudicek:

Napisano

Si chipal????

ja sm cipal. meritve mas pod temo predstavitve. zadevo sm resu tako ga sm dal na manual regeneracijo. so mi ga pri mocniku prek racunalnika

www.trziskisladoled.si

Napisano

Zadnja 2 posta ne razumem. :blink: Ali sta lahko bolj natan?na in jasna? Oz. a se da dobit zraven ?e kak?no razlago? :huh:

Napisano

Seveda se da odklopit.

Potrebno je odstranit filter, ga zamenjati s cevjo in preprogramirat ra?unalnik.

?e ne preprogramira? je te?ava pri regeneraciji. Vse deluje brez te?av, samo za avtom se kadi moder dim, da kdo misle da se bo? v?gal (samo pri regeneraciji).

lp

Napisano

Seveda se da odklopit.

Potrebno je odstranit filter, ga zamenjati s cevjo in preprogramirat ra?unalnik.

?e ne preprogramira? je te?ava pri regeneraciji. Vse deluje brez te?av, samo za avtom se kadi moder dim, da kdo misle da se bo? v?gal (samo pri regeneraciji).

lp

To je deini problem, ker ?e tega ne naredi? gre v safe mode in pol pa se jeb...

Napisano

Pri CSS runingu je men reku da dokler dela kot je treba naj ne brskam po tem. sj baje tudi pri nas se ga da zrihtat ampak so potem drugi problemi je treba par cevk zamenjat ker turbina dobi napacne podatke itd.

www.trziskisladoled.si

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Ja, samo mogo?e ti v 1. poskusu ne bo uspelo. Dej ve?krat.

Napisano

?e neki ?asa gledam da bi na avzpuh dal senzor temperature, ker naj bi se ob regeneraciji temperatura toplotnih plinov pove?ala, tako bi la?je dolo?il kdaj je avto v regeneraciji. Kot pi?e v navodilih se regeneracija spro?i nad hitrostjo 40km/h in 2000 obrati. ?e bi vedel kdaj regeneracija poteka in bi npr. vedel da je avto ?e v regeneraciji, ga ne bi ugasnil ampak bi pustil da se dokon?a. Je kdo ?e kdaj razmi?ljal v tej smeri? Ali pa da bi izkoristil kak signal iz ?e obstoje?ih senzorjev? To so razmi?ljanja :)

Napisano

Kdaj je v regeneraciji, se ?ist to?no ve. Vidi se po trenutni porabi, vidi se da so obrati v prostem teku vi?ji pa najbr? ?e kje :)

Napisano

?e neki ?asa gledam da bi na avzpuh dal senzor temperature, ker naj bi se ob regeneraciji temperatura toplotnih plinov pove?ala, tako bi la?je dolo?il kdaj je avto v regeneraciji. Kot pi?e v navodilih se regeneracija spro?i nad hitrostjo 40km/h in 2000 obrati. ?e bi vedel kdaj regeneracija poteka in bi npr. vedel da je avto ?e v regeneraciji, ga ne bi ugasnil ampak bi pustil da se dokon?a. Je kdo ?e kdaj razmi?ljal v tej smeri? Ali pa da bi izkoristil kak signal iz ?e obstoje?ih senzorjev? To so razmi?ljanja :)

aha, sem prebral bolj natan?no :)

When regeneration has started it will be

completed regardless of the engine operating conditions.

Napisano

Jures, zanimiv kaj pi?e v tistem manualu:

"NOTE: Mixing of any additives with metallic compounds to the diesel fuel (e.g. valve cleaner,

coldstart accelerator) is strictly forbidden since this leads to an increased ash

formation, resulting in a blocked DPF"

Napisano

Jures, zanimiv kaj pi?e v tistem manualu:

"NOTE: Mixing of any additives with metallic compounds to the diesel fuel (e.g. valve cleaner,

coldstart accelerator) is strictly forbidden since this leads to an increased ash

formation, resulting in a blocked DPF"

to?no zato sem vas zadnji? spra?eval, kako aditivi vplivajo na filter. Ta manul sem bral ?e ene pol leta nazaj, sem ga tudi objavil. Nisem se pa moral spomniti iz kje sem dobil to informacijo da te stvari ?kodijo. No, razlika mislim da je, ?e v gorivo dodaja? antigripping aditiv ali so to isti makaroni?

Napisano

Hja, al res ?koduje al ne..pitaj boga. Kar nekaj folka vem da vliva marsikaj.

Bi blo pa fajn, ?e bi se avtomatsko regeneracijo dalo za?et ali pa prekint na kak podoben na?in, tako kot ro?no:

In order to cancel the manual regeneration process perform the following procedure:

1. Depress the clutch pedal, shift to 1st gear and verify that the engine speed

decreases to idle speed (manual regeneration is cancelled).

2. Shift to Neutral and increase the engine speed to 3000 min

-1

for 1 min (DPF is

cooled).

3. If the manual regeneration must be perfo

Napisano

Kdaj je v regeneraciji, se ?ist to?no ve. Vidi se po trenutni porabi, vidi se da so obrati v prostem teku vi?ji pa najbr? ?e kje :)

Al sem jst bedak al kaj, ?e vedno nisem opazil kdaj oz. ?e sploh kdaj poteka regeneracija. Pa imam 110kkm. ?zmeden?

Napisano

Nisi bedak, daj na trenutno porabo in ta ne bo padla pod 15 med regeneracijo tudi v lepi vo?nji okoli 1500-2000rpm, pa ?tandgas je skoraj na 1000rpm.

Mogo?e ma? pa prevrtan DPF :hudicek:

Vedno imam na trenutno porabo, samo je pa res, da je ve?ino ?asa samo AC. Tam pa itak fura? vsaj 2-2.5 krpm. Tako verjetno niti ne morem opaziti regeneracije.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Prevc ni tisti, ki bo iskal po zaletišču zgoraj predstavnika tekmovanja, da mu da smuči v roke. Ta oseba MORA sama pristopit in pridržat opremo skakalcu, saj le ta z njo ne more it v tisti šotor. Ker če skakalec ni pravočasen tam je tudi diskvalifikacija. Torej kdo je bil tukaj odgovoren sploh ni dileme. Vse ostale zgodbice, kaj, kje, kam bi moral nekaj Prevc naredit so pač le in samo izgovori organizatorja, ki je pač zamočil. Potem so pa tolk časa mečkali okoli tega kaj za naredit, da se je pač časovna zapora iztekla in tu pač mimo pravil ne moreš, ker potem bi vse ostale pizde, ki ne marajo fer borbe, skočile pokonci.
    • Mislim, da je največ odvisno od voznika kako ploščice pobira in pa seveda, če živiš v nekih hribih in je treba bremzat za v dolino... tam je boljš MT kot pa AT kar se dolgovečnosti ploščic tiče.
    • Eno tehnično vprašanje... Kako je možno, da grafična (RX 9070), ki ima za napajanje 2 8-pinska konektorja, potegne več kot 300W? Vsak 8 pinski konektor naj bi bil zmožen potegnit 150W max. Sicer vleče nekje 240W, ampak ima pa par milisekundnih poskokov preko 300W. "transient spike"? A dobi še 75W nekje iz PCI-E porta na matični, oziroma kako je s temi spike-i?
    • @Bini uživaj 👍
    • Mnja.  FIS pravi, da jih ni dal nekomu v roko, ki bi jih držal ali pa v stojalo.   In to je njihov odgovor. Ker ga je takega podal delegat, ki gleda opremo. Predskakalec ni nič vredn. Je isto, kot če me policajki ustavita čez oranžno. Pa smo trije prepričani, da je bila oranž. Teta trdi rdeča. Prodaj na sodišče. Uradna oseba je nad fizično. Pa dobiš pike za rdečo....   Kdo je gledal, ve, da je bil prvi komentar, da tistega ni bilo, ki bi moral držati.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.