Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hehe,  tega posnetka ne upam nalo?iti z zvokom ... pizdakal sem ?e minuto prej, ker se nasproti voze?i zaletavajo v gu?vo, da mi za levo ne moremo speljati. Njegov bes je bil pa za par nivojev vi?ji. Ob sobotah nujno policaja za usmerjanje prometa na tem kri?i??u, ?e imajo 10 varnostnikov za usmerjanje prometa na parkiri??ih si lahko Mermal privo??i ?e enega prometnika tam.

https://i.imgur.com/MRScQEg.mp4

U, glej moja ?koda.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Verjetno so pomagali tudi kaksni asistencni sistemi... kakorkoli... reflekse ima odlicne... ker hupati zacne prakticno takoj, ko je videl otroke...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Verjetno so pomagali tudi kaksni asistencni sistemi... kakorkoli... reflekse ima odlicne... ker hupati zacne prakticno takoj, ko je videl otroke...

Pomojem je hupal tale ki ima kamero

Definitivno je hupal tale s kamero... Ker se sli?i tudi sam pritisk na hupo.

Napisano

Velika sre?a v skoraj?nji nesre?i. Malo tola?be,da se take stvari dogajoje tudi drugje ne samo pri nas,je pa res da je peljal tudi dokaj previdno in verjetno bil pozoren na ?olski avtobus! Jaz vedno zelo pazim v takih primerih.

Napisano

Ta pa ima dobre bremze. 

Kaj bremze, koncentracijo. Tip se cele dneve vozi s kamionom (predvidevam), pa ima tako kratek reakcijski ?as.  :blink:  :notworth:

Napisano

Mislim, da tale, ki je snemal in tudi trobil, ni ravno pametno naredil.

Ker, ko za?ne nekdo trobit, prvo pogleda? v smer, od koder prihaja zvok. In to je ravno pro? od prihajajo?e nevarnosti...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Mislim, da tale, ki je snemal in tudi trobil, ni ravno pametno naredil.

Ker, ko za?ne nekdo trobit, prvo pogleda? v smer, od koder prihaja zvok. In to je ravno pro? od prihajajo?e nevarnosti...

Ja to sem tudi sam pomislil... Ampak verjamem da je to naredil instinktivno. Morda pa je tudi zato nasproti vozec kamionar vedel da se nekaj dogaja.

Ampak ?e pomislim pri sebi; jaz najprej za del?ek sekunde otrpnem ko Me nekdo preseneti s hupo in obstanem. Tako d mene bi verjetno to re?ilo.

Napisano

Kaj bi te re?ilo? Fantek je bil v polnem zagonu na nasprotni vozni pas, ko se je oglasila sirena. Sekundo pozneje (reakcijski ?as je baje eno sekundo) je bil ?e na sredi nasprotnega voznega pasu. Otrpnit sredi voznega pasu mogo?e 20 metrov pred 40 tonskim vla?ilcem je lahko zdravju ?kodljivo...

serviser.gif

Napisano

Kaj bi te re?ilo? Fantek je bil v polnem zagonu na nasprotni vozni pas, ko se je oglasila sirena. Sekundo pozneje (reakcijski ?as je baje eno sekundo) je bil ?e na sredi nasprotnega voznega pasu. Otrpnit sredi voznega pasu mogo?e 20 metrov pred 40 tonskim vla?ilcem je lahko zdravju ?kodljivo...

Ja v tem primeru ga je re?ila sre?a. Hupa mu ni ?kodila,niti koristila.

Morda bi (zdaj sem pameten iz toplega doma, v tistem trenutku bi tudi jaz delal instinktivno) pomagalo,da bi z blendanjem opozarjal nasproti voze?e...

Ampak spet... Saj ni mogel vedeti,da bo sko?il ?ez.... Pac upam da se je Mali kaj nau?il iz tega

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Ker ?ivimo v civilizaciji...

https://regionalgoriska.si/novica/pijan-divjal-prevozil-rdeco-in-do-smrti-zbil-dva-pesca-taksno-kazen-je-prejel-voznik

Mogo?e bodo pa begunjci, migranti, tazape?eni, taobrezani ali kakorkoli jih ?e kdo imenuje, uvedli ?eriatsko pravo... Mogo?e bi nas edino to spravilo k pameti...

serviser.gif

• 2 tedna kasneje...
Napisano

1 pomo? bi rabil; komur se pa? da.

Par dni nazaj sem govoril z ljudmi, ki se precej zavzeto ukvarjajo z re?evanjem kolesarske problematike v Ljubljani.

Izpostavil sem par nevarnih odsekov,kjer bi z minimalnimi re?itvami lahko zagotovili ve?jo varnost kolesarjev in avtomobilistov in vseh ostalih.

Torej odseki cest in/ali kolesarskih stez, ki kar kli?ejo po nesreci,kjer so udele?eni kolesarji.

Meni padejo na pamet;

- kri?i??e vilharjeva-topmiska-smartinska

-vodnikova je po prenovi postala bolj nevarna za kolesarje,saj so kolesarsko stezo prestavili na isti nivo kot plo?nik in s tem pove?ali mo?nost naleta v vozila,ki speljujejo iz dovozov in pove?ali mo?nost mrtvega kota tistih vozil ,ki zavijajo desno iz ceste na te iste dovoze.

-zakljucek nivojske kolesarske steze pri dolgem mostu na tr?a?ki ; speljana je na cesto ravno v trenutku, ko se dvopasovna Tr?a?ka pretvori v enopasovno in tam marsikdo z avtom potegne tistih par metrov po kolesarskem pasu

- enako kot na dolgem mostu je problem na koncu Dolenjske ceste v smeri lavrice ; ?e sam sem skoraj dobil avto na tak na?in v levi bok...

-dvojni bypass iz dunajske na Tivolski

-zavijanje iz dunajske desno na Vilharjevo

(Ogromen mrtvi kot zaradi ogromnega bo?nega razmaka med avti in kolesarji)

-kolesarka steza na dunajski proti Be?igradu nasproti starega stadiona (jeben drevored sredi plo?nika in kolesarske steze)

Skratka, Kdor se veliko vozi po Ljubljani, ve o ?em govorim in verjetno tudi sam pozna kak?no kri?i??e/pot/ureditev,ki bi se ga dalo z minimalnimi spremembami popraviti na bolje.

Specialce brez lu?i in tiste ki se vozijo kontra po kolesarski stezi pustimo na miru; njim ni pomo?i. Tu bolj mislim na odseke , ki ne dopu??ajo niti najmanj?e nepazljivosti in napake KOGARKOLI od udele?encev

Napisano

Pa mogoce se dolenjska cesta, kjer lep del sploh ni kolesarske...

Ja , to je v planu , da se tam naredi steza..

Ampak bolje,da je ni,kot da je nevarna.

Ampak ja... Dolenjska je zoprna , tudi zato tam ?e ni bicikeLJa...

Napisano
Nope; ne vozim v rde?o, uporabljam lu?i in ne zaspustim Kraj prometne nesre?e preden se ne razjasnijo stvari....

Ampak... Zakaj za vraga ni ve? oran?ne lu?i na semaforju za kolesarje?

Tudi tale avto ki je bil udelezen ni ravno naredil vsega po pravilih...

In zakaj tale,ki je snemal ni ustavil in nudil pomo?i... Snemati in potem po?iljati v medije zna,ustaviti in nuditi pomo? (kar je dol?nost vsakega posameznika) pa ne...

Napisano

Se posipam s pepelom; tip v avtu ni zajebal... Vidim katero kri?i??e je to...

Sem mislil da sta oba avtomobila zavijala na enopasovno cesto in da je pa? malo hotel izsiliti in da je za bv stal sredi kri?i??a...

Napisano

To je krizisce pri tobacni ce se ne motim? Takoj pri clubu cirkus in tramvaju? Jah kolesar je prehitro pripizdil in mislil, da mu bo zneslo :)

Napisano

Ja , kri?i??e Pre?ernove, A?ker?eve in Groharjeve v smeri trnovega je to.

Lovil je zeleno,ampak jbg, za pe?ce je bila ?e nekaj ?asa rde?a, torej PREDVIDEVAS da bo kmalu tudi za kolesarje. In PREDVIDEVAS da te voznik ne vidi ?e si brez lu?i pono?i. In pa? v rde?o ne gres.

In se zavedas,da si na kolesu ranljiv.

Octavia (saj je octavia,ne?) je celo ustavila pravi ?as... In zdaj Ma nekdo razbit avto zaradi nekega bedaka.

Napisano

In zakaj tale,ki je snemal ni ustavil in nudil pomo?i... Snemati in potem po?iljati v medije zna,ustaviti in nuditi pomo? (kar je dol?nost vsakega posameznika) pa ne...

Kako bo? nudil kolesarju prvo pomo?, ?e uide? Edino pomo?, ki si jo zaslu?i je, da se ga pridr?i. Upam, da kolesarja vsaj kak komolec fajn boli zaradi neumnosti.

EGZ6W6qWoAAvbE4.jpg

Napisano

Kako bo? nudil kolesarju prvo pomo?, ?e uide? Edino pomo?, ki si jo zaslu?i je, da se ga pridr?i. Upam, da kolesarja vsaj kak komolec fajn boli zaradi neumnosti.

EGZ6W6qWoAAvbE4.jpg

Hm, pi?e da sta se zapletla v prepir... Vidi se,kako je poletel ?ez avto. Dvomim , da se je kolesar pobral in odpeljal / odkorakal naprej , ?e preden je ta, ki je snemal , odpeljal ...

Pa?, ustavis, vpra?as ?e so vsi ok in ko (oziroma ?e) vidi?,da so vsi ok in da pa? letijo "zgolj " kletvice, se vsedes in odpeljes...

Pa ?isto tako... ?e bi jaz imel kamero v avtu bi zelo verjetno pristopil zraven in povedal,da imam posnetek , vkolikor bi komu koristil za razjasnitev okoli??in...

Kar se pa ti?e tvojih ?elja kolesarju,se pa strinjam s teboj.

Napisano

Danes sem bil v Lj. ?e dobro, da imam zimske gume. Pravi sne?ni mete? je bil.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če boš uporabljal Forscan, potem poglej kaj priporočajo na njihovi strani.   Jaz sem po njihovem priporočilu kupil iz Amazona.
    • Zanimivo, res ekstra donosi posvecenih. Po drugi strani pa vsi ti insiderji (razen enega ali dveh) niso dosegali rasti zlata, ki je šlo v zadnjem letu gor za 70+%...
    • Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
    • ima to že betonsko plato?   Sicer moje osebno mnenje brez hudega razmišljanja -> jaz bi to podrl.....naredil montažno in imaš mir za naslednjih 50 let....(če se ti da pa zidati, pa narediš novo). (glavno vodilo pri tem je, ker vseh teh naštetih zadev ne bo naredil en mojster ampak jih boš moral najti vsaj 10, vsak bo kompliciral, nihče ne bo imel časa, ko bodo napake in težave se bo vsak izgovarjal na drugega, ti boš na koncu doživel živčni zlom in porabil boš ogromno svojega časa, ki ga nisi dal v kalkulacijo). pod črto, četudi vse prenoviš, boš imel 50 let staro bajto, ki bo renovirana, kar je še vedno daleč od nove.....
    • Jaz bi še vedno rad vedel zakaj so nonotu v Kanalu jebali četniško mater? Tukaj je tud men logika odšla v 3PM.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.