Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 24 minutami je skritikrt napisal:

Ne verjamem,da si levičar...v hribih si tega ne moreš privoščiti...tam človek mora znati z svojo glavo razmišljati,mora biti priden,z svojimi rokami delati,se ne ukvarjati z neumnostmi...tam je normalna kmečka pamet alfa in omega,če ne je po tebi....

Vse vrline,ki so levičarjem tuje.

Dobr ti to predalčkaš ljudi. Drugač pa je treba ločit med nekimi aktivisti, ki si več ali manj pumpajo ego z mislijo kaj dobrega delajo na tem svetu od tistih, ki se imajo za levičarje zato, ker jim je enakopravnost v družbi zelo pomemba, socialna razlike čim manjše, ki nemarajo nebrzdanega neregulirange besnenja kapitalizma in kapitala.  Ravno tako velja, da na desni tudi niste vsi janšisti in da eni znate tud razmišljat brez politične predpriprave pranja možganov.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 28 minutami je Jest napisal:

Te vrline so tuje vsem politikom po vrsti... ni vazno, ali so levi, desni, zgornji, spodnji ... :P

Nisem govoril o politikih,ampak o Slivki oz. normalnih smrtnikih.

Politika je kurba,in taki so tudi pilitiki.

Samo vprašanje je,ali je človek neumen,in jim nasede.

O levičarjih in desničarjih po političnem prepričanju pa sem tudi že pisal.

V osnovi je tako,da levičarji stremijo k temu,kako se bi naj drugi spremenili,da dosežejo idealbo družbo,desničarji pa stremijo k rast,trudu in izboljšanju sebe,da tako izboljšajo družbo.

Pozor-ni lahko biti desničar...pa preberite temo,ko se je hotelo @Alex nadeti nagobčnik....se boste takoj spomnili,kaj mislim.

Lažje je biti levičar,zahtevati pravice,in pozabljati na dolžnosti.

Popravljeno od skritikrt
Napisano
pred 51 minutami je skritikrt napisal:

kmečka pamet alfa in omega

Alfa Romeo in Opel Omega? 😉

Moral sem, ne me tepst 😜

• Haha 1
  • Ljubim 1
Napisano

pred 12 urami je Bini napisal:

Čips tudi velja.... 😁

Kaj pa smoki? Samo je v rdeči embalaži, pa se ga kar bojim odpreti...

pred 2 urama je Boss napisal:

Dobr ti to predalčkaš ljudi. Drugač pa je treba ločit med nekimi aktivisti, ki si več ali manj pumpajo ego z mislijo kaj dobrega delajo na tem svetu od tistih, ki se imajo za levičarje zato, ker jim je enakopravnost v družbi zelo pomemba, socialna razlike čim manjše, ki nemarajo nebrzdanega neregulirange besnenja kapitalizma in kapitala.  Ravno tako velja, da na desni tudi niste vsi janšisti in da eni znate tud razmišljat brez politične predpriprave pranja možganov.

Ene par na forumu je tudi desničarjev, ki so sposobni normalno debatirati (normalno - se pravi ne na ravni Grimsa, Hojsa...itd.).

Napisano
Pred eno uro je g.Wankel napisal:

Kaj pa smoki? Samo je v rdeči embalaži, pa se ga kar bojim odpreti...

To boš pa takoj označen za komunista 😂

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 42 minutami je Matick napisal:

To boš pa takoj označen za komunista 😂

Tako je to...vsak ima "svoj" predalček😄

Napisano

Sem se pogovarjal z sodelavcem,k ima Teslo model-Y...o tistem hrvatu,k rihta EVje...pravi,da še cudno,da ga niso ubili...in o Renoult-ih (se je samo smejal)....

...z zeno skupaj v letu prevozita 33.000km..In je rekel..."do 192.000km ima garancijo na baterijo in pogon...pri 180.000 bo naprodaj..."😂🤣 

Toliko o zelenem prehodu.

Napisano

Sej zanjga pri tek km ne bo dobil nič oziroma bistveno manj kot si zdajle misli.

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Sej zanjga pri tek km ne bo dobil nič oziroma bistveno manj kot si zdajle misli.

Je pa res,da ima sončnico,polni samo doma,in si z ženo "podajata" ključe...torej drugi avto le če sta navzkriž z šihti,in ima on nastop ali konec šihta ob taki uri,da mora z avtom v službo oz. ne more na šiht z vlakom (je iz okolice Zidanega mosta).

Je pa seveda res,da sončnica kot tudi Tesla nista bila zastonj...to se pogosto kar pozabi,k "smo kupili sončnico za bajto oskrbovati ..."

No ja,vsak ima svojo računico...mu pa vseeno želim brezskrbne kilometre...je dober dečko,se spozna na štrom mehaniko ipd....če ima tip doma lift za avto in mašine za montažo in centriranje koles,pol je stvar jasna...tip se spozna.

Do sedaj v letu in pol pr Tesli optika fuč levo zadaj...je moral dat nastaviti,in je sedaj OK...

Mimogrede...drugi avto je star Civic-bencinar...je pa do Tesle imel dve leti T-Roc-a...je rekel:..."nikoli več VW"....pravi,da deli in cene še nekak,a če se počasi pojavlja problem,ne bodo v garanciji zamenjali problematične komponente (tudi pri njemu izjemno visoka poraba olja),dokler čist ne škripne...in seveda za sabo potegne v drek še druge komponente...dejansko mora čist crkniti,tačas pa je za njih vse "v tolerancah".

Napisano
pred 12 minutami je Tilen5 napisal:

Haters gonna hate. EV ❤️

Mislim, da še od bab nism dobival tok dolgih romanov, k jim kej ni blo všeč 🤣

Napisano

Jaz se ne obremenjujem z EV-ji. Smešno mi je sam to, kako je narod prepričan da dela nekaj dobrega za naše okolje z temi igračkami 🤣

• Všeč 2
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 14 urami je skritikrt napisal:

Sem se pogovarjal z sodelavcem,k ima Teslo model-Y...o tistem hrvatu,k rihta EVje...pravi,da še cudno,da ga niso ubili...in o Renoult-ih (se je samo smejal)....

...z zeno skupaj v letu prevozita 33.000km..In je rekel..."do 192.000km ima garancijo na baterijo in pogon...pri 180.000 bo naprodaj..."😂🤣 

Toliko o zelenem prehodu.

Am,  kaj mi tukaj uhaja, dečko si gradi biznis okoli EV in zdej je za stran spravt al kaj točno si hotu povedat?

Napisano
pred 1 minuto je 50keda napisal:

Am,  kaj mi tukaj uhaja, dečko si gradi biznis okoli EV in zdej je za stran spravt al kaj točno si hotu povedat?

Kjer je veliki cvenk v igri,so tudi "čudni prijemi".

Če si pogledal cel Youtube prispevek...malce kalkulator v roke in računaj.

Tukaj je velika finančna škoda za proizvajalce...in tip "stopa na žulje" (poglej Renault DC/DC converter požari) proizvajalcem tam,kjer jih največ stane.

In za povrhu hude obtožbe,da niso sprožili vpoklica kljub veliko primerom požarov....naj se npr. lastniki ZOEjev združijo v skupinsko tožbo proti Renaultu...to niso heci...

Ja-meni je čudno,da ga še niso..."je padel po stopnicah"..."omahnil z balkona"..."se ponesrečul v gorah"...sam si "nariši".

Napisano
pred 20 minutami je FuManchu napisal:

Jaz se ne obremenjujem z EV-ji. Smešno mi je sam to, kako je narod prepričan da dela nekaj dobrega za naše okolje z temi igračkami 🤣

Jaz mislim, da redko kdo, mogoče 5%-10% EV lastnikov, gleda na okolje.

Pomoje jim je EV fajn, oz. jim ni tok problematična kot recimo nam bencinskim navdušencem.

Sej že med lastniki ICE motorjev pride do trenj v smislu "kaj ti bo to". Vsak ima svoj veselje 🙂

Napisano

Lol, se bo našel pa  kdo drug. Pač to je še ena plat tega, da je EV na začetku. Vrjetno tudi prvi kovač, ki je začel doma šraufat avtomobile namesto kovat podkve ni bil dobrodošel. Pa poglej sedaj, vsak tadrug mehanik ima "popoldanca".

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 3 minutami je g.Wankel napisal:

Sej že med lastniki ICE motorjev pride do trenj v smislu "kaj ti bo to". Vsak ima svoj veselje 🙂

Pa sej je vedno debata na relaciji bencin/dizel pa še dolgo bo. Tale EV zagretost me kar precej spominja na obdobje, ko je bil plin "popularen". Tudi tukaj gor smo imeli kar vroče razprave. No in kje je danes plin? Samo še v avtih iz tistega časa, pri novih pa skorajd nikjer več.

Pa smo takrat omenjali težave od injektorjev, svečk, motorja, da je investicija, bile so računice kolk moraš prevozit, da se splača, kolk pade moč motorja itd itd. Ampak eni so takrat govorili o superiornosti plinskega pogona - kje so vsi tisti danes? Plin seveda ni izginil, ampak ni več popularen zaradi vseh svojih omejitev, ki jih nikoli ni zmogel presečt.

Zakaj je EV zgodba še bolj drastična pa tolk primerljiva z zgodbo o plinu? Zakaj se pojavljajo podobne težave, zakaj ni več prave zagretosti pri prodaji EV-jev? Lahko govorimo o EV haterstvu, samo sem 100% prepričan, da ga ne bi bilo, če bi vse bilo res tako dobro, kot se prepričuje vsepovsod?

Mogoče je pa treba mindset spremenit, se sprijaznit s tem, da EV ostane s tabo do iztrošenosti, da tako pogosto ne boš več menjal, če boš želel ne izgubljati veliko, da se boš moral prilagoditi na stvari, ki nisi nikoli razmišljal o njih, ker ni bilo treba. Naprave so zato, da nam služijo in ne obratno, da boš z njimi imel več delo kot predno so se pojavile.

Nihče ne zanika, da v prihodnje se bo marsikej dalo izboljšat. Da ne bo več tolk prilagajanja, da bo avto mogoče spet bil v službi človeka s čimmanj angažmaja. Do takrat pa, ja intuzijasti jih bodo imeli, kdor ima podlago bo res lahko prihranil na rednih stroških nikakor pa ne na izrednih. Ampak, do takrat bo še nekaj vode preteklo in ne vidim problema, da se pogovarjamo o teh stvareh že danes in da nismo kot trop ovac, ko nam zaukažejo, da moramo vsi na EV-je da to storimo brez vprašanj.

33112_1.png

Napisano
pred 20 minutami je 50keda napisal:

Lol, se bo našel pa  kdo drug. Pač to je še ena plat tega, da je EV na začetku. Vrjetno tudi prvi kovač, ki je začel doma šraufat avtomobile namesto kovat podkve ni bil dobrodošel. Pa poglej sedaj, vsak tadrug mehanik ima "popoldanca".

Ne me narobe razumeti...ne želim si,da ga "poknejo"...samo takšnim se hitro kaj "zgodi"🙄

V bistvu nam je vsem potrošnikom v interesu,da so takšni,kateri delajo tiste "domače naloge",katere bi morali proizvajalci sami.

Tudi širjenje znanja (katerega proizvajalci 100% imajo) je super za potrošnike...pač z tem je manj "natege".

Po moje bo tip kmalu začenjal odpirati poslovalnice tudi v drugih državah...mogoče tudi "odpade" itd...vse to je povezano...

"zlata jama"

Napisano
pred 20 minutami je 50keda napisal:

... ... ... ... Pač to je še ena plat tega, da je EV na začetku. ... ... ... ... ... ...

Sm kmet an s hribu doma, an ti povem to: nalož tolko, kolkor lohka pelaš...

Neka dva Angleža sta se s triciklom na baterije prevažala že leta 1881.

Edison je eno leto kasneje predstavil svoje električni vozilo.

Karl Benz je šele leta 1886 sestavil prvo ICE vozilo.

Prvi hitrostni rekord pripada električnemu vozilu iz leta 1898, ko se je nek francoski grof po Parizu vozil s hitrostjo 60 km/h.

Edison je leta 1907 razvil nikelj-alkalno baterijo.

Torej imajo EVji daljšo zgodovino od ICEjev...

• Haha 1
  • Ljubim 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 24 minutami je Slivka napisal:

Torej imajo EVji daljšo zgodovino od ICEjev...

Dejansko res in zakaj se niso prijeli? Popolnoma iz istih razlogov kot imajo težave danes. :nevem:

• Všeč 1
  • Ljubim 2

33112_1.png

Napisano

To je res. Prva stvar, ki jo vidiš v Porsche muzeju v Stuttgartu, ko prideš po štengah gor je eden izmed njegovih začetnih razvojnih projektov - avto z elektromotorji v vsakem od štirih koles.

Drugače, kot že stokrat povedano. Če odrežeš pri bateriji in infrastrukturi, ki sta glavni problem, je elektromotor superioren iz tehničnega vidika. Izkoristek okrog 90% in en premikajoč (vrteč) del. To se ne sme zanikati v kolikor je tehnika in fizika kaj jasna. Enostavne stvari vedno zmagajo. Tako pač je. Ampak težave so drugje kot v elektromotorju...

Napisano

Za to pa ima dizl lokomotiva in ladja EV motor, elektriko pa proizvaja dizl agregat.

Napisano
pred 22 urami je Boss napisal:

Lahko govorimo o EV haterstvu, 

Nikoli in nikdar nisem bil EV hater. Celo veliko pozitivnega sem videl v uporabi malih mestnih EV.

In potem je leglo skorumpiranih in nesposobnih politikov ki se imenuje Evropski parlament, potrdil sklep, da od leta 35 ne smemo več vozit z normalnimi avti, ampak samo še z viličarji.

Zelo enostavno, če želiš odpor ali sovraštvo, potem uvedi prisilo.

Prosil bi admina da uvede temo z naslovom Zakaj sovražim EV

• Všeč 4
  • Haha 1
  • Ljubim 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
Pravkar je FuManchu napisal:

EU levičarska agenda pač... 

in slovenska omejenost.

Katera poslanska skupina je najštevilčnejša v E parlamentu?

• Všeč 2
  • Haha 2

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.