Skoči na vsebino

Mazda 3 (2014)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Je napisana kot partner... Upajmo, da bodo delali update tudi za avte, ki so ?e na tr?i??u in ne samo nove...

Skoraj si upam trditi, da ne bodo podpirali za nazaj... Vsaj dosedaj so bile nove funkcionalnosti na voljo samo za modele od trenutka uvedbe dalje ... Avtomobilska industrija je precej konzervativna, kar se tega tice... to ni tako kot pri proizvajalcih zabavne elektronike ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Lahko se morda tola?imo s tem, da to spet ni toliko nazaj, saj je/bo MZD Connect sistem na voljo tudi na novih avtomobilih in se bo verjetno vgrajeval ?e naslednjih nekaj let...

Ko sem na Mazda support EU vpra?al po nadgradnjah in dodatnih aplikacijah, so mi napisali:

New applications that are going to be included to the MZD Connect Infotainment system, are unfortunately not available at present. Therefore it is possible that additional apps may become available in the near future.

;)

Napisano

Ne vem kako so lahko tako zadaj z miselnostjo... Pri fotoaparatih FujiFilm dela na tem podro?ju revolucijo. Vsake toliko dajo ven firmware uprdate, ki doda res nove in dobre stvari tudi pri aparatih, ki so stari leto ali ve?... Lahko bi si vzeli vzgled. Oboji so Japonci, mogo?e se nau?ijo kaj drug od drugega...

Pa btw, zadnji updejti MZD Connect imajo nekaj kode, ki ka?ejo na to, da bi lahko imele naslednje verzije podporo za CarPlay in Android Auto...

Napisano

Ostali lahko namestite Android Auto na va?e Android telefone?

Za mojega pi?e, da ni mogo?e (Samsung Galaxy Note 3 in 4.4.2. razli?ico).

Edit: sedaj prebral v opisu aplikacije: Android Auto is designed to work with Android phones running 5.0 (Lollipop) or higher. :)

Napisano

Na S4 pi?e da ni podprto. 

Android Auto is designed to work with Android phones running 5.0 (Lollipop) or higher. Visit g.co/AutoCheck on your phone to see if it?s compatible with Android Auto.

Napisano

Ful dobr, moj Nexus 5 je kompatibilen z Android auto, zdej naj mi pa samo nekdo pove kko ga nalo?im :D

Nevermind, sem na?el, ampak itak ni na voljo za noben avto, ki ga bom imel v bli?nji prihodnsoti :)

Napisano

Pozdravljeni

V?e? mi je trojka. Verjetno jo bom nabavil ?ez nekaj mesecev. Tukaj pa imam te?avo.

Kateri motor vzeti. ?elel bi kar najbolj ugodno porabo, ker bo avto pri hi?i kak?nih 10 let.

Testiral sem oba bencinarja, v razmaku dveh tednov.

Najprej sem vozil testnega 2.0 bencinarja. Nekak sem pri?akoval ve? od motorja. Nisem divjak, ampak motor name ni naredil vtisa.

Nato sem vozil 1,5 bencinarja. Motor sploh ni slab in nisem opazil razlike do 2.0. Tukaj pa sem bil pozoren na porabo. Testne vo?nje je bilo recimo 25-30 km. Me?ano malo AC, najve?120, nato pa regionalka med 50 in 90. Vo?nja zelo ne?na in var?na. Poraba po ra?unalniku pa 6,7. To je absolutno preve?. Pa sedaj vozim staro jajco od Golfa bencinarja pa mi porabi manj. Ta poraba mi nekako ne gre skupaj z vsemi testi, ki ta motor hvalijo kot var?en. Sam bi bil zadovoljen s porabo 6 ali manj.

Gledal sem tudi porabo po Spritmonitorju: za trojke: 1,5 motor ima 6 litrov, 2.0 motor pa 6,7 litra.

PA ?e vpra?anje: kolik?na pa je poraba pri vas, ki vozite trojke.

Mika me 2,2 diesel, samo cena pa je 3kEUR ve? od 2.0 ma?ine. To ni malo, ampak je pa motor suveren.

Kaj pa ta 1.5 diesel, 105 KS, ta bi bil po moje za trojko super. Ga bodo vgrajevali, mogo?e ve kdo, kdaj pride. Cena?

Hvala za morebitne odgovore, lp

Napisano

jaz imam na regionalki 50-70-90 maribor ptuj ob lepi vo?nji rekord 4,5l. to je vo?nja po predpisih, ponavadi ?e koga ki vozi 65 na 90 prehitim.. po ac ne vozim.. druga?e imam pri tretjem tanku porabo 5,7l, to je me?ano z mestom. imam pa 1,5 ma?ino. baje pa,da 2,0 120km porabi ?e manj. lp

Napisano

Jaz imam 2.0 in imam trenutno porabo 7.0. Je pa res, da je ve?ina vo?nje slu?ba in domov, kar je v eno smer 12km in kar nekaj mestne voznje. Tudi izven mesta ni neke klasi?ne regionalne vo?nje, saj je precej semaforjev in le?e?ih policajev. Lahko bi bilo bolj?e, a sem imel prej na Oplu 1.6 porabo 7.9. Verjetno bi bila na G100 ?e malo ni?ja...

Napisano

Samo toliko v vednost, da boste seznanjeni vsi, ki imate radarski tempomat.

Nova Mazda 3 ima radarski tempomat, kateri moti merilce hitrosti prometne policije in to je po zakonu prepovedano. Tudi ?e gre za serijsko vgradnjo, je ?e vedno nelegalno.

Mazda bo verjetno morala izdati ali programski popravek ali pa enostavno menjat modul za zaznavo ovir.

Ve? o temu si lahko preberete na alter forumu v splo?ni debati za avtomobilizem: http://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Number=2196164&page=0&vc=1#Post2196164

Napisano

Dej povej mi glede kamere a vse ok ?pila , ker jaz imam en kup motenj (slika se vrti )je pa ?ajna za 10 eurov.

Sej je 5 lukenj,pa dva razmerja med luknjami  sam ne vem a folk prov ogla?uje al ne.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.