Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Moje mnenje. 

Mazda cx3 je pa? trendovski avto. Za manj denarja kot stane cx3, se s ?im drugim pelje? enako dobro plus tega da ima? ?e bolj uporaben avto. Nisi pa in. To pa ne :( . 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

danes sem pri moji cx 3 ob kontroli olja opazil da je nivo nizko pod spodnjo mejo. Avto ima skoraj 18000 km vo?en ve?ino po avtocesti okrog 130 kmh max star 10 mesecev. zanima me ?e je ?e kdo dugi opazil da izginja olje in kaj so vam rekli na servisu

lep pozdrav

Napisano

Verjetno v knjigi z navodili pi?e, da je potrebno kontrolirati nivo olje, ?al pri mazdi ?e na klasi?en na?in. So pa redki modeli pri Mazdi, ki dejansko pijejo olje.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Ali si ?e kdaj prej kontroliral olje? "Nizko pod spodnjo mejo" - ali se je ?e pri?gala lu?a za olje? Bencin ali dizel?

avto je bencinar nivo olja je tako nizko da se komaj kaj pozna na merilni palici opozorilna lu?ka se ?e ni pri?gala

Kdaj je bil servis in na koliko je interval?

Pa se eno butalsko vprasanje. Ali si pocakal ene 5 min po tem ko se je avto ugasnil za merjenje in seveda na ravnem? Mora ves olje priteci nazaj v karter

servisa ?e ni bilo ker ?e ni potrebe

odgovor na butasto vpra?anje: po?akal sem okrog 12 ur ?ez no? pa ?e malo tek da je gotovo vse olje tam kjer mora bit in tudi na ravnem terenu je stal

Napisano

Ej...dolij malo olja orig.za Mazdo ..pelji na poobla??en Mazda servis.saj je v GARANCIJI.ko se ti bo pri?gala rde?a lu?ka od Olja..in ?e ka?na zraven bo prepozno...treba tudi kontrolirat na pal?ki od olja .dobri zrihtaj...tako svetujejo na mazda servisu...lp

Napisano

danes sem bil na servisu v Mb kjer sem jim poskusil razlo?it problem vendar me niso poslu?ali hotel mi je samo doliti liter olja in ra?unat 25 e.

jaz pa sem zahteval da to obravnavajo kot reklamacijo in mi tudi zapi?ejo da sem reklamiral da avto porablja preve? olja. Vendar brez uspeha. prepri?eval me je da je normalna poraba olja 0,5L NA 1000 KM in da sem lahko sre?en ker je to ?isto normalno .

na koncu sem ga uspel prepri?at da mi je na ra?un napisal da je olje dolil v avto ker je ga bilo premalo in tudi pla?al olje. To je bila ?e druga reklamacija za katero niso hoteli izdati potrdila da se je zgodilo , prva je bila ko so se sneli bovdeni iz menjalne ro?ice in se ni dalo prestavljat. ko sem pa jih opozoril da se vrata  slabo zapirajo pa so me samo odslovili da nemorejo naredit ni?esar in to na poobla??enem servisu 

Napisano

Ko olja ni vec na ?ipki in se na ovinku pri?ge lu?ka za olje je ?ele panika,ta nivo pa je ?isto ok. Druga? pa brez panike na ?ipki med min in max oznako je 0,5 litra in ce je na min.pomeni da ga imas v motorju ?e vedno vsaj 3,2 litra :-P

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Opravljena je bila testna vo?nja in moram re?i, da sva oba z ?eno kar razo?arana.

Testirala sva FL Revolution G121.

Avto ima odli?en motor (to je res svetla plat), vse ostalo je pa ?al res dvignjena in na?minkana Mazda 2. 

Z 18'' po razdrapani cesti avto dobesedno poskakuje, pri avtocestnih hitrostih (120 do 140) zelo te?ko dr?i ravno smer, stalno je potrebno malo korekcije na volanu.

Je pa res, da sva navajena navadnih avtov, ne SUV, ?eprav pri ostalih znamkah ni bilo tako slabega ob?utka kot pri Mazdi. 

Plastika v notranjosti je na ravni ni?jega razreda, prostora zadaj pa za otro?ki avtosede? premalo in otro?ke nogice (pre)malo, ker noge dobesedno silijo v prvi sede? - za ?eno ?e nekako, za mano ni variante, pa sem visok samo 180+ cm. 

Zahvaljujem se vsem za mnenja in pomo?, midva sva jo ?al ?rtala iz wish-liste.

Pa upam, da nisem koga u?alil, ampak meni je bila definitvno favorit, po testni vo?nji pa ne ve?. 

Napisano

Tocno o tem sem jaz govori, da je ta "garancija" bolj lari fari. V navodilih pise da je to normalna poraba pa se potem ti jebi. Ceprav vsi vemo da to ni normalno sploh pa ne za NOV avto. Od brata bmw 1999 letnik ne popije vec kot 1l olja na 20k km.In zej mi povej to redno servisiras avto in placujes tiste vsote za servis v prepricanju, da imas garancijo in potem ti avto zacne piti olje in te gladko odpikajo. Moja 2008 letnik popije 2.5-3dl na 10k km, sepravi nivo olja pri 10k km prevozenih pride recimo na sredino palcke med max. in min. Na 20k km popije slabih 7dl pa ima 190k km. Ce je to res kar pises te resi samo generalka motorja, katera stane 2.000e (uradni servis) ali pa 700e (neuradni servis). Vsaj 2.000e so meni rekli za mazda 6 2003 letnik.

Napisano

Evo sem ravno danes trikrat preveril in po 12.000 prevozenih km je nivo olja malo nad polovico med max in min tako da mi ga je vse skupaj popilo cca. 2dl na 12k km. Najvecji stos je to da sem jest imel isti problem, kot ti na mazdi 6 2003 letnik z 200k km prevozenih in ko sem prisel na uradni servis so vsi rekl, da to ni normalno in da naj cimprej naredim generalko motorja, kljub temu da v navodilih pise da je to normalna poraba olja. V primeru, da bi pa jest prisel na uradni servis zaradi reklamacije oz. garancije bi me pa prepricevali, da je to normalna poraba... Kljub temu da vsi vejo, da to ni normalno. Potem se pa ti zajebavi z njimi... Upam, da resis omenjeni problem za cim manj cekinov :)

Napisano

@Scream, nekatera vozila imajo kot (garancijo zase, oz.da se prodajalci - serviserji zavarujejo pred ve?jimi stro?ki), navedeno da do 1l na 1000km se smatra za normalno potro?njo motornega olja.  :whatever:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Pa saj vem ravno zaradi tega govorim, da je treba to garancijo vzeti z rezervo. Uporabniku lepi so rekl, mu ne priznajo garancije na prerjavenje, ker je imel notri woofer... Wtf? Drugemu so rekl, da je garancija na prerjavenje in ne na rjavenje... Spet tretja oseba je imela probleme s stekanjem/ugasanjem navigacije za katero je mimogrede doplacal, kot dodatno opremo in so ga ravno tako odslovili. Po drugi strani imas pa recimo uporabnika jest k so mu normalno zamenjali zadnje obrobe.

Kot sem ze omenil je ta uradni servis tam samo zato, da ti leze v rit, ko ti prodajo nov avto in da te potem se nadaljnih nekaj let lupijo za servis. Ce pa slucajno pride do problema je pa skos nek izgovor in ni njihova krivda. Izjema je vpoklic kjer ti pa pac morajo zamenjati omenjeni del :)

Lahko tudi se en primer povem in sicer znancu je sla sklopka in vztrajnik pri 80k km in avto je bil se v garanciji pa so rekl, da je to potrosn material in je mogu vse stroske sam kriti. Na koncu je dosegel, da so mu dali malo popusta. Avto je bilo potrebno pripeljati z avtovleko, ker je samo pocilo in je bil avto ne vozen.

Napisano

Garancija je dober prodajni argument, vsak si misli, da kupi nov avto in bo imel potem 2-5 let ?mir?. ?e pri relativno zanesljivi znamki, kot je mazda, ?al ni ravno tako... Ko je treba kaj uveljavljati, se za?ne veselica.

Napisano

Meni moja 3 g120 ne porabi skoraj ni? ali zelo malo olja, saj servis naredim na cca. 18.000 km in ne opazim bistvenih sprememb nivoja glede na nivo pri menjavi olja in zato sem prav sre?en, saj mi je prej?nji P508 1.6thp popil cca. 1 l olja na 5.000 km in to me je ?ivciralo ko hudi?...

Napisano

Sicer natan?no pi?e v garanciji kaj in kako se upo?teva samo itak se nobenmu od nas ne da ta drobni tisk brat zato sem jest lastnika salona pra?al, da mi konkretno!! brez mogo?e, naj bi, ne vem itd.. pove kaj je v garanciji in kaj pod jamstvom ! Povedal je, da vsi mehanski in elektri?ni deli spadajo v garancijo 5 ih let oz 150.000 km ! 

Torej, deli podvozja, sklopka, menjalnik itd., LF antene in ostale elektro komponente...

Kar se pa ti?e porabe olja pa ne vem, ?e je to lih normalno, da nov motor pije tolk olja?? 

Jest preverjal pri svojem 2.0 bencinar, prevo?enih 8000 km nivo olja isti kot pri novem...

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Imam te?ave pri povezavi telefona z CX3 preko bluetootha. Pri starem telefonu se pove?e brez problema, pri slu?benem prav tako. Sedaj imam nov privatni telefon (Xiaomi a2 lite Android 8.1) in nikakor ne najde Mazde. Sem pa probal povezati omenjeni telefon na druga vozila in se pove?e brez problema. Sumim, da ima Mazda outdatan Bletooth, telefon ima verzijo 4.2. Ima mogo?e kdo kak?no re?itev?

Napisano

Sam to bi moral telefon podpirat ni?je stndarde in biti navzdol kompatibilen. Bolj verjetno da ni in si kaj dosti ne bo? mogel pomagati. Pa? teli kitajski onetje Xiaomi in Huawei so polni takih zankic, ki jih spozna? ?ele, ko je aparat ?e kupljen.

33112_1.png

Napisano

Ampak je problem po vsej verjetnosti v telefonu... Je sedaj Nikin fant imel problem, ko sta kupila trojko... Njen iPhone se je povezal brez problema, njegov One Plus pa nimnasel Mazde... oz. je nasel... ampak ni izpisal imena... Prvic je to delal na nekem parkriscu, kjer je bilo v okolici vec BT naprav in jih je naslo cel kup... ampak so bile samo stevilke (verjetno MAC adresa)... potem je probal v garazi v bloku, kjer je bil edini... in je pac tapnil,na ta zapis s stevilkami in je potem povezalo... Poleg tega lahko se oreveri, ce ni v infotainmentu ze sparjenih ali shranjenih prevec telefonov... tudi to zna biti problem... V takem primeru je najbolje pobrisati tist, ki se jih ne potrebuje ali pa se pobrise vse in se na novo spari...

Mazdin infotainment naceloma nima problemov s tem... tako kot recimo kaksne druge znamke... Vsaj pritozb ni prav veliko...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Jah, jaz bi prej rekel da samo potrjujes da je problem v mazdi.....moje mnenje.

Ne bi rekel, ker njemu je na One Plis nasel cek kup drugih... in vsi so bili poimenovani samo s stevilkami... tako da sumim bolj na namesceno verzijo Androida... Potem pa, ko je enkrat povazano, pa normalno ozoise ime Mazda... Dosedaj ori vseh Mazdah z originalnimi BT instalacijami nisem imel problemov... pa sem vcasih kar precej menjal telefone, ko sem se bolj aktivno testiral te igrace...

Sem pa bral o tem, da so bili vcasih problemi recimo ori BMW, Skodi, ... pa se kaksni... ko je recimo prisla nova verzija OSa na telefonu in je nehalo delat... pa so morali na servis nadgraditi ... ali pa sploh ni bilo resitve...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

sorry samo tukaj telefon ni popolnoma ni? kriv. Verjetno bo treba flashati mazdo.....

Ce se veze na druge avte, a mislis da imajo vsi 'novejso' verzijo BTja?

Saj so ?e bili problemi, nekatere verzije infotaimenta so pa? imele bug, in zato ne more? kazati s prstom na 'kitajca', na?a otrokova Xaomija se ve?eta in ta se vezala na 2011 Micro, 2011 Seata, in sedaj na 2017 citroena, enako ?enin H P10

Pa BTW BT 4.2 je nekaj let stara tehnologija, smo ?e na 5.x

Dejmo se malo pohecat ampak naloga nove naprave je da podpira standarde navzdol, recimo tako kot pri USB 3.0 in te?ko bo? prepri?al stari vhod USB 2.0, da se bo predstavljal kot, da je 3.0 - kontrolni ?ip pa? to ne zmore.

Tukaj gre nekako po tem vzorcu in BT-ja ne more? kar tako SW-nadgrajevati na vi?je razli?ice zato je potrebno, da tudi nove naprave znajo delati s starimi verzijami BT-ja. To pa ?e nekaj takih heckotov je mene odvrnilo od Huaweia, ?eprav mu verjetno delam krivico

33112_1.png

Napisano

Jest lahko samo recem, da imam sedaj ze vec kot 8 mesecov huawei telefon in je to najboljsi telefon, katerega sem do sedaj imel. Res TOP pa imam recimo honor 9 k je nek srednji rang.

Napisano

Verjamem - saj vsaka novej?a generacija telefonov bi morala biti bolj?a, ?e ne ni napredka.

33112_1.png

Napisano

To je moj ?etrti Xiaomi telefon. Dale? od tega, da mi bil to nek kitajc, gre za zelo kvalitetne telefone. Ve? kot o?itno je, da je problem pri avtu. Sem probal na teh slu?benih vozilih povezati in zadeva funkcionira normalno (3 leta star kangoo in 3 leta star Mercedes V).

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.