Skoči na vsebino

Mobilna telefonija

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Imeli smo dve Nokie 6 leta 2018, 

Saj na koncu bom vzel P30Pro ali pa morda S20+ če ne bo cena prehuda

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 16 urami je amatej napisal:

Jaz tudi čakam konec leta, da vidim kaj bo Apple sproduciral od sebe. Mogoče se splača počakat mesec dva če ne rabiš nujno. Če bi me spraševal aprila, bi rekel kupi :)

Za pure Android lahko pogldaš  Google Pixel in pa tudi OnePluse je baje super. Poznam dva in nista imela nič slabega za povedat. En je pravil, da je celo boljši kot Samsung.

Vzami P40 kot možnost odcepitve od Googla :P Baje se da naložiti več ali manj vse razen NLB banke.

Če gledaš poceni jabuk, iphone SE nimaš kaj razmišljat. 

Pixel-i imajo probleme s kvaliteto izdelave.

Napisano

Čeprav mi je pa fascinantno kako se je kitajski Huawei prebil v premium cene... Včasih je bila med Samsungom in Apple neka cenovna razlika. Vsako leto je manjša, če ni že celo izpuhtela. Huawei pa pred leti pocen kitajc, zdej pa cena ista kakor jabuk ali pa samgnus.

No sej, to je pa drug problem. Plačaš za telefon 1k€ dobiš pa pofl od izdelave 😕 Da ne omenjam, da za tak denar dobiš ultrabook :D

Napisano
pred 44 minutami je amatej napisal:

Čeprav mi je pa fascinantno kako se je kitajski Huawei prebil v premium cene... Včasih je bila med Samsungom in Apple neka cenovna razlika. Vsako leto je manjša, če ni že celo izpuhtela. Huawei pa pred leti pocen kitajc, zdej pa cena ista kakor jabuk ali pa samgnus.

No sej, to je pa drug problem. Plačaš za telefon 1k€ dobiš pa pofl od izdelave 😕 Da ne omenjam, da za tak denar dobiš ultrabook :D

+1

Pa tudi OnePlus gre gladko v to zgodbo poleg. 

Pa ravno zadnjič smo o tem, kako Kia vstopa v premium market med avtomobili. Isto. :)

Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

+1

Pa tudi OnePlus gre gladko v to zgodbo poleg. 

Pa ravno zadnjič smo o tem, kako Kia vstopa v premium market med avtomobili. Isto. :)

Kdo vstopa v Premium razred? 😎

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

Kdo vstopa v Premium razred? 😎

Alex samo mirno, o cenah se pogovarjajo, ne o materialih in izdelavi xD

Popravljeno od 50keda
Napisano
pred 13 urami je amatej napisal:

Cez samo izdelavo pa res pri tadrazjih Huaweih tezko kar slabega povem... Glede primerjave z ultrabookom pa... Saj je tudi pri zmogljivostih dokaj primerljiv z ultrabookom... Pa probaj recimo telefonirat z Ultrabookom ali ga spravit v zep 🤣 ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Jaz bolj prisegam na honor. Je pa to ista znamka kot huawe. To naj bi bila znamka, kjer naj bi bili pretekli top modeli  zapakirani za neko  srednjo ceno.Jaz sem zadovoljen z kvaliteto izdelave in samega telefona. 

Napisano

Dejstvo je, da kakovost izdelave, vsaj ce se gleda drazje modele, pri Huawei in Honor nic ne zaostaja za Samsung in Apple, kvecjemu jih presega.

Skok Huaweija ne preseneca - razumejo, kaj rabijo uporabniki - zmogljivo napravo z dobro baterijo in nadpovprecno kamero - posledicno tudi racunajo toliko kot konkurenca. Sploh zato, ker imajo tudi podporo (uradno in s strani skupnosti uporabnikov) na visokem nivoju - to je vcasih se bolj pomembno. Trenutno jih res tepe ameriska blokada in odsotnost Google storitev na najnovejsih modelih - pac z vidika povprecnega uporabnika, ki ni heker.

Kar se tice pametnih telefonov, se velja - v kolikor se isce Androidno napravo - ozreti se k proizvajalcu Xiaomi. Ta je vedno znal narediti vrhunski hardver, sepal je pa softver. No, zdaj je tudi to odpravljeno, skupnost uporabnikov pa je poskrbela, da so neuradni firmware nekaj najboljsega, kar lahko dobis v Androidnem svetu. In tako so Xiaomi telefoni prave rakete v razmerju zmogljivosti/cena.

Kdor bi pa isce telefon za stotaka (ali kaj podobnega), pa veliko dobi tudi pri manj znanih kitajskih proizvajalcih, kot npr. Ulefone, Elephone in podobnih.

Napisano

No sej to je glavni problem, ko moraš enkrat začet šarit po sistemu, da ga updejtaš. Ajde, nas par poznavalcev že, ampak kaj pa ostala masa ljudi? In jst se res nimam cajta s tem ukvarjat v lajfu pa mi je blo to zanimivo delat, ko so bili zunej Samsung Galaxy S2ke in podobni. Zato pa pravim, da je Android One life, ker sam stisneš tist update in je mir. 

Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

Jaz bolj prisegam na honor. Je pa to ista znamka kot huawe. To naj bi bila znamka, kjer naj bi bili pretekli top modeli  zapakirani za neko  srednjo ceno.Jaz sem zadovoljen z kvaliteto izdelave in samega telefona. 

Honor je Huaweieva "nizkocenovna" blagovna znamka in so kakovostno na nizjem nivoju (seveda tudi cenovno) ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 27 minutami je Jest napisal:

Honor je Huaweieva "nizkocenovna" blagovna znamka in so kakovostno na nizjem nivoju (seveda tudi cenovno) ... 

Mogoče je po ceni nižje a po kvaliteti "poje" marsikaterega težkokategornika. Recimo kamera pri mojem Honor 20 pro je boljša kot huawei p30. Za svoj denar daleč najboljši telefon. Jaz ne rabim več od telefona. 

Napisano

Huawei so tako hardwarsko kot softwarsko na istem ali celo višjem nivoju kot Samsung, kamere so pa pri Huaweiu itak topšit, žal pa jih je Trump za... Brez Googlovih appov bodo izgubili ogromno kupcev. 

Jaz bi zase  rekel da se dokaj dobro spoznam na razne hacke in nalaganja softwara, ampak roko na srce če dam jurja za telefon pričakujem da ima vse to kar rabim in da to dela out of the box ne pa da se sam je..z alternativnimi namestitvami. 

Še dobro da mam Mate20Pro ki še ima Googlove appse in update, ulam da mi telefon zdrži še kakih 5let, takrat pa vprašanje kaj bo. 

Glede Xiaomi pa so res dobri telefoni za dokaj normalno ceno. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano
pred 2 minutama je Aless napisal:

Huawei so tako hardwarsko kot softwarsko na istem ali celo višjem nivoju kot Samsung, kamere so pa pri Huaweiu itak topšit, žal pa jih je Trump za... Brez Googlovih appov bodo izgubili ogromno kupcev. 

Jaz bi zase  rekel da se dokaj dobro spoznam na razne hacke in nalaganja softwara, ampak roko na srce če dam jurja za telefon pričakujem da ima vse to kar rabim in da to dela out of the box ne pa da se sam je..z alternativnimi namestitvami. 

Še dobro da mam Mate20Pro ki še ima Googlove appse in update, ulam da mi telefon zdrži še kakih 5let, takrat pa vprašanje kaj bo. 

Glede Xiaomi pa so res dobri telefoni za dokaj normalno ceno. 

Še strinjam. Upam, da se bo vse ohladilo in bodo huawei imeli zopet vse funkcije. Mislim, da je to vse maslo Apple, ki izgublja bitko proti obema in se gredo sedaj te igrice. 

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano

Alex a ti si un tip človeka, ki ima vse najjače, vse ostalo je pa šrot?

Dizel je lajf, honor je lajf,...  :P

• Všeč 1
  • Haha 2
  • Začuden 1
Napisano
pred 9 minutami je NevLado napisal:

Alex a ti si un tip človeka, ki ima vse najjače, vse ostalo je pa šrot?

Dizel je lajf, honor je lajf,...  :P

Nimam vsega, se pa močno trudim. 😛Ja, dejstva so pač takšna, kot si opisal. 

• Všeč 1
  • Ljubim 1

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Alex napisal:

Mislim, da je to vse maslo Apple, ki izgublja bitko proti obema in se gredo sedaj te igrice. 

Mah prednost Appla je še vedno to, da jim noben XYZ ne paca po OS-ju in da izdelujejo svoje čipe. Posledično je stvar optimizirana.  Pa tudi se mi zdi (mogoče se motim ker nisem imel Androida od Galaxy S1), da so posodobitve bolj redne. Pred leti vem, da si prav študiral kateri proizvajalec bo "odobril" novo verzijo Androida. Imam iphone 6 star cca. 4 let in sem ravno včeraj namestil security patch.

Sem že študiral ali bi šel poizkusiti ponovno Android ampak kaj pa vem. Navada je železna srajca :D

Popravljeno od amatej
Napisano
pred 4 minutami je amatej napisal:

Mah prednost Appla je še vedno to, da jim noben XYZ ne paca po OS-ju in da izdelujejo svoje čipe. Posledično je stvar optimizirana.  Pa tudi se mi zdi (mogoče se motim ker nisem imel Androida od Galaxy S1), da so posodobitve bolj redne. Pred leti vem, da si prav študiral kateri proizvajalec bo "odobril" novo verzijo Androida. Imam iphone 6 star cca. 4 let in sem ravno včeraj namestil security patch.

Sem že študiral ali bi šel poizkusiti ponovno Android ampak kaj pa vem. Navada je železna srajca :D

Normalno, pa še posodobitev je direktna. Na Androidu je bil problem, ker je najprej prišla posodobitev Androida, potem pa še kozmetične suknje določenega proizvajalca. In valda da se zavleče. Sploh pa nekateri namensko ne dajo novejše posodobitve in to že po 2 letih (Samsung recimo) samo, da bi kupil nov telefon.

Zato je fajn met direktno Android One in takoj, ko pride update, ga imaš na razpolago.

Napisano

Čudno, jaz imam Samsunga še več kot dve leti pa posodobitve še kr redno prihajajo... po moje je neki telefon pokvarjen in ga bo treba na servis odnest.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 17 minutami je Boss napisal:

Čudno, jaz imam Samsunga še več kot dve leti pa posodobitve še kr redno prihajajo... po moje je neki telefon pokvarjen in ga bo treba na servis odnest.

Tako, eden izmed teh na spodnjem seznamu. Ampak poglej seznam, gre se samo za security updates, ne pa za posodobitve sistema z novimi funkcionalnostmi. :) Kolega, ki je največji Samsung lover, po 2 letih vedno naloži custom rom, ker se uradne posodobitve končajo dobesedno po 2 letni dobi.

samsungupdates.jpg
WWW.SAMMOBILE.COM

Samsung releases security updates for many of its Galaxy phones and tablets, and we explain what these updates are and how often you can...

Napisano

Kateri telefoni pa imajo Android one?

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 20 minutami je mazdaman napisal:

grem po S20+ 5G

Cemu ze?

Skrajno precenjen telefon, pa 5G omrezja se leto dni videl ne bo, takrat pa bodo ze dosti boljsi modeli zunaj.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.