Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Boss-an?ek, ti si en velik la?niv?ek ve?!

Jaz sem napisal ?tevilo mrtvih na miljon voznikov ne na miljon prebivalcev. To ni isto. In cifra 150 je ena okrogla cifra iz povpre?ja nekaj let. Kak?no leto ve?, kak?no pa celo manj.

Ve? Boss-an?ek, to si nisem jaz izmislil, to sem sli?al pri v?eraj?njem dnevniku 24kur.

Tisto moje prehitevanje v megli si se pa spet zlagal. Kar pejd brskat po smeteh za par let nazaj!

Ti Boss si en la?njivi kljukec. A teb zadnje ?ase kaj nos raste?

No kdo la?e glede prehitevanju v megli lahko vsak preveri sam, a ne Lojzek. Baje si to napisal sam pa noben Boss ti ni dr?al pi?tolo na glavi.

Moj primer: Sicer nikoli nisem vozil kaj dosti ?ez omejitve, pa vendar, sem svojo neumnost spoznal in se streznil, ko sem s celo familijo v avtu prehiteval tam kjer nebi blo treba. Zaradi slabe vidljivosti (megla) sem letel v ?karje in za las u?el nesre?i. Potem sem spoznal kako bedast sem takrat bil in zakaj je tisti pred mano vozil tako po?asi. A mi je res blo treba ogo?at moje otroke, ?eno in tiste, ki so bli takrat na cesti in okol mene?

Zame je bla to velika ?ola. K sre?i se je kon?ala sre?no.

Toliko o la?nivcu pa pejmo naprej.

Vsi statisti?ni podatki, ki jih navajam za Slovenijo so uradni in pobrani iz www.policija.si. Ni? se nisem zmislil kot namiguje? in ni? nisem potvarjal, kot to dela? ti. Preveri sam, ?e ne verjame?. ?tevilo mrtvih v prometnih nesre?ah se na globalni ravni vedno meri na ?tevilo prebivalcev in ne na ?tevilo voznikov, ker je tukaj cel kup nesre? s krivdami pe?cev, kolesarjev, mopedistov, motoristov, ki ni nujno, da sploh imajo vozni?ka dovoljenja.

To je zato, da lahko rumeni mediji tipa 24ur bolj dramati?no kri?avo razlagajo kaka kako grozno je. In ker se gleda vedno leto za leto in se ocenjuje izbolj?anja je jemanje nekih povpre?ij ?ez dalj?a obdobja ?ista neumnost oziroma le v igri navajanja slab?ega stanja kot je v resnici.

Sicer pa najbolj?o sliko dobi? iz letnega poro?ila IRTAD, kjer si lahko podrobno za vsako dr?avo in regijo prebere? kako in kaj in bo? kot zanimivost ugotovil, da v regiji imajo skoraj enako varnost Avstrija, Italija, Slovenija, malce slab?a je Mad?arska in ?e slab?a Hrva?ka.

http://internationaltransportforum.org/irt...IrtadReport.pdf

Da, ne bo kdo preve? iskal, so podatki o Sloveniji na strani 280 primerjalni grafi pa od strani 14 naprej.

33112_1.png

Napisano

Boss, a nisem jaz teb ?e vsaj miljav?entkrat povedal, da seveda obstajajo tudi drugi vzroki? Ampak prevelika hitrost je NAJPOGOSTEJ?I vzrok. Vsaj 70% nesre? pri nas, V SLOVENIJI, ?e ne celo ve?, se definitivno zgodi zaradi PREVELIKE hitrosti. Nekje 30% so pa ?e drugi vzroki.

In res ne vem, zakaj tukaj zmeraj ka?ete in primerjate najpogostej?e vzroke nesre?, katere se dogajajo v drugih razvitej?ih dr?avah, kjer je kultura vo?nje na MNOGO MNOGO vi?jem nivoju kot pri nas.

?e ti tukaj na?teva? najpogostej?e nesre?e iz drugih civiliziranih dr?av, potem tudi vozi tako. Ti bi rad vozil po balkansko, primerjal bi se pa z civiliziranimi skandinavci.

Ve? Boss, ni slovenska statistika napa?na, napa?ni so/ste slovenski divjaki.

Ni res Lojz, dobesedno ni res in nehaj ?e kon?no navajat neko svojo resnico, ki je nastala v tvoji betici. ?e enkrat z virom, ker tole tvoje budaljenje gre pa res ?ez vse meje. Neprilagojena hitrost je vzrok za 32% vseh mrtvih lani. Alkoholiziranih povzro?iteljev je bilo recimo 20% za primerjavo.

http://www.policija.si/images/stories/Stat...jan-dec2011.pdf

Je pa bilo letos v prvi polovici leta 10 ?rtev manj. kar pomen 11% zni?anje je pa zaskrbljujo?e, da Lojzevi varni alkoholiziranci so povzro?ili 9 nesre? s smrnim izzidom ve? kot lani v istem obdobju, kar pomeni 53% pove?anje!!!!

http://www.policija.si/images/stories/Stat...jan-avg2012.pdf

Pa Lojz, kon?no bi lahko dojel, da je razlika v tem, da ti navajam podatke iz relevantnih virov ti pa bluzi? nekaj na pamet, kar si slu?ajno sli?al za ?ankom ali pa v rumenih bombasti?nih medijih zraven se pa ?e ves ?as la?e? in zavaja?.

33112_1.png

Napisano

A kdo ve kolk ma tale forum prostora na disku?

O?itno preve? :D

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Vsaj 70% nesre? pri nas, V SLOVENIJI, ?e ne celo ve?, se definitivno zgodi zaradi PREVELIKE hitrosti. Nekje 30% so pa ?e drugi vzroki.

Loj Z, a si ti malo nepismen ali ignorantski ali oboje? :dudek: Za koga boga se mi matramo z linki? Hitrost je med top 5 vzoki, ker je pa? vsaka hitrost, ko se zgodi prometna nesre?a NEPRILAGOJENA, ampak, ?e pa pogleda?, samo poglej... ?e bi ?impanzu pokazal zgornjo statistiko, bi znal povedat, kere barve je ve?... poglej zadevo in bo? videl, da od vseh vzrokov za prometne nesre?e, neprilagojena hitrost ni niti 1/3 vseh vzrokov! Lahko je kateri mesec na prvem mestu, kateri drugi mesec ni pa niti med prvih 3. Tak, da ne tumbat nekaj na pamet, ker smo ?e vsi ugotovili, da si trd ko ri?.

In res ne vem, zakaj tukaj zmeraj ka?ete in primerjate najpogostej?e vzroke nesre?, katere se dogajajo v drugih razvitej?ih dr?avah, kjer je kultura vo?nje na MNOGO MNOGO vi?jem nivoju kot pri nas.

?e ti tukaj na?teva? najpogostej?e nesre?e iz drugih civiliziranih dr?av, potem tudi vozi tako. Ti bi rad vozil po balkansko, primerjal bi se pa z civiliziranimi skandinavci.

Slovenski vzroki so. In to na uradni statisti?ni strani. Iz tujine ima? samo ?tevilo prometnih nesre? s smrtnim izzidom. To kar si ?elel vedet oziroma mlel nekaj po svoje brez podatkov, kak je Slovenija v samem vrhu itd.

Ve? Boss, ni slovenska statistika napa?na, napa?ni so/ste slovenski divjaki.

Vbistvu ?e dobro, da je divjak Boss prilepil tvojo izjavo z meglo, ker tako la?je pre?itam tvoj psiholo?ki profil. Skratka, take pheesdarije pa res delajo divjaki. In ti si imel sre?o, da se je vse vredu kon?alo. Zdaj pa misli?, da vsi, ki kdaj peljemo prehitro (in celo sam si priznal, da to po?ne?) s tem delamo tak?ne nespametnosti po cesti kot si jo naredil sam? In neke izjave o predvidevanju? A meni to malo smrdi po neki predavateljski nadpomembnosti starih veteranov? Sicer super, da te je tak?na lekcija izu?ila, ampak mnogi med nami je niti ne bi ?elel izkusit.

Jaz res ne vem, a se vi tle iz svojih lastnih mo?ganov delate norca al kaj? Mariborski radarji so tako o?iten dokaz, koliko slovenskih voznikov ne upo?teva omejitev, pol tle se pa iz sebe budale delate.

Ne, iz tvojih. Glede omejitev; Borut bi rekel: "So what?!" Smo ti ?e nalepili dokaze, da se s tem ne spremeni ni? in da ?etudi gre za kr?itve hitrosti, potrebe po neki ve?ji varnosti ni bilo. Sploh pa ne na teh odsekih. Je pa bilo jasno, da se pri ve?ini teh to?k hitreje vozi, kot je dovoljeno. In vse je potekalo po na?elu: "Ne diraj lava kad spava." Zdaj pa imajo. In 1000x sem ti ?e povedal razmerje nesre? in razmerje kr?iteljev. In da ni vsak kr?itelj povzro?itelj nesre?e, ampak je to zgolj kak?en promil, ?e ne manj. In ti ?e kar tumba? svoje ko neki stari radio.

In za finale: Loj Z, bodi malo hekerja pa si poglej YOUTUBE... pa bo? videl, da drugod po svetu celo ilegalne dirke uprizarjajo med prometom. Ja, celo v Ameriki, Avstraliji in zgledni Japonski. Ne more? verjet, ha!? Tak, da ne ti nam tu pridigat, ko ?e nisi prestopil meja, kako balkanski smo Slovenci... Balkanski so tisti vozniki, ki ne razmi?ljajo 5 sekund naprej. Vse ostalo je postranskega pomena.

A kdo ve kolk ma tale forum prostora na disku?

:lol:

Napisano

Hjaoooo....kolk sta spet naklofala ta dva modela...... Isus kristus, kolk mata cajta tadva....

Kje naj zdaj za?nem odgovarjat? Mah nikjer.... Ne da se mi.....

Al pa naj bo par besed okol alkohola. Vem da Boss in Tomacuki itak ne bosta ni? zastopila ampak probat ni greh...

Da ne bo kdo mislu, nisem jaz noben advokat alkoholikov, kot me ho?e Boss prikazat v tej lu?i, ampak, ker ta Boss kar naprej lapa, da je za najve? nesre? kriv alkohol itd....

To ni res! Najve? nesre? se zgodi zaradi PREVELIKE IN NEPRILAGOJENE hitrosti. Pika.

Razen, ?e prizna?, da divjajo/te uglavnem pijanci.

Ti ne more? trdit, da je nekdo divjal zato, ker je bil pijan. Eni pijanci vozijo celo prepo?asi. Ti tud ne more? trdit da je nekdo izsilil prednost zaradi tega, ker je bil pijan. Ne more? tega trdit. Izsiljujejo tud trezni modeli. Ne more? trdit, da je nekdo vozil s prekratko varnostno razdaljo zato, ker je bil pijan. Varnostne razdalje ne dr?ijo tud trezni. Ne more? trdit da je nekdo zapeljal v napa?no smer in stran vo?nje ker je bil pijan. Tud to po?nejo trezni. Ti tud ne more? trdit, da je nekdo zapeljal ?ez rde?o zato ker je bil pijan... ?ez rde?o vozjo tud trezni itd...itd..da ne na?tevam v nedogled....?e zastopi?, pijanci se porazdelijo na VSE vzroke nesre?, ne samo na hitrost. Ampak tebe motijo pijanci samo pri hitrosti, drugje kot ka?e, te ne motijo tolko.

Torej, vidva modela Boss in Tomacuki; Nekaj kar lahko z gotovostjo trdimo je to, da se najve? nesre? zgodi zaradi PREVELIKE IN NEPRILAGOJENNE hitrosti. To se da hitro ugotovit, ker se vidijo posledice nesre?e. vse ostalo pa so samo ?pekulacije ali pa la?i povzro?iteljev nesre?. ZAKAJ nekdo vozi prehitro je pa spet druga zgodba. In teh zgodb je spet ne?teto. Ena iz med njih je tud ta, da divjak postane nekdo zaradi tega, ker ima kompleks manjvrednosti, (najbolj verjetna teorija), ali pa nekdo divja, ker ma mogo?e majhnega lul?eka, pa pol po cesti divja zarad tega itd itd.itd....Zato pa pravim, da imate divjaki in pijanci mogo?e isto potrebo po brzini.

Torej Boss in tomacuki; Numero ena je: PREVELIKA IN NEPRILAGOJENA hitrost!!!!!!! Ni? druzga ni na PRVEM mestu kot omenjeni vzrok. O procentih pa lahko spet debatiramo. Jaz trdim, da jer nesre? zaradi prevelike brzine celo mnogo mnogo ve? kot prikazuje statistika, Saj zato ne rabi? bit dohtar da vidi?. Samo gledat je treba, ni? druzga kot gledat, pa vidi? kolk je divjakov po cesti. Je pa res, da je to, iz primera v primer, te?ko dokazvat, ker ni pri? in ostalega dokaznega materjala. Eden tistih, ki lahko doka?e je RADAR.

?e enkrat; Mariborski radarji so dokazali, da VE?INA voznikov vozi prehitro. In ?e ta greh po?ne VE?INA voznikov, je prav to tudi vzrok za ve?ino nesre?. Ne more druzga bit. Vse ostalo so zgolj in samo izgovori divjakov. Pika.

Pa dejta delat kraj?e spise, ker nimamo vsi tolko cajta kot vidva, da bi vama lahko odgovarjal na vsako vajino budala?tino.

Je pa res zanimivo ?e nekaj; Vidva mata tolko cajta brskat po internetu in tukaj klofat dolge bedaste zgodbice, na cesti se vama pa kar naprej mudi. Res zanimivo.

Napisano

Al pa naj bo par besed okol alkohola. Vem da Boss in Tomacuki itak ne bosta ni? zastopila ampak probat ni greh...

Kdo se méni... :hohoho: Nekdo, ki zavoljo svojega prepri?anja, sploh raje ne bere drugih postov. Ampak razumem; svojo krivdo je najte?je priznat.

To ni res! Najve? nesre? se zgodi zaradi PREVELIKE IN NEPRILAGOJENE hitrosti. Pika.

No, kaj sem rekel... -_- On pa? ne bere... PIKA. Tako je prav in tako mora bit. Loj Z je pa? prepri?an v svoj ultimativni prav. Pape? bi bil ponosen nate :ouje: Uh, Kangler ?e bolj.

Torej, vidva modela Boss in Tomacuki; Nekaj kar lahko z gotovostjo trdimo je to, da se najve? nesre? zgodi zaradi PREVELIKE IN NEPRILAGOJENNE hitrosti. To se da hitro ugotovit, ker se vidijo posledice nesre?e. vse ostalo pa so samo ?pekulacije ali pa la?i povzro?iteljev nesre?. ZAKAJ nekdo vozi prehitro je pa spet druga zgodba. In teh zgodb je spet ne?teto. Ena iz med njih je tud ta, da divjak postane nekdo zaradi tega, ker ima kompleks manjvrednosti, (najbolj verjetna teorija), ali pa nekdo divja, ker ma mogo?e majhnega lul?eka, pa pol po cesti divja zarad tega itd itd.itd....Zato pa pravim, da imate divjaki in pijanci mogo?e isto potrebo po brzini. Torej Boss in tomacuki; Numero ena je: PREVELIKA IN NEPRILAGOJENA hitrost!!!!!!! Ni? druzga ni na PRVEM mestu kot omenjeni vzrok. O procentih pa lahko spet debatiramo.

Haha, komedija :hohoho: Steni bi prej dopovedal kot Loj Zi-ju. Take stare pokvarjene vinjilke so v?asih stran metali... Te zaposlene na statisti?nem uradu pa morajo odpustiti. Ker...

Jaz trdim, da jer nesre? zaradi prevelike brzine celo mnogo mnogo ve? kot prikazuje statistika. Saj zato ne rabi? bit dohtar da vidi?.

... LOJ-ZI pa? tak re?e. On vidi in spremlja promet. On celo ve, kako se vozijo drugod po svetu. On je TATA MATA prometnih ureditev, zato mu je brezveze oporekat. In o?itno si lahko navaden kmet, da to opazi?.

Samo gledat je treba, ni? druzga kot gledat, pa vidi? kolk je divjakov po cesti. Je pa res, da je to, iz primera v primer, te?ko dokazvat, ker ni pri? in ostalega dokaznega materjala.

Zato prosim preberite 4. LOJ ZI-jev citat: "Jaz trdim, da jer nesre? zaradi prevelike brzine..."

Eden tistih, ki lahko doka?e je RADAR.

?e enkrat; Mariborski radarji so dokazali, da VE?INA voznikov vozi prehitro. In ?e ta greh po?ne VE?INA voznikov, je prav to tudi vzrok za ve?ino nesre?. Ne more druzga bit. Vse ostalo so zgolj in samo izgovori divjakov. Pika.

?aki, ?aki, ?aki... Spet smo tam pri steni :lol: Torej, tvoja trditev je, da so vsi prekr?karji tudi povzro?itelji nesre? ali to, da radar slika nesre?o, ki se je zgodila zaradi prevelike hitrosti? ?pekulacija LOJ ZI, ?pekulacija. Klicaj! Jan?a bi rekel: "To so samo va?e domneve."

Pa dejta delat kraj?e spise, ker nimamo vsi tolko cajta kot vidva, da bi vama lahko odgovarjal na vsako vajino budala?tino.

Kdo vsi? Sej samo ti odgovarja? na njih. Drugi pa na tvoje. Sploh pa ti ne odgovarja? na najine budala?tine, ampak si izmi?ljuje? svoje. Ker ?e bi bilo tako kot si napisal, bi te ?e vsi zakoli?ili do fundamenta. Zato, ker imamo mnogo argumentov, ti pa si ena navadna plasti?na Ara na ?etone, ki vsakemu prodaja? svoja jajca.

Je pa res zanimivo ?e nekaj; Vidva mata tolko cajta brskat po internetu in tukaj klofat dolge bedaste zgodbice, na cesti se vama pa kar naprej mudi. Res zanimivo.

No, vidi?. In po netu celo najdeva nekaj! Medtem, ko ti dela? povzetke iz svoje glave in nas ho?e? prepri?at, da je to edino prav? In v njej si ugotovil tudi to, da se nama na cesti mudi. Jah, ?e bi ti bil bolj pameten in naju ne bi okupiral z dolgimi spisi, bi vozila pa po?asneje in po tvoji logiki bistveno prispevala k izbolj?anju prometnih razmer ^_^

Napisano

PRVI zadetek ko napi?e? najpogostej?i vzrok za nesre?e, vr?e tole.

Ti tomacuki pa krpej, krpej, krpej.....Cajta ma? o?itno dost.

Dokler ne bo? svoje lastne butice stolkel zarad prevelike brzine, verjetno ne bo? verjel.

Napisano
Napisano

ajej, Lojz tebe sm verjetn na cesti ?e ne?tetokrat prehitel, vrjetno sploh nisi dojel kaj te je doletel :P

Bi znalo bit. Probej ?e ti vozit po omejitvah, pa poro?aj koliko bo tistih, ki te bodo prehitel. Le probaj!

Napisano

ajej, Lojz tebe sm verjetn na cesti ?e ne?tetokrat prehitel, vrjetno sploh nisi dojel kaj te je doletel :P

PORO?AJ kak?en je bil ob?utek! :D

P.S. - kon?no 100-ta stran Lojzeve teme, se vidi da je mo?i?ek ?e star in senilen, da je ?ele do 100 prilezu. :jezicek::vino:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

PORO?AJ kak?en je bil ob?utek! :D

P.S. - kon?no 100-ta stran Lojzeve teme, se vidi da je mo?i?ek ?e star in senilen, da je ?ele do 100 prilezu. :jezicek::vino:

Nimajo vsi sre?e da postanejo stari in senilni. Marsi kdo, ki je moral mlad umret zaradi divjaka ali zaradi svojega lastnega divjanja, bi se mogo?e tud raje postaral in postal senilen, kot pa mlad umrl.

V sosednji vasi ve?krat vidim fanta, ki sedi na balkonu in nemo gleda na cesto al pa kar nekam v daljavo. Fant je bil star 22let, ko se je s svojim golfomGTI, ZARADI PREVELIKE HITROSTI, skantal in prevrnil v enem grmovju. Fant je dobil te?ke po?kodbe glave in nikoli ve? ne bo vozil avta in tudi divjal ne bo ve?. Reve? je ?e v svojih rosnih letih postal senilen.

Napisano

PRVI zadetek ko napi?e? najpogostej?i vzrok za nesre?e, vr?e tole.

Ti tomacuki pa krpej, krpej, krpej.....Cajta ma? o?itno dost.

Dokler ne bo? svoje lastne butice stolkel zarad prevelike brzine, verjetno ne bo? verjel.

A ti zna? prebrat tud naprej - ne samo prvi odstavek v "tvojem" linku. Beri Loj-Zi (cool ime - ti pristaja :hudicek: ) . Sej lepo pi?e sam prebrat je treba in razumet napisano.

Naslednji izredno pomemben dejavnik je alkohol. ?e posebej eksplozivna in uni?ujo?a je kombinacija alkohola in mladostne drznosti.

Neprilagojena hitrost vo?nje.

Nepravilni premiki z vozilom.

Nepravilna stran vo?nje.

Neupo?tevanje pravil prednosti.

Neustrezna varnostna razdalja.

Nepravilno prehitevanje.

Tako je - neprilagojena hitrost - hitrosti ne prilagodijo situaciji. Ta je lahko v dolo?eni situaciji tudi bistveno ni?ja od omejitev ali pa tudi bistveno vi?ja. Res je znak ali splo?ne omejitve omejujejo hitrost in to ravno zaradi budal in omejencev, ki brez navodil ?e fla?e skoraj ne znajo odpreti. Zato je potrebno napisati neke okvirje omejitev, ker eni bi resni?no vozili brez glave. Potem ima? pa takole - omejitve postavijo na osnovi slab?ih prometnih pogojev - mokra cesta, gume in avtomobili slab?e kakovosti in starej?ih letnikov, podpovpre?nega znanja upravljanja vozila.

Torej, ?e je cesta suha, vremenski in cestni pogoji ustrezni, psihofizi?no stanje voznika ustrezno, gume dobre, znanje upravljanja vozila ustrezno se ne bo zgodila nobena drama, ?e bo kdo vozil 10km/h ali 20km/h ve? od omejitev (ne govorimo o omejitvah znotraj naselij). ?e vedno je to PRILAGOJENA hitrost ?etudi je NAD omejitvijo. Glej tukaj se ne dotikam sploh vpra?anja a je to kr?enje zakonov ali ne, ker na cesti jih kr?i? dnevno tudi ti pa se verjetno sploh ne zaveda?, da jih. A se ustavi? pred STOP znakom? Se nato pomakne? neprej v prvi prestavi in se ?e enkrat ustavi? na to?ki, kjer ima? situacijo v vidnem polju? A za vsako spremembo smeri da? smerokaz? Da? vedno ?tiri ?migavce, ko zapelje? vzvratno? Se vedno postavi? v kri?i??u dovolj globoko v samo kri?i??e? Prehiti? po?asen traktor pri hitrosti 20km/h le tam, kjer je dovoljeno prehitevanje pa ?etudi bi moral voziti za njim 5 kilometrov in bi ti to pobralo ?etrt ure ?asa?

Tole lahko na?tevam v nedogled in vse te male kr?itve prometne varnosti ne zmanj?ujejo, ?e so le narejene po pameti brez, da bi kogarkoli ogro?ali. Isto velja za majhne prekora?itve hitrosti, ?e so narejene tako, da ?e vedno govorimo o PRILAGOJENI hitrosti. To ne bo zmanj?alo prometne varnosti jo pa zmanj?ujejo resni?no tisti, ki gredo v ekstremna kr?enja ampak takih prekr?karjev (resni?nih divjakov) je relativno malo glede na celotno vozni?ko populacijo oziroma populacijo vseh udele?encev v prometu.

Pa ?e nekaj Loj-Zi, ker te beremo kot odprto knjigo. V tvojih mlaj?ih letih si bil o?itno precej brezobziren voznik (to se ti pozna v tvojih tekstih ?e danes, ker ti ego ne dopu??a nobene empatije) in precej nevarno neprilagodljiv. Naredil si nekaj pizdarij in kot ka?e so se ti vse sre?no iz?le saj si danes ?e vedno med nami. Ne more? pa nikakor tega tvojega obna?anja valit na druge ljudi, ?e?, da so vsi tak?ni kot si neko? bil sam in da ?e si bil neko? kot mlaj?i en tak divjak to ne pomeni, da so tisti, ki so danes teh let enaki. Vidi? tu je tvoja najve?ja napaka, ker vse ljudi sodi? po svoji podobi (skoraj se ima? za boga pa nisi, verjemi) in res velika ve?ina ljudi je hvalabogu resni?no druga?na in gre skozi ?ivljenje tako, da se u?i iz napak drugih, da se jim zato ni treba u?it iz svojih, ker jih ne po?enjajo.

Ko bo? enkrat presegel tisto zagamano govedarsko samov?e?no ego podobo in bo? znal pogledati ?e iz o?i drugih oseb bo? neko? mogo?e doumel, da je svet precej druga?en kot si ga slika? v svoji mali glavi v svojem omejenem poznavanju sveta in med?love?kih odnosov. Morda takrat enkrat bo? razumel, se pa bojim, da bo prepozno saj glede na tvoja leta se to nikoli ne bo zgodilo, ker en lep pregovor pravi "starega psa ne nau?i? novih trikov".

33112_1.png

Napisano

Nimajo vsi sre?e da postanejo stari in senilni. Marsi kdo, ki je moral mlad umret zaradi divjaka ali zaradi svojega lastnega divjanja, bi se mogo?e tud raje postaral in postal senilen, kot pa mlad umrl.

V sosednji vasi ve?krat vidim fanta, ki sedi na balkonu in nemo gleda na cesto al pa kar nekam v daljavo. Fant je bil star 22let, ko se je s svojim golfomGTI, ZARADI PREVELIKE HITROSTI, skantal in prevrnil v enem grmovju. Fant je dobil te?ke po?kodbe glave in nikoli ve? ne bo vozil avta in tudi divjal ne bo ve?. Reve? je ?e v svojih rosnih letih postal senilen.

To?no tako, Loj-Zi tudi taki obstajajate, ki se morate sami u?iti iz svojih napak. Enim se izzide, drugim pa ne. In edina skupna zna?ilnost takih je, da imate svoj prav pa ne glede kako bebast je, ne poslu?ate ni?esar, ste prepri?ani da ste najpametnej?, da veste ?isto vse, se ne pozanimate, ne poslu?ate argumentov, ve?jo veljavo imata ?ank debata, kot leta in leta znanj razli?nih ljudi.

Take ljudi nima smisla prepri?evat v nekaj, nima smisla jim karkoli dokazovat, dajat primere, osvetljevat razli?ne gledi??a, ponujat znanja. To ste tipi ljudi, ki MORATE PROBAT, morate iti z glavo skozi zid in ?e rata se nekateri ?ele zaveste kako neumni ste, ?al pa vsem ne rata in posledice so lahko nepopravljive.

?e se Loj-Zi najde? v tem pisanju ni naklju?je in tudi ni nenamerno. Si pa pa? eden tistih, ki jim je uspelo z glavo skozi zid brez nekih huj?ih posledic, ti dam pa plus, da te je vsaj to streznilo, ?eprav si iz ene skrajnosti za?el v drugo ?isto kontra skrajnost. Ve?, nobena skrajnost pa ni dobra, niti ni bila niti ne bo.

33112_1.png

Napisano

Bos ni res! Spet motovili?.

Omejitev hitrosti NI splo?na omejitev. Omejitev hitrosti je KON?NA IN NAJVI?JE DOVOLJENA hitrost. Hitrost se potem mora prilagajat samo NAVZDOL. Manj lahko vozi?, ve? pa ne. Dol JA, navzgor NE!

In ja, prebral sem tekst naprej, ki pi?e o alkoholu. O?itno ga TI nisi prebral, al pa si tako bogi, da enostavno ne zastopi?, da se alkohol porazdeli na VSE vzroke nesre?, ne samo pri hitrosti. Alkohol je lahko samo sekundarni vzrok, za VSE vzroke nesre?, nikakor pa ne more bit primarni vzrok za hitrost. Nih?e ne more zatrdit, da pijanec zmeraj vozi narobe, trezen vozi pa zmeraj prav. Marsi kak?en pijanec vozi celo bolj pametno, kot pa nekdo trezen. In ko govorimo o sekundarnih vzrokih, bi se dalo spet debatirat do onemoglosti, ker telefonisti niso ni? bolj?i in ni? bolj varni kot pijanci. V prej?njem postu sem ti sku?al to razlo?it, pa zgleda spet zaman. Tud, ?e bi bil alkohol edini dejavnik pri vzrokih nesre?, torej vsi pijani, ki so naredili nesre?o, bi ?e zmeraj ostal prvi vzrok za nesre?e, HITROST.

Hitrost vodi, pol za njo so pa ?e

Nepravilni premiki z vozilom.

Nepravilna stran vo?nje.

Neupo?tevanje pravil prednosti.

Neustrezna varnostna razdalja.

Nepravilno prehitevanje.

itd...

itd...

itd...

A je to res tako te?ko zastopit?

To?no tako, Loj-Zi tudi taki obstajajate, ki se morate sami u?iti iz svojih napak. Enim se izzide, drugim pa ne. In edina skupna zna?ilnost takih je, da imate svoj prav pa ne glede kako bebast je, ne poslu?ate ni?esar, ste prepri?ani da ste najpametnej?, da veste ?isto vse, se ne pozanimate, ne poslu?ate argumentov, ve?jo veljavo imata ?ank debata, kot leta in leta znanj razli?nih ljudi.

Take ljudi nima smisla prepri?evat v nekaj, nima smisla jim karkoli dokazovat, dajat primere, osvetljevat razli?ne gledi??a, ponujat znanja. To ste tipi ljudi, ki MORATE PROBAT, morate iti z glavo skozi zid in ?e rata se nekateri ?ele zaveste kako neumni ste, ?al pa vsem ne rata in posledice so lahko nepopravljive.

?e se Loj-Zi najde? v tem pisanju ni naklju?je in tudi ni nenamerno. Si pa pa? eden tistih, ki jim je uspelo z glavo skozi zid brez nekih huj?ih posledic, ti dam pa plus, da te je vsaj to streznilo, ?eprav si iz ene skrajnosti za?el v drugo ?isto kontra skrajnost. Ve?, nobena skrajnost pa ni dobra, niti ni bila niti ne bo.

Ne Boss, spet lapa?.

Ti si tisti, ki tukaj prodaja? ?ank debate, oziroma debate ve?ine foruma?ev, ki so/ste po ve?ini tudi prehitri vozniki, ne jaz. Ti si tisti, ki ne verjame? statistikam ne jaz.

Jaz res ne vem, zakaj vse vas moti samo ta hitrost, nikogar od vas pa ne moti; nepravilni premiki z vozilom, nepravilna stran vo?nje, neupo?tevanje pravil prednosti, neustrezna varnostna razdalja, nepravilno prehitevanje itd.....

A je to mogo?e kaj v zvezi z va?im obna?anjem in va?im lastnim delanjem doti?nega prekr?ka oziroma vzroka?

Napisano

Ne Boss, spet lapa?.

Ti si tisti, ki tukaj prodaja? ?ank debate, oziroma debate ve?ine foruma?ev, ki so/ste po ve?ini tudi prehitri vozniki, ne jaz. Ti si tisti, ki ne verjame? statistikam ne jaz.

Jaz res ne vem, zakaj vse vas moti samo ta hitrost, nikogar od vas pa ne moti; nepravilni premiki z vozilom, nepravilna stran vo?nje, neupo?tevanje pravil prednosti, neustrezna varnostna razdalja, nepravilno prehitevanje itd.....

A je to mogo?e kaj v zvezi z va?im obna?anjem in va?im lastnim delanjem doti?nega prekr?ka oziroma vzroka?

Oprosti, ampak a ti zadnje ?ase pozablja? vzet redno dozo tablet? Ker tole je pa rahlo noro ratal. Zdej nam o?ita? stvari, ki jih ves ?as poudarjamo. Ne resno, zdej je pa konec heca - kaj je narobe s tabo? Glej povej nam, da si pa? psihi?ni bolnik pa te pustimo pri meru, ker iz bolnikov se res ni lepo norca delat. :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Oprosti, ampak a ti zadnje ?ase pozablja? vzet redno dozo tablet? Ker tole je pa rahlo noro ratal. Zdej nam o?ita? stvari, ki jih ves ?as poudarjamo. Ne resno, zdej je pa konec heca - kaj je narobe s tabo? Glej povej nam, da si pa? psihi?ni bolnik pa te pustimo pri meru, ker iz bolnikov se res ni lepo norca delat. :ne vem:

O psihi?nem bolniku lahko spet debatirava. Ti si celo nekaj dni/tednov nazaj napopal tvoj lastni psihi?ni problem, katerega je opazila celo tvoja ?ena. Saj ve? zasvojenost taka in druga?na... Kar spomni se malo nazaj....

Napisano

O psihi?nem bolniku lahko spet debatirava. Ti si celo nekaj dni/tednov nazaj napopal tvoj lastni psihi?ni problem, katerega je opazila celo tvoja ?ena. Saj ve? zasvojenost taka in druga?na... Kar spomni se malo nazaj....

Samo potrjuje? kar sem napisal in da ne lo?i?, kdaj je hec, kdaj je satira, kdaj se zafrkavamo od tistega, ki je resno argumentirano zapisano z namenom ?irjenja kredibilnih informacij, pol je res bolje, da se ne pogovarjamo ve?.

33112_1.png

Napisano

Tema je dosegla neslutene razse?nosti 100 strani.

Bravo! Na to se pije :cheers:

?in... najprej se ga nabrlizgamo pol pa za volan pa previdno naokrog. :cheers:

33112_1.png

Napisano

?in... najprej se ga nabrlizgamo pol pa za volan pa previdno naokrog. :cheers:

k lojz prau da ?e si pijan da pol nemor? prometne nesre?e narest oziroma je veliko manj mo?nosti kokr pa ?e si divjak ... tko da ?IIIIN :cheers::vino: :mi pijemoo:

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

Probej ?e ti vozit po omejitvah...

ma ti ziher ne vozi? po omejitvah, ampak pod njimi, zato si pa nepremi?nina na cestah

Napisano

lojz itak ?e ni dojev kaj sploh pomeni HITROST ... v svoji prazni b'tici ma pa itak tetoviran da ?e tok pi?e na znaku za cesto more tud tok kazat cagar na ?tevcu oz. se lahko pelje tudi manj ... ampak tle lojz v prekr?ku ker po?asneje peljati pomeni oviranje prometa in je kaznivo in se zato tudi izda kazen ne samo za prehitro ... tudi za prepo?asno vo?njo lahko dobi? kazen ... ?teka? ... tle je nm to vsem logi?no tko, da za un primer k je deyan napisu da so se mogl za eno nepremi?nino cjazt 35km/h na omejitev 50km/h ... halo kva je zdej to ... al bi mogu ata iz ceste dol zapelat pa kolono naprej spusti al pa pospe?it ker oviranje prometa ni spet tok mejhna stvar in je lahko zelo nevarno ... kaj ?e bi kdo okol ovinka pripeljal 50 km/h ata bi se pa vozu z 30 - 35 km/h ... ?e voznik ki pelje 50 km/h in okol ovinka ne opazi pravo?asno ata pred sabo nastane karambol in pol bi ti lojz spet nm tle pametvov da je tip prgonu pa ubozga ata skor ubiu zato k je tip divjak pa norc pa nevem kaj ?e use ... ja lojz na ?alost tud ?e vozi? prepo?asi to se pravi da voz? 10km/h pod omejitvijo si ?e v prekr?ku in ovira? ostale udele?ence v prometu pa ne sam to tud ogro?a? svojo in njihovo varnost in bi ti zato lahko z veseljem napisu kazen lih tko k bi jo ti unmu k se 10km/h hitreje pelje ... END OF STORY

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

lojz itak ?e ni dojev kaj sploh pomeni HITROST ... v svoji prazni b'tici ma pa itak tetoviran da ?e tok pi?e na znaku za cesto more tud tok kazat cagar na ?tevcu oz. se lahko pelje tudi manj ... ampak tle lojz v prekr?ku ker po?asneje peljati pomeni oviranje prometa in je kaznivo in se zato tudi izda kazen ne samo za prehitro ... tudi za prepo?asno vo?njo lahko dobi? kazen ... ?teka? ... tle je nm to vsem logi?no tko, da za un primer k je deyan napisu da so se mogl za eno nepremi?nino cjazt 35km/h na omejitev 50km/h ... halo kva je zdej to ... al bi mogu ata iz ceste dol zapelat pa kolono naprej spusti al pa pospe?it ker oviranje prometa ni spet tok mejhna stvar in je lahko zelo nevarno ... kaj ?e bi kdo okol ovinka pripeljal 50 km/h ata bi se pa vozu z 30 - 35 km/h ... ?e voznik ki pelje 50 km/h in okol ovinka ne opazi pravo?asno ata pred sabo nastane karambol in pol bi ti lojz spet nm tle pametvov da je tip prgonu pa ubozga ata skor ubiu zato k je tip divjak pa norc pa nevem kaj ?e use ... ja lojz na ?alost tud ?e vozi? prepo?asi to se pravi da voz? 10km/h pod omejitvijo si ?e v prekr?ku in ovira? ostale udele?ence v prometu pa ne sam to tud ogro?a? svojo in njihovo varnost in bi ti zato lahko z veseljem napisu kazen lih tko k bi jo ti unmu k se 10km/h hitreje pelje ... END OF STORY

Hehe, canyon, ti si res en kanon k take strela?...

Ve?, kdor take budala?tine pi?e, kakr?ne si zdaj ti tle napisal, tud kazen lahko dobi.

ma ti ziher ne vozi? po omejitvah, ampak pod njimi, zato si pa nepremi?nina na cestah

Ne vem, ?e bo dr?alo, da sem nepremi?nina. Do zdaj sem ?e zmeraj pr?u tja kamor sem se namenu. Povdarjam, do zdaj, ker se bojim, da mi bo v bodo?e to prepre?u kak?en DDDjevc, tipa tomacuki, Boss, Deeyan, itd ....

Napisano

Ve?, kdor take budala?tine pi?e, kakr?ne si zdaj ti tle napisal, tud kazen lahko dobi.

Ne vem, ?e bo dr?alo, da sem nepremi?nina. Do zdaj sem ?e zmeraj pr?u tja kamor sem se namenu. Povdarjam, do zdaj, ker se bojim, da mi bo v bodo?e to prepre?u kak?en DDDjevc, tipa tomacuki, Boss, Deeyan, itd ....

nvem zakaj mam pol ?e vedno 0 kazenskih pik odkar sm izpit naredu, ?e sm tak divjak :rolleyes: aja, sej res, vrjetn mam privilegije pri polcajih.... I THINK NOT!

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.