Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Auč. Tole bočno v voznika. Kakšen manjši avto ali pa 20 let nazaj bi bila to skoraj sigurno smrt.

Napisano

dobro da je naletel na pločnik najprej, in hvala bogu da ni bilo kakega čakajočega pešča na semaforju...očitno moraš biti na drogi :) da ti pri takem trku ni nič in potem še odšprintaš iz avta....

• 3 meseci kasneje...
Napisano (urejeno)

Imam nekaj vprašanj, pa preden vprašam, najprej uvod. 

Torej, možakar, lastnik črne Tesle, je šel z ženo na izlet v hribe. Po tem, ko sta cel dan hodila po hribih, sta se vračala nazaj. In je možakar zaspal za volanom. Tesla je počasi zapeljala na levo stran vse do odbojne ograje. Takrat pa je nasproti pripeljala hčerka s stričevim avtom.

Zajeta slika.JPG

Ko je Tesla "oplazila" ograjo, sta treščila skupaj in ju je oba odbilo na sredo ceste.

IMG_20260329_191100466.jpg

IMG_20260329_191045039.jpg

IMG_20260329_191035396.jpg

Tesla ima, tako kot vsa sodobna vozila, celo reč senzorjev in kamer. Ima sistem za nadzor voznega pasu. Kako, da ta sistem ni prepoznal, da je šel čez črto in vozila vrnil na njegov vozni pas?

Vsa sodobna vozila imajo "driver alert". A Tesla ga nima? Vem, da meni FucksWagen velikokrat piska in opozarja, da potrebujem počitek. Kako to sploh deluje? No, očitno ne deluje, če je mož spal za volanom, pa ga ni zbujalo...

Vsa sodobna vozila imajo tudi "zaviranje v sili". Sledi so pokazale, da je Tesla na vso moč zavirala šele od trka dalje. Kaj nima cele vrste senzorjev, ki ugotavljajo možnost trka in najprej piskajo nato pa kar sami zavirajo? Ker tu je zaviralo šele od trka dalje...

Čemu je v vozilo vgrajenih toliko senzorjev, če v lepem, sončnem popoldnevu ne zaznajo, da se "pripravlja" trk in ne odreagirajo (ne zadržijo vozila na svojem pasu, ne zavirajo, ne opozarjajo voznika, ...)

Popravljeno od Slivka

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Upam, da je hčerka vredu.

Me pa zanima, če je namenoma izklopil vse te sisteme, ker se bo verjetno isto stvar kot ti spraševala tudi zavarovalnica.

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano

Varnostni asistencni sistemi so sicer vgrajeni v vecini novejsih vozil... vendar je tudi veliko takih "pametnjakovicev", ki te zadeve izklopijo, ker jim gre mogoce na zivce piskanje... ali si mislijo, da oni pa tega nikoli ne bodo potrebovali ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Test je sicer za CX-80, je pa dejansko v osnovi enak dizel motor in večino ostalega tudi za CX-60.  Večinoma same hvale, vsa čast    Še vedno močno verjamejo v dizelski motor WWW.AVTOMANIJA.COM V dobi, ko avtomobilska industrija drvi (ali si vsaj poskuša prizadevati drveti) proti neslišni električni prihodnosti in kjer se zdi, da se prostornina motorjev iz leta v leto krči hitreje kot arktični led, se zdi...  
    • Jaz se z tem katero olje dajo noter ne obremenjujem. Če so dali noter 0W20, me prav nič ne moti. Za mojih 8K na leto in če bom avto imel 10 let, bo to 80K. Predvidevam, da mi pri tej kilometrini mašina ne bo "zaribala" zaradi olja. 😁
    • Očitno nisem samo jaz dobil tega občutka🧐    
    • Varnostni asistencni sistemi so sicer vgrajeni v vecini novejsih vozil... vendar je tudi veliko takih "pametnjakovicev", ki te zadeve izklopijo, ker jim gre mogoce na zivce piskanje... ali si mislijo, da oni pa tega nikoli ne bodo potrebovali ... 
    • /media/jm5a2zgc/emergencyplug-auto-in-licht.jpg Emergency Plug – prevents EV roll-away via charge port WWW.EMERGENCY-PLUG.COM The Emergency Plug connects to any electric or hybrid vehicle’s charge port to block the drivetrain, preventing roll-away and power activation, and quickly creates a safe working environment for first responders.  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.