Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

sej ne vem, ?e je kej narobe - avtobus s priklopnikom samo ne sme biti dalj?i od 18,75m

33112_1.png

Napisano

Sva?ta.......a kdo kontrolira te romune???

Hja, saj nima kaj kontrolirat, pa ?eprav je vse skupaj precej nenavadno.

Avtobus skupaj s priklopnikom ali polpriklopnikom ne sme biti dalj?i od 18,00 metra. To je dolo?eno v 3. ?lenu pravilnika o dimenzijah, masah in opremi vozil.

Avtobus skupaj s priklopnikom ali polpriklopnikom in vsemi potniki in vsem tovorom v prikolici ne sme biti te?ji od 36 ton.

Voznik take kompozicije mora imeti poleg D ?e E kategorijo.

Ja, malo nenavadna kompozicija. Kak?ne uglednej?e firme avtobusu pripnejo kak?no bolj estetsko dovr?eno prikolico. Ampak tudi tu je vse po ?rki zakona... 

Mora pa zabavno zgledat tako kompozicijo pripeljat pred kak?en hotel v centru npr. Rima... 

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Tle se mogoce ne vidi ravno ampak ta tovornjakarski priklopnik je bil vsaj meter visji od avtobusa, pleasal sem ter tja....v mislih sem imel predvsem obremenitve in to da je orngi snezilo....kot se vidi s slike

Kolikor vidim, ima pripet polpriklopnik in ne priklopnik - ampak to so ?e podrobnosti... Kakorkoli, ?e najvi?ja to?ka ni presegala vi?ino 4 metre, je vse v mejah normale, pa ?e ?e tako ?udno zgleda. In ne glede na to, koliko je sne?ilo, je cesta kopna, torej ni ovir. Poleg tega zakon dolo?a, da se morajo s ceste v primeru zimskih razmer umakniti tovorna vozila in vla?ilci s priklopniki ali polpriklopniki. Avtobusov zakon ne omenja...

Vem, ja, in tudi strinjam se, da je tole dokaj nenavadna kompozicija. A tudi ?e ga kdo ustavi in preveri, vsaj na prvi pogled mu nima kaj o?itati.

Za "opletanje" prikolice pa je najve?krat krivo var?evanje. Nekateri za prikolico ne centrirajo gum. Saj v avtu (ali pa avtobusu) se lepo pelje?, prikolica zadaj pa trese in opleta in potem lomi le?aje in pokajo osovine in kolesa odletijo in se vsi ?udijo, kaj je pa zdaj to... Ampak tudi tu policija ne more ni?, ker nikjer v zakonu ni zapisano, da gume morajo biti centrirane...

In nazadnje ?e ena obrazlo?itev:

- tovorno vozilo s priklopnikom je lahko dolgo najve? 18,75 metra

- motorno vozilo s priklopnikom pa je lahko dolgo najve? 18 metrov

- vle?no vozilo s polpriklopnikom pa je lahko dolgo najve? 16,5 metra

In ker avtobus ne sodi med tovorna vozila, je lahko ta kompozicija dolga najve? 18 metrov, ?eprav bi se lahko zapi?il, da gre tu pravzaprav za vle?no vozilo s polpriklopnikom, pa sme biti dolg najve? 16,5 metra. Pa spet mislim, da bi ?lo skozi, vsaj takole na u? bi rekel, da je tam tam... Sicer pa obstaja Pravilnik o dimenzijah, masah in opremi vozil, kjer je vse to lepo opisano.

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

A je bil tud tuki DARS kriv? Ali so bili krivi slovenski vozniki - to je ugotovile ena zme?ana baba, ki je v oddaji Tar?a pametovala in udrihala ?ez doma?e voznike in hvalila voznike iz razvitih dr?av kako so vzorni. ?e dobro, da ji je ?taba povedal, da je ve? ali manj povsod podobna zgodba, da se je nehala debata, ki je temeljila na ob?anknih ali forumskih temeljih brez argumentacije.

33112_1.png

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Ja, butalci so danes na nadvoz na Brdu parkirali radar - folk jih je pa zagledal in za?el bremzat na polno. ?e dobro, da res ni pri?lo do naleta - pa sej ne more? verjet, ker to je povzro?anje nevarnosti in ne prepre?evanje. Res je ?la pamet na policiji v maloro pr folku pa isto.

33112_1.png

Napisano

Danes grem na Dunaj....kaj bo?

Eno Sacherco bos prinesel domov otrokom in zeni :) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

ne marajo....niti mozart kugle...

Jest tudi ne... Mozart kugle so pa itak bolj Salzburska znamenitost... :) 

Kaj pa Wiener?nicl? :P 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Mislis becki vinersnicl haha (dejansko sem vidu na meniju nekje v srbiji al crni gori se ne spomnem)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Here we go again. Novo leto, novo prometno poro?ilo, novi izlivi novinarjev, ki komaj ?akajo, da lahko napovedo kaj katastrofi?nega in slabega.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/prometna-varnost-2.html

Gremo se pa primerjave z Malto, ?vedsko, Nizozemsko, Veliko Britanijo in Dansko, ki so seveda "znane" kot tranzitne dr?ave.

Slovenija je pa sti?i??e tranzitnih poti in ?e imamo po podatkih DARSA, vsak dan 7000 tranzitnih kamionov in neskon?no romunskih kombijev je verjetno jasno, da se z Malto pa? nikoli ne bomo mogli primerjati. Lahko pa seveda zapremo meje za tranzit in turiste pa si upam napovedati, da bomo takoj imeli vsaj 30% manj nesre?, mrtvih in po?kodovanih.

Primerjava z lanskim letom napram predlanskim je tudi precej neumestna saj se samo poletni meseci ob?utno razlikujejo med seboj - 2014 je bilo de?evno poletje napram son?nemu 2015 in tudi to je pomenilo manj?i pritisk na na?e ceste saj 2015 je bilo ravno v poletnih mesecih najbolj kriti?no.

Ampak vse to nobenga seveda na zanima, se bo pa hitro na?el nek imbecil, ki bo iz tega izvlekel le to, da je potrebno spet zvi?at kazni.

33112_1.png

Napisano

zadnje case se meni zdi, da sem sred kaksne balkanske drzave, tko da me ne cudi...se nikoli odkar sem tukaj nisem videl, da bi kdo sel cez rdeco luc, zdaj pa to vidim parkrat na teden...pa ne uno, da se lovi semafor, ampak prav cez rdeco sred krizisca...da ne omenjam, kako so ratali kar naenkrat vsi zivcni na avtocesti ce ne peljes 130-140, ce vozis manj so zivcni in grozijo, ce gres hitreje pa ne spustijo, ker so zavzeli levi pas in tempomat...

pa to govorim za SLO tablice, RO pa BG pac imajo svoje finte, za katere ze v startu si pripravljen, da bo kaj narobe ze s tem ko se jim priblizujes tko da ni tok hudo

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Ve? kot je prometa, ve? je nervoze - to je fakt.

Ko se pelje? po ?tajerki in je 5km konvoja kamionov, ki vmes malo ven ska?ejo (tudi ?ez trojanske tunele, kjer je prepovedano prehitevanje kamionov) in se prehitevajo s +0,87km/h verjamem, da nekomu popustijo ?ivci. Problem je tudi, da zarad policijske stavke, begunskega problema, policije prakti?no ni na cestah in zato vsak za?ne vozit po svoje v stilu kaj mi pa morejo. Vo?nja v rde?o so nekateri razumeli, da je po novem dovoljeno za zavijanje desno, kar je spet delo medijev, ki je zadevo tako predstavilo, kot novo pravilo in ne da se o tem le razmi?lja.

Potem ima? ?e dolo?e procent samomorov (da ne bo kdo zdejle odmajeval z glavo - samo lani je bilo v slo okoli 450 uspe?nih samomorov (4x ve? kot smrti v prometu)), potem ima? udele?ence v prometu, ki no?ejo upo?tevati niti enega CPP pravila, ker pa? sami niso nevarni za druge, samoohranitveni nagon pa so pustili bohvedi kje.

In dejstvo je, da v soboto zve?er na ?tajerki vidi? prakti?no 80% tranzita s kombiji in priklopljenimi prikolicami in le 20% doma?ih, To se v ponedeljek ponovi, le da so takrat v glavni vlogi ?leperji iz celotne vzhodne evrope.

V glavnem bi morali prometno statistiko prera?unat, ne na ?tevilo prebivalcev ampak na ?tevilo vozil oziroma ?e bolje na ?tevilo prevo?enih kilometrov. Sem 100% prepri?an, da ?e bi obstajala ta statistika, da imamo bolj?o prometno varnost kot na Malti na prevo?en kilometer.

33112_1.png

Napisano

V primerjavi z malto sigurno ne...so cista flegma in se vozijo ultra pocasi, tam se prvic vozil z volanom na desni pa je blo cist kul zaradi teh skuluranih maltezanov.

Pomoje pri nas je res problem, ker imajo policaji druge tezave....verjetno tile prometni geniji bojo dosegli, da bojo visje kazni. Najlazje:-)

Napisano

kot vedno, ko jim zmanjka treznega premisleka... pa? kazni dvignit in naredijo kljukico pri ukrepih za izbolj?anje varnosti. ?e videno ni?kolikokrat. :(

33112_1.png

Napisano

V primerjavi z malto sigurno ne...so cista flegma in se vozijo ultra pocasi, tam se prvic vozil z volanom na desni pa je blo cist kul zaradi teh skuluranih maltezanov.

?e pravi?, da so taki, potem statistika ne govori njim v prid. Malta je velika cca dobrih 300km2 in ima gostoto prebivalstva ogromno (dobrih 1400prebivalcev/km2)napram cca 100prebivalcev/km2 v Sloveniji. Na Malti je iz ene strani na drugo stran ve?jega otoka cca 20km (tolk je po obvoznici iz ene na drugo stran Ljubljane), kar pomeni, da je vpra?anje, ?e povpre?ni voznik na Malti naredi 3.000km na leto. V slo je povpre?je ve? kot 13.000km/leto.

Ker poro?ila za 2015 ?e ni, vzamem tega za 2014

Malta 22 mrtvih/1m preb

Slovenija 52 mrtvih/1m preb.

?e pa damo v obzir ?e koli?ino prevo?enih kilometrov

Malta 73 mrtvih/1m preb/10.000 prevo?enih km

Slovenija 40 mrtvih/1m preb/10.000 prevo?enih km

kje je pa ?e tranzit pa poletne migracije turistov?

?tos je pa samo v tem, da ?e v ko?aro nekdo zme?a hru?ke, jabolka in slive je nemogo?e izvle?t ustreznega zaklju?ka. Zato je statisti?ni podatek o ?tevilu mrtvih na milijon prebivalcev bistveno preohlapen podatek in skoraj ni? ne pove o dejanski prometni varnosti v neki dr?avi.

33112_1.png

Napisano

Verjetno se ubijejo pijani turisti z rentacarji in pol napacna stran voznje.Razen anglezev, ti so na pravi strani, le da imajo neprilagojeno hitrost haha

Napisano

Jaz sem bil na Malti davnega l.96 in so vozili takrat kot norci.

Ne bom pozabil na?ega voznika kombija,ko je vedno imel eno roko zunaj na ogledalu in ga ob vdakem sre?anju zaprl,da mu ga niso odnesli.

Verjetno je sedaj kaj bolj?e...

Napisano

evo danes spet na rondoju tomacevo enemu se ni dalo cakat pa je kar sel cez rdeco...

Napisano

Verjetno se ubijejo pijani turisti z rentacarji in pol napacna stran voznje.Razen anglezev, ti so na pravi strani, le da imajo neprilagojeno hitrost haha

Tako nekako kot pri nas... samo lani je bilo pri nas na cestah mrtvih 39 tujih dr?avljanov.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• zdaj boš imel še manjšou porabo, ker so ti računali olje mazda DPF   šlamparija na teh servisi res
    • Se pogovarjata soseda: - »Polno kapo mam, že dvakrat so mi spraznili rezervar za kurilno olje, pa sem pokrov dobro zamaskiral s težkimi cvetličnimi lonci!« - »Jaz sem svoj problem dobro rešil. Kupil sem debel rdeč pokrov, nanj sem z velikimi belimi črkami napisal : KURILNO OLJE.« - »A si nor ? ...pa je pomagalo in te tatovi pustijo na miru?« - »Jaaaaa, samo cev ni povezana z rezervoarjem za kurilno olje .... ampak je priključena na greznico: v šestih mesecih so mi jo že trikrat ZASTONJ izpraznili !!!«
    • Tega bodo pa razumeli Goričani, pa mogoče Wajduci...   Se pogovarjam z eno sodelavko, mi hoče nekaj pokazat na mobitelu, ker pa je mraz, so prsti malo trdi in ji mobitel pade na tla. Pa rečem jaz: - "Mobiteli bi moral met aplikacijo, da se aktivira padalo, ko nam padejo iz rok."   Pa ona pobira mobitel in komentira: - "Potem bi Žeja zgledala kot Lijak..."   (Za boljše razumevanje ne-Goričanov in ne-Wajducev: Žeja je gostilna v Ozeljanu, Lijak je pa vzletišče in pristajališče za jadralne padalce med Kromberkom in Ozeljanom)
    • Znanec se je vrnil iz Kanade, pa ga vprašam:  - "Kako je tam?" - "Oni so 20 let za nami..." - "Kako to misliš?" - "Pa, tam se še vedno dobro živi..."
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.