@Slivka ... mislim, da imaš problem ... preveč verjameš svojim medijem.
https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2022-01-0725/odlocba-o-izjemnem-priznanju-in-odmeri-starostne-pokojnine-za-posebne-zasluge-na-podrocju-kulture
Zakon o izjemnem priznanju in odmeri starostne pokojnine osebam, ki imajo posebne zasluge (ZIPO) (PISRS)
3. člen
O izjemnem priznanju in odmeri starostne oziroma družinske pokojnine odloča Izvršni svet Skupščine Republike Slovenije na predlog republiškega upravnega organa, pristojnega za področje, na katerem ima oseba posebne zasluge.
Odločba o izjemnem priznanju in odmeri starostne oziroma družinske pokojnine se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Pa tole s temi ocenami na forumih je vedno sranje. Ponavadi vedno pridejo pisati izkušnje tisti, ki imajo slabe. Tako pač je. Že če kupuješ kakšen nov produkt, boš na forumih vedno našel tiste, ki iščejo rešitve za probleme in potem bereš samo sranje in se za nič ne odločiš. Edino prava je ocena zvezdic s kar veliko ocenami in ko je tam nekje nad 4, je že super. Nad 4,5 je pa odlično. Drugo je pa statistika. Mazda v Ljubljani ima kar visoko oceno in kar dosti podanih mnenj za velikost slovenskega trga. To mora nekaj povedati.
Kot sem že rekel, več ocenjujte, da se bomo drugi lažje odločali.
null
Da je stvar še bolj enostavna - verjetno si imel v mislih 3 fazni sistem?
Trifazni UPS | Socomec
WWW.SOCOMEC.SI
Trifazni UPS ščiti kritične IT in industrijske aplikacije pred nevarnostjo izpada električne energije. Ti sistemi za neprekinjeno napajanje zagotavljajo zanesljivo napajanje prostorov, ki je bistveno za...
Super. Debata na mestu. Vsaj za začetek.
Tole s hibridno ali pa otočno elektrarno sem že razmišljal. Da bi porabil kar obstaja. Sem na vezi z enim od ponudnikov teh elektrarn in mi je omenil, da je pri njih že dodan vhod za agregat. Torej imajo mix sončne elektrarne, baterije in omrežja. Pustijo ti pa da kasneje sam investiraš v agregat. Sicer je tu zdaj vprašanje, kako je to izvedeno. Če je agregat kot posebej vir, potem mora biti tri fazni, da ti vse v hiši deluje. Z mislijo na to, da je večina objektov s tremi fazami. Novi sploh, ker so povsod toplotne črpalke. Če bi bil pa agregat samo za ponjenje baterije, potem je pa lahko cenejši, ker ga vedno skriješ za baterijo. Iz baterije ven gredo pa tri faze enostavno. Moram še malo povprašati.
Tole glede zagona bi bilo treba še tudi preveriti. Hvala za komentar.
Če ne bom našel, bom pa sam naredil. Izpadov zaradi obnovljivih virov bo tako vedno več, kot kaže. Pa še kakšno subvencijo pokasiram. Je pa to tako kot zavarovanje, vsi kupimo zaradi "fear factorja" (kaj pa če), upamo pa da za več kot kakšno prasko ne bomo potrebovali.
Sem še odprt za kakšne praktične nasvete, imate prosto.
Vedno se kaj najde. Pač kdo dela greši.
Veliko šteje odnos in reakcija, ko jim pokažeš ka so zaj....
Pri Fordu je bil odnos kot mora bit. Naročli, menjali, uredili.
Na Hyundai-u, pa pridi si po to miloščino, kaj smo ti 2x računali.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.