Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 44 minutami je Deeyan napisal:

ja, ja to mam, ampak Here we go mape ne delajo pod android auto

Aja,ok😃

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Imam original kartico, ki ji je potekla naročnina. Zadnja posodobitev Julij 2020. Gledam cenik in je enkratna okoli 115 eur se mi zdi in 3letna 185. Ne eno ne drugi mi ne diši najbolj. 😄 Na bolhi en prodaja za 30 eur kitajsko - mape 2021(enkratna). Bo delovala? Mislim.. vem, da se kartica zaklene na št. šasije in jo ne moreš drugje uporabljati. Ali si navigacija zakodira kartico, da lahko samo to uporabljaš in ne moreš npr. potem te "kitajske" menjavat? 

Je v planu tudi nadgranja na AA, sam je pa tudi  fajn, če ti na hub-u kaže 😇 

Napisano

Pomoje to ne bo slo… Gre menda samo prvic, dokler sploh se nimas kartice… za podaljsanje pa ne gre vec, ker je v sistemu ze tvoj VIN povezan z eno kartico…

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

Pomoje to ne bo slo… Gre menda samo prvic, dokler sploh se nimas kartice… za podaljsanje pa ne gre vec, ker je v sistemu ze tvoj VIN povezan z eno kartico…

Mhm.. sem slutil, da zna bit nekaj takega. Bo treba denarnico odpret 😐 So od Julija 2020 v nadgradnjah poštimal cestninske na AC? Ker drugače bom še počakal. 

Napisano
pred 5 minutami je Liuch napisal:

Mhm.. sem slutil, da zna bit nekaj takega. Bo treba denarnico odpret 😐 So od Julija 2020 v nadgradnjah poštimal cestninske na AC? Ker drugače bom še počakal. 

Jaz sem tudi v dilemi, kaj narediti. Ali enkratna posodobitev ali triletna? 🤔

Po moje je dovolj, če jo vsakih par let nadgradiš enkrat. Itak se ne spreminjajo vsako leto ceste tako drastično, da ne bi bilo dovolj za natančno vodenje. 🤔

Napisano

Jaz sem podaljsal lani kar za 3 leta… Sem naceloma celo,bolj zadovoljen z vgrajeno navigacijo, kot pa z Google Maps… Ze dvakrat me je Google Maps peljal v neko vukojebino, resila pa me je potem Mazdina navigacija ;) … Vsaka pa ima svoje prednosti in slabosti… Google Maps ima govorna navodila v slovenscini… uposteva tudi promet,… po drugi strani pa Mazdina prikazuje navodila na HUD-u … 

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)

Meni je tudi  Mazdina navigacija super in ne rabim boljše. 

Mogoče pa bi jo tudi sam podaljšal za tri leta. 🤔

Popravljeno od Alex

Napisano

Jaz mam tud še letos, drugo leto bom pa podaljšal še za tri. Ma če računaš ni tolk drastično na leto. Še za kakšne večje oslarije sem dal tolk al pa še več keša.

33112_1.png

Napisano

Eno vprašanje,sedaj na cx30 imam aktivirano ob nakupu torej jo lahko še 2x podalšam? Na koliko let pa?🤔

Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Eno vprašanje,sedaj na cx30 imam aktivirano ob nakupu torej jo lahko še 2x podalšam? Na koliko let pa?🤔

MAZDA.WELCOME.NAVIEXTRAS.COM

image.thumb.png.c5fda7bbae6584064a3a6e0fdd3ea12c.png

Na racunalnik si namesti program za posodabljanje Mazda Toolbox, se vpisi ali registriraj, ce se nisi… in ko vtaknes kasrtico v citalec, ti napise, za koliko casa imas se narocnino… 

https://mazda.welcome.naviextras.com/how-to-update.php

lp

Thomas

image.png

Napisano

Kako se pa to podaljša? 🤔

Na katero stran moram za to? 

Napisano

Lahko kar iz Mazda Toolboxa… Samo ti imas drugacno verzijo, kot Bini… Sicer program mislim, da je isti…

https://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-updatemymaps?language=sl-EU

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 43 minutami je Jest napisal:

MAZDA.WELCOME.NAVIEXTRAS.COM

image.thumb.png.c5fda7bbae6584064a3a6e0fdd3ea12c.png

Na racunalnik si namesti program za posodabljanje Mazda Toolbox, se vpisi ali registriraj, ce se nisi… in ko vtaknes kasrtico v citalec, ti napise, za koliko casa imas se narocnino… 

https://mazda.welcome.naviextras.com/how-to-update.php

To pomeni, da ni omejitev 3x ampak 5 let 2x letno. 😀Kaj pa po 5letih,ostane zadnja verzija ali se blokira? Hvala za odgovore... 👍

Napisano

V bistvu je omejitev samo casovna... in lahko posodabljas ves cas... ce so seveda na voljo posodobitve ... Te pa so res po dosedanjih izkusnjah samo enkrat do dvakrat na leto ... Po preteku tega obdobja zadeva ostane seveda delujoca... le posodabljati ne mores vec, dokler ne placas nove narocnine ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

V bistvu je omejitev samo casovna... in lahko posodabljas ves cas... ce so seveda na voljo posodobitve ... Te pa so res po dosedanjih izkusnjah samo enkrat do dvakrat na leto ... Po preteku tega obdobja zadeva ostane seveda delujoca... le posodabljati ne mores vec, dokler ne placas nove narocnine ... 

Jo bom kar enkrat letno, ker tako uporabljam Google map preko ekrana, mi je boljše zaenkrat pa hvala. :prstgor:

Napisano (urejeno)

Hm, od Mazda Motors Slovenia sem dobil  odgovor, da če  kupim 3 letno posodobitev na uradnem. Mazda servisu ob mojem naslednjem rednem servisu, pride nakup ceneje. 🤔Ali je kdo izkoristil to možnost? 

Popravljeno od Alex

Napisano

Evo, še zadnji odgovor od mazde. Ni mi povsem jasno, kaj pomeni ta cena. Posodobitev za eno leto? 🤔

Odgovor Mazda Slo. :"Cena pri trgovcu znaša 59€ z DDV. V toolbox-u  je cena okoli 100€. Točen izračun boste prejeli, ko se boste prijavili v toolbox in vpisali podatke o vozilu." 

Napisano

Preko Toolboxa je bila cena taka, kot je navedena na spletni strani… ko sem jaz lani to podaljseval…  Podaljseval sem preko Toolboxa…

Toliko je kostalo lani januarja:

mzd_27917311.png.1cef7f524953d532662d1ad21ba3e392.png

Kot kaze je ravno izlsa letosnja posodobitev kartografije

https://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-updatemymaps?language=sl-EU

Mazda_Connect.png.f59371c43e44277a543f4edf2d46530f.png

lp

Thomas

image.png

Napisano
dne 13. 1. 2022 ob 6:22 je Jest napisal:

Evo... sem se spravil nadgradit... pa lahko dam screenshot, kako izgleda podatek, do kdaj si upravicen do posodobitev ...

mzd.png.5875a2c0e2e580eb24e7eb0c4c93db2a.png

lp

Thomas

image.png

Napisano

Nadgrajeno ...

mzd_27917287.png.26261502236e9d35c31c35335ae8a6f7.png

mzd_279172A2.png.87300e38628a670a57e8bf5e45ad9655.png

lp

Thomas

image.png

Napisano

Mislim, da to nima nobene zveze, kateri FW je namescen... Edino, ce imas vgrajen Android Auto/CarPlay modul... mora biti neka dolocena verzija FW (se mi zdi, da 7.00.xxx ... ).

lp

Thomas

image.png

Napisano

Čudno meni tudi po posodobitvi kaže mape zemljevida November 2021 in napiše da je posodobitev uspela, novih posodobitev pa ni/še na voljo. Pa tudi namestitev posodobitve se mi ustavi na 93% in pove, da je namestitev uspešno posodobljena. Posodobitev sem izvajal preko Mazda Toolbox aplikacije. Zadevo izvedel pravkar.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.