Vse ok...vse to se ve...
Jaz govorim o tem,da za časa živega zakonca med sabo naredita darilno pogodbo za primer smrti.
Za časa zivega je to lahko le oporoka in nič drugega. Za časa mrtvega ne moreš delati darilnih pogodb,ker si seveda ža pokojen...v tem je fora.
Pri oporoki se normalno upošteva pravica do nujnega deleža-tu je vse jasno,in ni potrebe po kakrsnikoli tožbi itd...
V mojem primeru pa,če želiš uveljavljati pravico do nujnega deleža moraš tožiti oz. z tožbo izpodbijati že tako nedopustno oz.nezakonito darilno pogodbo (katera pa je veljavna,ker je notarsko overjena in potrjena)!!!
V mojem primeru mi je vseeno,ker nočem nič,je pa zalostno,da notarji kaj takega lahko počnejo,oz. ni nikakršnega nadzora.
Bi lahko napisal še kaj več o takih notarskih lopovščinah...npr. izročilne pogodbe za parcele brez navedenih vrednosti parcel po gursu itd...
Skratka-kot sem napisal-preproste,nevedne ljudi se na veliko nateguje...in vse uradno.
Zanimivo… jaz imam pa občutek, da je ravno kontra… da ko zagori EV, to na veliko piše že v naslovu… … in tudi, ko je kakšen članek o gorečem vozilu, vsi takoj komentirajo, da gre sigurno za EV ….
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.